A termék a kosárba került.
Új jelszó kérése

ERDŐ NÉLKÜL?

-20%
ERDŐ NÉLKÜL?

Szerző: Somogyi Zoltán

L’Harmattan Kiadó, 2003

 

A jelen városlakó embere erdővel legfeljebb kirádulásokon találkozik, és az őt körülvevő civilizáció azt hiteti el vele, hogy az erdőre legfeljebb kirándulás és a fatermesztés miatt van szükség. De vajon így van-e ez? Mekkora az értéke az erdőtől kapott termékeknek és szolgáltatásoknak, amelyeket sokszor anélkül veszünk igénybe, hogy tudnánk róluk? Érdemes-e kivárni, hogy akkor és ott ismerjük meg ezeket az értékeket, amikor és ahol eltűnik az erdő? Egyáltalán: létezhet emberi társadalom erdő nélkül? Nem lesz inkább - éppen fordítva - egyre nagyobb szükségünk az erdőkre a környezetszennyezéssel és a földi erőforrások egyre intenzívebb kiélésével járó társadalmi fejlődésében?

 

2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Ezeknek a problémáknak a felvetésére és elemzésére az ezredfordulón égetően szükség van, hiszen - ahogyan azt a könyv bemutatja - egy erdő nélküli világ felé haladunk. A könyv azt is szemlélteti, milyen változások érzékelhetők az erdők degradálódásában, és azt a kérdést is felteszi, hogy miért van szükségünk az erdők biológiai változatosságára? Az erdők helyzete és az erdőgazdálkodás elemzése további kérdéseket is felvet: szükségünk van-e őserdőkre? Felhasználhatjuk-e az erdőket a globális klímaváltozás veszélyeinek csökkentésére? Mik a fenntartható erdőgazdálkodás fenntartható alapelemei?

A 48 táblázattal, ábrával és jegyzetekkel ellátott, 250 oldalas könyvet ajánljuk mind az erdőgazdálkodással foglalkozó szakközönségnek, mind a természetvédőknek, mind pedig azoknak, akik az erdővel valamilyen más módon vannak kapcsolatban - mindenkinek ajánljuk hát a könyvet, hogy ne maradjunk erdő nélkül.

 

 

A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2003
Terjedelem: 270 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-00-5076-0
Kiadó
L'Harmattan
VTSZ
4901
Vélemények
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés