A termék a kosárba került.
Új jelszó kérése

EURÓPAI KORMÁNYFORMÁK RENDSZERTANA

-5%
EURÓPAI KORMÁNYFORMÁK RENDSZERTANA

Szerző: Chronowski Nóra dr., Drinóczi Tímea dr., Kocsis Miklós dr., Kovács Mónika dr., Petrétei József dr., Takács Tamara dr., Tilk Péter dr., Tóth Balázs dr., Veress Emőd dr., Zeller Judit dr., Horváth Dóra dr.

Szerkesztő: Chronowski Nóra dr., Drinóczi Tímea dr.

HVG-ORAC Kiadó, 2008

 

 

6 200 Ft
Akció: 5 890 Ft
Kezdete: 2019.02.11   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az európai kormányformák rendszertana című könyv célja az európai demokráciák alkotmányos berendezkedésének államszervezeti, összehasonlító szempontú vizsgálata. A tudományos igényű, ám gyakorlati szakemberek számára is hasznosítható elemzés kiterjed az Európai Unió tagállamaira, a tagjelölt államokra, és néhány Unión kívüli országra is.

Az elméleti megalapozást jelentő, a kormányzás és a kormányzati rendszerek dogmatikai kérdéseit tárgyaló bevezető részt követően a kötet kitér az Unió kormányzati rendszerére, majd minden egyes állam esetében sor kerül a kormányzást meghatározó alkotmányi alapelvek (államforma, szuverenitás, demokrácia, jogállamiság elveinek érvényesülése, államszerkezet, kormányforma), az államszervezet vázlata, majd a kormányzati rendszer és az alkotmányvédelem fő kérdéseinek tisztázására.

A könyv hasznos ismereteket tartalmaz bármely közjoggal, politikával és diplomáciai kapcsolatokkal foglalkozó szakember számára. Ugyanakkor a kötetet – annak közérthetősége és áttekinthetősége miatt – ajánljuk nemcsak az egyetemi jogi, politológus és történész képzés résztvevőinek, hanem az olyan laikusoknak is, akik szeretnének közelebbről megismerkedni az európai államok működésével.

 

 

A kötet adatai:

Megjelenés éve: 2008

Formátum: B/5

Terjedelem: 678 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789632580043
Kiadó
HVG-ORAC
VTSZ
4 901
Vélemények
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu ajandekkatalogus.hu vatera.hu