KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK ÜZLETFINANSZÍROZÁSA

-5%
KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK ÜZLETFINANSZÍROZÁSA

Szerző: Gyulai László

Saldo Kiadó, 2011

 

2 900 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 755 Ft
Kezdete: 2023.03.04   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az első két fejezet a finanszírozás lényegét, fontosabb formáit, a döntések során mérlegelendő közgazdasági elveket, a főbb finanszírozási technikák hatásmechanizmusát, valamint a kis- és középvállalkozások finanszírozási és egyéb sajátosságait tekinti át.

A harmadik fejezet a folyó gazdálkodás finanszírozásának alapját képező forgóeszközök közgazdasági-, pénzügyi- és számviteli sajátosságait, továbbá a forgóeszközök főbb csoportjaival kapcsolatos döntési kérdéseket, és a döntések értékelésénél használatos egyszerűbb módszereket, modelleket tartalmazza.

A negyedik fejezet „A vállalkozás pénzügyi terve” címet viseli. A pénzügyi tervezés és a pénzügyi tervek ilyen mélységű és ilyen komplex bemutatása sem a hazai, sem a külföldi szakirodalomban nem található meg.

Az ötödik fejezet témája a bankhitel, mint a vállalkozások klasszikus finanszírozási forrása. A vállalkozói hitelek főbb csoportjainak bemutatása, és a hitelezési folyamat főbb szakaszainak áttekintése mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a hitelkérelem összeállításával kapcsolatos vállalkozói teendők, valamint a hitelkérelmek elbírálásával kapcsolatos banki feladatok.

A hatodik fejezet olyan alternatív finanszírozási megoldásokat (faktoring, lízing) mutat be, amelyek ismerete és alkalmazása kiemelt fontosságú lehet a finanszírozási gondokkal küszködő kis- és középvállalkozások számára.

A könyvben szereplő ismeretek és összefüggések megértését és elmélyítését szolgálják az egyes fejezetek végén található ellenőrző kérdések és feladatok, a fogalmak pontos, szakszerű használatát pedig a könyv végén lévő glosszárium segíti.

 

A kötet adatai:
Kötés: puhatáblás ragasztókötött
Formátum: B/5
Megjelenés éve: 2011
Terjedelem: 168 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789636383800
Kiadó
Saldo Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu