AZ EU VERSENYJOGÁNAK SZEMLÉLTETŐ ÖSSZEFOGLALÁSA - Elfogyott

AZ EU VERSENYJOGÁNAK SZEMLÉLTETŐ ÖSSZEFOGLALÁSA - Elfogyott

Szerzők: Christa Tobler, Jacques Beglinger, Wessel Geursen

HVG-ORAC Kiadó, 2011

 

 

6 000 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

E „kézikönyv” mögött azon elgondolás húzódik meg, hogy a vállalati jogtanácsosokat, megfelelőségi szakértőket, tanácsadókat, ügyvédeket, az uniós vagy a nemzeti közigazgatások hivatalnokait valamint a tanulókat segítse egy, az EU versenyjog „magját” átfogóan bemutató, 75 elemből álló ábragyűjtemény, amelyhez rövid kísérőszöveg is társul. Ezen elképzelés a szerzők gyakorló jogászként, valamint egyetemi oktatóként szerzett szakmai tapasztalatai alapján alakult ki.

 

A jog láthatóvá tétele, amint arra a szerzők kísérletet tesznek e könyvben az ábrák által, némi elképzelést nyújt az olvasónak arról, hogyan néz ki az EU versenyjog építményének tervrajza. A felépítményhez hasonlóan az alapfogalmak is félrevezetően egyszerűnek tűnnek, viszont a kihívást az e fogalmak közötti megfelelő összefüggések feltárása jelenti. Jelen könyv erre tesz kísérletet.

 

Az ábrákat a szerzők elsősorban oktatási eszköznek szánják, a gyakorló szakembereknek éppúgy, mint a versenyjog elsajátítására vagy a meglévő tudásuk felfrissítésére törekvő diákok számára. A legtöbben ugyanis valóban könnyebben értenek és jegyeznek meg összetett vagy elvont anyagot, ha rendelkezésükre áll valamilyen vizuális segítség. Másodsorban, az ábrák prezentációs eszköznek készültek. Amennyiben az a feladatunk, hogy egy EU-jogi kérdést magyarázzunk el egy ügyfélnek, prezentációt tartsunk egy vállalat igazgatótanácsának vagy EU-jogot tanítsunk az egyetemen, a vizuális eszközök igen hasznosak lehetnek.

 

A könyvet egy (angol nyelvű) weboldal egészíti ki, ami számos feladat mellett átfogó jelleggel összegyűjti a jogi referenciaszövegeket (melyek le is tölthetőek), továbbá tájékoztatja az olvasókat a frissítésekről és helyesbítésekről.

 

Christa Tobler a Leideni (Hollandia) és a Bázeli (Svájc) Egyetem professzora, EU-jogot oktat. Kutatásai során kiemelt hangsúlyt fektet a jogegyenlőség és a diszkrimináció kérdéseire, mind a gazdasági, mind a szociális jog területén.

Jacques Beglinger Zürichben (Svájc) praktizáló ügyvéd. Jogi tanulmányait Svájcban, Franciaországban és az Egyesült Államokban folytatta. Hátterét az iparjog, valamint a nemzetközi kereskedelmi jogra – beleértve különösen a technológia, az e-business és a média területét – szakosodva megfelelőségi ügyek képezik.

Wessel Geursen egy vezető holland ügyvédi iroda versenyjogi osztályán ügyvédként többéves gyakorlatot szerzett. Emellett graduális és posztgraduális képzés keretén belül versenyjogot oktatott. Jelenleg az amszterdami VU Egyetemen (Hollandia) végez kutatást.

Jelen kötet a Leideni Egyetem (Hollandia) Jogtudományi Doktori Iskolájának Meijers sorozatához kapcsolódik (http://www.law.leiden.edu/research/news/graduate-school-of-legal-studies.html).

A könyv az “EUR-Charts – EU Law in Charts” projekt terméke (www.eur-charts.eu).

A könyvhöz kapcsolódó angol nyelvű weboldal: http://competition-webcompanion.eur-charts.eu

A könyv megjelenését a Gazdasági Versenyhivatal Versenykultúra Központja támogatta.

A kötet adatai:
Formátum: A/4
Megjelenés éve: 2011
Terjedelem: 145 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789632581255
Kiadó
HVG-ORAC
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu