Rólunk

 

 

Cégünkről és üzletfilozófiánkról

 

 

 

 

20 éve – 1990-ben – először egyéni vállalkozóként „kezdtünk” jogi könyvekkel ismerkedni és forgalmazni azokat. Sokat és folyamatosan tanultunk erről a szakterületről, a vevők részéről állandó képzésben részesültünk.

 

1994-ben alakult meg cégünk családi vállalkozásként: első perctől azzal a szándékkal, hogy a jogból és jogért élők, bírák, ügyészek, ügyvédek, pereskedő és pert elkerülni kívánó magánszemélyek számára a fellelhető legfrissebb és legszélesebb körű szakirodalmat prezentálja.

 

Emellett – természetesen – vevőink egyéb olvasási igényeit is igyekeztünk kielégíteni: a legújabb szépirodalmi művek, albumok, gyermekkönyvek – horribile dictu – lektür tekintetében.

 

Megtanultuk Szladits nevét és a Csemegi Kódex jelentőségét, a hozzánk betérők pedig talán tőlünk hallottak először Lénárd Sándor és Várkonyi Nándor műveiről. A kisgyermekes szülőknek Brumiról és Pöttyös Panniról meséltünk, ők pedig megismertettek minket Bartos Erika és Berg Judit műveivel.

 

Azt gondoljuk, hogy elég sokat tudunk az irodalomról, de minél jobban megismerjük, ráébredünk, milyen kevés is ez. Naponta újabb és újabb ismeretek zúdulnak ránk, egyre több szerző nevét kell megtanulnunk.

 

Kell a fogódzó, a tájékozódást segítő információ. A szakkönyveknél a precizitás (ki, mikor, miről és hogyan írt), az olvasnivaló esetében pedig – amikor több száz könyv jelenik meg pár hónap alatt – a segítő kritika, a megbízható ajánlás.

 

Mint Karinthy a humorban, a jó olvasnivaló tekintetében mi sem ismerjük a tréfát.

 

Igényességre törekszünk és – lehetőség szerint - Önnek is minőségi könyvet ajánlunk a figyelmébe, amit bátran kézbe vehet – akár magas szépirodalom, akár szórakoztató könyvről lett légyen szó.

 

Talán korábbi tanult szakmánknak is köszönhető, hogy különös hangsúlyt nyer kínálatunkban az irodalomtörténet, történelem, régészet, néprajz, nyelvészet, művészettörténet, helytörténet, geográfia, de mindenekelőtt a had- és fegyvertörténet. A szakembereken, az érdeklődő laikusokon túl szeretnénk az újrajátszók, hagyományőrzők szakirodalmi eligazodását is messzemenően segíteni, hogy minél színvonalasabban és korhűbben rekonstruálják választott korszakukat. Azt ígérhetjük, hogy a fenti témákban is csak tudományos kutatáson alapuló szakirodalmat vagy színvonalas ismeretterjesztő munkákat fog találni könyvkereskedésünkben.


Felgyorsult, az interneten zajló világunkban egyre kevesebb idő jut olvasásra, sokszor fárasztó, időt rabló a keresgélés, a minőség megtalálása. Reméljük webáruházunk olyan virtuális könyvesbolttá válik, ahol a betérő komoly segítséget kap munkája magas szintű végzéséhez vagy szabadidejének tartalmas eltöltéséhez.

 

 

 

Kazinczy Andrea                                                                           Zarnóczki Attila

shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu