SZÓTÁRÍRÁS ÉS SZÓTÁRÍRÓK

-15%
SZÓTÁRÍRÁS ÉS SZÓTÁRÍRÓK

Szerkesztette: Fábián Zsuzsanna

Akadémiai Kiadó, 2009

3 150 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 680 Ft
Kezdete: 2020.05.02   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A Lexikográfiai füzetek 4. kötete tovább kívánja vinni az előző számokban kialakult hagyományokat: emlékezünk, köszöntünk, de elsősorban tovább dolgozunk azon, hogy a lexikográfiával kapcsolatos tudományos gondolkodás továbbra is alapja és kísérője lehessen a minőségi szótárírásnak.

A megemlékezések rovatában (születésének 225. és tibeti-angol szótára megjelenésének 175. évfordulójához kapcsolódva) Kőrösi Csoma Sándor heroikus szótárírói tevékenységét idézzük fel, illetve az európai lexikográfiai társaság, az EURALEX immár 25 éves történetét foglaljuk össze.

Köszöntötteink a hazai modern szótárírás jelentős alakjai: Ruzsiczky Éva a magyar nyelvészetben elsősorban a szinonimák kutatásával vívott ki magának elismerést, míg Magay Tamás az angol-magyar szótárírás Országh László után következő legjelentősebb alakja, aki nem csak számos szótárával, hanem a hazai és a nemzetközi lexikográfiában végzett áldozatos szervezőmunkájával is közismert lett.

Kötetünk törzsét a szótárírás több területére kitekintő hét tanulmány alkotja, s mellettük új fejezetként iktattuk a kötetbe a lexikográfiai témájú megvédett PhD-értekezések összefoglalóit tartalmazó részt.

Ismertetéseink három kétnyelvű szótárról, egy szlavisztikai lexikográfiatörténeti monográfiáról és a Magyar Terminológia című új szakfolyóiratról szólnak, továbbá beszámolunk az EURALEX XIII. Nemzetközi Kongresszusáról.

A VI. fejezetben az MTA Szótári Munkabizottsága által életre hívott és immár kétszer kiosztott „Kiváló magyar szótár" díj 2007. és 2008. évi díjazottainak adatait adjuk közre.

A kötetet ismét az 1. füzetünkben útjára indított szótári bibliográfia legfrissebb kiegészítései zárják.

 

 

A kötet adatai:
Formátum: A/5
Kötés: kartonált
Megjelenés éve: 2009
Terjedelem: 300 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-05-8778-5
Kiadó
Akadémiai Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu