A termék a kosárba került.
Új jelszó kérése

SZIGORÚAN TITKOS '89. A MAGYAR ÁLLAMBIZTONSÁGI SZERVEK MUNKABESZÁMOLÓI

-20%
SZIGORÚAN TITKOS '89. A MAGYAR ÁLLAMBIZTONSÁGI SZERVEK MUNKABESZÁMOLÓI

Szerkesztette: Müller Rolf, Takács Tibor

L’Harmattan Kiadó, 2010

 

Szigorúan titkos '89. Állambiztonság és rendszerváltoztatás. Első pillanatra magától értetődőnek tűnik ez a kapcsolat. Hiszen a diktatúra politikai rendőrsége ebben az évben is működött és dolgozott, sőt, belőle hozták létre a demokratikus jogállami rendszer titkosszolgálatait. Kézenfekvőnek tűnik tehát, ha valaki azt vizsgálja, hogy miként zajlott le ez az átalakulás/átalakítás, hogyan alkalmazkodtak az állambiztonsági szolgálatok a váltózóban lévő külső és belső körülményekhez. Vagy éppen azt nézi meg az illető, hogy a politikai rendőrség a maga eszközeivel hogyan alakította az eseményeket, volt-e befolyása azokra.

 

3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A rendszerváltoztatás történetének egyik slágerterülete az állambiztonsági szerveknek és a velük együttműködő hálózati személyeknek az átalakulás folyamatában játszott szerepe. Az 1989-es év kiemelkedő eseményei (a megsokasodó pártrendezvények, a Nemzeti Kerekasztal-tárgyalások, Nagy Imre és mártír társainak újratemetése, a köztársaság kikiáltása) pedig még inkább ráterelik a figyelmet a színfalak mögött játszódó történetekre, azon belül is a korabeli politikai rendőrség működésére.

Kötetünkben a diktatúra állambiztonsági szerveinek utolsó, 1989. évi munkabeszámolóit adjuk közre, amivel szándékunk az volt, hogy egy sajátos pillanatfelvételt készítsünk a rendszer végnapjairól.

 

 

A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2010
Terjedelem: 422 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-236-273-1
Kiadó
L'Harmattan
VTSZ
4901
Vélemények
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés