A FERENCES REGULA. KORAI ÉS MAI ÉRTELMEZÉSEK

-20%
A FERENCES REGULA. KORAI ÉS MAI ÉRTELMEZÉSEK

Szerkesztette: Varga Kapisztrán OFM, Várnai Jakab OFM

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

 

2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2019.01.23   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A regula arra hív minket, akárcsak az előző nemzedékek testvéreit, hogy kezdjünk párbeszédet vele. A találkozás feltételei ugyanazok, mint minden párbeszédben: meg kell nyílni a másik felé, tiszteletben kell tartani különböző voltát, ugyanakkor meg kell próbálni megérteni a szándékait. Hagyni kell, hogy a másik beszéljen, figyelemmel kell hallgatni őt, nem szabad azonnal ráerőltetni a magunk véleményét, abban a nyitottságban és tudatban kell hallgatni, hogy mint minden találkozás, ez is hatással lesz rám: mond valami újat, megindít, megvigasztal, provokál, kérdez. Ha nem bízom a másikban, és semmit sem várok tőle, akkor nem léphetek vele igazi párbeszédre. Ha pedig a két fél között semmi sem történik, az azt jelenti, hogy nem is találkoztak.

Mielőtt megkérdőjeleznénk a regulát, oda kell figyelnünk azokra a kérdésekre, amelyeket bennünk elindít. Mielőtt mi akarnánk „megtéríteni”, átírni a szöveget, előbb a szöveg kér tőlünk megtérést. Az alapvető kérdés tehát ez: várok-e, várunk-e még valamit a regulától? (Cornelius Bohl OFM)

 

Varga Kapisztrán OFM (sz. 1961) a szécsényi ferences rendház házfőnöke, a novíciusok magisztere, a ferences rendtörténet kutatója, Budapesten a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanára.

Várnai Jakab OFM (sz. 1958) Budapesten él, 2003-tól 2009-ig a ferences rend római központi tanácsának volt a tagja, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán rektorhelyettes, a fundamentális teológia tanára

A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2011
Terjedelem: 304 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-236-372-1
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu