ITINERARIUM HUNGARICUM II.

ITINERARIUM HUNGARICUM II.

Őskori emlékek és gyűjtemények Magyarországon

Szerkesztette: Jerem Erzsébet, Mester Zsolt

Szerzők: Cseh Fruzsina, Jerem Erzsébet, Kalicz Nándor, Mester Zsolt, Nováki Gyula, Vicze Magdolna

Közreműködött: Hoti Szilvia, Németh Péter Gergely

Archaeolingua, 2008

3 200 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Magyarország műemlékeinek megismerését számos könyv és kiadvány segíti. Az ITINERARIUM HUNGARICUM sorozat ezt útikönyv formájában teszi. Az ICOMOS, a Műemlékek és Történeti Együttesek Nemzetközi Tanácsának Nemzeti Bizottsága, illetve az ennek keretében működő Régészeti Műemlékhelyek Szakbizottság, valamint az Archaeolingua Kiadó a római kori Pannonia emlékeit bemutató első kötet után most őskori kalandozásra hívja a múlt értékei iránt érdeklődőket.

Az őskor az emberi történelem legtávolabbi és leghosszabb időszaka, amely Magyarország területén mintegy 350 000 évet fog át. Ezen évezredek leforgása alatt rendkívül sokszínű és változatos történelmet vetítenek elénk a feltárt régészeti emlékek: barlangi és szabad ég alatti táborok, falvak, településdombok, földvárak, temetők és egyéb lelőhelyek. Köszönhető ez annak, hogy földrajzi helyzeténél és természeti adottságainál fogva a Kárpát-medence mindig is találkozási pont és összekötő kapocs volt Kelet és Nyugat, Észak és Dél határán.
Ez a gazdag kulturális örökség körülvesz bennünket mindennapjainkban, még ha nem is mindig tudunk róla. Az útikönyv elkalauzol őskori történelmünk kiemelkedő helyszíneire és a leírásokat kiegészítve, alaprajzokkal, térbeli rekonstrukciókkal, légifotókkal, digitális felületmodellekkel segít megismerni a helyszínen látható emlékeket. További gazdag illusztrációs anyagával, a régészeti leletek rajzaival, fotóival pedig megjeleníti a helyszínen nem látható emlékeket. Elvisz a múzeumok régészeti állandó kiállításaira, a szabadtéri bemutatóhelyekre és régészeti parkokba is, ahol közvetlenül is találkozhatunk a múló évezredek ránk maradt tanúival.

 

A kötet adatai:
Kötés: puhakötés
Megjelenés éve: 2008
Terjedelem: 264 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-8046-91-8
Kiadó
Archaeolingua
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu