VALLÁSKÖZI PÁRBESZÉD A VALLÁSOK SZEMSZÖGÉBŐL

-20%
VALLÁSKÖZI PÁRBESZÉD A VALLÁSOK SZEMSZÖGÉBŐL

Szerkesztette: Nagypál Szabolcs

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

 

2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2019.01.20   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A vallásközi párbeszédről általában „kívülről” a vallástudomány hangján , vagy pedig „fölülről”, a többségi vallás szemszögéből esik szó. Jelen kötet azonban „belülről”, úttörő módon, magukat a hazánkban is jelenlévő világvallásokat szólaltatja meg. A kérdések, amelyekre választ keresünk, azt járják körül, hogy a képviselőik milyen indíttatással, módszerrel és célkitűzéssel, milyen esélyekkel és föltételekkel bocsátkoznak a huszonegyedik század legfontosabb vallási folyamatába, a vallásközi párbeszédbe.

 

Az első fejezet főként a vallásközi párbeszéd ökumenikus keresztény hittudományi megközelítéseivel foglalkozik, többek között két püspök tanulmánya segítségével. A második fejezet különböző világvallások álláspontját részletezi a vallásközi párbeszéddel kapcsolatban, mégpedig muszlim, baháj, hindu (Krisnatudatú) és buddhista alapállásból, ahol a szerzők az adott vallások magyarországi vezetőségének tagjai. A záró fejezet eszmetörténeti fogódzókkal (Eckhart mester, Kierkegaard és Wittgenstein) szolgál a vallásközi párbeszéd folyamatához.

 

E hiánypótló és hazánkban előzmények nélküli összeállítás nagy jelentőségű a teológia, a vallásbölcselet és a vallástudomány számára; emellett a társadalomelmélet, a civilizáció- és kultúraelmélet, a hermeneutika és a kommunikációtudomány területén is a gondolkodni vágyók segítségére siet. A 2001-ben alapított pannonhalmi Békés Gellért Ökumenikus Intézet (BGÖI) könyveinek ez a harmadik darabja, amellyel e sorozat hagyománya immár a megszilárdulás útjára lép.

 

 

A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2011
Terjedelem: 186 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-236-429-2
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu