NEMZETKÖZI PÉNZFORGALOM

NEMZETKÖZI PÉNZFORGALOM

Szerző: Sándorné Új Éva

PENTA UNIÓ Zrt., 2010

 

 

4 800 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A határok nélküli pénzügyi világban mindennapjainkat átszövik azok a pénzügyi tranzakciók, amelyek nem hazai valutában zajlanak, vagy amelyek nemzeti valutában kifejezett értéke más ország fizetőeszközének a magyar forintban mért értékétől függ.

Szinte hétköznapi tranzakciónak tűnik a forint alapú bankkártyával történő fizetés, az internetes vásárlások ellenértékének euróban, amerikai dollárban vagy egyéb elfogadott valutában történő virtuális kifizetése, a devizabetétek elhelyezése, a devizaalapú hitelek felvétele, a devizális árfolyamkockázatok határidős műveletekkel történő csökkentése, vagy éppen a profitra törő online tőzsdei és bankközi kereskedelem.

 

A könyv nem törekszik - nem is törekedhet teljességre -, de tartalmazza azokat a legszükségesebb tudnivalókat, amelyek elsajátítása után átláthatóvá válnak a személyes vagy éppen a gazdálkodásból eredő, valutákhoz, devizákhoz kapcsolódó pénzügyek.

 

A könyv megírása kettős célt szolgált:

 

- A jelenlegi bankgyakorlatra épülő könyv segítséget nyújt a "Nemzetközi fizetések" című tantárgy tananyagának önálló elsajátításához minden gazdasági képzést nyújtó felsőfokú intézményben tanulmányokat folytatóknak, valamint az ügyintézői, szakügyintézői, akkreditált felsőfokú szakképzés keretében tanuló, vizsgára készülő diákoknak.

- A könyv ajánlható mindazoknak, akik szeretnék megérteni a devizapiacok működését, az árfolyamok változásának vállalkozásukra vagy saját befektetéseikre, hitelműveleteikre gyakorolt hatását, vagy arról szeretnének ismereteket szerezni, hogy a modern technika segítségével hogyan tudják lebonyolítani a határokon átívelő fizetési műveleteiket, legyen szó egy internetes vásárlásról, egy nagyobb horderejű külkereskedelmi ügyletről, netán egy reál vagy pénzügyi befektetésről.

 

A könyvből megismerhetők a legfontosabb valuták, a bankok által használt árfolyam kategóriák, az árfolyamjegyzési módok, továbbá az árfolyamváltozás üzleti életre gyakorolt hatása.

Az olvasó tájékozódhat a nemzetközi devizapiacok működéséről, a bankokkal köthető kockázatfedezési ügyletekről.

A könyv második része a nemzetközi pénzforgalom lebonyolítására vonatkozó szabályokat, a hatályos szabályoknak megfelelő nemzetközi fizetési módokat, továbbá a pénzforgalom lebonyolításának technikai lehetőségeit mutatja be.

A sikeres és gyors tanulás érdekében az utolsó fejezetben egy speciális szakmai értelmező szótár is található.

 

A tartalomból:

A devizapiacok működése
Az árfolyamjegyzés
Az árfolyamszámítás
Árfolyamrendszerek
Az árfolyamkockázat
A gazdasági és pénzügyi globalizálódás
Az Európai Unió (European Union, EU)
A monetáris integráció
Az európai közös valuta
Az európai pénzügyi intézményrendszer
A pénzügyi piacok integrációja
A nemzetközi fizetések lebonyolítása
A nemzetközi fizetési módok
Elektronikus elszámolási csatornák
A hazai elektronikus elszámoló rendszerek
Szakmai értelmező szótár

A kötet adatai:
Kiadás éve: 2010
Terjedelem: 250 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789638888402
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu