KÉZIKÖNYV AZ EURÓPAI FIZETÉSKÉPTELENSÉGI ELJÁRÁSHOZ

-30%
KÉZIKÖNYV AZ EURÓPAI FIZETÉSKÉPTELENSÉGI ELJÁRÁSHOZ

Szerző: Nagy Adrienn dr.

Lektor: Wopera Zsuzsa dr.

HVG-ORAC Kiadó, 2013

 

4 500 Ft
Akció: 3 150 Ft
Kezdete: 2020.02.09   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Jelen kézikönyv célja egy olyan összefoglaló mű megalkotása volt, melyet az európai fizetésképtelenségi jog kutatásával foglalkozó elméleti jogászok és a szabályokat alkalmazó gyakorlati szakemberek is hasznosítani tudnak. A fizetésképtelenségi eljárásról szóló 1346/2000/EK tanácsi rendelet szabályait az eljárás résztvevői nézőpontjából vizsgáljuk, és elsődleges célunk az volt, hogy az adott személyeknek útmutatással szolgáljunk a szabályozási mátrix rejtelmeiben, segítséget nyújtsunk annak a szemléletmódnak, illetve logikának kialakításához, mely a Rendelet gyakorlati alkalmazásához feltétlenül szükséges.

 

A kötet elsősorban az európai fizetésképtelenségi eljárások résztvevői (adós, hitelező, felszámoló, tagállami bíróságok) számára nyújt fogódzót, és az alanyok szemüvegén keresztül tekinti át a komplex joganyagot. Ez a megközelítésmód a monográfia joggyakorlat általi használhatóságát fokozza, hiszen annak függvényében, hogy az eljárásban mely pozícióban vesz részt a könyv olvasója, könnyedén választ kaphat a benne felmerülő kérdésekre.

 

A kézikönyv rámutat azokra a szabályozási hiányosságokra, a gyakorlatban felmerülő problémákra is, melyek az uniós norma felülvizsgálatát követően módosításra szorulnak. E körben feldolgozásra kerül az Európai Bíróság, illetve a tagállamok nemzeti bíróságainak ítélkezési gyakorlata is.

 

A kötet adatai:
Formátum: A/5
Megjelenés éve: 2013
Terjedelem: 305 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789632581866
Kiadó
HVG-ORAC
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu