Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Termék részletek


EURÓPAI KORMÁNYFORMÁK RENDSZERTANA

-10%
EURÓPAI KORMÁNYFORMÁK RENDSZERTANA
6 200 Ft
Akció: 5 580 Ft5580
Kezdete: 2017.06.01   A készlet erejéig!

Szerző: Chronowski Nóra dr., Drinóczi Tímea dr., Kocsis Miklós dr., Kovács Mónika dr., Petrétei József dr., Takács Tamara dr., Tilk Péter dr., Tóth Balázs dr., Veress Emőd dr., Zeller Judit dr., Horváth Dóra dr.

Szerkesztő: Chronowski Nóra dr., Drinóczi Tímea dr.

HVG-ORAC Kiadó, 2008

 

Az európai kormányformák rendszertana című könyv célja az európai demokráciák alkotmányos berendezkedésének államszervezeti, összehasonlító szempontú vizsgálata. A tudományos igényű, ám gyakorlati szakemberek számára is hasznosítható elemzés kiterjed az Európai Unió tagállamaira, a tagjelölt államokra, és néhány Unión kívüli országra is.

 • Az elméleti megalapozást jelentő, a kormányzás és a kormányzati rendszerek dogmatikai kérdéseit tárgyaló bevezető részt követően a kötet kitér az Unió kormányzati rendszerére, majd minden egyes állam esetében sor kerül a kormányzást meghatározó alkotmányi alapelvek (államforma, szuverenitás, demokrácia, jogállamiság elveinek érvényesülése, államszerkezet, kormányforma), az államszervezet vázlata, majd a kormányzati rendszer és az alkotmányvédelem fő kérdéseinek tisztázására.

  A könyv hasznos ismereteket tartalmaz bármely közjoggal, politikával és diplomáciai kapcsolatokkal foglalkozó szakember számára. Ugyanakkor a kötetet – annak közérthetősége és áttekinthetősége miatt – ajánljuk nemcsak az egyetemi jogi, politológus és történész képzés résztvevőinek, hanem az olyan laikusoknak is, akik szeretnének közelebbről megismerkedni az európai államok működésével.

   

   

  A kötet adatai:

  Megjelenés éve: 2008

  Formátum: B/5

  Terjedelem: 678 oldal

 • ISBN
  978-963-2580-04-3
  Kiadó 
  HVG-ORAC
  VTSZ
  4901
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.