Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Katolikus egyház

Fő kategória >Vallás >Katolikus egyház

Sorrend:

-20%
  ÚT A VÉGTELENBE - CSABA TESTVÉR GONDOLATAI ISTEN AJÁNDÉKAIRÓL

Szerzők: Böjte Csaba, Karikó Éva

Helikon Kiadó, 2010

 

Az Ablak a Végtelenre igazából a hit szintjén szeretett volna világosságot gyújtani, hogy a gondolkodó ember tisztán lásson, értse meg a világunkat összetartó csodálatosan szép igazságokat, törvényeket. Az Út a Végtelenbe a kibontakozás, a megvilágosodás könyve, az igaz emberré válás útján szeretne társunk lenni. Álmaink, önmagunk csendes valóra váltásában szeretne vezetni, bátorítani, vigasztalni, mellettünk lenni. Jézus Krisztus a katolikus egyház hét csodálatosan szép szentségét mint vándorlásunkat segítő mankót és úti eledelt kínálja fel nekünk. Általuk táplál, vigasztal, megmos, felemel, újból és újból a Végtelenbe vezető pályánkra helyez minket.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PÁRBESZÉD A VÉGTELENNEL

Szerzők: Böjte Csaba, Karikó Éva

Helikon Kiadó, 2012

 

A Végtelen-sorozat utolsó kötetéhez érve itt az ideje, hogy kicsit visszamenjünk a kezdetekhez, no nem Ádámig, Éváig, hanem a könyv ötletének megszületéséig. Manapság szokás werkfilmet készíteni extraként, így egy „Hogyan készült?” írásban szeretném beavatni az Olvasókat a kulisszatitkokba.

 

Könyvsorozatunkkal hitünk legfontosabb igazságain szerettük volna végigvezetni az Olvasót, nem megkerülve a közvéleményt megosztó témákat sem. Ha kérdés van, szükséges, hogy válasz is legyen, érthető és életre váltható, a valós istenarcot a maga szépségében, jóságában megmutató, hogy azt megtekintve eldönthesse bárki, tudja-e őt szeretni és a szeretetét viszonozni.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  IRÁNYTŰ A VÉGTELENHEZ - CSABA TESTVÉR GONDOLATAI AZ ISTENI PARANCSOLATOKRÓL

Szerzők: Böjte Csaba, Karikó Éva

Helikon Kiadó, 2011

 

Isten egyik legcsodálatosabb vonása, hogy megszólal, megszólít, és ebből a párbeszédből élet, fény fakad az életünkben. Talán az emberi civilizáció egyik legmeghatározóbb Istennel folytatott beszélgetése Isten tíz, életet jelentő szava, a „Tízparancsolat” és a Jézus Krisztus által megfogalmazott „szeretet parancsa”. Az életre, boldogságra vezető isteni tanácsok, útmutatások, a köztudatba mint „parancsolatok” ivódtak be, a szabadság korlátját, a kibontakozás kerékkötőjét is jelentik, ezért sokan kapásból elutasítják őket. Számomra a parancsolatok a teljes, a boldog életre vezető isteni útjelző táblák, a sivatagban eltévedt vándoroknak az oázishoz vivő utat mutatják.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A SZERETET BÖLCSŐJE

Szerző: Böjte Csaba

Csaba testvér előadásaiból összeállította, szerkesztette és a verseket válogatta: Karikó Éva

Fotók: Váradi Levente

Helikon Kiadó, 2012

 

Emberi léted kibontakozásának fontos perce, amikor megtapasztalod a tiszta, őszinte szerelmet. A mesében olyan egyszerű minden: „Megházasodtak és boldogan éltek, míg meg nem haltak!” A valóságban azt tapasztaljuk, hogy sok kísértés próbálja ellopni a hűséget, az őszinte egymásra figyelést, kioltani a házastársi szerelmet. Az oltár előtt a keresztre tett eskü könnyen elkopik a mindennapi terhelés alatt.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A FEHÉR SZÍV ÚTJA

Szerző: Böjte Csaba

Helikon Kiadó, 2013

 

A tisztulás, a bűnbánat, az engesztelés útja nem más, mind a boldogságra vezető út. Sokan vágyunk a boldogságra, a testi-lelki tisztulásra. Egy békésebb, nyugodtabb, egészségesebb életre. Ez a belső vágy igazította az emberek lépteit ősidők óta a zarándokutakra, hisz a magányos vándorlás nagyban segíthet bennünket abban, hogy elcsendesedjünk és megtisztuljunk, hogy lelkiismeretünk hangját meghallva, az életpályánkat bölcs döntésekkel nyugodtan kiigazítsuk, megvilágosodjon az életünk. A boldogság, a testi-lelki megtisztulás utáni vágy mindenkiben ott van. Sokan ezért lépnek rá a Szent Jakab zarándokútra, de a csíksomlyói Szűzanyához, és Rómába is sokan ezért indulnak el.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A MINDENNAPI KENYÉRNÉL IS FONTOSABB A REMÉNY

Szerző: Böjte Csaba

Helikon Kiadó, 2014

 

Végtelen szomorú szívvel olvasom, hallom itt is, ott is, hogy lám-lám milyen rossz világban élünk! Fiatalok, nyugdíjas idősek, nagyon sokan, mindenféle rendű, rangú ember veszi a bátorságot, hogy ezt az egész világot, úgy ahogyan van, tudósokkal, művészekkel, államférfiakkal, egyházakkal mindenestől egy kalap alá véve summásan leszólják, mocskolják, ócsárolják. És döbbenten látom, hogy minderre szinte mindenki bólogat, hogy valóban ez az egész világ úgy, ahogyan van rossz, korrupt, mocskos, elvetni való! Az emberek szinte versenyeznek, hogy ki tud több rosszat mondani a másikról, a világunk minden egyes milliméteréről, jelenről, múltról, jövőről egyaránt! Feltúrják a pöcegödröket, évszázadok távlatából is elé bányásszák a legkisebb rosszat is, hogy azt az ünnepi asztalra téve mindenkinek elvegyék az étvágyát, a kedvét az élettől, az alkotó, becsületes munkától.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EGYSZERŰ SZÓVAL ISTENRŐL I.

Kármel látóhatára

Szerző: Wilfrid Stinissen OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2014

 
2 790 Ft
Akció: 2 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ ERKÖLCSI NEVELÉS ÚJ PERSPEKTÍVÁI

Szerző: Pálvölgyi Ferenc

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

E neveléselméleti munkámban, melyet gyakorló pedagógusok, tanár szakos hallgatók és az erkölcsi nevelés aktuális problémái iránt érdeklődő szélesebb olvasóközönség számára írtam, korunk egyik legfontosabb kérdéskörével: a posztmodern életérzés és a plurális értékvilág elbizonytalanító közegében működő értékközpontú nevelés alapvető kérdéseivel foglalkozom. A minden ember számára élhető világ morális feltételeinek megteremtése és megőrzése a mai modern társadalom egyik legfontosabb feladata. A jövő társadalmának morális minőségét leginkább a jelenkor iskoláinak értékközvetítő és értékteremtő munkája alapozza meg. Miképpen tud korunk neveléstudománya ennek a komoly kihívásnak megfelelni? A különböző nézőpontú pedagógiai-szakmai viták erőterében igen fontosnak és szükségesnek tartom azt, hogy a társadalom jövőjét is formáló erkölcsi nevelés kérdéseiben az Olvasót egy szerteágazó és izgalmas szellemi kalandra hívjam.

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A BEAVATÓ SZENTSÉGEK NÜSSZAI SZENT GERGELY ÍRÁSAIBAN

Litteratura Patristica

Szerző: Györök Tibor

JEL Kiadó, 2014

 

Nüsszai Szent Gergely (334-395 k.) egy személyben kiváló teológus, filozófus, lelkipásztor, katekéta, misztikus és szerzetesek lelki vezetője. Szentségtanát éppen ez a sokoldalúsága teszi eredetivé. Összegzi, rendszerezi és elmélyíti az előző századok teológiai örökségét, olykor már a középkor szakramentum-felfogása felé egyengeti az utat. Posztmodern korunkban a nyugati kultúrkörben élő kereszténység az elfáradás jeleit mutatja, ami széttöredezett világképben, elbizonytalanodásban, a formák kiüresedésében érhető tetten.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A VÍZHORDÓ EMBER

Elmer István interjúkötete

Szerző: Márfi Gyula

Szent István Társulat, 2014

 

A keresztény ember mértéktartó, figyelmes bölcsességgel tekint az élet jelenségeire. A veszprémi érsek ennek adja tanúságát, szembenézve az ember olykori gyöngeségeivel, törékenységével is. Sorsában életpéldát ad – finom szerénységgel, szeretnivalóan kellemes humorral.

 
2 900 Ft
Akció: 2 610 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
JÉZUS-VÁRÁS

Adventi útikönyv Ferenc pápával

Szerző: Kránitz Mihály

Szent István Társulat, 2014

 

Isten ígéreteket adott népének és az egész emberiségnek, hogy ő majd eljön az általa meghatározott időben. Várjuk Őt, mert ő teremtett minket és ő is vár, hogy visszatérjünk hozzá. Az adventben tulajdonképpen ez a két vágy találkozik: az Isten és az ember várakozása, az övé, hogy hozzánk jöjjön, és a miénk, hogy őt befogadjuk. Isten a Fiát, a Messiást küldi el, akit újra várunk. A Jézus-várás tegye tartalmassá és értelmessé életünket és az adventi időszakot, hogy a nagy ajándékot, a megtestesült Isten Fiát még felkészültebben fogadhassuk be otthonaikba, közösségeinkbe, a szívünkbe. Ebben van segítségünkre ez a kis füzet, amelyben Ferenc pápa gondolataival, imádságokkal és a szerző elmélkedéseivel készülhetünk Jézus születésének ünnepére.

 
680 Ft
Akció: 610 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SZENTEK, ÍRÓK, IRÁNYOK

Szerző: Rónay György

Szent István Társulat, 2014

 

A kötet tanulmányai és esszéi Rónay György legfontosabb és legszívesebben művelt kutatási területeit idézik. A katolikus eszmetörténettel foglalkozva idézte föl legkedvesebb szentjeit, és a világirodalom kiváló ismerőjeként rajzolta meg íróportréit. Az Irányok ciklusban a szívéhez közel álló korszakok legjellemzőbb irányzatait tárgyalja nagy elmélyedéssel.

 
1 900 Ft
Akció: 1 710 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-11%
A SZENTMISE ELŐKÉSZÜLETI ÉS HÁLAADÁSI IMÁDSÁGAI

A Római Misekönyv (2008) ajánlása szerint

Szent István Társulat, 2014

 

A hálaadást és a szentmisére való előkészületet eleveníti fel ez a kis imafüzet, amely elsősorban lelkipásztorok számára készült. Imádságok, amelyekkel felkészíthetik lelküket a legszentebb áldozat bemutatására, s amelyekkel – akár a hívekkel együtt, hangosan – hálát adhatnak a szentáldozás (vagy a szentmise bemutatása) után.

 
380 Ft
Akció: 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÁTHOSZI PORFÍRIOSZ ATYA TANÍTÁSAI

Szerkesztő: Havasi Ágnes, Tóth Péter

Fordító: Sinka Borbála Julianna

Jel Kiadó-Ogiditra Kiadó, 2012

 

Áthoszi Porfíriosz atya (1906−1991) neve nem ismeretlen a magyar olvasók előtt. Az áthoszi remeteségben töltött ifjúkor után az Athéni Központi Kórház és Rendelőintézet kápolnájában lelkipásztori szolgálatot teljesítő szerzetespap színes, saját maga által elbeszélt élettörténete korábban már megjelent magyar fordításban. Jelen kötet ennek folytatása: Porfíriosz atya gondolatait gyűjti egybe tematikus fejezetekben, amelyeket konkrét beszélgetésekről készült hangfelvételek és feljegyzések alapján állítottak össze. Így a tanítások között nemcsak a lelki irodalomban gyakran érintett témák kerülnek elő (pl. az imádság vagy a bűnbánat), hanem olyan, a mindennapi élet alapproblémáival foglalkozó kérdések is, mint a betegség, a házasság vagy a gyermeknevelés.

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ ISTEN MEGISMERÉSÉRŐL

Szerző: Hészükhaszta József

Szerkesztő: Havasi Ágnes, Kiss Etele

Fordító: Imrényi Dávid

Jel Kiadó-Ogiditra Kiadó, 2011

 

„Ha teológus vagy, akkor valóban imádkozol; és ha valóban imádkozol, akkor teológus vagy” – olvashatjuk a Filokália egyik művében. Ezt a mondást követte egész életében Hészükhaszta József (1898–1959), a huszadik századi ortodox keresztény spiritualitás egyik meghatározó alakja. Fiatalon azzal a szándékkal ment Áthosz hegyére, hogy Krisztus keskeny ösvényén járva remeteként az egykori nagy aszkéták, a pusztai atyák útját kövesse. Sokat tanult korának nagy remetéitől, s aszkézisének középpontjába a szív szüntelen imádságát és az engedelmességet helyezte.

 
2 600 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÖNÉLETRAJZ

Szerző: Avilai Szent Teréz

Fordító: Sajó Tamás

Jel Kiadó-Sarutlan Kármelita Nővérek, 2012

           

E könyv minden idők egyik legnagyobb misztikusának, a sarutlan kármelita rend alapítójának páratlan közvetlenségével a mai Olvasót is megragadó önéletírása.

Ez a könyv minden idők egyik legnagyobb misztikusának az önéletrajza, aki nemcsak azt a kegyelmet kapta meg, hogy elérte az ebben az életben elérhető legnagyobb közösséget Istennel, hanem azt is, hogy tud erről a közelségről, s a teljes ide vezető útról beszélni.

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
A BELSŐ VÁRKASTÉLY

A Kármel látóhatára

Szerző: Avilai Szent Teréz

Fordító: Sajó Tamás, Templom Kata

Jel Kiadó-Sarutlan Kármelita Nővérek, 2011

 

Avilai Szent Teréz művében összefoglalást ad a keresztény misztika teljességéről. A könyv az Isten hívására válaszoló, és életét Neki ajánló ember Krisztushoz vezető belső lelki útján, átalakulásának állomásain vezeti végig az olvasót.

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A KATOLIKUS EGYHÁZ MAGYARORSZÁGON 2014.

Szent István Társulat, 2014

 

A füzet bemutatja helyi egyházunk szervezeti felépítését, a püspöki konferencia működését és bizottságait, az egyházmegyéket, a főpásztorokat, a központi intézményeket, az egyházmegyék történetét és nemzeti kegyhelyeinket. Tartalmazza a lelkipásztori és hitéleti adatokat, statisztikákat, valamint egyházmegyéinek térképét.

 
840 Ft
Akció: 755 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
IRODALOM, TEOLÓGIA, MŰVÉSZET

Válogatás a Magyar Patrisztikai Társaság VII-XI. konferenciáján elhangzott előadások szerkesztett változataiból

Studia Patrum, 5. kötet

Szerkesztette: Dr. Tóth Judit, Heidl György

Szent István Társulat, 2014

 
2 800 Ft
Akció: 2 520 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
BOLDOG MESZLÉNYI ZOLTÁN LAJOS VÁLOGATOTT KÉZIRATAI

Szerkesztette: Beke Margit

Szent István Társulat, 2014

 

Boldog Meszlényi Zoltán püspök kortársunknak számít. Az ő válogatott kéziratait veheti kezébe most az olvasó.

Az itt közölt szövegek a XX. század történéseit vetítik elénk, még ha nem is tartjuk befejezettnek e forrásokat. E kéziratokban nagy személyiségek villannak fel, akik tanúi és részben formálói lehettek a történelemnek. A püspök tolla nyomán megelevenedik például IV. Károly, amint Tatára érkezik, vagy XI. Pius a pápai kihallgatás alkalmával, Csernoch János a nagyformátumú hercegprímás, illetve Serédi Jusztinián a Codex Iuris Canonici és a Fontes körüli munkák szakavatott tudósa. Olvashatjuk továbbá a Rerum Novarum pápai enciklika jubileumi alkalmából elhangzott előadást. Belelapozhatunk az egyházmegyés papságnak a szerzetesi fogadalmakat ajánló Jézus Szíve Társulat kezdeményezésébe, valamint a papság egyik kedvelt szentjéről, Szent Szaniszlóról szóló elmélkedésbe.

 
2 800 Ft
Akció: 2 520 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
EGYHÁZJOG

Szerző: Erdő Péter

Szent István Társulat, 2014

 

A II. Vatikáni Zsinat különös hangsúlyt adott azoknak az egyházi értékeknek, amelyeket azután - mintegy "utolsó zsinati okmányként" - az 1983-ban megjelent új Egyházi Törvénykönyvnek kellett gyakorlati szabályok formájába öntve Isten népe életében megerősítenie.

Majd tizenkét éve annak, hogy a jelen kézikönyv első kiadása napvilágot látott. Azóta az egyetemes egyházjog, de a hazai részleges egyházjog, sőt térségünk egész egyházi szervezete és élete is igen megváltozott. Az Apostoli Szentszék élénk jogalkotói tevékenysége új és új egyetemes jogszabályok alkotását eredményezte. Mindezeket a jogszabályi változásokat természetesen könyvünk átdolgozása során figyelembe kellett vennünk.

 
6 800 Ft
Akció: 6 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A RÓMAI MISEKÖNYV ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEI

Szent István Társulat, 2014

 

Kivonat a harmadik hivatalos kiadásból, amely az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció gondozásával és közreműködésével készült.

 
1 600 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÉLETEM KRISZTUSBAN

Odigitria Könyvek

Szerző: Kronstadti Szent János

Szerkesztő: Havasi Ágnes

JEL-Odigitria Kiadó, 2014

 

Kronstadti Szent János (1829–1908), e kivételesen nagy hatású orosz szent Életem Krisztusban című lelki naplójának ez a válogatása hosszabb-rövidebb bekezdéseket tartalmaz: a Lélek kegyelmétől áthatott gondolatokat és érzéseket, amelyeket a szerző az önvizsgálat és a próbatételek, illetve az imádságos elmélyülés idején örökített meg. János atya Észak-Oroszország szülötte, akit a Szentpétervári Teológiai Akadémia elvégzését követően 1855-ben pappá szenteltek, majd Kronstadt szigetén a Szent András-székesegyházban teljesített papi szolgálatot egészen haláláig. Ez a könyv az ő életrajzával kezdődik, amely a lelki napló tényleges bevezetője és az ott leírt gondolatok, igazságok hiteles bizonysága. Isten szent embereként, magának semmit meg nem tartva, saját életét is szétosztva, képes volt a legmegterhelőbb életkörülmények között arra, hogy tömeggel és zajjal dacolva, idejét és figyelmét egészen Istennek szentelje.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A SZENTEK KINCSESHÁZA

Szentek és Boldogok imái az év minden napjára

Szerkesztette: Kindelmann Győző

Szent István Társulat, 2014

 

Manapság sokan panaszkodnak, hogy nem tudnak imádkozni, mert nincs idejük az elmélyedésre, nem képesek elcsendesíteni benső világukat, vagy egyszerűen csak nem tudják szavakba önteni Isten előtt érzéseiket, gondolataikat.

Ez a könyv nekik készült.

Szélesre tárja a kétezer éves Egyház lelki-szellemi kincsesházának kapuját, hogy megossza az olvasóval a legnagyobb szentek, boldogok, szentéletű férfiak és nők imáit az őskeresztény kortól a harmadik évezredig.

 
1 700 Ft
Akció: 1 530 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A CSALÁD IMAKÖNYVE

Szerkesztette: Kindelmann Győző

Szent István Társulat, 2014

 

Könyvünk az egyéni, valamit a közös családi imádkozáshoz nyújt segítséget. Találhatunk benne imaórákat, családi körben végezhető áldásokat, életfelajánlásokat, könyörgéseket és hálaadásokat, melyekkel gyermekek, serdülő fiatalok, jegyespárok, édesapák, édesanyák és nagyszülők fordulhatnak Istenhez szinte minden élethelyzetben és életállapotban.

 
1 600 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
HÍD AZ ÉGBE

A világ legszebb imái

Szerkesztette: Kindelmann Győző

Szent István Társulat, 2014

 

A világ teremtése óta egy híd köti össze a földet az éggel: az imádság. Képzeletbeli telefonvonal ez, mely csúcsidőben is ingyenes, sohasem jelez foglaltat, s nem kell üzenete hagynunk a hívott félnek: Valaki mindig fogadja a hívást a túlsó oldalon. Legyen e mű segítség az imádkozni nem tudóknak: merítsenek ihletet ezekből az imákból. Legyen példa a rohanóknak, akiknek nincs idejük imádkozni: merítsenek ötletet az itt található rövid fohászokból. Legyen buzdítás az imádkozni nem akaróknak: lássák hogyan fordultak Isten felé a világtörténelem általuk is tisztelt nagyjai. És legyen ez a kötet hű társa az imádságos lelkűeknek: fohászuk a szentek imáival együtt szálljon fel az égbe.

 
1 400 Ft
Akció: 1 260 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KERESZTÉNY EMBER A MODERN VILÁGBAN

Szerző: Andreas Laun

Kairosz, 2014

 

A könyv szerzője katolikus püspök (Salzburg segédpüspöke), de egyszersmind ember is, csakúgy mint mi, olvasók, és azzal a szándékkal írta ezt a könyvet, hogy bemutassa nekünk, mi a katolikus Egyház hite, hogy ezt a hitet hogyan tanítja, és mire (valójában: Kire) alapozza. Természetesen nem kell elhinnünk, amit leírt. Senkinek sem kell hinnie, senkit sem lehet hitre kényszeríteni. A kényszer hitkérdésekben teljesen terméketlen, nem szül hitet, csak képmutatást, fájdalmat és hitetlenséget.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HITFOGALMAK JELSZÓTÁRA

Koinónia Kiadó, 2003

 

A hétköznapi vallásos élettel kapcsolatos jelek elvétve fordultak elő az eddig megjelentetett magyar jelszótárakban. Jelenkiadás, mely 175 (református, evangélikus és katolikus) vallási jelet tartalmaz, magyar nyelvterületen hiánypótló, régóta áhított segédeszköze a siketeket tanító vallástanároknak, szülőknek.

 
1 100 Ft
Akció: 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A HIT ÉS A HITVALLÁS

Szerző: Szent Ágoston

Koinónia Kiadó, 1999

 

Szent Ágoston magyarul először olvasható három beszéde az Apostoli Hitvallásról: De fide et symbolo (A hit és a hitvallás), Deagone Christiano (A keresztyén küzdelem), és Sermo ad catechumenos de symbolo (Beszéd a hitvallásról hitjelölteknek)

 
1 100 Ft
Akció: 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AQUINÓI SZENT TAMÁS ÉS A MÁGIA

Szerző: Voigt Vilmos

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Voigt Vilmos új kötete meglepetés: a szent teológia legnagyobb alakját, Aquinói Tamást veszi vizsgálat alá oly szempont szerint, amelyet a legkevésbé várnánk: azt vizsgálja, miként és mennyiben érvényesül a mágia ismerete a szent szerző munkáiban. Tamás nemcsak ismerte, hanem el is ismerte a mágia elméletét és gyakorlatát, miközben okosan meghúzza e népi tudás érvényének teológiai határait. A szerző – egy élet nagy becsben tartott munkásságát új irányban bővítve – rámutat Tamás mágiafelfogásának hátterére, forrásaira, ezáltal kínálva igazi intellektuális csemegét az érdeklődő olvasónak.

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EGYHÁZATYÁK BESZÉDEI KRISZTUS-ÜNNEPEKRE II.

Húsvéti ünnepkör

Ókeresztény Örökségünk

Szerző: Vanyó László

JEL Könyvkiadó, 2002

 

A kötet az egyházatyák húsvéti ünnepkörben elhangzott homíliái közül válogat. Szándéka szerint elmélkedési anyagot szeretne kínálni, de a korai századok írásos emlékeiként alkalmat adnak arra is, hogy bepillantsunk az ókeresztény egyház liturgikus életébe. Miközben az Olvasót magával ragadja többek között Szárdeszi Melitón, Órigenész, Nüsszai Szent Gergely, Nazianzoszi Szent Gergely, Szent Ágoston vagy Aranyszájú Szent János lélekemelő ünnepi beszéde, észrevétlenül feltárul előtte az a folyamat, mely során a Szentháromság- és a Krisztus-misztérium mind koncentráltabban jelent meg a prédikációkban, magába olvasztva az üdvtörténeti, időbeli mozzanatokat, melyek az ünnepekre tagolódó egyházi év kialakulásával mind szilárdabban kapcsolódnak az időpontokhoz.

 
1 550 Ft
Akció: 1 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZENTEK SZIMBÓLUMAI

Attribútumaik és ábrázolásuk

Szerző: Wimmer, Otto

JEL Könyvkiadó, 2008

 

A szerző így ír művéről: „A könyv nemcsak abban segít, hogy felismerjük az ábrázolt alakokat. Végső soron elmélyíti az ikonográfia megértését abból az ábrázolásmódból, amelyhez a szentek története és legendái adnak alapot. A jelkép és az ábrázolás mondanivalója akkor ragyog föl előttünk, ha több szent azonos tartozékait hasonlítjuk össze. Bárcsak felébresztené ez a könyv az érdeklődést és a szeretetet a szentek iránt, akik példaképeink és kísérőink a hit jelében, míg mi is elérjük a végső célt, ahová ők már eljutottak.”

 
1 950 Ft
Akció: 1 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZENT PÁL ÚTJÁN

Megőrzött Hangok

Szerző: Gyürki László

JEL Könyvkiadó, 2007

 

A kötet szerzője Szent Pál útjain szeretné végigvezetni az Olvasót, és fölkeresni működéseinek főbb helyeit. Az utazás nem szorosan vett életrajz akar lenni, és nem kívánja Pál teológiáját sem tárgyalni. Röviden megemlíti leveleit keletkezésük idejével és helyével kapcsolatban. De ezen túl, csak egyszerűen elkíséri apostoli útjain azt az embert, aki teljesen a Lélek indításának engedelmeskedett. Ennek során ismerteti a legfontosabb geográfiai és történeti adatokat, amelyek hasznosak annak a világnak a megértésében, amelyben az apostol misszióját végezte. Ismerteti azoknak a helyeknek a történetét, ahol az apostol működött, és bemutatja az archeológiai emlékeket. Mindezt annak a reményében teszi, hogy Olvasói majd még jobban megértik és megszeretik Krisztus rendíthetetlen apostolát, akinek nem volt nyugalma, mert Krisztus szeretete sürgette.

 
1 950 Ft
Akció: 1 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZENT ÁGOSTON TANÍTÁSA A KERESZTÉNY ERKÖLCSRŐL

Erkölcsteológiai Könyvtár

Szerző: Deman, Thomas

JEL Könyvkiadó, 2005

 

A Jel Könyvkiadó az Erkölcsteológiai Tanulmányok (ETT) és az Erkölcsteológiai Források (ETF) mellett az Erkölcsteológiai Könyvtár (ETK) sorozatát is folyamatosan bővíti. Ez utóbbiban évente néhány olyan kötet lát napvilágot, amelyek remélhetően gazdagítják a magyar nyelvű morálteológiai irodalmat. Célunk olyan megbízható monográfiák kiadása, amelyek vagy egy-egy kiemelkedő jelentőségű szerző megalapozó munkáját teszik hozzáférhetővé, vagy pedig valamely részprobléma áttekintéséhez segítik hozzá az Olvasót. Thomas Deman (1899-1954) domonkos erkölcsteológus volt, a svájci Fribourgi Egyetem tanára.

 
1 950 Ft
Akció: 1 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZENT ÁGOSTON REGULÁJA

Keresztény Lelkiség Könyvtára

Szerző: Puskely Mária

JEL Könyvkiadó, 2014

 

A Regula ad servos Dei azokat a rövid életszabályokat foglalja egységbe, amelyeket Ágoston és első társai, visszatérve Itáliából, a thagastei kis közösség életében alakítottak ki 388/9–391 között. Isten szolgáinak Regulája a latin Nyugat legrégibb monasztikus szabályzata. Általánosan elfogadott nézet szerint kevéssel 400 előtt, már Hippóban, laikus férfi közösségben öltött „végleges” formát. Ágoston szerzetesnők részére is alapított monostort Hippóban. Ágoston Regulájának, sajátos monasztikus lelkiségének szétsugárzását alig lehet felmérni. Halálakor észak-afrikai monostorainak száma megközelítette a félszázat. Arles-i Caesarius (470/1–542k) és az ismeretlen V. századi Magister, majd az utóbbi művéből merítő Szent Benedek már felhasználta a Praeceptum alapgondolatait. A középkor kezdetétől napjainkig számos szerzetescsalád építkezett az ágostonos alapkövekből.

 
1 200 Ft
Akció: 960 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
RÓZSAFÜZÉR IMÁJA

Hangzó Imák

Szerző: Patyi Beáta

JEL Könyvkiadó, 2010

 

A Magyar Katolikus Rádió és a JEL Könyvkiadó Hangzó imák sorozatának újabb összeállítása a jelen kötet. Az előző részben Áldj meg minket Jézus! címmel az alapvető és a legismertebb katolikus imákat gyűjtöttük egy csokorba, melyek olvashatók írásban, és hallhatók a könyv CD-mellékletén. A mostani kötet és CD-melléklet a négy rózsafüzért (örvendetes, világosság, fájdalmas és dicsőséges) tartalmazza. A rózsafüzéreket a Magyar Katolikus Rádió munkatársai imádkozzák, és Barsi Balázs atya elmélkedései vezetik be az egyes titkokat. A könyvben még részletek olvashatók II. János Pál pápa, Sík Sándor és Prohászka Ottokár elmélkedéseiből, valamint Sík Sándor és Csanád Béla verseiből.

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PATRISZTIKUS KISLEXIKON

Litteratura Patristica

Szerző: Puskely Mária SSND

JEL Könyvkiadó, 2012

 

Rendhagyó vállalkozásként született meg ez a patrisztikus kézikönyv. Ihletője maga XVI. Benedek pápa, aki 2007 márciusától egy éven át az első nyolc század nagy keresztény gondolkodóiról, íróiról beszélt a szerdai általános kihallgatás résztvevőinek. Elmélyedve a kor történetébe, megállapíthatjuk: a Krisztus-központú nők és férfiak élete és szolgálata soha nem volt nyugodt: véres keresztényüldözések, eretnek mozgalmak, népvándorlás robajában alkottak, képviselték az Örömhírt. A vértanúk hősiességének példájára a III. századtól megszületett a szerzetesség, világhálóvá erősödött az Isten népét szolgáló egyházszervezet. Értékvesztő, hitben megosztott vagy hitetlenkedő világunk is ezekből a mély szellemi gyökerekből táplálkozik, akár tudja, akár nem, akár elfogadja, akár nem.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PAIDAGÓGOSZ – A NEVELŐ

Ókeresztény Örökségünk 18.

Szerző: Alexandriai Kelemen

JEL Könyvkiadó, 2013

 

Alexandriai Kelement azok közé a korai keresztény szerzők közé sorolják a teológia és az ókortudomány művelői, akiknek írásai forrásértékűek. Nem véletlenül. Amellett, hogy kiválóan ismerte a Szentírást, műveiben a klasszikus irodalomban való jártasságáról is tanúbizonyságot tesz. Ezt támasztja alá az a tény, hogy fennmaradt munkáiban a keresztény írókon és az apokrif műveken túl 360 nem keresztény szerzőt idéz. 

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NÜSSZAI SZENT GERGELY TEOLÓGIAI ANTROPOLÓGIÁJA

Litteratura Patristica

Szerző: Vanyó László

JEL Könyvkiadó, 2010

 

Az egyházatyák közül talán éppen Nüsszai Szent Gergely iránt a legnagyobb ma az érdeklődés. Ezt az érdeklődést nemcsak történelmi szerepének és jelentőségének kell tulajdonítani, hanem teológiai gondolkodásmódja azon jellegzetességeinek is, melyek korszerűvé teszik tanulmányozását. Hogy ez valóban így van, azt az egyre növekvő Gergely-irodalom bizonyítja. Az egyházatya műveinek és a rá vonatkozó irodalomnak a tanulmányozása adta az ösztönzést, hogy antropológiai nézeteit ne pusztán filozófia¬történeti vagy történeti szempontok szerint ismertessük, hanem gondolatrendszerének központi témája alapján kíséreljük meg kibontani: a krisztológiai dogmák és a feltámadás szempontjából, amely két téma Krisztusban összekapcsolódik.

 
2 600 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NAGY SZENTEK ÉLETE III.

Szerző: Nigg, Walter

JEL Könyvkiadó, 2007

 

Walter Nigg „Nagy szentek” című műve magyar fordításának harmadik, befejező kötete három szent életével és a mai embernek szóló üzenetével foglalkozik. Ketten közülük nemzetük történelmében is jelentős szerepet játszottak, a harmadik pedig az európai irodalomnak kiemelkedő egyénisége. Szent Johanna (Jeanne d’Arc) a kereszténységnek hősies lelkületet adva példát mutatott a vallásosság és a hősiesség összekapcsolására, amely minden kor kereszténye számára megszívlelendő. Flüei Szent Miklós élete utolsó húsz évét magányban, remeteségben töltötte. Magánya Istennel való barátságából fakadó vallásos magány volt.

 
980 Ft
Akció: 785 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NAGY SZENTEK ÉLETE II.

Szerző: Nigg, Walter

JEL Könyvkiadó, 2005

 

A „Nagy szentek élete” 2. kötetében, Walter Nigg négy szent életével foglalkozik. Közülük kettő – Szalézi Szent Ferenc és Lisieux-i Szent Teréz – jól ismert, kettőről azonban – Genovai Szent Katalinról és Copertinói Szent Józsefről – valószínűleg még a vallásukat gyakorló hívek is csak keveset hallottak. Pedig mindegyikük olyan erőteljes keresztény egyéniség volt, akivel különleges élmény találkozni. Ha életükről, gondolataikról, tetteikről, hatásukról olvasva megpróbálunk lélekben fölemelkedni, és legalább megközelíteni azt a magasságot, ahol ők vannak, akkor valóban találkozni tudunk velük, és nem csupán felületes ismereteket szerzünk róluk. Észre fogjuk venni, hogy ők nemcsak a maguk korához szóltak, de komoly, megszívlelendő üzenetük van minden kor, így a modern ember számára i

 

 
1 100 Ft
Akció: 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NAGY SZENTEK ÉLETE I.

Szerző: Nigg, Walter

JEL Könyvkiadó, 2003

 

A kötetben Walter Nigg tizenegy nagy szent életével foglalkozó könyvének bevezető értekezése és három népszerű és időszerű szentről (Assisi Szent Ferencről, Avilai Szent Terézről és Vianney Szent Jánosról) írt tanulmánya olvasható. Erről a könyvről írta Nigg születésének századik évfordulójáról megemlékezve Gerhard Besier heidelbergi protestáns vallástudós: "A nevelő hatású író a 'nagy szentekről' írt könyvében a vallások fölötti hagiográfiának új szemléletét mutatja be olvasóinak. Pszichológiai beleéléssel, a lelki dolgok iránti érzékenységgel és a nyelv virtuózaként új megvilágításban tárja lelkes olvasói elé a kereszténység nagyjait mint a jelen példaképeit".

 
1 360 Ft
Akció: 1 090 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MIT TEGYEK?

Válaszok az élet kérdéseire

Szerző: Grün, Anselm

JEL Könyvkiadó, 2010

 

Sokan fordulnak hozzá naponta kérdésekkel, konkrét problémákkal, vagy megoldhatatlannak tűnő konfliktusok esetén, amelyek teherként nyomasztják a lelket. Anselm atya mindenkinek válaszol, aki hozzá fordul soha nem egyszerű receptekkel, hanem általában meglepően új látásmóddal. Legyen szó életfontosságú döntésekről vagy nehéz kapcsolatokról, munkahelyi konfliktusokról, illetve a mindennapi munka okozta nyomásról, a szülők és a gyermekek között felmerülő kérdésekről vagy az önmagunkra találás témájáról, az emberek bizalommal fordulnak Anselm atyához. Ő pedig tanácsot ad megértően, mégis határozottan, egyértelműen és világosan óriási tapasztalatának kincséből és egy gazdag lelki hagyományból merítve: Néha jó, ha teszünk egy lépést hátrafelé, és távolabbról pontosabban megvizsgáljuk, nem tudnánk-e életünket mégis más fényben nézni. (Anselm Grün)

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MIT TEGYEK, HOGY ÜDVÖZÜLJEK?

Válogatás a szent öregek mondásaiból

Keresztény Lelkiség Könyvtára

Szerző: Imrényi Tibor

JEL Könyvkiadó, 2013

 

Elegendő-e olvasni-böngészni az evangéliumokat, vagy jó lenne egy „két lábon járó evangélium”, aki naprakész választ ad a legnagyobb kérdésre: „Mit tegyek, hogy üdvözüljek?” A korai egyiptomi szerzetesek által adott válaszok a konkrét helyzetekben talán még meghökkentőbbek, mint Jézus egyes kijelentései, amelyeket sokszor csak jámbor tanácsokként kezelünk. Mint egymástól élesen különböző s mégis összefüggő egységbe tömörülő mozaikkockák jelennek meg előttünk a szinte az önmegvetésig szigorú aszkézis és az utolsó ruhadarabját is odaadó emberszeretet, a kemény kétkezi munka és a világmegvetés, a világi műveltség elutasítása és mélységes emberismeretről tanúskodó bölcsesség, a hírnévtől való majdnem beteges irtózás és az isteni dicsőség aurájával járó, megdöbbentő csodák, harc a démonokkal és az emberi szenvedélyekkel.

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MINDENKINEK VAN EGY ANGYALA

Szerző: Grün, Anselm

JEL Könyvkiadó, 2009

 

A szerző Münsterschwarzachban a Benedek-rendi Apátság vezetője. Lelki tanácsadó, lelki gyakorlat vezető. Álom, böjt és elmélkedések mélylélektani értelmezője, könyvek írója. Anselm Grün könyve a hétköznapon túlmutató, az angyalok - gyakran oly felszínes - életünkbe belépő "titokzatos" világát tárja elénk. 24 bibliai történet segítségével mutatja be, hogyan lép be az angyal az ember reménytelennek vélt helyzetébe, hogyan óvja és védelmezi és nyitja meg szemét az élethez vezető útra.

 
1 500 Ft
Akció: 1 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MEGEGYEZÉS ISTEN AKARATÁVAL

Keresztény Lelkiség Könyvtára

Szerző: Liguori Szent Alfonz

JEL Könyvkiadó, 2011

 

„Ha pusztában élhetnék, ha kolostorba léphetnék, ha e házon kívül máshova mehetnék, távol ezektől a rokonoktól vagy társaktól, akkor szentté lehetnék, ilyen meg olyan bűnbánati cselekedeteket végeznék, ennyit meg annyit imádkoznék.” – sokan ehhez hasonló gondolatokkal ámítják magukat, s eközben nem haladnak az Isten által nekik szánt úton. Vágyaik megakadályozzák őket a szentté válás folyamatában. Liguori Szent Alfonz jelen írása korunk embere számára is oly aktuális!

 
750 Ft
Akció: 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LÉLEK ÉS ÉRTELEM

Megőrzött Hangok

Szerző: Sánta János

JEL Könyvkiadó, 2006

 

A kötet anyagát a Katolikus Rádióban 2005. január 24-től 2006. január 23-ig nap mint nap elhangzó Reggeli gondolatok adják. Sánta atya könyve a mindig sietős hétköznapjaink sodrásában segít egy percre megállni. A dolgok egymást követő folyamát szakítja meg egy szusszanásnyi időre, hogy elgondolkodjunk, értékeljünk, mérlegeljünk: mit jelentenek a dolgok, mennyi az értéke az események egymást váltó forgatagának. Vagyis segítenek e mondatok embernek maradni a rohanó világban. Ezt szolgálták a rádió hullámain, és ezt tanítják e könyv lapjain.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KORTÁRS SZENTEK, KORTÁRS SZENTEKRŐL

Ókeresztény Örökségünk 7.

Szerző: Vanyó László

JEL Könyvkiadó, 2003

 

A kötet a szentek között tisztelt két egyházatya, Nazianzoszi Szent Gergely és Nüsszai Szent Gergely két-két hagiográfiai művét tartalmazza: az előbbinek az alexandriai püspök, Athanasziosz emléknapján mondott beszéde, és barátja, Nagy Szent Baszileiosz halála után írt, talán el sem mondott beszéde; Nüsszai Szent Gergelyé pedig a bátyja halála után mondott emlékbeszéde, és levele nővére, Makrina életéről és haláláról. E művek olyan kortörténeti dokumentumok, amelyek nemcsak szemtanúk, hanem családtagok és jó barátok beszámolóit egyaránt jelentik. Egyúttal teológiai és aszketikus programot is vázolnak, de olyat, amely a főpap és a hívő számára egyaránt azonos.

 

 
1 150 Ft
Akció: 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KERESZTELÉSI EMLÉKKÖNYV

Második kiadás

Szerző: Patyi Beáta

JEL Könyvkiadó, 2015

 

Sok szülő felelősségteljesen megkeresztelteti gyermekét, tudván, hogy a keresztség nemcsak hagyomány, vallási szertartás, hanem egész életre szóló döntés, a Krisztushoz tartozás jele. Mások csak bizonytalanul sejtik, hogy e szentség a gyermek javára válik. E keresztelési emlékalbum a megkeresztelt gyermekek számára készült, ugyanakkor segítséget kíván nyújtani a szülőknek, hogy eligazodhassanak a keresztelés kérdésében. A könyv első része rövid összefoglalást ad a szentség lényegéről, a keresztelési szertartásról. A második rész a gyermek szentségfelvételének megerősítéséhez nyújt szempontokat.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KERESZTÉNY VALLÁSPEDAGÓGIA

Szülők és Nevelők Könyvespolca

Szerző: Csanád Béla

JEL Könyvkiadó, 2004

 

Hazánkban ötven év óta nem jelent meg kifejezetten és sajátosan keresztény valláspedagógiai tankönyv vagy szakkönyv, amely teológiai és antropológiai alapon tudományos igénnyel készült, tekintetbe véve a lelkipásztorkodás-tan legújabb elméleti-gyakorlati eredményeit és követelményeit. Ennek oka nemcsak az, hogy ebben az időszakban szinte lehetetlenné vált az egyházi, vallási és teológiai könyvkiadás, hanem az is, hogy a valláspedagógia, mint önálló teológiai szakágazat – külföldön is – csak a zsinat utáni évtizedekben bontakozott ki erőteljesen.

 
850 Ft
Akció: 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.