Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Katolikus egyház

Fő kategória >Vallás >Katolikus egyház

Sorrend:

-10%
AZ EGYHÁZI TÖRVÉNYKÖNYV

Hivatalos latin szöveg – Codex Iuris Canonici – magyar fordítással és magyarázattal

Szerkesztette: Erdő Péter

Szent István Társulat, 2015

 

Mivel a kétnyelvű kommentált Codex negyedik kiadásának megjelenése óta számos új egyetemes és részleges jogszabály látott napvilágot, a főbb változásokat beledolgoztuk a magyarázó jegyzetekbe, a legfontosabb új dokumentumokat pedig, melyek szorosan a CIC (Codex Iuris Canonici) szövegéhez kapcsolódnak, függelékben is közöljük, hogy így új kiadásunk biztos és naprakész eligazítást adjon a gyakorlat számára. Az új kiegészítő jogszabályokon kívül magának a CIC-nek a szövege is több ponton módosult.

 
6 500 Ft
Akció: 5 850 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
CLEOPA ATYA SZÓL HOZZÁNK

Szerző: Parintele Cleopa

Fordító: Tarkóné Vásárhelyi Mónika és Oláh Immánuel

Terebint Kiadó, 2014

 

A moldvai Sihastria kolostor híres lelkivezetője tanít bennünket az istenfélelemről, az elme megőrzéséről, az imádságról, az ima fokozatairól és a papi méltóságról.

 
1 500 Ft
Akció: 1 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EGYSZERŰ SZÓVAL ISTENRŐL 2.

Szerző: Wilfrid Stinissen OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2015

 
2 730 Ft
Akció: 2 185 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ALAPVETŐ HITTAN

Szerző: Kránitz Mihály

Szent István Társulat, 2015

 

A teológia lényeges tételeit a fundamentális teológia, a hittudományt megalapozó tárgy, vagyis az alapvető hittan tárja fel. Az Istenről szóló beszéd feltételezi a lényeges ismereteket, a meghatározó igazságokat meggyőzően kell képviselni és továbbadni. A teológia képessé tesz az isteni kinyilatkoztatás hirdetésére, magyarázatára, és ha szükséges, a megvédésére. Mindezek elsajátítását biztosítja a teológiával foglalkozók számára ez a kötet.

 
3 500 Ft
Akció: 3 150 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LISIEUX-I SZENT TERÉZ - ÖNÉLETRAJZ

Kármel látóhatára

Szerző: Lisieux-i Szent Teréz

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2015

 
3 570 Ft
Akció: 2 855 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KIÚT A SZERETETHEZ

Fiataloknak, akik azt szeretnék, hogy legyen jövőjük

Szerző: Kuby, Gabriele

Szent István Társulat, 2015

 

A nemek forradalma című nagysikerű könyv szerzője ezúttal a fiatalokhoz szól. Könyvében őszintén, az egyház tanítását következetesen vállalva, tudományos érvekkel alátámasztva ír a szexualitásról a fiatal nemzedéknek.

 
2 100 Ft
Akció: 1 890 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
II. JÁNOS PÁL PÁPA KÖZELÉBEN

Barátok és munkatársak vallomásai

Szerkesztette: Rezioch, Wlodzimierz

Szent István Társulat, 2015

 

XVI. Benedek emeritus pápa exkluzív interjújával!

Ez a rendkívüli kötet azok elbeszélésein keresztül mutatja be Karol Wojtylát – az embert, a lelkipásztort és pápát –, akik szolgálták, akik a közvetlen környezetét adták, akik segítették az Egyház és a világ történelmének alakításában. A meginterjúvolt személyek Karol Wojtylával való kapcsolatukról beszélnek olykor még a pápasága előtti időkről: örömben és szenvedésben, kétségek között és biztonságban, egészségben és betegségben.

 
2 600 Ft
Akció: 2 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KERESZTÉNY ÉLMÉNY, MAGYARSÁG

Úton Babitshoz, Kodályhoz és utódaikhoz

Szerző: Czigány György

Szent István Társulat, 2015

 

Néhány hónappal volt Kodály Babits Mihálynál idősebb, életútjuk alig érintkezett, most utólag mégis műveik szellemiségének, tartalmaiknak közelségét érezzük. Kodály utódai pedig a zene számára is felfedezték Babits Mihály verseit. Ezt bizonyítja mesterien e kis könyvében a Stephanus-díjas író, költő, aki a Társulati esték előadás-sorozat keretében adta elő nagysikerű előadását.

 
500 Ft
Akció: 450 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KÉZVEZETŐ

Válogatott cikkek, tanulmányok

Szerző: Bolberitz Pál

Szent István Társulat, 2015

 

Kézvezető – manuductor. A szó eredeti jelentése arra utal, hogy egy idősebb pap vagy plébános segít, asszisztál az első miséjén az újmisésnek. A kötet olyan írásokat tartalmaz, melyek igénylik a „kézvezetést”, többnyire az értelem fényénél vázolják fel az adott témát, majd a természetfeletti hit világosságánál, az Egyház tanításának tükrében oldják meg a felvetett kérdéseket.

 
2 400 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZENT PAKHOMIOSZ ÉS AZ ANGYALI REGULA

Keresztény Lelkiség Könyvtára

Szerző: Puskely Mária

JEL Könyvkiadó, 2015

 

A nyugati világ Szent Jeromos közvetítésével ismerte meg az egyiptomi anakhórétákat, a IV. század első harmadában monasztikus közösséget szervező kopt Pakhomioszt (290k–346/7) és a nevéhez kapcsolódó „Angyali Regulát” (ismeretlen életírója szerint a szent életű Pakhomiosznak egy angyal nyújtotta át a Regula szövegét). Az eredeti kopt szövegből készült görög fordítás Birodalom-szerte rendkívül gyorsan elterjedt. Szent Jeromos ezt a négy egységből álló szabálygyűjteményt ültette át görögből latinra. A későbbi korokra is óriási hatással volt. A pakhomioszi regula lett az alapja számos rendnek és kolostori közösségnek. Hatása felismerhető Szent Ágoston és Szent Benedek regulájában is.

 
1 200 Ft
Akció: 960 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NEM HÁTRÁLTAM MEG

Urunk Színeváltozásáról nevezett Kinga nővér naplója

Kármel látóhatára

Harmadik kiadás       

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2015

 

Urunk színeváltozásáról nevezett Kinga nővér OCD (Büki Judit) naplójából 1973. augusztus 15-én, Budapesten született, sokgyermekes családban. Az ELTE matematika szakának elvégzése után 1998-ban belépett a Kármelbe. 2006-ban váratlanul kiderült, hogy a rák megtámadta szervezetét. Három éven át hősiesen küzdött a betegséggel. Halála előtt kilenc hónappal perjelnője kérésére naplót kezdett írni, amelyben beszél az élet értelmének kereséséről, hivatásáról, a Kármelről, a betegségről, a szenvedésről, a halállal való szembenézésről.

 
2 520 Ft
Akció: 2 015 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A KŐSZEGI JÉZUS SZÍVE TEMPLOM

A Szombathelyi Egyházmegye Kincsei

Szerző: H. Simon Katalin

Martinus Kiadó, 2015

 

A kőszegi Jézus Szíve templom építésének története és – a színes képek segítségével – belső szépsége tárul fel az olvasó előtt a kiadványban, amely a Szombathelyi Egyházmegye Kincsei sorozatban kapott helyet. Nagy József és Harangozó Vilmos összeállításából kiderül, hogy a kőszegiek 1672 óta a Szent Imre-templomba jártak szentmisére, egészen 1892-ig, amikor is Major János belevágott az új templom építtetésébe. Az új plébániatemplom terveit Ludwig Schöne bécsi építész készítette, az építkezés kivitelezője pedig Müller Ede építési vállalkozó volt. A neogótikus stílusban épült Jézus Szíve templom Kőszeg gyöngyszeme lett.

 
300 Ft
Akció: 255 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
GÁZAI SZENT DÓROTHEOSZ SZERZETESI TANÍTÁSAI

Ókeresztény Örökségünk 20.

Szerkesztő: Babarczi-Győrffy Andrea, Dolhai Lajos, Orosz Atanáz, Perendy László, Tóth Vencel

Fordító: Baán Zs. Izsák OSB

JEL Könyvkiadó, 2015

 

Gázai Szent Dórotheosz a keresztény lelki élet, a legfontosabb „mesterség” elsajátításához kínál hathatós, gyakorlati segítséget, világos útmutatást. A 6. században a Szentföldön élt szerzetes beszédei és levelei közérthető módon, plasztikus képekkel, gyakorlati példákkal és nagy lelki mélységgel tanítanak a Krisztus-követés alapjairól, az alázatról és az engedelmességről, a szenvedélyekkel való küzdelemről, a közösségi élet szépségéről és buktatóiról.

 
3 700 Ft
Akció: 2 960 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ERKÖLCSTELOLÓGIAI TANULMÁNYOK 16.

Szerkesztő: Beran Ferenc

JEL Könyvkiadó, 2015

 

Ezt a kötetet, az év elején elhunyt Tarjányi Zoltán professzor tiszteletére és emlékére adják közre a szerzők, jelezvén, hogy az általa elgondolt és vezetett munka tovább folytatódik.

Ez a kötet az erkölcsteológia különböző területéről ad átfogó képet. Helyet kap benne a Szentírás erkölcsi üzenete (Jézus etikája, a kereszt teológiája, az özvegyek sorsa), a bioetika (az újszülött-gyógyászat etikai kérdései) a társadalometika sajátos témái (a munka kegyelme, az internet-etika) és a lelki élet kérdései (a tökéletességre törekvés, a lélek sötét éjszakájának erkölcsi hatásai, a szomorúság főbűne). A tanulmányok sokfélesége jelzi az erkölcsteológia gazdagságát és fontosságát. Ugyanakkor üzenetet hordoz a társadalom felé, hogy az etikával, erkölccsel való foglalkozás egy nemzet felemelkedésének feltétele.

 
1 200 Ft
Akció: 960 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
IMÁDKOZZATOK!

Imák Medjugorjéból

Szent István Társulat, 2015

 

"Imádkozzatok, imádkozzatok imádkozzatok!" Csodálkozunk, hogy a Szűzanya mindig az imádságról beszél, amikor annyi dolog tűnik számunkra sokkal fontosabbnak vagy érdekesebbnek. Ez annak a jele, hogy nem imádkozunk igazán! Egészen más mondani az imát, vagy imádkozni. Nagy a különbség. Imádkozni annyit jelent, hogy Istennel akarunk találkozni, és Benne akarunk maradni, szívünkkel, lelkünkkel, figyelmünkkel, hogy átadhassa nekünk életét, szeretetét, örömét és békéjét!

Én is imádságra hívlak benneteket-összegyűjtve a Medjugorjéban oly sokszor elhangzó imádságokat-és Mária szavaival mondom: "Köszönöm, hogy követtétek hívásomat." (Kemenes Gábor)

 
600 Ft
Akció: 540 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SPECIÁLIS ERKÖLCSTEOLÓGIA

Második kiadás

Szerző: Weber, Helmut

Szent István Társulat, 2015

 

A mű, amelyet az olvasó kezében tart, átfogó képet próbál adni a keresztény erkölcstan konkrét, speciális kérdéseiről egy olyan korban, amikor az erkölcsi értékek válsága miatt egyre többen érdeklődnek az Egyház tanítása iránt, ugyanakkor a liberális szellemi irányzatokat követve sokan támadják a kinyilatkoztatásra épülő és örök értékeket hirdető katolikus erkölcstant.

 
2 900 Ft
Akció: 2 610 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  AZ ÜDVÖSSÉG SZENTSÉGE – BEVEZETÉS AZ EUCHARISZTIKUS EGYHÁZTANBA

Szerző: Paul McPartlan

L’Harmattan Kiadó, 2015

 

„Az Eucharisztia alakítja és neveli a sensus fideliumot és jelentősen ösztönzi a hit megfelelő nyelvi kifejezési formáinak a megalkotását és pontosítását, mivel a hívek leginkább a liturgia keretében »fogadják be« a püspökök és a zsinatok tanítását. Már a korai keresztény időktől kezdve, az Eucharisztia adta a keretet az egyházi tanítás formába öntéséhez, mert kivételes helye a hit titkával való találkozásnak és a misztérium ünneplésének, valamint a helyi egyházi közösségek szentmiséin elnöklő püspökök ugyanazok voltak, akik alkalmanként zsinatokra jöttek össze, hogy döntsenek a legmegfelelőbb nyelvi és tanbeli kifejezésformákról: lex orandi, lex credendi.”

(A Nemzetközi Teológiai Bizottság 2014-ben kiadott, Sensus Fidei című dokumentumából)

 
2 000 Ft
Akció: 1 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SZENT ÁGOSTON VALLOMÁSAI

Szent István Társulat, 2015

 

Két évezred szentjei közül is kiemelkedő egyéniség Hippói Szent Ágoston. Vallomásainak tizenhárom könyve nemcsak az ókeresztény, hanem a világirodalom legnagyobb művei közé tartozik. Stílusának egyik sajátossága állandó érzelmi hullámzása, mely különös ritmust ad latin és magyarrá lett prózájának: egyszerű, hétköznapi szavakkal tér vissza-vissza múltjába, gyerekkorától élete derekáig, majd újra meg újra olyan zsoltáros-imádságos hangba lendül át-szinte észrevétlenül-, mely páratlanul költőivé teszi vallomásait. A világirodalomban ő az első, aki úgy figyeli meg a gyermeket, ahogy századunkban a gyermeklélektan tudósai. Felismerései másfél évezreddel előzik meg Rousseau-t, aki vallomásai írásakor példaképnek tekinthette őt, mert ugyanolyan imádságos hanggal kezdi az írást: "Úgy tárom fel bensőmet, ahogyan te magad látod, Örökkévaló..."

 
2 980 Ft
Akció: 2 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MINDEN ÉRV RÓMÁBA VEZET

Hogyan lettünk katolikusok?

Szerzők: Scott, Hahn - Scott, Kimberly

Szent István Társulat, 2015

 

Az Egyesült Államokban nincs több száz embernél, aki gyűlöli a Római Katolikus Egyházat; viszont több millióan vannak, akik gyűlölik azt, amit tévesen a Katolikus Egyháznak hisznek." (Fulton Sheen érsek) Ez a megállapítás a könyv szerzőire, a Hahn házaspárra is érvényes volt megtérésük előtt. Protestáns keresztényként naponta találkoztak azokkal a hittételekkel, melyek évszázadok óta a protestáns-katolikus szembenállás jellemzői.

 
1 900 Ft
Akció: 1 710 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
OHRIDI SZENT NAUM MAGYARORSZÁGI KULTUSZA

Szerző: Nagy Márta

Debrecen University Press, 2012

 

A szép kivitelű kötet egy Magyarországon alig ismert balkáni szent kultuszát mutatja be. Naum a 9. században folytatott térítő tevékenységet Kirill-Cirill és Metód tanítványaként, és meghatározó szerepet játszott az óbolgár írásbeliség megteremtésében. Tisztelete a középkorban az általa alapított ohridi monostorban virágzott. A 18. század elején az ohridi térségből a Magyar Királyságba betelepült macedovlachok magukkal hozták Szent Naum kultuszát, kiemelve ezzel helyi jellegéből és elindítva újabb kori tiszteletét. Az elsősorban képi ábrázolásokban testet öltő kultusz egyben az óhazai kötődés és az asszimiláció kifejeződése is. Nagy Márta több tudományterületet érintő könyve katalógusszerűen ismerteti meg a 149 magyarországi kompozíciót - jelentős részüket első ízben publikálva -, végigköveti a Naum-ikonográfia új elemeinek kialakulását és terjedését, valamint számba veszi a rokon ábrázolásokat.

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
INTER ARMA CARITAS - FEGYVEREK KÖZÖTT A SZERETET

20 éves a Katolikus Tábori  Püspökség

Szerzők: Marosi Antal, Bódi Zsófia, Juhász Violetta, Berta Tibor

Zrínyi Kiadó - HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., 2015

 

Az egyházak képviselői jelen voltak helyőrségekben és missziókban egyaránt. Ott voltak az ünnep, az öröm idején, de akkor is, amikor katonáink a halál árnyékában jártak. Biztattak, segítettek és vigasztaltak. Munkájuk gazdagítja a Magyar Honvédség hétköznapjait, legyen szó gyermektáborokról, zarándoklatokról, családi napokról. Ez a kötet gazdagon illusztrálva és DVD segítségével mutatja be személyes vallomásokon, visszaemlékezéseken keresztül azt az elhivatott szolgálatot, amelyet a tábori lelkészek végeznek a honvédelem ügyéért.

 
5 000 Ft
Akció: 4 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BÁTORSÁG ÉS IRGALOM

Szent Márton életregénye

Szerző: Wilhelm Hünermann

Fordító: Molnár Miklós

Martinus Kiadó, 2014

 

„Márton emléke túlélte az évszázadokat. Valahányszor a frank királyok hadba szálltak, mindig az ő köpenyét hordozták hadijelvényként. Ünnepének előestéjén a gyerekek manapság is sok országban énekelnek dalokat és gyújtanak fáklyákat Márton tiszteletére...” – írta ezt a szerző könyvének végén. Azóta közel fél évszázad pergett le az idő rokkáján. Úgy tűnik, hogy napjainkban, a harmadik évezred kezdetén, az 1700 éve, Savaria városában született Szent Márton szelleme Európa-szerte újraéled és éppen olyan időszerű, mint valaha volt. Számos országban sorra jelölik ki az ő emlékére épült templomok, emlékhelyek között a Szent Márton zarándokutakat, amelyek folyamatosan népesednek be.

 
2 000 Ft
Akció: 1 700 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TISZTASZÍVŰEK

Szerző: Sarutlan Kármelita Nővérek, Puskely Mária

Szerkesztő: Sarutlan Kármelita Nővérek

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2014

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TÖVISEK A RÓZSÁN

A Kármel Látóhatára

Szerző: Sr. Bridget OCD

Fordító: Kaposi Tamás

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2003

 
700 Ft
Akció: 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZENT TERÉZZEL NAPRÓL NAPRA

A Kármel látóhatára

Szerkesztő: Sarutlan Kármelita Nővérek

Fordító: Szeghy Ernő OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2011

           

 „Az Úr nem annyira a tettek nagyságát nézi, mint inkább azt a szeretetet, amellyel őket végrehajtjuk. Ha tehát megtesszük, amit tehetünk, az Úr meg fog bennünket segíteni, hogy napról napra többre legyünk képesek. Ezért ne veszítsük el bátorságunkat.” Avilai Szent Teréz fenti sorai jellemzik szerzőjük egész életét, és bátorítóak lehetnek mindazok számára, akik olvassák könyveit. Bölcs és mély hitből fakadó meglátásai segítségünkre lehetnek abban, hogy korunk és a magunk nehézségeit felülről lássuk. Szent Teréz az Egyház leányaként, a földi élet realitásában élve mutat rá arra, hogy az evangéliumi élet megvalósítható.

 
2 100 Ft
Akció: 1 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LISIEUXI SZENT TERÉZ EGYHÁZTANÍTÓ

A Kármel látóhatára

Szerző: Jakubinyi György

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2009

 

Mit jelent az Egyházban az „egyháztanító" (egyházdoktor) cím, amellyel Lixieux-i Szent Terézt 1997-ben II. János Pál pápa megtisztelte? Miért nyilvánította az Egyház egyetemesnek Teréz lelki tanítását? - Ezt szeretné bemutatni sorozatunk jelen kiadványa, Jakubinyi György gyulafehérvári érsek atya összeállításában. „Az irgalmasság Atyja Krisztus által a Szentlélekben árasztja ki az isteni szeretet tudományát. Ezt az ajándékot a kicsinyek és alázatosak kapják, hogy ismerjék meg és hirdessék az Ország titkait, amelyek rejtve vannak a tudósok és bölcsek előtt. Ezért ujjongott föl Jézus a Szentlélekben, hálát adva az Atyának, aki így rendelkezett (vö. Lk 10,21-22; Mt 11,25-26)...

 
980 Ft
Akció: 785 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LELKÜNK MENNYORSZÁGÁBAN

A Kármel Látóhatára

Szerző: Conrad De Meester OCD

Fordító: K. Eckhardt Ilona

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2000

 

„Utolsó lelkigyakorlat” a Szentháromságról nevezett Boldog Erzsébet nővérrel.

 
1 225 Ft
Akció: 980 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LÓTUSZ VAGY KERESZT

Egy választás indítékai

A Kármel Látóhatára

Szerző: Gina, D.

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2004

 

A szerző a párizsi „Institut Catholique” tanára. A buddhisták vallásuk egyik legjobb szakértőjeként tartják számon. E könyvben leírja belső útját..., valamint indokait, a Lótusz és Kereszt közül miért választja az utóbbit. Reméli, hogy gondolatmenete azok számára is hasznos lesz, akik a keresztény hit helyességét latolgatják a jelen világban.

 
1 575 Ft
Akció: 1 260 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LÁTOGASD MEG ÖNMAGAD!

Lelkigyakorlat Avilai Szent Terézzel

A Kármel Látóhatára

Szerző: Jean Abiven OCD

Fordító: Dőry-Richard Andrea

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2010

 

Tizenöt napot tölthetünk el Avilai Szent Terézzel. Írásaiban egy olyan lélek fejlődését látjuk, aki már fiatalon alapvető kérdéseket tesz fel magának, aki harcol a bűnnel, aki már teljes lendülettel átadja magát Krisztusnak, mégis újra és újra fel kell fedeznie, hogyan kapcsolódhat hozzá a mindennapokban, vagy hogyan ismerheti fel őt a kegyelmekben, amelyeket neki juttat. A szerző bemutatja, hogy a mai kor emberéhez is szólnak Szent Teréz gondolatai, és segítenek a mindennapi küzdelmekben.

 
1 600 Ft
Akció: 1 280 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FELEMELŐ SZERETET

Szent Márton imakönyv

Szerkesztő: Horváth József

Martinus Kiadó, 2015

 

A Család Évében a Martinus Kiadó nagysikerű imakönyvvel ajándékozta meg nemzetünk hívő népét. Az imakönyv negyedik kiadását is hamar elkapkodták az imádkozni vágyók. Többek között ez a siker is adta a bátorítást ahhoz, hogy a Szent Márton születésének 1700. évfordulójára készülő Szombathelyi Egyházmegye egy újabb kiadvánnyal ajándékozza meg a hívő magyarokat. Szent Mártonnal kapcsolatban csak kevés imádságot ismernek hívő közösségeink. Viszont az ebben a kötetben összegyűjtött fohászokkal, könyörgésekkel és elmélkedésekkel jelentősen gazdagíthatjuk mind az egyéni, mind a közösségi imádkozás alkalmait.

 
1 500 Ft
Akció: 1 275 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A SZENVEDŐ EMBER ISTEN SZÍNE ELŐTT

Szerkesztette: Puskás Attila - Perendy László

Szent István Társulat, 2015

 

A szenvedés jelensége és kérdése egyetemes, egzisztenciális, önmagában sokértelmű és sajátos kapcsolata van a szeretettel. Már csak e néhány jellemzője is indokolttá teszi, hogy a teológia újból és újból reflexió tárgyává tegye.

 
2 700 Ft
Akció: 2 430 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
EGY KERESZTÉNY ÉRTELMISÉGI EURÓPÁRA NÉZ

Szerző: Dávid Katalin

Szent István Társulat, 2015

 

"...Ezeknek a gondolatoknak lényege, tehát úgy is mondhatom, célja nem más, mint magyarázatot találni arra a mindenkitől megtapasztalható tényre, hogy Európa mára megtagadta, feladta, sőt az élet perifériájára kívánja szorítani a létezését kialakító, magatartását, erkölcsi alapjait megformáló, történelmi hagyományait meghatározó, a sajátos európai kultúrát kibontakoztató, s mindezeknek gyökeret adó kereszténységét."

 
400 Ft
Akció: 360 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÍRÁSOK A KEGYELEMRŐL ÉS AZ ELEVE ELRENDELÉSRŐL

Szerző: Szent Ágoston

Fordította, válogatta és a bevezetőt írta: Hamvas Endre

L’Harmattan Kiadó, 2015

 

Szent Ágoston kegyelem-, illetve predestinációtanának megértéséhez alapvető fontosságúak a jelen kötetben található késői tanulmányok. A De correptione et gratia, a De natura et gratia és a De praedestinatione sanctorum címen ismert szövegek azonban nem pusztán önmagukban érdekesek, hiszen nemcsak a hippói püspök kegyelemtanába engednek bepillantást, hanem feltárják antropológiai álláspontjának alapvető vonásait is, és segítségükkel nemcsak Ágoston, hanem késői ellenfele, Pelagius, illetve egyes korabeli szerzetesi közösségek gondolkodását is megismerhetjük. A szövegek így páratlanul értékes forrásul szolgálnak az Ágoston-korabeli nyugati egyház teológiai vitáit illetően.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KASSZANDRA ÚTJA

Szerző: Voznyeszenszkaja, Julia

Fordító: Bilku Marina

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2009

           

"Minden könyvem arról szól, hogy a szeretet megmenti az embert minden körülmény között. Még a halál után is." ezekkel a szavakkal jellemzi saját munkásságát Júlia Voznyeszenszkaja (1940-), a nagy sikerű "keresztény kalandregények" szerzője. Az írónő, aki átélte Pétervár blokádját, a lágerek borzalmait, a száműzetést, a kényszerű emigrációt, ugyanakkor négy évet élt egy franciaországi női kolostorban, és élete során számos alkalommal megtapasztalta az isteni kegyelem csodáit, minden élettapasztalatát, tehetségét, humorát ezekben az időskori regényeiben tárja a nyitott szívű olvasók elé.

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
JÉZUS, AZ ÜDVÖZÍTŐ

Egyszerűen nézz Rá!

Szerző: Egy szerzetes a Keleti Egyházból

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2007

 

Egy szerzetes a keleti egyházból: Jézus, az Üdvözítő – Egyszerűen nézz rá! Rövid elmélkedések az evangéliumról. Isten egyszerű, de mi merünk-e egyszerűen imádkozni, egyszerű tekintettel közeledni hozzá, aki előbb szeretett? – Egy évtizedek óta imádkozó szerzetes mutatja meg, milyen az imában letisztult tekintet, amely egyszerűen néz az Üdvözítőre az evangéliumban.

 
1 575 Ft
Akció: 1 260 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ISTEN JELENLÉTÉBEN

A Feltámadásról nevezett Lőrinc testvér

A Kármel Látóhatára

Szerző: Conrad DeMeester

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2005

 

Ezt a szerény, csendes, ám Isten szeretetétől és mély emberi együttérzéstől sugárzó kármelita szerzetest, a nyugati lelki irodalom klasszikusai között tartja számon. Lőrinc hagyatéka korának – a XVII. századnak – stílusjegyeit viseli, de éppen ez adja különleges zamatát és talán súlyát is. Világszerte számos nyelven ismertek ezek a művek. Magyarul először tarthatja kezében a teljes fordítást az olvasó.

 
1 575 Ft
Akció: 1 260 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
IDEGEN A PARADICSOMBAN

Beszámoló egy trappista kolostorból

A Kármel Látóhatára

Szerző: Nouwen, H. J. M.

Fordító: Kaposi Tamás

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2002

 

A szerző katolikus pap, aki hazájában, Hollandiában és az Egyesült Államokban több egyetemen, teológiai intézetben dolgozott, majd szellemi fogyatékos emberekkel osztotta meg az életét a L’Arche-Daybreak közösségben, a kanadai Torontóban. – Egy trappista kolostorban eltöltött hét hónap egyedülálló lehetőséget nyújtott számára a lelki élet sarkalatos kérdéseinek átgondolására. Lényeglátásával, együttérzésével, humorával, töretlen realizmusával e könyv mélyenszántó gondolatokat és egyben kihívást jelent mindazoknak, akik keresik magukat.

 
1 575 Ft
Akció: 1 260 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HA AZ EMBER KERESI ISTENT

Kármel látóhatára

Szerző: Reinhard Körner OCD

Fordító: Mészáros Erzsébet

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2014

 
2 520 Ft
Akció: 2 015 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EGY ZSIDÓ CSALÁD ÉLETÉBŐL

Szerző: Edith Stein

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2014

 
4 830 Ft
Akció: 3 865 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EDITH STEIN EURÓPA TÁRSVÉDŐSZENTJE

A Kármel Látóhatára

Szerző: Puskely Mária

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2008

 

Edith Stein, a filozófia doktora kereste az igazságot, és megtalálta Istent. „Létezik egy olyan kihívás, amely arra ösztönöz, hogy Krisztussal szenvedjünk, és ezért együttműködjünk vele a megváltás művében. Ha az Úrral egyesülten élünk, tagjai vagyunk Krisztus Titokzatos Testének; Krisztus tagjaiban tovább folytatja életét és szenved bennük; az Úrral egyesülten viselt szenvedés az Ő szenvedése, bekapcsolódik a megváltás nagy művébe, és ezért termékeny. Ez az az alapelv, amelyre valamennyi szerzetesrend, különösképpen pedig a Kármel élete épül: a szabadon vállalt és örvendező szenvedés által közbenjárni a bűnösökért, és együttműködni az emberiség megváltásában.” – írja egyik levelében a szíve mélyén fölismert, majd életre váltott hivatásról a Keresztről nevezett Szent Terézia Benedikta. A függelékben Benedikta nővér örökfogadalom előtt végzett lelkigyakorlatos jegyzeteit olvashatjuk: "Gondolatok a nagyhétről".

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
CSENDBŐL SZÜLETETT TŰZ

A Kármel ima- és istentapasztalata

A Kármel Látóhatára

Szerző: Fr. Marie-Michel OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2008

 

A Kármel a sivatagban született, és kezdettől fogva az a küldetése, hogy – mint Illés próféta – fölismerje Isten átvonulását, amely olyan szelíd, mint egy gyermek lehelete. Azt a bizonyságot hirdeti ma is, hogy az ima: Istennel folytatott szerető párbeszéd. Ennek a terézi, belső imának az erejével jár közben a világ üdvösségéért, s ezzel segíti a megváltás művét. Milyen választ tud adni a Kármel a világ koronként megújuló kihívásaira? Avilai Szent Teréz, Keresztes Szent János, Lisieux-i Szent Teréz hitének és életének példája nyomán felelete újra csak az izzó és másokat is lángra gyújtó szentség.

 
850 Ft
Akció: 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÜRES KÉZZEL

Lisieux-i Teréz útja

A Kármel Látóhatára

Szerző: Conrad De Meester OCD

Fordító: Somorjai Gabriella

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2001

 

Lisieux-i Szent Teréz életútja, akiről azt mondják, hogy életében ismeretlen volt, halála után pedig félreismerték. – A könyv elkezdi feltárni, hogy hová vezet Teréz üzenete, egy olyan üzenet, melyre várva vár a világ, s amely egyre inkább aktuálissá válik. Megmutatja, milyen út vezeti el Istenhez Terézt és a ma emberét.

 
1 575 Ft
Akció: 1 260 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ ELSŐ MONACHUSOK NEVELÉSE

A Kármel ősi írásaiból

Fordító: Diós István

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2006

 

Az első monachusok neveléséről szóló kis könyv, Fr. G. Wessels O.Carm. rendtörténeti kutatásai szerint egészen a XVII. századig a kármelita szerzetesek alapvető kézikönyvéül szolgált. Keresztes Szent János tanítására is nagy hatással volt.

 
700 Ft
Akció: 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A VÉGESTŐL AZ ÖRÖKKÉVALÓIG

Gondolatok minden napra

A Kármel látóhatára

Szerző: Edith Stein

Szerkesztő: Maria Amata Neyer OCD

Fordító: Takács Emőke

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2013

 

Ez a könyv Edith Stein szavaival útmutatást adva akarja elkísérni az olvasót az év minden napján. Nem felületes olvasásra valók ezek a sorok, minden mondatát eltűnődve kell átgondolni és imádkozva megfontolni. Csak ebben az esetben lesz lelki táplálék és ösztönzés a lélek belső útjain, és így vezet el arra, amit Edith Stein mindenkinek tanítani akart: Élni az Úr tenyerén.

 
1 470 Ft
Akció: 1 175 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A TERÉZI IMA

Benső barátság Istennel

A Kármel Látóhatára

Szerző: Renault, E.; Abiven, J.

Fordító: K. Eckhardt Ilona

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2002

 

A szerzők gyakorlati útmutatásokat adnak, milyen legyen a hozzáállásunk a Szent Teréz által leírt természetfölötti imaformákkal kapcsolatban.

Végigkíséri Teréziát útjának egyes szakaszain. Először az elmélkedő imádsággal próbálkozik, majd Osuna módszerét követi, végül sok tévedés és tapogatózás után megtalálja a saját útját. A szerzők gyakorlati útmutatásokat adnak, milyen legyen a hozzáállásunk a Szent Teréz által leírt természetfölötti imaformákkal kapcsolatban.

 
700 Ft
Akció: 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A SZERETET REJTEKÉBEN

Lisieux-i Szent Teréz levelei nővéréhez, Céline-hez

A Kármel Látóhatára

Fordító: Erdő Zsuzsa

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2006

           

E kötet Lisieux-i Szent Teréz nővérének, Céline-nek írt leveliből készült gyűjtemény.

 „Csak a te szíved tudja elolvasni ezt a levelet…” – írja Lisieux-i Szent Teréz nővérének, Céline-nek. Olvassuk azzal a meggyőződéssel, hogy ami száztíz évvel ezelőtt történt a modern idők egyik legnagyobb szentjének életében, ránk is vonatkozik. Előttünk is megnyílik a „kis út”, bizalomra és ráhagyatkozásra hív.

 
1 200 Ft
Akció: 960 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A LELKI ÉLET MŰVÉSZETÉNEK ESZKÖZTÁRA

Szerző: Carheil, Yvan de OSB

Fordító: Kaposiné Eckhardt Ilona

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2012

 

Yvan testvér a franciaországi Sainte-Marie de la Pierre-Qui-Vire bencés apátság perjele. Több ízben tartott a magyarszéki kármelita nővéreknek lelkigyakorlatot. Ez a könyv ennek az anyagát gyűjtötte egybe. Szent Benedek szerint a szerzetesi élet életművészet. Három oszlopra támaszkodik, ezek: a lectio divina, az opus Dei, valamint az irgalmasság cselekedetei, melyek számunkra a közösségi élet és annak szolgálatai. A kolostor műhely, olyan hely, ahol a szerzetes azon dolgozik, hogy megtérjen. A Regula negyedik fejezete felsorolja azokat az eszközöket, amelyekkel élnie kell ehhez a munkához, a mi szerzetesi munkánkhoz. A fejezet címe: „Melyek a jó cselekedetek eszközei?” Benedek 74 eszközt talált, a lelki élet művészetének egész eszköztárát. Benedek szerzetesének meg kell tanulnia ezeknek az eszközöknek ismeretét és használatát, de a világban élő hívők is alkalmazhatják mindennapi küzdelmeikben.

 
980 Ft
Akció: 785 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A LÉLEK LENDÜLETÉVEL

A Kármel Látóhatára

Szerző: Marie-Eugene atya

Fordító: Muraközy Nóra

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2013

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A KÁRMEL ELFELEJTETT GYÖKEREI

A Kármel látóhatára

Szerző: Veronika E. Schmitt OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2009

           

A karmelita rend különös kincse, hogy "két tüdővel lélegzik". Gyökerei a keleti egyház remetéinek kora keresztény, monasztikus, szemlélődő életébe nyúlnak vissza. Avilai Szent Teréz és Keresztes Szent János ebből a forrásból merítettek. A szerző a karmelita rend keletkezésének valóságos helyéhez viszi az olvasót. Az Illés-forrásnál, keleti remeték nyomába lépve, az ószövetségi Illés próféta példáját követve járták az első Nyugatról jött szerzetesek a kontempláció útját. A szív belső békességét kívánták elnyerni, amely befogadóvá teszi az embert Isten szemlélésére.

 
1 980 Ft
Akció: 1 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A BÉKE AJÁNDÉKA

A Kármel látóhatára

Szerző: Joseph Bernardin

Fordító: Gergely Zsuzsa

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2011

           

Joseph Bernardin életének utolsó éveit tárja elénk a könyv. Miután a szexuális visszaéléssel alaptalanul megvádolt bíboros tisztázza magát,újabb megpróbáltatással szembesül: a rákkal. Az élete utolsó küzdelmeiben is mások felé forduló lelkipásztor személyes vallomásai példaértékű életről vallanak.

 
1 850 Ft
Akció: 1 480 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.