A KÖRNYEZET-GAZDASÁGTAN ALAPJAI

A KÖRNYEZET-GAZDASÁGTAN ALAPJAI

Szerzők: Buzás Gizella, Fabula László, Hazayné Ladányi Éva, Hubai József, Kovács Katalin, Medvéné Szabad Katalin, Mocsy Ferenc, Vass Nándor

Perfekt Kiadó, 2010

3 690 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az ezredforduló és a XXI. század kezdete, továbbá hazánk Európai Unióba történő integrálódása a környezetvédelem területén is új kihívásokat jelent. Olyan globális problémákkal kell megbirkóznunk (például népességnövekedés, élelmezési problémák, beszűkülő vízkészletek, súlyosan szennyezett környezet, éghajlat-destabilizáció, a nyersanyagok és energiahordozók kimerülése stb.), melyek megoldása területén már csak a politikusok világméretű összefogásával érhetünk el eredményeket, de talán még ennél is fontosabb az egyén, az egyes ember gondolkodásmódjának és fogyasztói viselkedésének átalakulása.

E kiadvány megírásában több felsőoktatási intézmény oktatói és kutatói vettek részt, akik elsődleges céljukul tűzték a szemléletformálást, a környezettudatos gondolkodásmód kialakítását, és kötetükben is hangsúlyozzák a környezet állapotáért érzett felelősség, valamint a potenciális szennyezést megelőző, illetve minimálisra csökkentő magatartás fontosságát. Foglalkoznak a környezeti tudomány jellemzőivel, a globális problémákkal, a környezeti elemekkel, a hulladékgazdálkodás problémakörével, illetve a környezeti szabályozás gyakorlati megoldási alternatíváit és a fenntartható fejlődés követelményeit tárgyalják.

A kötet adatai:
Kötés: táblás
Formátum: B/5
Megjelenés éve: 2010
Terjedelem: 280 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-394-596-4
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu