A DAGANATOK EPIDEMIOLÓGIÁJA ÉS PREVENCIÓJA - Elfogyott

A DAGANATOK EPIDEMIOLÓGIÁJA ÉS PREVENCIÓJA - Elfogyott

Szerzők: Ember István, Kiss István, Sándor János

Dialóg Campus Kiadó, 2006

 

 

1 980 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A tartalomból: A daganatepidemiológia története - Epidemiológiai vizsgálatok - A deszkriptív epidemiológia - Az analitikus epidemiológia - Experimentális epidemiológia - Etiológiai epidemiológia - Etiológiai epidemiológia, emlőrák, Colorectalis karcinóma, prosztatarák, méhnyakrák, tüdőrák - Prevenció - Táplálkozás, zsírok, fehérjék, alkohol, mikronutriensek, élelmiszer-szennyezőanyagok, élelmiszer-adalékanyagok, antikarcinogén hatású vegyületek, konyhatechnikai eljárások, a táplálkozás és az egyes daganatok kapcsolata, táplálkozási ajánlások - A dohányzás - Ráktípusok szűrése (emlőrák, prosztatarák, hasnyálmirigyrák, szájüregi daganatok) - Colorectalis karcinóma, a bőrrák és a melanoma szűrése, tüdőrák, hererák, méhnyakrák, hólyagrák, pajzsmirigyrák szűrése.

 

A kötet adatai:

Megjelenés éve: 2006

Méret: A/5

Terjedelem: 236 oldal

Kötés: kartonált

 

Tartalom:

ELŐSZÓ 7

 

1. A DAGANATEPIDEMIOLÓGIA TÖRTÉNETE 9

 

1.1. Bevezetés 11

 

1.2. A daganatepidemiológia orvostörténeti vonatkozásai 14

 

2. Epidemiológiai vizsgálatok 19

 

2.1. A deszkriptív epidemiológia 24

 

2.2. Az analitikus epidemiológia 28

 

2.3. Experimentális epidemiológia 38

 

3. ETIOLÓGIAI EPIDEMIOLÓGIA 39

 

4. Részletes daganatepidemiológia 65

 

4.1. Emlőrák 107

 

4.2. Colorectalis karcinóma 119

 

4.3. Prosztatarák 128

 

4.4. Méhnyakrák 134

 

4.5. Tüdőrák 135

 

4.6. Kistérségi egyenlőtlenségek 138

 

4.6.1. Összes daganatos halálozás 140

 

4.6.2. Tüdőrákos halálozás 142

 

5. PREVENCIÓ 149

 

6. TÁPLÁLKOZÁS 159

 

6.1. Energiabevitel 163

 

6.2. Zsírok 164

 

6.3. Fehérjék 171

 

6.4. Alkohol 174

 

6.5. Mikronutriensek 176

 

6.5.1. Vitaminok 176

 

6.5.2. Mikroelemek 177

 

6.6. Élelmiszer-szennyező anyagok 178

 

6.6.1. Természetes eredetű szennyeződések 178

 

6.6.2. Mesterséges élelmiszer-szennyezők 179

 

6.7. Élelmiszer-adalékanyagok 182

 

6.8. Antikarcinogén hatású vegyületek 188

 

6.9. Konyhatechnikai eljárások 189

 

6.10. A táplálkozás és egyes daganatok kapcsolata 190

 

6.10.1. Vastagbéldaganatok 191

 

6.10.2. Gyomorrák 194

 

6.10.3. Tüdőrák 197

 

6.11. Táplálkozási ajánlások 199

 

6.11.1. Kerülendő 200

 

6.11.2. Javasolt 200

 

7. Dohányzás 203

 

7.1. A dohányzás rövid története 205

 

7.2. Expozíciós adatok 206

 

7.3. Egészségkárosító hatások 207

 

7.4. A megelőzés lehetőségei 208

 

8. Szekunder prevenció, szűrések 211

 

8.1. Az emlőrák szűrése 220

 

8.2. A méhnyakrák szűrése 221

 

8.3. A colorectalis karcinóma szűrése 223

 

8.4. A prosztatarák szűrése 225

 

8.5. A tüdőrák szűrése 227

 

8.6. A bőrrák és a melanoma szűrése 228

 

8.7. A hererák szűrése 229

 

8.8. Az ovárium karcinóma szűrése 230

 

8.9. A hasnyálmirigyrák szűrése 232

 

8.10. A hólyagrák szűrése 233

 

8.11. A pajzsmirigyrák szűrése 234

 

8.12. A szájüregi daganatok szűrése 235

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-7296-38-3
Kiadó
Dialóg Campus
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu