Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

HVG Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >G-I >HVG Kiadó

Sorrend:

-20%
GONDOLAT.ÉBRESZTŐ!

Szerző: Harén, Fredrik       

HVG Kiadó, 2010

 

„Nem rossz ötlet rászoknunk arra, hogy lejegyezzük gondolatainkat. Így legalább nem zavarunk azokkal másokat.”

 

A jó ötletek nem jönnek csak úgy maguktól – azokat elő kell csalogatni. Az inspiráció és a motiváció két holtbiztos módszer, hogy a gondolatok szárnyra kapjanak. Ez a könyv pontosan ezt a célt szolgálja: inspirál és motivál, gondolkodásra és gondolataink lejegyzésére késztet.

 

A több mint 60 gyorsan átolvasható rész mindegyike a kreativitásról szól, amelyekben híres emberek tárgyhoz tartozó mondásai is helyet kapnak, például Albert Einsteiné vagy Ingvar Kampradé, az IKEA alapítójáé. A kapcsolódó gyakorlatok pedig kreativitásunk kiaknázására ösztönöznek. Az üresen hagyott oldalakat töltsük meg saját gondolatainkkal!

 

A könyv akkor készül el végleg, akkor lesz teljes, ha ezek az oldalak is megtelnek saját jegyzeteinkkel, megfigyeléseinkkel, irkafirkáinkkal és ötleteinkkel.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
FÉRFI - MINDEN ESETBEN

Gyakorlati útmutató hétköznapi helyzetekhez

Szerző: Jones, Dylan           

HVG Kiadó, 2008

 

Szellemes, stílusos, nélkülözhetetlen kézikönyv a modern férfinak. Mert ugyebár elég nehéz férfinak lenni a XXI. században. Mindennapi dilemma, hogyan kapjunk fizetésemelést, hogyan vágódjunk be a főnöknél. Vannak persze apróságok is: hogyan kezeljük a jet-leget? Vagy, hogyan tároljuk gyűrődésmentesen a ruháinkat? Na és az összes többi kérdés, amire azt hisszük, hogy tudjuk a választ, de valójában nem: milyen az ideális fehérnemű, hogyan kössünk windsor csomót a nyakkendőre, vagy hogyan viselkedjünk egy sztriptíz bárban.... a lista végtelenül hosszú. A könyvben található válaszok pedig eloszlatnak minden kétséget. Kötelező ajándék a barátunknak, fiúnknak vagy épp férjünknek, korunk modern férfijának.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
FORDULÓPONT

Ahol a kis különbségekből nagy változás lesz

Szerző: Gladwell, Malcolm 

HVG Kiadó, 2007

 

Fordulópont – ez az a különös pillanat, amikor egy ötlet, trend, vagy viselkedés hirtelen elszabadul, és járványszerűen, megállíthatatlanul terjedni kezd. Pontosan úgy, ahogy egy influenzás ember képes járványt kirobbantani, egy kicsiny, ám precízen kiszámított mozdulat is képes divatossá, népszerűvé tenni termékeket vagy tevékenységeket. De vajon mitől van éppen ott egy-egy fordulópont, ahol van: mitől válik egy jelenség éppen az adott ponton tömegmozgalommá, miért éppen azon a ponton lesz egy viselkedésformából trend vagy egy viseletből mindenkire átragadó divatőrület? Hogyan vehetjük észre, hogy ilyen fordulat készül, vagy talán a még érdekesebb kérdés: hogyan lehet fordulópontot létrehozni?

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ELADNI EMBERI DOLOG

Meglepő igazságok mások meggyőzéséről

Szerző: Pink, Daniel H.

HVG Kiadó, 2013

 

Daniel H. Pink legújabb könyvében meglepő kijelentést tesz: Mind értékesítők vagyunk.

Szinte sokkolta ez a felismerés, miután egy alkalommal kétheti tennivalóit, emailjeit, sms-eit, tárgyalásait elemezte. Rájött, ideje túlnyomó részét, mint az értékesítők, mások meggyőzésével tölti, és egyre több energiája megy el arra, hogy rávegye valamire kollégáit, üzleti partnereit vagy a családját.

Rádöbbent, valahol mind értékesítők vagyunk. És ha már így van, miért ne csinálhatnánk jobban?

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ EMBER, AKI HAZUDOTT A LAPTOPJÁNAK

Amit csak egy gép árul el az emberi viselkedésről

Szerző: Clifford Nass - Corina Yen          

HVG Kiadó, 2012

 

A szerző két évtizeden át tanulmányozta, hogyan viszonyulunk a minket körülvevő tárgyakhoz és technikai eszközökhöz. Kísérletei alapján meglepő eredményre jutott: a számítógépek életünk társas szereplői, mert agyunk számára közömbös, hogy emberekkel vagy gépekkel dolgozunk. Ugyanúgy reagálunk, fogadjuk a kritikát és örülünk a dicsérnek, még akkor is, ha egy számítógéptől jön. Ez a felfedezés vezetett arra, hogy a tudomány eddig feltáratlan területeit új módszerekkel kell vizsgálni, hogy jobban megismerve önmagunkat és egymást boldogabbak lehessünk a magánéletünkben és eredményesebbek a munkánkban.

A könyv rengeteg pszichológiai kísérletet bemutatva, új megvilágításba helyezi mindazt, amit idáig hittünk társas kapcsolatinkról és az emberi viselkedésről. Többek között megtudhatjuk: Vajon az ellentétek tényleg vonzzák-e egymást? Jó-e, ha kritika közben dicsérünk is? Hogyan ösztönözhetünk másokat hatékonyabb munkavégzésre? Hogyan vehetjük rá a főnököt, hogy megemelje a fizetésünket? Mitől leszünk meggyőzőbbek a munkánkban és a magánéletünkben?

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A PROFI LÚZER

A gyors és sikeres bukás kézikönyve

Szerző: McDermott, Steve

HVG Kiadó, 2008

 

Hogyan lehetsz tuti vesztes?

Az író az élet szinte minden területéről tud példát adni ehhez a törekvéshez: olyan emberek példáját, akik teljesítménye alaposan elmarad az átlagtól. Könyvünk arra a megdöbbentő következtetésre jut, hogy ezek a nagyon különböző emberek ugyanazt a stratégiát alkalmazzák. Ők – a profi lúzerek – oly könnyeden és vidáman buknak el bármit, hogy nem is nagyon figyelnek rá, szinte nincsenek is tudatában annak, ami történik velük.

A könyv szemléletesen bemutatja, mi az, amit a kiemelkedő sikertelenek következetesen gondolnak, mondanak és tesznek, illtetve többnyire mit nem tesznek, hogy elrontsák a siker esélyét – tehát e könyven egybegyűjtve találhatjuk meg mindazokat a stratégiákat, amelyeket semmiképp ne kövessünk, ha nem akarunk veszíteni.

Figyelmeztetés: Ne próbáld ki a könyvben tárgyalt technikákat! Amennyiben megfogadod e tanácsot, a kiadót semmilyen felelősség nem terheli, ha a könyv elolvasása után váratlan sikereket érsz el karrieredben vagy magánéletedben!

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A KÉRDEZÉS MŰVÉSZETE

Jobb kérdések - jobb válaszok - jobb eredmények

Szerző: Fadem, T. J.           

HVG Kiadó, 2009

 

A kérdezés művészete a sikeres vezetés alapja.

Sokszor megszokásból, előítéletekkel kérdezünk, vagy túl bonyolult kérdéseket teszünk fel, amelyek legtöbbször magukban foglalják a válaszokat is. A szerző szórakoztató példákon keresztül mutatja be, hogyan sajátítsuk el a kérdezés művészetét, és kiváló ötleteket ad arra, hogyan fejlesszük kérdezési képességeinket.

 
4 200 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A HAT ÉRTÉKMEDÁL

Változtassunk a gondolkodásunkon!

Szerző: de Bono, Edward

HVG Kiadó, 2012

 

Edward de Bono szaktekintély a kreatív gondolkodás, valamint a gondolkodás mint képesség fejlesztésének területén. Több ezren írnak számítógép-programokat, Edward de Bono azonban az emberi elme számára ír programokat. Az emberi elme, mint önszerveződő információs rendszer működésének megértéséből létrehozta a laterális gondolkodás módszeres, kreatív eszközeit. Ő alkotta meg a „párhuzamos gondolkodás” gyakorlatát és írta a Six Thinking Hats (A gondolkodás hat kalapja) című könyvet. Az észlelésen alapuló (perceptuális) gondolkodásban alkalmazott eszközeit (CoRT, DATT) az oktatásban és az üzleti életben széles körűen alkalmazzák.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A CSODÁLATOS ELME

Szerző: de Bono, Edward   

HVG Kiadó, 2006

 

Vonzók tudunk-e maradni, miközben vitatkozunk, félbeszakítunk valakit vagy épp érzelmeinket nyilvánítjuk ki? Ez a könyv azt tanítja, hogy bárki megtanulhat szépen gondolkodni. Márpedig gondolataink szépsége minden interakciónkat sikeressé teszi.

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
52 VÁLTOZÁSMODELL

Én és a világ

Szerzők: Mikael Krogerus, Roman Tschäppeler

HVG Kiadó, 2013

 

Hol a helyünk a világban? Miért nincs igazság? Kik nyernek a XXI. században? Miért lépünk félre? Ez a korokon átívelő vizuális útikönyv feltérképezi és modellezi a bennünk és a körülöttünk zajló legfontosabb változásokat. Elméleti megközelítések, merész gondolatkísérletek és ötletek praktikus gyűjteménye, valódi gondolatébresztő mindazoknak, akik szeretnék megérteni és megváltoztatni a világot.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
52 GYAKORLAT AZ ÖNBIZALOM NÖVELÉSÉRE

Önfejlesztő kártyák

HVG Kiadó, 2010

 

Az élet minden területén jól jön, ha önértékelésed megfelelő. Az önbizalom az önmegvalósítás alapja.

A kártyacsomag 52 tömören megfogalmazott, praktikus, egyszerűen megvalósítható, önbizalom-építő pszichológiai gyakorlatot kínál. Segít, hogy megbirkózz feladataiddal, tudatosan építsd kapcsolataid, javítsd életminőséged és valóra váltsd álmaid.

Egyénenként változik, melyik önbizalom-építő módszer a leghatékonyabb. Éppen ezért a kártyacsomag a legjobb gyakorlatok széles skáláját tartalmazza. Rangsorold a tanácsokat, rendszerezd a módszereket, és mindig tartsd kéznél a csomagot, hogy használatával egyre magabiztosabb lehess!

A csomagban találsz 10 üres kártyát is. Ezekre írhatod önbizalmad növelésére vonatkozó személyes élményeid, megjegyzéseid, javaslataid. Hatékonyabb leszel, ha magadra szabod a kártyacsomagban található javaslatokat és saját gyakorlatokat is kitalálsz. A kártyák könnyen kezelhetők és a paklit bárhová magaddal viheted, bárhol használhatod, amikor csak akarod.

 
1 900 Ft
Akció: 1 520 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ADNI ÉS KAPNI

Szerző: Grant, Adam          

HVG Kiadó, 2013

 

Miért jutnak fel egyesek a sikerlétra csúcsára, míg mások az aljára csúsznak?

 

Generációk óta a siker egyes alkotóelemeire – a szenvedélyre, a kemény munkára, a tehetségre és a szerencsére – irányítjuk a figyelmünket. De ez nem biztos, hogy elég. Manapság egyre jobban előtérbe kerülnek másokhoz fűződő kapcsolataink.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HOGYAN BOLDOGULJUNK A DIGITÁLIS KORBAN?

Szerző: Tom Chatfield        

HVG Kiadó, 2013

 

Képesek vagyunk-e jól együtt élni a technológiával?

 

Bolygónk felnőtt lakosságának több mint fele a digitális világhoz csatlakozva tölti napjai nagy részét. A mobiltelefon, az internet, a közösségi média, az email, az sms és a blog nemcsak a munkánkban, hanem a magánéletünkben is állandó és fontos szerepet játszik. De valójában milyen hatásai vannak ennek a kapcsolattartási kényszernek? Tom Chatfield az elsők között vizsgálja a digitális élet elménkre gyakorolt pozitív és negatív hatásait. Újszerű és gyakorlatias megközelítése rávezet, hogyan boldogulhatunk a digitális évszázadban úgy, hogy közben ne veszítsük el emberi mivoltunkat.

 

Az erkölcsi és értékrendi zűrzavar korában az önsegítő könyveknek is megújulásra van szükségük. Az élet iskolája sorozat egyfajta újjászületés. Olyan kérdésekkel foglalkozik, amelyek mindannyiunkat foglalkoztatnak: a pénz, a józan ész, a munka, a technológia, és a vágy, hogy jobbá tegyük a világot.

 

Alain de Botton, a sorozat szerkesztője

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HOGYAN AGGÓDJUNK KEVESEBBET A PÉNZ MIATT?

Szerző: John Armstrong    

HVG Kiadó, 2013

 

Vajon a pénz boldoggá tesz?

 

Ha pénzről van szó, rögtön komolyra fordítjuk a szót. Számolgatni kezdünk, hogyan szerezhetnénk belőle többet, vagy hogyan jöhetnénk ki kevesebből. John Armstrong azonban teljesen új szemszögből közelíti meg aggodalmaink forrását. Szerinte nem az a lényeg, mennyi van belőle, hanem az, milyen érzelmeket vált ki belőlünk: miért szeretjük, vagy éppen tartunk tőle. Nem a pénzünk mennyiségétől, hanem a pénzhez való viszonyunktól függ, mennyire vagyunk gazdagok vagy szegények. Ez az egyszerre meglepő és tanulságos könyv segít, hogy újragondoljuk a pénzhez fűződő érzéseinket, és mindazt, ami igazán fontos az életünkben.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MESTERELME

Gondolkodj úgy, mint Sherlock Holmes!

Szerző: Konnikova, Maria 

HVG Kiadó, 2013

 

Mi különbözteti meg Sherlock Holmest béketűrő barátjától, John Watsontól – és tőlünk? Mitől válik olyan kimagasló detektívvé, aki még azokat a bűnügyeket is megoldja, amelyek a hétköznapi halandó számára örök rejtélyek maradnak?

 

A pszichológus-újságíró Maria Konnikova szerint mi „watsonok” is bevethetjük magunkat és alkalmazhatjuk a Holmes-féle kivételes logikát. Persze nem feltétlenül azért, hogy bűntényeket tárjunk fel, hanem hogy könnyebben nézzünk szembe a mindennapi kihívásokkal.

 

A modern idegtudomány legújabb felfedezései alapján magunk is nyomon követhetjük, miként testesíti meg Holmes a jelenben lévő tudatosságot, és minek köszönheti lélegzetelállító logikai képességeit. Kevés gyakorlással mindnyájan bevethetjük Holmes módszereit és technikáit. Magunk is csiszolhatjuk elménket, hogy a bonyolultnak tűnő problémákat könnyedén megoldjuk, és játszva fejlesszük kreativitásunkat.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
JONY IVE - A zseni az Apple termékei mögött

Szerző: Leander Kahney    

HVG Kiadó, 2014

 

„Másnak lenni nagyon könnyű, de jobbnak lenni nagyon nehéz.” – Jony Ive

 

Steve Jobs 1997-ben tért vissza az Apple élére, hogy megmentse a céget, amelyet ő alapított. Egyik este találkozott egy brit tervezővel, aki – több száz rajzzal és prototípussal körülvéve – még késő éjjel is a cég központjában szorgoskodott. És akkor Jobs rájött, hogy megtalálta azt a tehetséges embert, aki visszafordíthatja a céget a lejtőn. Ez a fiatal tervező Jony Ive volt. Jony és Jobs együttműködéséből kultikus műszaki eszközök születtek. Az iMac, az iPod, az iPad és az iPhone azon túl, hogy a világ egyik legértékesebb vállalatává tették az Apple-t, egész iparágakat újítottak meg, hűséges rajongókat toboroztak a cégnek, és egy nemzetközileg is sikeres és elismert márkát teremtettek meg. Mindeközben Jony Ive a világ vezető, technológiai innovátorává vált, számtalan dizájndíjat nyert, és kiérdemelte, hogy 2013-ban felkerüljön a Time magazin 100-as listájára, sőt még lovaggá is ütötték. De e diadalmas pályafutás ellenére vajmi keveset tudni erről a szemérmes és halk szavú varázslóról, akit Jobs „szellemi társának” tartott. Ebből a könyvből megismerjük az Apple innovációk valódi vezetőjének igaz történetét.

 
4 200 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
GENGSZTERTÖRVÉNYEK

Egy rapperből lett üzletember tanácsai a sikerhez

Szerzők: 50 cent, Robert Greene

HVG Kiadó, 2014

 

Miben hasonlít Napóleon, Julius Caesar és Mózes 50 Centhez? Mindnyájuk erejének forrása a félelem teljes hiánya. A drogárusból lett zenész túl sok veszélyes helyzetet élt át az utcán ahhoz, hogy bármitől is megijedjen. Ha egy üzlet nincs az ínyére, egyszerűen nem foglalkozik vele. Ha keményebben kell fellépnie valamelyik vetélytársával szemben, habozás nélkül megteszi. Nem törődik a sikerhez vezető, hagyományos stratégiákkal, hanem a maga útját járja, és annyira tér el a szabályoktól, amennyire csak akar. A provokatív könyveiről híres Robert Greene és a rapper-üzletember 50 Cent közös művéből kiderül: nem segít az érvényesülésben, ha görcsösen ragaszkodunk a szokványos módszerekhez. A félelem nélküli embertípus sikerének lényege a hatalom törvénye.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A SNOWDEN-ÜGY

Szerző: Glenn Greenwald  

HVG Kiadó, 2014

 

2013 májusában Glenn Greenwald elindult Hongkongba, hogy találkozzon egy névtelen forrással, aki saját állítása szerint elképesztő bizonyítékokkal rendelkezik az amerikai kormány kiterjedt kémtevékenységéről. A 29 éves Edward Snowden a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) alkalmazottja volt, és az általa nyilvánosság elé tárt dokumentumok a közelmúlt történelmének egyik legnagyobb port felkavaró híre volt, ami igen heves vitákat váltott ki a nemzetbiztonság és az információs önrendelkezés kérdéseiről.

Greenwald most először illeszti egymás mellé az összes mozaikdarabkát, felidézi Hongkongban töltött eseménydús tíz napját, megvizsgálja a The Guardianban közölt tudósításaiban már körbejárt megfigyelési tevékenység szélesebb összefüggéseit és következményeit. A szerző vadonatúj információkkal szolgál az NSA példátlan visszaéléseiről a személyesen Snowdentől kapott és korábban sehol máshol nem publikált dokumentumokkal támasztva alá állításait.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
JÉZUS

Egy kivégzés igaz története

Szerzők: O'Reilly, Bill, Martin Dugard

HVG Kiadó, 2014

 

Mintegy 2000 évvel ezelőtt egy szeretett és karizmatikus ifjú „forradalmár” felforgatta a Római Birodalom egyik legtávolabbi tartományát. Miközben a béke és a szeretet erejét hirdette, nagy hatalmú ellenségeket szerzett magának.

 

A könyv elrepít a korszak forrongó világába, és bemutatja azokat a jelentős hatású eseményeket, amelyek elkerülhetetlenné tették Jézus halálát. A názáreti életének és korának e magával ragadó, történelmi tények felhasználásával megírt regényében nem Messiásként, hanem emberi oldaláról ismerhetjük meg Jézust.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MIÉRT JÓ, HA NÉHA ROSSZAK VAGYUNK?

A hét főbűn pszichológiája

Szerző: Simon M. Laham Phd.      

HVG Kiadó, 2014

 

A hét főbűn – amelyeket többnyire nap mint nap el is követünk – sokak szerint minden gonoszság gyökere. Az emberi viselkedés azonban sokkal összetettebb annál, hogy egyszerűen jónak vagy rossznak bélyegezzük.

 

Azon túl, hogy egy kis rosszaság olykor nagyon jólesik, a pszichológiai kutatások szerint ezek a bűnök – ha okosan élünk velük – pozitív hatást gyakorolhatnak az életünkre.

 

A harag kitartást szül, a restség segítőkészséget, a fösvénység boldogságot, az irigység pedig növeli az önbecsülést.

 

És még folytathatnánk a sort… Vegyük hát el bátran azt az utolsó sütit a tálról, és nyúljunk el a kanapén a tévé előtt a szomszéddal! Simon M. Laham bebizonyítja, hogy még a legszörnyűbbnek kikiáltott bűnök is kreatívabbá, sikeresebbé és boldogabbá tehetnek bennünket.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MOST VAGY SOHA

Szerző: Feldmár András    

HVG Kiadó, 2014

 

Ha én nem állok ki magamért, ki fog kiállni értem?

Ha csak magamért fáradozok és állok ki, mit érek én?

És ha ezeket a dolgokat nem most teszem, akkor mikor?

 

A kötet – amely a HVG Könyvek Feldmár-sorozatának első darabja –, az öntörvényű, szókimondó és széles látókörű pszichoterapeuta előadásainak felszabadító élményét adja vissza. A szerző pszichológusok, filozófusok, teológusok történeteiből, saját életéből és praxisából merít, hogy válsághelyzeteinkre, félelmeinkre, függőségeinkre és útkereséseinkre reflektáljon. Hipnotikus és magával ragadó történeteit olvasva sok gyerekkorunk óta belénk nevelt szabályt gondolunk át. Kiállhatunk szégyenérzet nélkül önmagunkért? Milyen módon deríthetjük ki, hogy kinek higgyünk? Felismerjük, hogy ki a barátunk, és ki az ellenségünk? Új megvilágításba helyezi, mit jelent az önzés és a szeretet. Arra bátorít bennünket, hogy akárhol is tartunk az életükben, ne féljünk kimondani a vágyainkat és kezünkbe venni az irányítást. A könyv önmagunk megismeréséhez és elfogadásához, saját érdekeink érvényesítéséhez visz közelebb, de emellett a szolidaritás és a szeretet szükségessége mellett is kiáll. „Ha már rendben vagy, és csak akkor, a pluszenergiádat add oda másoknak. Azzal szeress, vigyázz másokra, segíts nekik elérni, amit akarnak.”

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KÖZELEBB EGYMÁSHOZ

11 tévhit párkapcsolatainkról

Szerző: L. Stipkovits Erika

HVG Kiadó, 2013

 

Miért nem hív fel? Miért húzom fel magam apróságokon? Miért történik velem mindig ugyanaz?

 

Párkapcsolati problémáink legtöbbször tudattalanul viruló tévhiteinkben gyökereznek, hamis elképzeléseink pedig sokszor önbeteljesítő jóslatként működnek. De még ebből a csapdahelyzetből is van kiút. A szerző terápiás esetei alapján bemutatja, hogyan befolyásolják tévhiteink érzéseinket és viselkedésünket. Hasznos gyakorlataiból és érdekes tesztjeiből pedig megtudhatjuk, hogyan ismerhetjük meg és fejleszthetjük magunkat párunkkal együtt, hogy valóban közelebb kerüljünk egymáshoz.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÚGY EGYÉL, HOGY LEFOGYJÁL

Egészséges evőkúra egy olasz orvostól

Szerző: Ongaro, Filippo

HVG Kiadó, 2012

 

Napjainkban egyre nagyobb gondot jelent az elhízás. Habár egyre többen ajánlanak különböző módszereket a fogyókúrához, a kezdeti sikerek után sajnos gyorsan visszaszedjük nehezen leadott kilóinkat. Vajon miért? Tényleg nincs megoldás?

 

A világszerte elismert olasz űrorvos, dr. Filippo Ongaro szerint az eddigi módszerek azért nem vezetnek eredményre, mert az emberi szervezet számára természetellenes az általánosan elfogadott tétel: együnk kevesebbet, mozogjunk többet!

 

Egy újabb diéta helyett olyan táplálkozási módszert mutat be, amelynek során bátran ehetünk. Szerinte nem az a lényeg, mennyit eszünk, hanem az, hogy mit. Meggyőzően és világosan fejti ki, mit jelent a minőségi táplálkozás és melyek az alapvető szabályai. Mindezek alapján praktikus életvezetési tanácsokkal szolgál, és ízletes recepteket ajánl, amelyekkel helyreállíthatjuk és fenntarthatjuk szervezetünk egészséges egyensúlyát, és koplalás nélkül megszabadulhatunk felesleges kilóinktól.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÉPÜLET-KOMPLEXUS

Ahogy a hatalmasok és gazdagok építkeznek

Szerző: Sudjic, Deyan         

HVG Kiadó, 2007

 

A World Trade Center ikertornyai elleni, gyűlöletből táplálkozó terrorakció (sok más jelentése mellett) az építészet ikonikus hatalmának elismeréseként is felfogható. Speer Berlinje, Haussmann Párizsa, Ceauscescu Bukarestje, a skót parlament vagy a Kreml sok mindent elárulnak szenvedélyeinkről, félelmeinkről, a hatalmasok világalakító törekvéseiről és az egyes társadalmakat meghatározó szimbólumokról, arról, ahogy az életünket éljük. Nézzen másként az épületekre!

 
4 200 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TÖKÉLETES RENDETLENSÉG

Szerző: Abrahamson, Eric 

HVG Kiadó, 2007

 

"Egy kis rendetlenség hatékonyabbá teheti a rendszert vagy a szervezetet – ennek ellenére a legtöbben görcsösen ragaszkodnak a rendszerességhez, a fegyelemhez. Legyen szó vállalati struktúráról, egy stratégia megalkotásáról vagy az előszobaszekrényről, egy kis rendezetlenséggel pénzt és időt spórolhatunk meg, amelyet más területeken sokkal hatékonyabban használhatunk fel. Merjünk rendetlenek lenni!"

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZEX, DROGOK ÉS CSOKOLÁDÉ

Az élvezetek tudománya

Szerző: Martin, Paul

HVG Kiadó, 2010

 

Az élvezet nehezen megfogható téma. Felismerjük, ha találkozunk vele, és nyilvánvalónak tűnik, hogy mind többre vágyunk belőle. De vajon meg tudnánk-e határozni a mibenlétét? Vajon a vágyakozás vagy a beteljesülés okoz-e nagyobb örömet? Könyvünk brit szerzője, Paul Martin, a Cambridge-ben végzett brit biológus – a természettudományok doktora, a behaviorista biológia kutatásának specialistája – e művében mindenekelőtt egészségünk és lelkiéletünk szempontjából vizsgálja a gyönyöröket és túlzásaik veszélyeit. Olyan fontos kérdéseket próbál meg tisztázni, mint a vágy, az öröm, a boldogság és elégedettség közötti különbségeket. Tárgyilagos szemléletével nem egyszer el is oszlatja az előítéleteket, a babonás félelmet az élvhajhászat egyes formáitól. Például kiderül a könyvből, hogy a csokoládé iránti „szenvedély” jogatalnul viseli ezt a nevet: a csokizás a vizsgálatok szerint

 

nemcsak ártatlan, de kifejezetten hasznos élvezet.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PÁNIKOLÓGIA

Szerző: Briscoe, Simon       

HVG Kiadó, 2009

 

Minden nap újabb és újabb életveszélyes sorscsapásra hívják fel a figyelmünket. Úgy tűnik, egyre riasztóbb méreteket öltenek már magából a létezésből fakadó kockázatok is. Mi pedig belelovalljuk magunkat a pánikba – hiszen e híresztelések a tudományos adatok és a túlzások zédítő keverékei, amelyekben a „történet” az érzelmeinkre, az „adatsor” pedig értelmünkre apellál.

 

Simon Briscoe statisztikus és Hugh Aldersey-Williams tudományos szakíró bemutatja a világot leginkább nyugtalanító kérdéseket és egy sor lokális jellegű problémát is, amelyeket előszeretettel felnagyítunk – és amelyek miatt szerintük nem kell aggódnunk a XXI. században. E szellemes és tanulságos könyv több mint negyven népszerű pániktörténetről hántja le a hisztéria burkát, a túlnépesedéstől a gyilkosságok elharapózásáig, a halállomány megfogyatkozásától a tömeges elhízásig. Bemutatja, hogy a félelmeinket kihasználó sajtó és a különböző érdekcsoportok rendkívüli mértékben manipulálhatják a statisztikákat.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PSZICHOLÓGIA DIÓHÉJBAN

A pszichológiatörténet 50 fontos állomása

Szerző: Butler-Bowdon, Tom        

HVG Kiadó, 2007

 

Az elmúlt 100 év 50 meghatározó pszichológusa, több száz irányzat és gondolatébresztő felfedezés – ezt kínálja ez a népszerű pszichológiai elméleteket bemutató könyv. Legyen szó akár önértékelésről, szexuális szokásokról vagy szellemi teljesítményről – fedezze fel a pszichológia csodálatos világát Freud, Jung, Maslow, Rogers, Eric Berne nyomdokain!

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MIT HOZ A JÖVŐ?

Egy optimista utazásai

Szerző: Stevenson, Mark    

HVG Kiadó, 2012

 

„Az utolsó dolog, amire a világnak szüksége van, az az elvakult optimizmus. De mi a helyzet a gondos érveléssel alátámasztott optimizmussal? Amikor valaki a dolgok mélyére ásva, megvalósítható ötletek és irányvonalak után kutatva végül egészen ígéretes dolgokat talál? Nos, itt éppen ez utóbbiról van szó. Stevenson nem vakon tapogatózik. Eszközei a kíváncsiság, a nyitottság, az érthetőség és a józan ész. Ez teszi az utazását igazán izgalmassá… és rendkívül lelkesítővé.”

Chris Anderson, a TED Konferenciák kurátora

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MERRE TART IRÁN

Félelmek és tények

Szerző: Farndon, John       

HVG Kiadó, 2006

 

Gyönyörű ország, perzsa kultúra, a világ egyik legbarátságosabb népével – ugyanakkor a nyugati világra talán leginkább veszélyes tényező, szélsőséges, vallási alapon szerveződő állam, a hírek állandó szereplője. Az összefoglaló, ismeretterjesztő, elsősorban a történelmi gyökereket és az aktuális eseményeket megvilágító könyvet mindenkinek ajánljuk, akit érdekel, mi zajlik Iránban és Irán körül a világpolitikában.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KI VAGYOK ÉN? ÉS HA IGEN, AKKOR HÁNY?

Gondolatok az élet értelméről egy átmulatott éjszaka után

Szerző: Precht, Richard David      

HVG Kiadó, 2012

 

A szerző barátja egy átmulatott éjszaka után mámoros rácsodálkozással kiáltotta a sötétbe: „Ki vagyok én? És ha igen, akkor hány?” – Ekkor született a könyv ötlete.

A két, látszólag zavaros kérdés remekül összefoglalta mindazt, amiről filozófusok vitáznak évszázadok óta, és amit valójában mindannyian szeretnénk megfejteni a konyhaasztal mellett vagy a kocsma pultjának támaszkodva: mit jelent jó életet élni?

A szerző felold minden korábbi szabályt, lerombol minden előítéletet, közel hozza a filozófiát a napi rutinhoz, hogy választ kapjunk a bennünk motoszkáló kérdéseinkre: Mit tudhatunk? Mit tehetünk? Mit remélhetünk? Arra biztat, hogy élvezzük a gondolkodás szabadságát, ne érjük be egyszerű válaszokkal, és mindig keressük a miérteket.

A könyv egy igazi másnapos világköri út: városról városra, történetről történetre, az ókori filozófiától a modern tudományokig, az agykutatástól a neurobiológiáig. Szórakoztató stílusa telitalálat. Az ember valóban úgy érzi, eleget ivott már, hogy elmélkedjen az élet értelméről, és bátran vitázzon magasröptű gondolatokkal, levesse előítéleteit, hogy végül rátaláljon önmagára, saját életének értelmére.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
FERTŐZŐ GYÓGYÍTÓK

A gyermekágyi láz és Semmelweis különös története

Szerző: Nuland, Sherwin B.           

HVG Kiadó, 2013

 

Semmelweis Ignác felfedezésével nemcsak megelőzte korát, de még a tudóstársadalmat is magára haragította. Bűne az volt, hogy felismerte: a gyermekágyi láz okai maguk az orvosok, és az anyákat csak úgy lehet megmenteni, ha megakadályozzák, hogy a gyógyítók tovább fertőzzenek.

 

Semmelweis reformintézkedései ugyan azonnal igazolták feltételezéseit, eredményeit azonban mégsem fogadta osztatlan siker. Tudományos munkája méltó elismerése helyett rendkívül sok méltánytalanságot és megaláztatást kellett elviselnie. Korszakalkotó elmélete mintegy 20 évvel előzte meg korát, munkáját az orvostudomány olyan nagyságai fejezték be, mint Pasteur, Lister és Koch.

 

A könyv az egyik legnagyobb magyar tudós különös történetén keresztül a tudományfejlődés rejtelmeit és vargabetűit is feltárja előttünk.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
FELTALÁLÓSDI

100 tudományos felfedezés, ahogy valójában történt

Szerző: Pollard, Justin        

HVG Kiadó, 2011

 

Arkhimédész valójában soha nem mondta, hogy „Heuréka!”.

 

Ki gondolná, hogy tizenegy ember vallotta magát a gőzgép feltalálójának, hogy az első website fából készült, és százhatvan centi átmérőjű volt, hogy Niels Bohr aligha kezd el kvantumelmélettel foglalkozni, ha nincs az a bizonyos, kissé bizarr focimeccs. Nehéz komolyan vennünk az ilyen történeteket, mert sokunkban él az illúzió, hogy a természettudomány tökéletes, a nagy felfedezéseket követő gratulációk után a tudósok letakarítják asztalaikat, és belefognak egy újabb, még nehezebb probléma megoldásába.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EINSTEIN KOZMOSZA

Tér- és időfelfogásunk Albert Einstein képzeletének tükrében

Szerző: Kaku, Michio         

HVG Kiadó, 2013

 

Albert Einstein mitikus figurája – szélborzolt hajával, zokni nélkül, pipával a szájában – révén minden idők egyik legnagyobb és legszeretettebb tudósaként marad meg emlékezetünkben. Elméletei oly mélyek és sokatmondók, hogy évtizedekkel ezelőtt tett kijelentései és jóslatai – még a tévedésnek bizonyulók is – a mai napig visszaköszönnek a tudományban és az újságok hasábjain.

 

Ám munkája („olvasni Isten elméjében”) gyakran félreértett, vagy nem teljesen tiszta nemcsak a mindennapi ember, hanem a tudóstársadalom számára is. Einstein vallotta, hogy ha egy új elmélet nem egy gyermekek számára is jól érthető, konkrét képből indul ki, akkor valószínűleg semmit sem ér.

 

Éppen ezért Michio Kaku, korunk elismert elméleti fizikusa, frissen és újszerűen mutatja be Einstein úttörő munkáját. Egyszerű, jól körülírható képeket használva kiindulópontnak mindennél pontosabban vázolja fel máig ható örökségét.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ ÉLET REJTETT LOGIKÁJA

Szerző: Harford, Tim         

HVG Kiadó, 2008

 

„Veregesd meg a vállad, hiszen nem is vagy olyan őrült, mint ahogy állítják. És most már itt egy könyv, ami ezt be is bizonyítja.” Az élet gyakran látszólag teljesen irreális helyzeteket teremt, amiket nem akarunk megérteni, pedig több a logika mögöttük, mint gondolnánk. Miért terjed a tinédzserek között az orális szex? Miért van az, hogy egyes városrészek elszegényednek, és megállíthatatlanul terjed az erőszak? Miért örökzöld téma a rasszizmus? Miért van túlfizetve a főnököd? Érdekes kérdésekre meglepő válaszokat ad korunk egyik legelismertebb közgazdásza.

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A TUDOMÁNY TITKOS ANARCHIÁJA

A radikális gondolkodás szabadsága

Szerző: Brooks, Michael     

HVG Kiadó, 2011

 

A tudomány legtöbbünk számára olyan, mint egy diadalmenet, amelyben logikus lépések megdönthetetlen bizonyítékokon keresztül egyértelműen elvezetnek a megoldáshoz. De ez a mi sem áll távolabb az igazságtól. A szerző a tőle megszokott nyíltsággal, rendkívül sok megtörtént esetet feltárva, foglalja össze, hogy a tudomány sokkal inkább tortúra, álmok, látomások, fáradhatatlanság, hazudozás, szélhámosság, kétségbeesés, civakodás, hetvenkedés, politika, pénz, elszántság és végül – ha minden sikerül – egy pillanatnyi eufória, amiért az egésznek értelme volt. De a tudomány titkos anarchiájának leleplezése nem elveszi, hanem inkább visszaadja az őt megillető rangját és helyét. „Ha szeretnénk, hogy a tudomány tovább fejlődjön, több rebellist, radikálist, jogfosztottat, anarchistát kell szabadjára engednünk. Eljött annak az ideje, hogy ne elfojtsuk, hanem ünnepeljük a tudomány anarchiáját."

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
50 MEGHÖKKENTŐ ELMÉLET A VILÁGVÉGÉRŐL

Szerző: Jha, Alok

HVG Kiadó, 2012

 

Mai világunk hemzseg a halálos fenyegetésektől és apokaliptikus vízióktól. Sok közülük ismerősen hangzik – terrorizmus, halálos vírusok, globális felmelegedés és háborúk –, de sok olyan is van közöttük, amelyeket elképzelni sem tudunk: bizarr kvantumrészecskék, amelyek egy egész planétát képesek elnyelni, genetikailag létrehozott szuperemberek, akik fajunk „kevésbé tökéletes” tagjait el akarják törölni a föld színéről, illetve mikroszkopikus méretű robotok milliárdjai, amelyek pár óra leforgása alatt sárgolyóvá változtathatják bolygónkat.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
1968

Egy év, amely felrázta a világot

Szerző: Kurlansky, Mark   

HVG Kiadó, 2006

 

1968 után a Földön élni már nem ugyanazt jelenti, mint előtte. A nagy jelentőségű év több tekintetben is a jelen megértésének kulcsa lehet: legyen szó fiatalságról, zenéről, világpolitikáról, háborúról, mediáról vagy a gazdaságról, sok mindenben járult hozzá világunk jelenkori képéhez.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
100 RENDKÍVÜLI EMBER VILÁGRASZÓLÓ TETTE

Szerző: Gililand, Ben          

HVG Kiadó, 2013

 

Ki a világ legnagyobb hódítója?

Ki csinált a majomból embert?

Kinek köszönhetjük a legót?

Kik vitték előbbre a történelmet?

Fantasztikus felfedezők,fifikás feltalálók,

nagy vezetők és kreatív koponyák.

Miről híres Marco Polo, Albert Einstein,

Mahátma Gandhi vagy Steve Jobs?

 

Ismerd meg a hősöket, akik által más lett a világ, mert gondolataikkal, rendkívüli tetteikkel valóban maradandót alkottak!

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÉRZED AZ ERŐT?

Varázslatos fizika

Szerző: Hammond, Richard          

HVG Kiadó, 2013

 

És mégis mozog a Föld… de vajon mi mozgatja?

Miért liftezik a gyomrod a hullámvasúton?

Miért laposak a versenyautók és keskenyek a bringák?

Mi történne vele, ha fénysebességre kapcsolnál?

 

Richard Hammond lendületes könyve átszel teret és időt,

végigrobog az univerzumon, hogy bebizonyítsa: a fizika tartja mozgásban a világot.

Útközben megismerkedhetsz régi és új felfedezésekkel, meglepő találmányokkal , és te magad is elvégezhetsz jó pár felvillanyozó kísérletet.

 

8 éves kortól ajánljuk.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MIÉRT VAGYOK OLYAN, AMILYEN?

Szerző: Winston, Robert

HVG Kiadó, 2012

 

Miért kemények a csontjaim?

Miért zöld a szemem?

Miért utálom a tejet?

 

Ez a könyv arról szól, ami egyedivé tesz téged, a füled formájától a hangodon át egészen azokig a dolgokig, amik megijesztenek vagy megnevettetnek. A génjeid, a személyiséged, a képességeid mind részei a történetnek, és ha kitöltöd a könyvben található teszteket, többet is megtudhatsz arról, miért vagy olyan, amilyen.

 

8 éves kortól ajánljuk.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MIBEN HISZEL?

Hit és vallás napjainkban

HVG Kiadó, 2012

 

Miért történnek rossz dolgok jó emberekkel?

Miért hiszünk?

Mire jó a vallás?

Miért létezik több vallás? Fedezd fel a különböző vallások izgalmas világát!

 

Ismerd meg legfőbb tanításaikat! Kukkants bele a vallási szertartások és hagyományok sokféleségébe,hogy jobban értsd,miben hisznek, és hogyan gondolkodnak mások! Megtudhatod azt is, mit mond mindenről a tudomány, és miért lesz egyre népszerűbb a modern spiritualitás. És ha ezek után kedvet érzel, szállj be te is néhány izgalmas vitába!

 

8 éves kortól ajánljuk.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MATEKMÁGUSOK

Mi mindenre jó a matek?

Szerző: Ball, Johnny           

HVG Kiadó, 2012

 

Hogyan lehet megmérni a fejed súlyát, anélkül hogy levágnák?

Miért nem esik le a Hold a Földre?

Mekkorát ütött Newton almája?

Utolérheto-e a fény?

Izgalmas kalandozásra hívunk, hogy megmutassuk, mi mindenre használták és használják a matematikát az őskortól napjainkig.Ismerd meg a matekmágusok lebilincselő történeteit, akik a számok varázserejével akarták megfejteni a mindenség titkait és megérteni a világot.

 

8 éves kortól ajánljuk.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KIÉ A HATALOM?

A világot mozgató emberek és eszmék

Szerző: Marr, Andrew       

HVG Kiadó, 2013

 

Miért tartanák az ókori görögök a modern demokráciát antidemokratikusnak?

Mit jelent a bal- és a jobboldal a politikában? Ki osztja el és mire költi az adófizetők pénzét?

Kalandos utazás a történelem és a politika nagy eszméinek és egyéniségeinek világába.

Éld újra a forradalmakat, fedezd fel, kik és hogyan irányították a világot a kezdetektől napjainkig.

Megismerheted jogaidat, és megtudhatod, miért érdemes hallatni a hangodat.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ILYEN AZ ÉLET

Vérpezsdítő biológia

Szerző: Winston, Robert

HVG Kiadó, 2013

 

Hogyan alakult ki az élet a Földön?

Hol laknak a világ legfurcsább teremtményei?

Ki áll a tápláléklánc csúcsán?

Van-e élet a Földön kívül?

Hihetetlenül változatos és sokszínű bolygónkon számtalan élőlény nyüzsög. Hogy kerültek ide? Mi a közös bennük? Mi tartja őket életben?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ könyvünkben.

Felkutatjuk az élet építőköveit és a szemünk elé tárul az a csodálatos rendszer, amelyet élővilágnak nevezünk.

8 éves kortól ajánljuk.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
IDE A PÉNZT!

Zsebre megy a játék!

Szerző: Hall, Alvin

HVG Kiadó, 2013

 

A pénz körül forog a világ…

De hogyan keletkezett?

Miért foglal el központi szerepet az életünkben?

A pénz világa bonyolultnak és gyakran ijesztőnek tűnhet. Infláció, részvény, kamat… érthetetlen fogalmak, amelyeken nehéz átlátni.

Ismerd meg a pénz elképesztő történetét!

Fedezd fel az üzleti élet titkait! Légy ügyes pénzügyes, nem babra, zsebre megy a játék!

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
GONDOLJ EGY SZÁMRA!

Izgalmas barangolás a számok világában

Szerző: Ball, Johnny           

HVG Kiadó, 2013

 

Szerinted a számok unalmasak?

Gondold újra! Tudtad, hogy a nulla Kr. u. 600-ig nem is létezett?

Vagy hogy a googolplex egy olyan nagy szám, ha le akarnád írni, betöltené az egész univerzumot?

Csatlakozz egy mókás utazáshoz a számok varázslatos világába! Izgalmas fejtörők, érdekes feladványok és meglepő megoldások. Megtudhatod, hogyan lehetsz milliomos a prímszámok segítségével, és tesztelheted barátaidon az gondolatolvasási technikát a mágikus 1089-es számmal.

Soha nem volt a matek ennyire szórakoztató, indulhat a visszaszámlálás!

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EVOLÚCIÓ

Szerző: Winston, Robert

HVG Kiadó, 2012

 

Miért járunk két lábon?

Hogyan lett ormánya az elefántnak?

Lehet-e klónozni a dinoszauruszokat?

Miért nevetünk a vicceken?

 

Járd végig egy zseniális tudós izgalmas útját a gyanútól a felismerésen át a bizonyosságig! Ismerd meg mit gondoltak a világ keletkezéséről Darwin előtt, és fedezd fel azt a csodálatos világot, amelyben az ember gondolkodó lénnyé válhatott! Charles Darwin evolúcióelmélete megváltoztatta az emberek világképét, és rámutatott arra, hogy bolygónk minden élőlénye egy nagy családot alkot.

 

8 éves kortól ajánljuk.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
STEVE JOBS ÉLETRAJZA

Szerző: Isaacson, Walter

HVG Kiadó, 2011

 

iPod. iPhone. iPad. iTunes. Mac. És egy név mindezek mögött: Steve Jobs. Az Apple-vezér és Pixar társalapító első hivatalos életrajza egy nem mindennapi ember életébe enged betekintést.

 

A könyv írója az elmúlt két év során több, mint negyven alkalommal beszélgetett Steve Jobsszal. Ezek a beszélgetések szolgáltak a könyv gerincéül, amit tovább színesített vagy éppen árnyalt a több, mint 100 – családtagokkal, barátokkal, ellenségekkel, versenytársakkal és kollégákkal készített – interjú. Ezekből bontakozik ki Steve Jobs eseményekben gazdag élete. Egy olyan emberé, akinek páratlan kreativitása, tökéletesség iránti szenvedélye és fékezhetetlen lelkesedése 6 ágazatot forradalmasított: személyi számítógép, animációs film, zene, telefon, táblaszámítógép és a digitális könyvkiadás.

 
4 900 Ft
Akció: 3 920 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MERCATOR

Az ember, aki föltérképezte a bolygót

Szerző: Crane, Nicholas

HVG Kiadó, 2004

 

Mercator csaknem fél évezreddel ezelőtt készítette az első modern, tudományos megalapozottságú világtérképet. Csodálatra méltó teljesítmény, annál is inkább, mert ezt a politikai instabilitás, a tudományos rivalizálás és a nehéz fizikai körülmények egyaránt nagyon bonyolulttá tették, ráadásul folyton egyensúlyoznia kellett az egyház és a tudomány között. Kitűnően megírt tudományos életrajz.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.