C CSAPDÁK ÉS BUKTATÓK

-20%
C CSAPDÁK ÉS BUKTATÓK

Szerző: Andrew Koenig

Kiskapu Kiadó, 2005

 

 

2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2019.01.29   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A C rendkívül hatékony programozási nyelv, ám nagyon pontosan kell ismernünk ahhoz, hogy ezt ki is tudjuk használni. Rendkívüli rugalmassága, tömör írásmódja a kezdő programozók számára bizony „életveszélyessé” teszi.
A világ C programozói minden bizonnyal megszámlálhatatlan órát töltöttek már a képernyőre meredve azzal, hogy egy látszólag teljesen hibátlanul megírt programban keresték azt az apró bakit, amitől az teljesen mást csinált, mint amire számítottak. Ilyen tünetet sajnos akár az is produkálhat, ha egyszerűen elgépelünk valamit, hiszen a kód sok esetben ilyenkor is értelmes. Az elkövethető hibák másik nagy csoportját azok az esetek alkotják, amikor a nyelv képességeit érti félre a programozó, vagy egyes szolgáltatásait tévesen próbálja alkalmazni.
Ez a könyv ezekről a csapdákról és buktatókról szól, téma szerint rendszerezve, és rövid példákon keresztül bemutatva őket. Számos olyan apróságot, elvet és megoldást sorol fel, amelyekről a tankönyvek rendszerint megfeledkeznek. Egyetemi hallgatók számára gyakorlatilag kötelező olvasmány, jól használhatja azonban az a profi programozó is, akit a sors kifürkészhetetlen kegyéből az a váratlan megtiszteltetés ért, hogy mások által írt C kódot gondozhat. Jó esély van rá ugyanis, hogy elődei nem olvastak hasonló művet, hiszen magyar nyelven ez az első ilyen kiadvány.

 

Tartalom

1. Lexikális buktatók
2. Szintaktikai buktatók
3. Szemantikai buktatók
4. Szerkesztés
5. Könyvtári függvények
6. Az előfeldolgozó
7. Hordozhatósággal kapcsolatos buktatók
8. Tippek és megoldások
Függelék: PRINTF, VARARGS és STDARG

A kötet adatai:
Méret: 150x228 mm
Kötés: Puhakötés
Megjelenés éve: 2005
Terjedelem: 208 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-930-190-0
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu