BERLIN ÁTVÁLTOZÁSAI

-15%
BERLIN ÁTVÁLTOZÁSAI

Szerkesztette: Kerékgyártó Béla

Typotex Kiadó, 2008

 

 

4 800 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

4 080 Ft
Kezdete: 2020.05.23   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

„Igen, Berlin az, hogy élvezni lehet az életet hagyományos keretek között, nagystílűen, avantgárdul, léhán, szabatosan, fák alatt, üvegfalak tükrében, régies hajócskákon, hatalmas vizek partjain, szecessziót látni, tudósok emlékeit újraélni…. Musilt, Billy Wildert szellemalakban látni… Isherwoodot…külhoniakat és ottaniakat… és hogy külhonban is lehet otthonosnak lenni, íme, ez a kötet tanúbizonysága szerint is BERLIN.” Tandori Dezső, Új Könyvpiac

 

Berlin manapság Európa egyik legizgalmasabb városa, modern története pedig kínálja a modellszerű és többszempontú megközelítést.

Mint későn, ám annál nagyobb lendülettel és igényekkel modernizálódó város, gyors és nagyarányú változásaival, politikai, kulturális és városépítészeti fordulataival sok tekintetben megtestesíti a modern kor szinte minden jellemzőjét és problémáját. Berlin – pozitív és negatív értelemben egyaránt – laboratóriuma volt és maradt az egymásnak feszülő elvek és törekvések vitájának: a változások, sőt átváltozások sora kínálja az eszmék és megvalósulások sikereinek, kudarcainak vagy akár kisiklásainak elemzését.

A fiatal építészek, művészettörténészek, esztéták és germanisták írásai Berlin 19. és 20. századi városfejlődésének, építészetének és kultúrájának egy-egy fontos metszetét mutatják be. Bár nem lehetett és nem is volt cél egy átfogó történet összeállítása, a tanulmánykötet egésze sokoldalú képet rajzol a városról.


A kötet adatai:
Formátum: B/5
Megjelenés éve: 2008
Terjedelem: 352 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-9664-85-2
Kiadó
Typotex Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu