BARÁTNŐM, ANNE FRANK

-20%
BARÁTNŐM, ANNE FRANK

Emlékirat barátságról, veszteségről és túlélésről

Szerző: Hannah Pick-Goslar

Európa Könyvkiadó, 2023

5 999 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

4 800 Ft
Kezdete: 2023.09.30   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

"Kislányként szemtanúja voltam, amint a szeretett világom összeomlott és eltűnt, elpusztította az értelmetlen gyűlölet, ahogy a legjobb barátnőmet, Anne Frankot is."

 

Amikor családja Amszterdamba költözik, Hannah barátságot köt egy szintén Németországból érkezett kislánnyal. Az éles eszű és szókimondó kislány neve Anne Frank. Hét boldog éven át tartó barátságuk segíti át őket az iskola és a nagylánnyá válás nehézségein.

 

1942 júniusában, az egyre erősödő antiszemitizmus idején minden előjel nélkül szétválasztják őket. Hannah, ahogy naponta tette, átmegy Annéhoz, de csak hűlt helyét találja, bár a reggeli edények még ott állnak a mosogatóban, az ágyak bevetetlenek. Anne és családja látszólag eltűntek. Hannelit azzal nyugtatják, hogy a Frank család Svájcba menekült.

 

Miközben Hannah a barátnőjéért aggódik, és reméli, hogy valóban biztonságban van Svájcban, a saját családja is egyre borzasztóbb körülmények közé kerül. Néhány menekülési próbálkozás után a nácik letartóztatják, és egy tranzittáboron keresztül Bergen-Belsenbe szállítják őket. A kislány ott hall hírt ismét az addigra végzetesen legyengült Annéről, akit az életét kockáztatva, kétségbeesetten próbál megmenteni.

 

Hannah Pick-Goslar bensőséges, szeretetteljes portréja Anne Frankról egyben a remény, a lelkierő és a bátorság memoárja is.

 

A kötet adatai:

Kötés: keménytáblás

Megjelenés éve: 2023

Terjedelem: 347 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789635048212
Kiadó
Európa Könyvkiadó
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu