ÖSSZEHASONLÍTÓ JOGTÖRTÉNET - Elfogyott

ÖSSZEHASONLÍTÓ JOGTÖRTÉNET - Elfogyott

Ötödik, javított kiadás

Szerzők: Földi András, Kelemen Miklós, Kisteleki Károly, Márkus Eszter, Rigó Balázs, Siklósi Iván

ELTE Eötvös Kiadó, 2022

9 990 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A jogtörténészek régóta keresik az összehasonlító (más felfogást tükröző elnevezéssel: „egyetemes”, illetőleg „általános”) jogtörténet bemutatásának legmegfelelőbb formáját. Aligha kétséges, hogy sem a klasszikus hazai tankönyvek (Wenzel Gusztáv, Hajnik Imre), sem az 1990 előtt keletkezett tananyagok nem képezhetik napjainkban e tárgy oktatásának alapját. Az ELTE-n 2010-ben elfogadott új jogásztanterv előírja, hogy az egyetemes jogtörténetet mint összehasonlító intézmény- és dogmatörténetet kell tanítani, mert ez a korszerű megközelítés szolgálja leginkább a jogászi műveltség történeti megalapozását.

 

A szerzők e cél jegyében készítették el immár ötödik, javított kiadásban megjelenő tankönyvüket, amely a közjogtól a büntetőjogon át a magánjog felé haladva mutatja be a nagy jogrendszerek történetét. A dogmatörténeti aspektus elsőbbsége mellett újdonság az is, hogy a magánjogtörténet igen részletesen, a kereskedelmi jog történetére is kiterjedően nyer bemutatást.

A benne összefoglalt gazdag ismeretanyag révén e munka nemcsak az egyetemi oktatás céljait szolgálja, hanem számot tarthat a jogászok, történészek és más szakemberek érdeklődésére is.

 

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Kötés: keménytáblás

Megjelenés éve: 2022

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789633120507
Kiadó
ELTE Eötvös Kiadó
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu