A termék a kosárba került.
Új jelszó kérése

A PILLANAT ZSARNOKSÁGA

-20%
A PILLANAT ZSARNOKSÁGA

Szerző: Thomas Hylland Eriksen

Fordította: Vaskó Ildikó

L’Harmattan Kiadó, 2009

 

„Ez a könyv abból a sürgető érzésből fakadt, hogy valami nagyon rossz irányba halad. Az elmúlt pár évtizedben egyre több időkímélő technológia jelent meg – a modern menedzserkalkulátortól kezdve az elektronikus postáig, hangposta, mobiltelefonok, szövegszerkesztők – és mégis, legtöbbünk alighanem éppen most van leginkább időszűkében. Nagyon úgy tűnik, jó úton járunk afelé, hogy annak a technológiának a rabszolgáivá váljunk, melynek fel kellene minket szabadítania.”

Eriksen merész és eredeti hangvételű könyvében az információs társadalom egyik legfontosabb mellékhatását, a „lassú idő” eltűnését mutatja be. A pillanat zsarnoksága alatt a kultúra önmaga legádázabb ellenségévé válik, mert a fejlődés visszaeséshez vezet. Mindenkinek, akinek ismerős az érzés, hogy soha nem jut ideje az igazán fontos dolgokra, mert mindig van valami más, amit előbb meg kell csinálnia, el kell olvasnia ezt a könyvet...

2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek
Thomas Hylland Eriksen (1962) az Oslói Egyetem szociálantropológia professzora, a „Samtiden” (Jelenkor) című norvég folyóirat szerkesztője. Számos könyv szerzője, műveiben a nacionalizmussal, az etnikai kapcsolatok alakulásával és a kultúra változásaival foglalkozik.

A neves norvég szociálantropológus, Thomas Hylland Eriksen világszerte nagy sikert aratott, húsz nyelvre lefordított bestsellere a modern kor információs társadalmával, a csúcstechnológia rabszolgáival foglalkozik. Szórakoztató és szemléletes példákkal beszél arról, miként lehet, hogy a sok információ ellenére egyre kevesebbet tudunk, illetve, hogyan csúszott ki az idő az időkímélő technikai megoldások virágzása idején végleg a kezünkből. Kiderül, hogy sietős társadalmunk a ragályos gyorsulási lázban és a csillapíthatatlan információ-éhségben elveszítette nagy kincsét, a „lassú időt”, melynek következtében már nem kerülhetünk bele a pillanatba, mert az kíméletlenül maga alá gyűr bennünket.
Eriksennek azonban mindezek ellenére egyáltalán nem áll szándékában az információs társadalom felszámolására buzdítani bárkit is, ő csak a kellemetlen mellékhatások elkerülése végett próbálja meg rávenni a rohanó olvasót arra, hogy hozza vissza önmaga számára az emberléptékű időt, melyben az igazán fontos dolgokra is jutott még idő. Eriksen könyve bárki számára könnyen fogyasztható, mert nem kioktat, hanem kényelmesen sztorizgatva, humoros, öniróniától sem mentes hétköznapi példákkal vezet minket az eltűnt idő nyomára.

A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2009
Terjedelem: 241 oldal
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-236-211-3
Kiadó
L'Harmattan
VTSZ
4901
Vélemények
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés