MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ A FIZETÉSI MEGHAGYÁSOS ELJÁRÁSHOZ

-5%
MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ A FIZETÉSI MEGHAGYÁSOS ELJÁRÁSHOZ

Szerző: Asbóth-Hermányi Lőrinc

HVG-ORAC Kiadó, 2012

 

 

4 000 Ft
Akció: 3 800 Ft
Kezdete: 2020.11.19   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

2010. június 1. napján hatályba lépett a fizetési meghagyásos eljárásról szóló 2009. évi L. törvény, melynek gyakorlati alkalmazása számos kérdést vet fel.

 

E kézikönyvnek nem célja a joganyag teljes és kimerítő jellegű feldolgozása, nem kifejezetten elméleti, inkább gyakorlati jellegű. Elméleti megközelítést annyiban tartalmaz, amennyiben az adott probléma gyakorlati körbejárása azt szükségessé teszi.

 

A gyakorlatra koncentráló könyv az eljárás folyamatát végigkövetve a jogalkalmazáshoz kíván segítséget nyújtani. Az elmúlt két év tapasztalatait felhasználva az egyes kérdéseket, problémákat több szempontból közelíti meg, a korábbi bírósági gyakorlat, valamint az alakuló közjegyzői gyakorlat és a jelenlegi bírósági gyakorlat ismertetése, összevetése mellett.

 

Hangsúlyozandó, hogy a könyv nem kíván minden kérdéses esetre egyedül alkalmazandó megoldást adni, csupán azok felvetésével és a bevett, illetve még csak formálódó gyakorlat elemzésével segítséget próbál nyújtani az önálló értelmezéshez.

 

Az útmutató elsődlegesen a közjegyzők és köz-jegyzőhelyettesek munkáját igyekszik segíteni, de hasznos lehet a jogi képviselők és az eljárásban részt vevő felek számára is.

 

 

A kötet adatai:
Formátum: A/5
Megjelenés éve: 2012
Terjedelem: 217 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789632581750
Kiadó
HVG-ORAC
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu