Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Katolikus egyház

Fő kategória >Vallás >Katolikus egyház

Sorrend:

-10%
KÖZÖSSÉG ÉS KÖZÖSSÉGVEZETÉS

A közösség a hit, remény és szeretet iskolája

Szerző: Balog Márta

Szent István Társulat, 2016

 

Manapság a vezetői szemináriumok széles kínálatával találkozhatunk. A cégek nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy vezetőik minőségi és rendszeres képzésben vegyenek részt. A vezetői szemináriumok általában módszerekkel foglalkoznak és a szervezeti hatékonyság növelése, a vezetői képesség fejlesztése és a munkatársak célszerű bevetése a cél.

Keresztény vezetői szemináriumokból nagy hiány van főleg Magyarországon, pedig szükség lenne ezekre. A szerzetesek számára lehetőség van vezetői képzéseken részt venni, de a plébániai közösségek és mozgalmak vezetői hátrányban vannak ezen a téren, pedig számukra is ugyanúgy fontos volna.

 
1 500 Ft
Akció: 1 350 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÉRTED SZÜLETTEM

Avilai Szent Teréz élete, karizmája és művei

Szerző: T. Nadeau-Lacour - I. Moriones OCD - Sr. Marie-José OCD - Sr. Colette-Marie OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2016

 

Minden kor emberének két nagy misztériumot kell megfejtenie. Az egyik az, hogy ki az Isten, a másik pedig az, hogy ki az ember. Avilai Szent Teréz is ennek megválaszolásával vívódott sokáig. A választ, melyet élettapasztalata és az Istentől kapott misztikus kegyelmek alapján megfogalmazott, az Egyház hitelesnek fogadta el. Rendkívüli és lenyűgöző irodalmi művének köszönhetően ez a belső kaland megközelíthetővé vált mindannyiunk számára.

 
2 520 Ft
Akció: 2 015 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KOCKÁZTATOTT ÉLET

Avilai Teréz élete és üzenete

Szerző: Didier-Marie Golay OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2016

 

Teréz, az aranyszázad asszony, a sáncaival büszkélkedő Avila nemes városának leánya, mely város jelszava: "inkább összetörni, mint meghajolni". Hasonlóan Amerika meghódítására indult fivéreihez, Teréz is a konkvisztádorok, a hódítók csapatához tartozik. De nem a saját dicsőségét keresi, de még csak a spanyol királyét sem.

 
1 890 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
JELENLÉTED AZ ÖRÖMÖM

Szerző: Conrad De Meester OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2016

 

Szentháromságról nevezett Boldog Erzsébet kármelita nővér életrajza.

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ISTEN ÉS STEPHEN HAWKING

Mégis ki tervezte a mindenséget?

Szerző: John C. Lennox

Koinónia Kiadó, 2016

 

Az oxfordi matematikus Stephen Hawking A nagy terv című könyvének bizonyos tételeit állítja reflektorfénybe. Lennox esszéjének következtetése az, hogy a közhiedelem, miszerint az ateizmus az egyedüli kikezdhetetlen intellektuális álláspont, tarthatatlan.

 
1 500 Ft
Akció: 1 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TALÁLKOZÁS ISTENNEL

Szerző: Madinger, Herbert

JEL Könyvkiadó, 2016

 

„Az ember lelke olyan, mint egy sötét szakadék, melyet az imádság által fénnyel kell betöltened mindaddig, míg el nem tűnik a sötétség.

E könyvecske segíthet neked abban, hogy Isten fényét befogadd.

Oly sokan keresik ma az Istennel való élő találkozást, de lelkük olyan, mint az elszáradt szőlővessző. E könyvecske segítsen téged, hogy a szív hangját ismét meghalld és kövesd!

Olyan sokan vannak ma, akiknek szívét megsebezte a félelem. Félelem a csalódástól, az elhagyatottságtól.

De az Úrnak van balzsama a lélekre!

Fedj fel előtte mindent, ami nyomaszt és őszintén próbálj meg tetszésére lenni!

Akkor balzsamot önt sebedre és meggyógyít téged.” (H. Madinger)

 
1 400 Ft
Akció: 1 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EGYÉN ÉS KÖZÖSSÉG

Szerkesztette: Ulrik M. Monika, Vida Márta

L’Harmattan Kiadó, 2016

 

A Sapientia Füzetek 28. kötete egy különleges ajándék: a megszentelt élet éve és a 2015. november 14-én megtartott Sapientia-nap közös ajándéka. A kötetben szereplő írások a szerzetesek éve kiemelkedő eseményeinek nagyon fontos tanításai Ferenc pápától, José Rodríguez Carballo OFM érsektől, Mauro Lepori ciszterci és Juan Mari Ilarduia ferences szerzetestől. Ízelítőt, áttekintést kapunk szerzetesi és egyben emberi életünk különféle összetevőiről: hivatásról és küldetésről, zarándoklétről, személyes és közösségi élet-hivatásról, Istenre és egymásra utaltságról.

 
1 500 Ft
Akció: 1 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A SZERZETES ÉS A PSZICHIÁTER

Szerző: P.Amédée Hallier - Dr. Dominique Megglé

Fordító: Richard Andrea

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2016

 

Ez a könyv egy szerzetes és egy pszichiáter találkozásainak eredménye. Az egyik a kolostor magányában, a másik a világ lüktetésében él. Egyetlen közös vonásuk az emberi kaland iránti érdeklődésük. A könyvben szembesítik a mai emberrel és a szenvedéssel kapcsolatos gondolataikat.

 
1 950 Ft
Akció: 1 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AZ ÖLELÉS

A Cenacolo Közösség története

Szerző: Elvíra anya

Szent István Társulat, 2016

 

Rita Agnese Petrozzi, akit sokan csak Elvira anyaként vagy a „drogosok nővéreként” ismernek tizenkilenc évesen lépett be a Szeretet Nővéreinek kolostorába. Az 1970-es évek közepén erős késztetést érzett arra, hogy életét a magukra hagyott, a család melegét nélkülöző fiataloknak szentelje. 1983-ban alapította meg a Cenacolo Közösséget, amely nemcsak szociális vagy jótékonysági intézmény, hanem elsősorban a hit megélésének helye, ahol Isten irgalmas szeretete révén valóságos újjászületések és „feltámadások” történnek. Ez az első alkalom, hogy Elvira anya elmeséli rendkívüli élettörténetét: hivatását, a fiatalok érkezését, sajátos pedagógiájának kialakulását, a Cenacolo Közösség alapértékeit és fejlődését.

 
1 950 Ft
Akció: 1 755 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
STIGMATA

Akik Krisztus sebhelyeit viselik

Szerző: Hesemann, Michael

Szent István Társulat, 2016

 

A stigmák a keresztény misztika legtitokzatosabb jelenségei közé tartoznak. Éjszaka, vagy a Megfeszített látása közben tűnnek elő, és gyakran kísérik egyéb jelenségek: lebegés, prófétálás, bilokáció stb. A stigmák, Krisztus sebhelyei évszázadok óta foglalkoztatják a hívőket éppúgy, mint a kételkedőket. Bár az újabb eseteket orvosok és pszichiáterek alaposan megvizsgálták, ugyanúgy nem találnak rá magyarázatot, mint korábban.

 

 
3 600 Ft
Akció: 3 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
IDEGSEBÉSZET ÉS HÉTKÖZNAPI MISZTIKA

Szerző: Csókay András

Szent István Társulat, 2016

 

A megtéréséhez vezető út sokszor nagyon fájdalmas, de végig kell menniük rajta azoknak, akik Jézus Krisztus igazabb követői akarnak lenni. Fáj odaadni Jézusnak azt, amihez nagyon ragaszkodunk; különösen, amikor egy szeretett személyről van szó. Csókay András idegsebészt tízéves fia, Marci tragikus elvesztése töltötte el kimondhatatlan fájdalommal és depresszióval. Megrendítő, s egyben felemelő írás, egy szenvedő ember tanúságtétele, és egyben második megtérésének története is, amellyel szeretne hozzásegíteni bennünket a feltámadt Krisztussal egyesült élethez.

 
1 200 Ft
Akció: 1 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A HÉT BŰNBÁNATI ZSOLTÁR MAGYARÁZATA

A 6., 31., 37., 50., 101., 129. és a 142. zsoltár

Szerző: Szent Ágoston

Fordító: Diós István

JEL Könyvkiadó, 2016

 

A bűnbánati zsoltárok a bűnbánat iskolája. Szent Ágoston a bűnbánatnak is nagy mestere. A bűnbánati zsoltárokról saját élete tapasztalatára is emlékezve beszél és buzdít mindenkit az őszinte bánatra.

 
2 100 Ft
Akció: 1 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SZELÍD HATÁROZOTTSÁGGAL

Elmer István beszélgetése Katona István nyugalmazott segédpüspökkel

Szerző: Katona István

Szent István Társulat, 2016

 

Látszólag egyszerű, különösebb megpróbáltatásoktól mentes, sikeres élet -első pillanatban ezt gondolhatnánk Katona István püspök életútját olvasva. A nyolcvannyolcadik életévében járó főpásztor emlékeiből azonban a három jelző érvényessége mellett olyan vallomás bontakozik ki, amely nemcsak a huszadik század második fele és a legutóbbi évek magyar egyháztörténetéről nyújt személyes vallomást a megélt történelem hitelességével, hanem tágabb kitekintésre is lehetőséget ad. Ugyanakkor jelzi a lélek útját, amelyet leginkább a hűség kifejezéssel illethetünk.

 
2 980 Ft
Akció: 2 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AZ IGAZSÁG MUNKATÁRSA

Joseph Ratzinger - XVI. Benedek pápa élete és műve

Szerző: Lukács László

Szent István Társulat, 2016

 

E könyv először Joseph Ratzinger – XVI. Benedek pápa életútján vezeti végig az olvasót, középpontban nyolc esztendős pápaságának eseményeivel. Az életrajzot követő tanulmányok teológiájának legfontosabb jellegzetességeit mutatják be: egy mélyen hívő, Krisztusban élő ember gondolatvilágát, aki ugyanakkor mindenestül benne él korának eseményeiben, útkereséseiben és válságaiban. Remélni lehet, hogy életének és művének fényében kirajzolódik az ő igazi nagysága, amely a látszólagos rejtettség mögött meghúzódik. Szerény köszönet ez mindazért, amit ő egy hosszú élet hűséges szolgálatával tett az Igazság szolgálatában, amelynek munkatársául szegődött. Ahogy püspöki jelmondata jelzi: annak az Igazságnak szolgálatában, amely Isten szeretetének fényében bevilágítja a történelmet és minden egyes ember életútját.

 
3 600 Ft
Akció: 3 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VASÁRNAPI GONDOLATOK

Szentbeszédanyag-gyűjtemény az A, B és C liturgikus évre

Szerző: Róka Márton

Szerkesztő: Gyürki László

Martinus Kiadó, 2016

 

Hazánkban egyre több olyan település van, ahol vasárnaponként – lelkipásztoraink csökkenő létszáma és túlterheltsége miatt – világi lelkipásztori kisegítők végeznek igeliturgiát. A szentbeszédek összeállítása nem könnyű feladat, ezért a Szombathelyi Egyházmegye egykori lelkipásztora, Róka Márton atya jó pár évvel ezelőtt három évre elegendő anyagot állított össze az igeliturgiások és természetesen a plébános atyák nagy örömére. A három évre szóló homíliák most egybegyűjtve, a Vasárnapi gondolatok (A, B, C év) című kötetben lelhetők fel. A kiadvány összeállításában segédkező és annak sajtó alá rendezését figyelemmel kísérő Gyürki László atya a világi lelkipásztori kisegítők, a hívek és a papság figyelmét egyaránt felhívja e nagyszerű kiadványra, amit minden imádkozni vágyó gazdag lelki haszonnal forgathat.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MÁRIA KÖVETÉSE

Szerző: Kempis Tamás

Szent István Társulat, 2016

 

Kempis Tamás Krisztus követése című műve évszázadokon keresztül a legolvasottabb könyv volt a Biblia után. Az ötödik evangéliumnak is nevezett lelkiségi írás mellett azonban az agnetenbergi ágostonos szerzetes tekintélyes életművet hagyott az utókorra. Műveinek vissza-visszatérő eleme az istenanya iránti szeretet; számára Mária állandó példakép, és a legjobb segítség az eredményes Krisztus-követéshez.

 
1 400 Ft
Akció: 1 260 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ ÉLETBE VÁGÓ ISTEN

Szerző: Iain Matthew

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2016

 

Keresztes Szent János olyan Isten mellett tesz tanúságot, aki találkozni akar velünk, és legnagyobb szükségünkben szeret minket. János a XVI. századi Spanyolországban élt szerzetesként. Noha életében visszautasítás és fogság volt osztályrésze, költeményei és prózája a csodálatos Isten szépségét és erejét hirdeti. írásai szelíden vezetnek minket végig a szerető Istennel való kapcsolat elmélyülésének útján, egészen az életadó imádság beláthatatlan mélységéig. Bátorságot önt belénk, hogy higgyük: életünk megváltozhat, bármennyire valószínűtlennek vagy lehetetlennek is tűnik a változás.

 
2 310 Ft
Akció: 1 850 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÁTALAKULÁS KRISZTUSBAN

Lisieux-i Szent Teréz és az evangéliumi példabeszédek

Szerző: Thomas Keating

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2015

 

Thomas Keating Átalakulás Krisztusban című munkájában arról ír, hogyan értelmezte Lisieux-i Szent Teréz a jézusi tanítást. Teréz rendkívüli képességgel hatolt Jézus tanításának mélyére, és ezt napi programmá fejlesztette. Noha mindössze huszonnégy évet élt, igen érett spiritualitás jellemezte. Keating atya Jézusnak a példabeszédekben megjelenő tanításairól ír, és megmutatja, miként értelmezte Teréz e titokzatos elbeszéléseket. Szent Teréz nap mint nap igyekezett megélni a „Szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek benneteket!” evangéliumi tanítást. Meggyőződése volt, hogy ez a legjobb életprogram, hiszen valamennyien naponta gyakorolhatjuk, és ily módon rátalálhatunk Isten országára a hétköznapi életben. Keating atya szerint Szent Teréz arra tanít, hogy ha emberi kapcsolatainkban rombolás helyett építünk, és maradéktalanul bízunk abban, hogy Krisztus az idők végezetéig velünk marad – átalakulunk.

 
1 200 Ft
Akció: 960 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
FERENC PÁPA IHLETŐ SZAVAI

Szent Ferenc szellemiségében

Szerző: Alicia von Stamwitz

Lazi Könyvkiadó, 2015

 

„Néhányan tudni szeretnék, hogy miért választottam a Ferenc nevet. Számomra Assisi Szent Ferenc a szegénység és a béke embere, aki szereti és védelmezi a teremtett világot.”

 

Assisi Szent Ferenc nevének felvételével Ferenc pápa magasra tette a mércét saját pápasága számára. A rendalapító szent öröksége lélegzetelállító hagyatéka az isteni szeretetnek és az együttérzésre, örömre és békére való emberi képességnek.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
APOR VILMOS GYULAI BESZÉDEI

Szerkesztő: Lukácsi Zoltán

Győri Egyházmegyei Levéltár, 2015

 

Apor Vilmos pappá szentelésének 100., vértanúságának 70. évfordulója alkalmából bocsátjuk közre prédikációinak újabb kötetét. A válogatás több mint 200 beszédét tartalmazza a gyulai évek csaknem negyed évszázadából. Válogatásunk fő szempontja az volt, hogy lehetőleg minden évből, minden beszédtípusból kerüljön szöveg a kötetbe. Apor Vilmos gyulai lelkipásztori évei a magyar történelem tragikus és változatozásokkal teli idejére estek.

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TI AZÉRT ÍGY IMÁDKOZZATOK!

A keresés, a kérés és a szemlélődés útján

Szerző: Kovács Endre

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2015

 

A szerző a Mi atyánk vezérfonalát követve olyan útmutatást igyekszik találni az imádkozni vágyó ember számára, ami mai kérdéseinket komolyan veszi, és mindeközben a kétezer éven átívelő keresztény örökség hangsúlyait is hűen képviseli. A kötet az imádságot először mint Isten uralmának a keresését, aztán mint kérést, és végül mint szemlélést láttatja. Az első rész azt a fajta imádságot járja körül, amelyben figyelmünket az istenkeresés köti le.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BEVEZETÉS A VILÁGVÉGÉHEZ

Joachim apát történelmi misztikája

Szerző: Nyirkos Tamás

Attraktor Könyvkiadó, 2015

 

Tudományos abban az értelemben, hogy a Fiorei Joachimra vonatkozó szakirodalom alapján foglalja össze ennek a XII. és a XIII. század fordulóján élt calabriai apátnak az életét, hozzáfűzve a saját értelmezéseit,

 

Ismeretterjesztő, mert fordításban magyar nyelven Joachim apát egyetlen műve sem jelent meg. A mai ember gondolkodása felől aktualizált, személyes élményeket és anekdotákat fűzve hozzá, közelebb hozva az olvasóhoz a vallásos gondolkodás egyes elemeit...

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
JÉZUS KRISZTUS. KRISZTOLÓGIAI ALAPVETÉS

Szerzők: Kereszty Rókus - Puskás Attila

Szent István Társulat, 2015

 

Magyarországon 1995-ben jelent meg először KERESZTY RÓKUS krisztológiai alapvetése, melynek most PUSKÁS ATTILA professzor jóvoltából átdolgozott és jelentősen bővített kiadását adjuk az olvasók kezébe. Időközben ugyanis a teológiai kutatások során több új megközelítés született, melyekre erőteljesen hatott XVI. BENEDEK PÁPA A Názáreti Jézus című műve, vagyis az a szempont, hogy a „történeti” Jézus és a „hit Krisztusa” között nem szabad éles határvonalat húznunk. Ennek nyomán újabb fejezetekkel gazdagodott a könyv mindhárom nagy egysége: a biblikus, a történeti és a rendszerező krisztológia is. A szerzők célja, hogy bemutassák az olvasónak Jézus Krisztus misztériumát.

 
3 400 Ft
Akció: 3 060 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
LÁNGOLÓ TŰZ. X. PIUS ÉLETE

Szerző: Hünermann, Wilhelm

Szent István Társulat, 2015

 

Szent X. Pius élete során –bárhová is vezette a gondviselés – alázatos, szeretetreméltó, megközelíthető ember volt, amelyet a pápai tiara sem változtatott meg. Sőt, pápái hatalma csak hatékonyabbá tette működését, úgy hogy a hívek felismerték – legnagyobb rémületére –, hogy ő valóban misztikus, akinek közbenjárására már életében számtalan csoda történt.

 
2 500 Ft
Akció: 2 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ISTEN SZAVA MINDEN NAPRA 2016

Szerző: Vincenzo Paglia

L’Harmattan Kiadó, 2015

 

Az Isten szava minden napra 2016 című kötet borítóján a 2015. május 23-án boldoggá avatott Óscar Arnulfo Romero érsek ikonjával köszönt olvasójára. A boldoggá avatás fényében ott állt előttünk a pásztor, aki életét adta juhaiért, különösen az elnyomottakért. Boldog Óscar Arnulfo Romero ilyen egyházképet sugározva élt, és lett ennek első vértanúja. Romero boldoggá avatása különös fényt vet arra az esztendőre, amely Ferenc pápa akarata szerint az irgalmasság éve lesz.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NAPSÜTÖTTE HIÁNY

Csend, tudatosság és szemlélődés

Szerző: Martin Laird OSA

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2015

 

„A kontempláció a nagy spirituális művészetek egyike – írja Martin Laird Napsütötte hiány című könyvében. – Nem technika, hanem készség; befogja a kegyelem szeleit, melyek kivezetnek minket a Csönd felszabadító tengerére.” Az Into the Silent Land (A csöndes föld felé) című sikerkönyvének e kísérő kötetében Laird egy olyan minőségre összpontosít, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak a keresztény meditációval foglalkozó könyvek: arra a mérhetetlen, áradó tágasságra, amely a csendet és a hangot egyaránt magába fogadja, meghaladva az alany és a tárgy mindenfajta kettősségét.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ ANGYALOK ÉS KÜLDETÉSÜK AZ EGYHÁZATYÁK SZERINT

Második kiadás

Szerző: Daniélou, Jean

JEL Könyvkiadó, 2015

 

A szellemi világ iránti érdeklődés korunkban igen megnőtt, és ezt az érdeklődést néha az okkultizmussal foglalkozó írások elégítik ki. Mivel az embernél magasabb rendű szellemi lényekről elég kevés katolikus mű jelent meg, a teozofisztikus és parapszichológiai jelenségek iránti érdeklődés felfokozódása nem egyszer teológiailag igényeseket is drasztikus megoldások választására bírt: az angyalvilág vagy merőben pszichológiai, vagy merőben kozmológiai értelmezésére. Egyik esetben az angyalok az emberi lelki világ projekciói, a másik esetben a világegyetem alkotóerői. J. Daniélou rámutat a harmadik, katolikus útra: az angyalok az üdvtörténet és az üdvrend résztvevői.

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
JÓ HÍREK A HÁZASSÁGRÓL ÉS A SZEXUALITÁSRÓL

A katolikus tanítás szerinti válaszok legőszintébb kérdéseidre

Szerző: West, Christopher

Szent István Társulat, 2015

 

Annak ellenére, hogy a Katolikus Egyház világos tanítással rendelkezik a házasságról és a szexualitásról, sokan nincsenek tisztában ennek minden részletével.

Christopher West - számos bestseller szerzője e témában - II. János Pál pápa A test teológiája című műve alapján egy gyakorlati kézikönyvet ad az olvasók kezébe. Mint férj és apa - aki keresett előadó a fiatalok körében - jól ismeri a házasság örömeit, nehézségeit, és a katolikus tanítással szembeni ellenvetéseket. Így kendőzetlen nyíltsággal, a mai kor nyelvén tudja megvilágítani a "mik" mögötti "miérteket".

 
2 400 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A TERMÉSZETEKRŐL – PERIPHYSEON I.

Szerző: Eriugena, Johannes Scottus

Szent István Társulat, 2015

 

Jelen kötet a Karoling-kor legnagyobb filozófusának és teológusának főművével ismerteti meg az olvasót. A IX. századi Eriugena filozófiai dialógusa, a Periphyseon (A természetekről) első könyve az ír gondolkodó teológiájának alapjait fejti ki az aristotelési kategóriatan terminusaival. Kopasz Károly frank király udvari filozófusa szerint Isten abszolút transzcendenciája és megismerhetetlensége ellenére is lehetséges a vele való misztikus egyesülés.

 
2 900 Ft
Akció: 2 610 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
INTÉZMÉNY ÉS KARIZMA AZ EGYHÁZBAN

Vázlatok a Katolikus Egyház szociológiájához

Szerző: Tomka Ferenc

Szent István Társulat, 2015

 

Tomka Ferenc munkájának korábbi kiadásai sok hitében elbizonytalanodott embernek segítettek abban, hogy ismét képesek legyenek elfogadni az Egyházat – felvillantva az emberi tényezők hátterében az isteni vonásokat is. A mű egyes kijelentései első pillantásra szokatlanok, sőt meghökkentőek lehetnek az olvasó számára, ugyanakkor keresztényi vagy lelkipásztori küldetésünk fényében éppen ezekre a nehezen megválaszolható kérdésekre kell hiteles válaszokat keresnünk.

 
1 800 Ft
Akció: 1 620 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
MITIS IUDEX DOMINUS IESUS

Az Úr Jézus, aki szelíd bíró

Szent István Társulat, 2015

 

Ferenc pápa saját kezdeményezésre kiadott Az Úr Jézus, aki szelíd bíró kezdetű apostoli levele a házasság semmisnek nyilvánításáért folyó kánoni eljárás reformjáról Az Egyházi Törvénykönyvben.

 
250 Ft
-10%
KATOLIKUS RENESZÁNSZ

Arcképek a magyar katolikus megújulás korából

Szerző: Rónay László

Szent István Társulat, 2015

 

A XX. század hazai történelmének fontos jelensége a katolikus szellemiség újraéledése és intézményrendszerének megerősítése. E törekvés nem vezetett volna eredményekre, ha nem segítik kiváló szellemek a kibontakozását. Közülük kiemelkedett Prohászka Ottokár… Mellette kiváló lelki emberek, a magyar hagyománytörténetben is komoly érdemeket szerző kutatók és tudósok támogatták a katolicizmus reneszánszát. Többen igyekeztek visszaállítani azt a folytonosságot, amely a liberalizmus előretöréséig meghatározója volt a magyarság világnézetének és a múlttal való kapcsolatának, amelynek fontos eleme volt a nemzeti érzés és öntudat.

 
2 500 Ft
Akció: 2 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
BESZÉLGETÉS A MESTERREL

Imák és elmélkedések az ifjúság számára

Szerző: Hetényi Varga Károly

Szent István Társulat, 2015

 

A 12-18 évesek számára írt katolikus imakönyv közvetlen hangon szól a fiatalokhoz, akik meg akarják találni a maguk hangját, útját – Istenhez és egymáshoz. A kötetben megtalálható a szentmise szövege, újszerű elmélkedések a Rózsafüzérről, a keresztútról és számos, a fiatalokat érintő problémáról. A témaköröket neves emberek gondolatai teszik érthetőbbé. A kötet Fernand Lelotte belga jezsuita atya Rabboni c. könyve nyomán készült.

 
2 100 Ft
Akció: 1 890 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KRISZTUS TÖRVÉNYE III.

Részletes erkölcsteológia II.

Szerző: Häring CSsR, Bernhard

Szent István Társulat, 2015

 

Bernhard Häring redemptorista szerzetes Krisztus törvénye című kézikönyve századunk katolikus erkölcsteológiai megújulásának egyik mérföldköve.

Három kötetből áll: Az első kötet az általános erkölcsteológia kérdéseit tárgyalja, a második és a harmadik részletes erkölcsteológiával foglalkozik.

E harmadik kötet két nagy témaköre: Isten és az embertárs szeretetének testet öltése az erkölcsi erényekben és az Isten és az embertárs szeretetének megtestesülése az ember életében.

 
4 200 Ft
Akció: 3 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A MAGYAROK RÓMAI KÁPOLNÁJA

Szerkesztette: Dr. Németh László

Szent István Társulat, 2015

 

Hálát és szeretetet hirdet a Szent Péter Bazilika altemplomában található, Szűz Máriának szentelt kápolna, mely tanúsítja a nemzet tiszteletét a Magyarok Nagyasszonya iránt. Ez a szép kiállítású, színes fotókkal illusztrált kiadvány a kápolna történetét beszéli el, az 1980-as fölszentelés 25. évfordulója alkalmából.

 
1 500 Ft
Akció: 1 350 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  KEGYELEM ÉS BŰN SZŐTTESE – FERENC PÁPA AZ ÉLET KÉRDÉSEIRŐL

A kötetet összeállította és szerkesztette: Karikó Éva

Helikon Kiadó, 2015

 

Még nem volt olyan pápa, akiről néhány év alatt ennyi könyv jelent meg magyarul. A Helikon Kiadó miért gyarapítja ezek számát? Ez az első Ferenc pápa füves könyv, mely a Szentatya pápává választása óta elhangzott szövegeiből készült, és ez az első, ami nem importált, amit magyar szerkesztő állított össze a magyar lélek sajátosságait szem előtt tartva.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  TANULMÁNYOK GRÓF MIKES JÁNOS SZOMBATHELYI MEGYÉSPÜSPÖKRŐL

Szerkesztő: Bakó Balázs és Pál Ferenc

Martinus Kiadó, 2015

 

A Szombathelyi Egyházmegye, valamint Vas Megye Közgyűlése közösen ünnepelte a 2011 és 2012-es esztendőkben gróf Mikes János püspöki kinevezésének 100. évfordulóját. Az ünnepi évben vetélkedőkkel, kiállítással, emlékkonferenciával próbáltuk ismertebbé tenni Mikes János alakját a nagyközönség számára. Jelen kötetben a konferencián elhangzott előadások szerkesztett változatait, illetve Szendy László volt szombathelyi plébános Mikes Jánosról írt visszaemlékezését közöljük.

 
1 695 Ft
Akció: 1 355 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A SIVATAGI ATYÁK TÖRTÉNETEI LAUSZOSZHOZ

Historia Lausiaca - ÓKERESZTÉNY ÖRÖKSÉGÜNK 21.

Szerző: Palladiosz

Szerkesztő: Babarczi-Győrffy Andrea, Dolhai Lajos, Orosz Atanáz, Perendy László, Tóth Vencel

JEL Könyvkiadó, 2015

 

E könyv a IV. századi szerzetesi és egyházi életbe enged betekintést. A mű voltaképp egy mesterien megrajzolt portrésorozat. Közvetlen beszédstílusa mintegy megszólaltatja a szenteket, és tanítást ad a lelki életre vonatkozóan. Nem csupán a rövid tanító és helyenként szórakoztató történetek azok, amelyek értékessé teszik e kötetet, hanem azok az élethelyzetek és történelmi információk is, amelyek hiteles képet adnak a patrisztika aranykoráról. Mivel a legtöbb szentről csak e mű tudósít, egyedülálló forrása a történelem és a lelkiség kutatásának is.

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZÜNTELENÜL IMÁDKOZZATOK!

Keresztény Lelkiség Könyvtára

Második kiadás

Szerző: Madinger, Herbert

JEL Könyvkiadó, 2015

 

A szerző egy egész könyvet szentelt Szent Pál felhívásának, hogy szüntelenül kell imádkozni. A felhívás nem parancsot jelent, amit ha tetszik, ha nem, be kell tartani. A szerző lelki életének saját tapasztalatai alapján, közvetlen stílusban tárja fel, hogy Istennel való kapcsolatunk mélysége azon múlik, hogy fontosnak tartjuk-e, szánunk-e rá elég időt az imára, mert ez a keresztény ember életének forrása, ebből meríthet erőt a mindennapi küzdelmekhez, és ezáltal kerülhet egyre közelebb Istenhez.

 
1 200 Ft
Akció: 960 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  AZ EGYHÁZ ÉLŐ HAGYOMÁNYA – TANULMÁNY A HAGYOMÁNY TEOLÓGIAI FOGALMÁRÓL

Szerzők: Yves Marie-Joseph Congar

L’Harmattan Kiadó, 2015

 

„A huszadik századi katolikus teológusok a Sensus Fidei Fideliumról szóló tanítást a hagyományteológia, a megújult egyháztan és a világi hívek szerepéről szóló teológiai reflexió hármas összefüggésében elevenítették fel. Markáns hangsúlyt kapott, hogy az »egyház« nem azonosítható a papsággal, hogy a Szentlélek vezetése alatt álló teljes egyház képezi a hagyományozás »szervét« és lesz annak »alanyává«, valamint hogy a világi híveknek is aktív szerepe van az apostoli hit továbbadásában. A Tanítóhivatal a dicsőséges Szent Szűz mennybevételének dogmájához vezető konzultáció kapcsán is támogatta ezeket a teológiai tendenciákat, ahogy a II. Vatikáni Zsinat döntéseiben is a sensus fideiről szóló tanítás felelevenítését és megerősítését szorgalmazta.”  (A Nemzetközi Teológiai Bizottság 2014-ben kiadott, Sensus Fidei című dokumentumából)

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  LAUDATO SI' - FERENC PÁPA ÁLDOTT LÉGY KEZDETŰ ENCIKLIKÁJA

Szerző: Ferenc pápa

Szent István Társulat, 2015

 

„Milyen világot szeretnénk továbbadni azoknak, akik utánunk jönnek, a felnövekvő gyermekeknek? Miért jöttünk erre a világra? Milyen célért dolgozunk és küzdünk? Miért van ennek a földnek szüksége ránk? Ha nem tesszük fel ezeket az alapvető kérdéseket, nem hiszem, hogy az ökológiával kapcsolatos aggodalmaink jelentős hatásokat érhetnek el.”

Ferenc pápa

 
1 600 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A HÁZASSÁG VÁLSÁGA ÉS AZ EUCHARISZTIA

Szerző: Antonelli, Ennio

Szent István Társulat, 2015

 

A Család Pápai Tanácsának emeritus elnöke egyszerű és érthető stílusban, bibliai és tanítóhivatali bizonyítékokkal érvel az elváltak és újraházasodottak szentáldozáshoz bocsátásának kérdésében. Okfejtése szigorúnak tűnhet, mégis képes erősíteni a keresztény házasság drága méltóságát, hangsúlyozva a házastársak személyes felelősségét.

 
800 Ft
Akció: 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ISTEN KÖZEL VAN HOZZÁNK

Eucharisztia: Az élet középpontja

Szerző: Joseph Ratzinger

Szent István Társulat, 2015

 

Az Eucharisztia értelmezésében kezdettől fogva folyamatos ívet találunk Joseph Ratzinger teológiájában a zsinat előtti időktől a jelenkorig, ahogyan azt publikációi és előadásai is tanúsítják.

Az áthagyományozott eucharisztikus jámborság nagyrabecsülése a körmenetekben, ájtatosságokon és a Legszentebb előtti csendes szentségimádásokon a későbbi XVI. Benedek pápa számára nem a zsinat előtti idők átgondolatlan maradványa. Ezen ájtatossági formák jelentősége az évek során egyre inkább feltárult számára, mint a Krisztussal való személyes közösség kifejeződése.

 
1 700 Ft
Akció: 1 530 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
CSEHIMINDSZENTI KERESZTÚT

Keresztút Mindszenty bíborossal

Szerző: Déri Péter

Martinus Kiadó, 2015

 

Csehimindszenten, Mindszenty József bíboros, hercegprímás szülőfalujában 2015-ben felépítettünk a templom körül egy egyedülálló keresztutat. Az egyes stációk felső részén Krisztus Urunk szenvedéstörténete látható a művészien kidolgozott domborműveken. Az állomások alsó részén pedig Mindszenty bíboros szenvedéseiről elmélkedhetünk a főként tőle, de XII. Piusz pápától és a Magyar Püspöki Kartól vett idézetek alapján. Elgondolkodtató, mélyen megrendítő és példa értékű az ország utolsó hercegprímásának a nemzetéért és a hitéért vállalt rengeteg szenvedése. A csehimindszenti keresztútnak az a célja, hogy korunk embereit figyelmeztesse, érdemes napjainkban is kiállni a keresztény értékrendért és szeretett magyar hazánkért, amelyre Mindszenty bíboros egész életében bátorította népünket. (Déri Péter esperes, csehimindszenti plébános)

 
350 Ft
-20%
A VALLÁSOSSÁG ERKÖLCSI ERÉNYE

Szerző: Papp Miklós

L’Harmattan Kiadó, 2015

 

Krisztus felszólítását – „Adjátok meg a császárnak, ami a császáré, és az Istennek, ami az Istené!” (Mt 22,21) – többnyire a szétválasztás értelmében fogjuk fel, pedig Krisztus tanításában az Isten és a felebarát szeretete mindig a legszorosabb egységben van, ezért a fenti mondatot az összetartozás szellemében is értelmezni kell. Eszerint ha megadjuk az embereknek, ami az embereké, akkor ezzel Istennek is adunk. S fordítva: csak akkor tudjuk megadni az embereknek, ami az embereké, ha megadjuk Istennek is, ami az övé. Így az erkölcs és a vallás világa egymást erősíti és tisztítja, amire korunkban égetően szükség van. Amikor az Isten iránti tiszteletben igényesek vagyunk, akkor ez visszahat az embertársainkkal s önmagunkkal való viszony igényességére is.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A CSEND HANGJAI

Gondolatok az evangéliumról A, B, C évre

Szerző: Hollai Antal

Szent István Társulat, 2015

 

A kötet Hollai Antal atya gondolatait tárja az Olvasó elé az evangéliumról az A, B, C liturgikus évek vasárnapjaira és jelentősebb ünnepeire.

Antal atya kivételes szuggesztív erővel tudott beszélni. Munkatársai a megmondhatói, hogy ugyanazt a beszédet nem mondta el kétszer, minden misén más gondolatot fejtett ki. Ha négy misén kellett beszélnie, akkor négy beszéddel készült. Nem valamiféle hamis öntudatból, hanem mert szerette és élte az evangéliumot, amelynek mindig volt mondanivalója a számára. Ő valószínűleg sosem gondolt arra, hogy elmélkedéseit, írásait, vázlatait valaha is kiadja. Azokban viszont, akik részesei lehettek életének és papi szolgálatának, halála után hamar felmerült a vágy: jó lenne közkinccsé tenni valamit az ő benső gazdagságából.

 
1 500 Ft
Akció: 1 350 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AZ EGYHÁZI TÖRVÉNYKÖNYV

Hivatalos latin szöveg – Codex Iuris Canonici – magyar fordítással és magyarázattal

Szerkesztette: Erdő Péter

Szent István Társulat, 2015

 

Mivel a kétnyelvű kommentált Codex negyedik kiadásának megjelenése óta számos új egyetemes és részleges jogszabály látott napvilágot, a főbb változásokat beledolgoztuk a magyarázó jegyzetekbe, a legfontosabb új dokumentumokat pedig, melyek szorosan a CIC (Codex Iuris Canonici) szövegéhez kapcsolódnak, függelékben is közöljük, hogy így új kiadásunk biztos és naprakész eligazítást adjon a gyakorlat számára. Az új kiegészítő jogszabályokon kívül magának a CIC-nek a szövege is több ponton módosult.

 
6 500 Ft
Akció: 5 850 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
CLEOPA ATYA SZÓL HOZZÁNK

Szerző: Parintele Cleopa

Fordító: Tarkóné Vásárhelyi Mónika és Oláh Immánuel

Terebint Kiadó, 2014

 

A moldvai Sihastria kolostor híres lelkivezetője tanít bennünket az istenfélelemről, az elme megőrzéséről, az imádságról, az ima fokozatairól és a papi méltóságról.

 
1 500 Ft
Akció: 1 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EGYSZERŰ SZÓVAL ISTENRŐL 2.

Szerző: Wilfrid Stinissen OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2015

 
2 730 Ft
Akció: 2 185 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ALAPVETŐ HITTAN

Szerző: Kránitz Mihály

Szent István Társulat, 2015

 

A teológia lényeges tételeit a fundamentális teológia, a hittudományt megalapozó tárgy, vagyis az alapvető hittan tárja fel. Az Istenről szóló beszéd feltételezi a lényeges ismereteket, a meghatározó igazságokat meggyőzően kell képviselni és továbbadni. A teológia képessé tesz az isteni kinyilatkoztatás hirdetésére, magyarázatára, és ha szükséges, a megvédésére. Mindezek elsajátítását biztosítja a teológiával foglalkozók számára ez a kötet.

 
3 500 Ft
Akció: 3 150 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.