Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Termék részletek


BÜNTETŐELJÁRÁS JOG I-III - Kapcsos kommentár

-10%
BÜNTETŐELJÁRÁS JOG I-III - Kapcsos kommentár
39 000 Ft
Akció: 35 100 Ft35100
Kezdete: 2018.03.04   A készlet erejéig!

Második, átdolgozott és egybeszerkesztett kiadás

Szerző: Akácz József dr., Belegi József dr., Belovics Ervin dr., Berkes György dr., Czine Ágnes dr., Dr. Máziné dr. Szepesi Erzsébet, Kónya István dr., Láng László dr., Márki Zoltán dr., Mészár Róza dr., Molnár Gábor dr., Némethné dr. Bokor Klára, Soós László dr., Rabóczki Ede dr.

Szerkesztő: Berkes György dr., Belegi József dr.

HVG-ORAC Kiadó, 2014

 

Kiadványunk megbízható segítséget nyújt a jogalkalmazók számára a büntetőeljárással kapcsolatos rendelkezések helyes és egységes értelmezéséhez. A kommentár feldolgozza a Be. rendelkezéseivel kapcsolatos bírói gyakorlatot, különös tekintettel a Legfelsőbb Bíróság (Kúria) Büntető Kollégiumának véleményeire is, valamint a megfelelő helyen utal a Be. végrehajtási jogszabályainak és a büntetőeljárást érintő más jogszabályok rendelkezéseire.

 • Büntetőeljárási jogunkra az elmúlt időszakban több alapvető fontosságú törvény is hatással volt. Ezek közül a legfontosabb a 2013. július 1-jével hatályba lépett, tartalmában és szerkezetében is megújult Btk., a 2012. évi C. törvény. Az eljárási jog elkerülhetetlen „hozzáigazítását” a megváltozott anyagi jogi szabályozáshoz több törvény (a 2012. évi CCXXIII. törvény, a 2013. évi LXXVIII. törvény, a 2013. évi CXII. törvény, valamint a 2013. évi CLXXXVI. törvény) végezte el, melyek egyúttal a büntetőeljárások időszerűségét javító megoldásokat is bevezettek. Az új Polgári Törvénykönyv hatálybalépése sem hagyta érintetlenül a büntető eljárásjogi szabályokat: az e tekintetben szükségessé vált módosításokat a 2013. évi CCLII. törvény hajtotta végre.

  E széles körű anyagi jogi és eljárásjogi változások fényében a Kúria is felülvizsgálta és korszerűsítette a joggyakorlat iránymutató jelentőségű testületi döntéseit és korábbi kollégiumi véleményeit, az új Btk. egységes alkalmazását segítő kollégiumi véleményeket alkotva.

   

 • ISBN
  9789639203653
  Kiadó 
  HVG-ORAC
  VTSZ
  4901
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.