KÜZDELEM AZ IDŐVEL - A CSELEKVŐ POLITIKA FOGALOMTÖRTÉNETE

-20%
KÜZDELEM AZ IDŐVEL - A CSELEKVŐ POLITIKA FOGALOMTÖRTÉNETE

Szerző: Kari Palonen

L’Harmattan Kiadó, 2009

 

Kari Palonen könyve a politika fogalmának értelmezésről írt első összehasonlító fogalomtörténeti elemzés, amely több évtizeden át folytatott kutatás összegzése és szintézise. Azt mutatja be, hogy a politika kifejezésen mit értettek az emberek az elmúlt bő kétszáz évben Nagy-Britanniában, Franciaországban és Németországban. A Küzdelem az idővel azonban fontos hozzájárulás a politikaelmélet történetéhez is. A szerző ugyanis arra keresi a választ, hogy a politikáról való gondolkodásnak milyen koncepcionális sajátosságai voltak, és ez miként változott a három országban. Úgy találta, hogy ennek három paradigmatikus korszaka volt.

 

3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A politikát tudománynak tekintő felfogást a 19. században a politika mint terület felfogás váltotta fel, amit aztán a 20. században a cselekvésként elgondolt politikafelfogás követett. A könyv középpontjában a cselekvő, a múló és változó idővel küzdő politikafogalom elemezése áll, amihez módszertani eszközül a megújított retorikát használja. A könyv a cél, eszköz, következmény szimpla sémája helyett kilenc toposzban mutatja be a cselekvő politika gazdag értelmezési tartományát:szabálytalanság, ítélőképesség, policy, deliberáció,elköteleződés, vitatás, lehetőség, szituáció, valamit játék és játszma.

 

KARI PALONEN (1947) a finnországi Jyväskylä Egyetem Politikatudományi Tanszékének professzora, a Finnish Centre in Political Thought and Conceptual Change igazgatója, a Finn Tudományos Akadémia tagja, a Redescription című folyóirat főszerkesztője, a politikai fogalomtörténeti kutatások és a politikaelmélet nemzetközileg elismert kutatója, számos egyetem vendégelőadója. Ez az első magyar nyelven megjelenő munkája.

A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2009
Terjedelem: 355 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-236-232-8
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu