ECKHARDT TIBOR AMERIKAI ÉVEI 1941-1972

-20%
ECKHARDT TIBOR AMERIKAI ÉVEI 1941-1972

Szerző: Kádár Lynn Katalin

L’Harmattan Kiadó, 2006

 

1941 tavaszán a két világháború közötti Magyarország közismert kisgazda politikusa, Eckhardt Tibor az Egyesült Államokba távozott, hogy ottani kapcsolatai révén elősegítse hazája átállását a náciellenes koalíció oldalára. Kitűzött célját különböző okok miatt azonban nem sikerült elérnie, sőt a második világháborút követően az is lehetetlenné vált, hogy visszatérjen Magyarországra. A kérlelhetetlenül náci- és kommunista-ellenes Eckhardt ezt követően tevékeny szerepet vállalt a nyugati magyar emigráció politikai életében és egészen 1972-es haláláig küzdött hazája szovjet megszállás alóli felszabadításáért.

 

2 300 Ft
Akció: 1 840 Ft
Kezdete: 2017.06.01   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Kádár Lynn Katalin amerikai magyar történész műve Eckhardt életének azt a több mint három évtizedét tekinti át, amelyet a politikus emigrációban kényszerült tölteni. Az eddig ismeretlen források felhasználásával készült munka bepillantást nyújt a különböző nemzetiségű emigráns szervezetek második világháború alatti, egymás ellen folytatott harcába éppúgy, mint a nyugaton működő különböző magyar politikai csoportok rivalizálásába. Emellett végigkövethetjük azt is, milyen eszközökkel igyekezett a Szovjetunió kiépülő közép-kelet-európai pozíciói védelmében minden olyan törekvést és politikai csoportot marginalizálni még Amerikában is, amely nem volt hajlandó elfogadni Moszkva térhódítását.

Az Eckhardt Tibor fordulatokkal teli amerikai éveit bemutató munka függelékében eredeti dokumentumok, illetve érdekes képanyag segít teljesebb képet alkotni az emigráns politikus életének utolsó harmincegy esztendejéről.

 

 

A szerzőről

Kádár Lynn Katalin Budapesten született, majd a II. világháború végén családjával együtt Németországon át az Egyesült Államokba emigrált. Egyetemi tanulmányait a Colorado Egyetemen és a saint louisi Washington Egyetemen végezte. Ezt követően az üzleti életben működött, illetve közgazdaságtant oktatott a Lindenwood Egyetemen. Történelemtudományi doktori tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végezte, ahol 2005-ben szerzett PhD-fokozatot. Fő kutatási területe az 1945 utáni magyar politikai emigráció, illetve az Egyesült Államok és Közép-Európa hidegháborús viszonyának története.

A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2006
Terjedelem: 255 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-9683-28-0
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu