Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Katolikus egyház

Fő kategória >Vallás >Katolikus egyház

Sorrend:

-10%
SENKI SEM MAGÁNYOS SZIGET

Hogyan találjunk magunknak életre szóló társat?

Szerző: Kugler, Gudrun

Szent István Társulat, 2014

 

„Honnan tudjuk, hogy ki az igazi?” – ez a mindenki által feltett klasszikus kérdés. Néhányan arra a partnerre gondolnak, akivel épp együtt vannak. Mások maguktól kérdezik, miközben jövendő társukról álmodoznak. Sokan akkor kérdezik ezt, amikor egy elmúlt szerelemre gondolnak: Vajon miért ment tönkre a reményteljes kapcsolat? A háromgyermekes édesanya könyvében a kis életszabályok, a való életből származó élmények, a szerelmi boldogság és bánat tapasztalatainak ismertetésével, számos javaslattal, s tájékozódást segítő gyakorlati tanáccsal lát el minden társkeresőt. A statisztikák szerint a legtöbb olvasó előbb-utóbb oltár elé áll a párjával, mert senki sem magányos sziget…

 
1 800 Ft
Akció: 1 620 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
INDULJATOK ÁLDÁSOMMAL!

Útravaló fiataloknak

Szerkesztette: Kívés Zoltán

Szent István Társulat, 2014

 

Az első kérdés, amit szeretnétek föltenni nekem, valószínűleg ez: Szerinted és az evangélium szerint, amit hirdetsz: ki vagyok én? Mi az én életem értelme? Mi az én rendeltetésem? A válaszom, kedves fiatalok, egyszerű, de rendkívüli jelentőségű: Íme, te Isten gondolata vagy, Isten szívének egy dobbanása vagy. Ha ezt állítom, ez azt jelenti, hogy bizonyos értelemben te végtelen érték vagy, Isten számára megismételhetetlen egyed vagy. (II. János Pál pápa)

 
1 500 Ft
Akció: 1 350 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
BUDAPEST IGAZAI

A Soá és a vatikáni diplomaták

Szerző: Napolitano, Luigi Matteo

Szent István Társulat, 2014

 

A kötet fontos, eddig még ismeretlen történelmi tényeket tár fel Gennaro Verolino érsek hagyatékából, aki Angelo Rotta nunciussal magyar zsidók ezreit mentette meg az elhurcolástól, akár a megtévesztés lehetőségeivel is élve. A napjainkban nyilvánosságra került „Verolino archívum” iratai betekintést engednek a kulisszák mögé. Ha ezeket az iratokat egybevetjük a vatikáni és más dokumentumokkal, joggal feltételezzük egy valódi, tevékeny diplomáciai háló létezését, amely a náci és fasiszta tömeggyilkosoktól védte, mentette a zsidókat. A kötet új megvilágításba helyezi vészkorszak budapesti eseményeit.

 
2 400 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SOAH

Emlékeim a vészkorszak idejéből

Szerző: Dávid Katalin

Szent István Társulat, 2014

 

A kötet a magyarországi holokauszt 70. évfordulójára jelent meg és Dávid Katalin művészettörténész készülő emlékiratainak a soá idejéről szóló anyagát tartalmazza. Az emlékirat, amelyet első alkalommal most vehet kézbe az olvasó, fontos adatokkal gazdagítja a katolikus egyháztörténelmet, és mintát ad a holokausztról való keresztény gondolkodáshoz, kijelölve ezzel a követendő magatartást.

 
1 600 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
PÁPA, SZENTSZÉK, VATIKÁN

Szerző: Érszegi Márk Aurél

Szent István Társulat, 2014

 

A címben vázolt három nagy témakört követve a könyv öt nagy fejezetre bontva mutatja be a római pápa hivatalának eredetét és jellegét, közvetlen segítőit, köztük kiemelten a Római Kúria intézményrendszerét, bepillantást nyújt a Pápai Ház tisztségviselőinek, szokásainak és hétköznapjainak világába, továbbá a Vatikánvárosi Állam működésébe.

 
2 600 Ft
Akció: 2 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
NŐS PAPOK?

Harminc égető kérdés a cölibátusról

Szerző: Cattaneo, Arturo

Szent István Társulat, 2014

 

Szinte az egész keresztény Nyugaton jelen lévő növekvő paphiány, a papságot elhagyó, házasságot kötő papok és a szexuális visszaélések által kirobbant botrányok ismét aktuálissá tették a kérdést, nem kellene-e az Egyháznak feladnia a papjai számára kötelező cölibátust. A kötet válaszol a cölibátussal szembeni leggyakoribb és legkritikusabb ellenvetésekre, különféle szempontok szerint csoportosítva őket. Az olvasás megkönnyítése érdekében a válaszokat szándékosan összefoglalva adja meg. Ezenkívül, a kötet végén idézeteket találhatunk a Tanítóhivatal fontosabb dokumentumaiból, valamint irodalomjegyzéket is közöl a téma esetleges további elmélyítése érdekében.

 
2 200 Ft
Akció: 1 980 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AZ EGYHÁZ MISZTÉRIUMA

A megváltottak közössége Jézus Krisztusban - Összegyűjtött írások

Szerző: Casel OSB, Odo

Szent István Társulat, 2014

 

Odo Casel OSB (1886-1948) 1905-től Maria Laach bencés közösségének szerzetese, az apátság liturgikus intézetének vezetője, a németországi liturgikus megújulás egyik fő személyisége, számos lelkiségi mű szerzője. Az örök Isten menyegzőt készített Fiának, és abba mindnyájunkat meghívott menyasszonynak. Erről szól Odo Casel legismertebb könyve; de nem rendszerező előadásban, nem is elvont fogalmú beszédben, hanem olyan szabályosan visszatérő módon és képes beszédformában, mely a Szentírásnak, a liturgiának és az egyházatyáknak a sajátossága. A misztérium szó valósága egy ünnepi misében ragadta meg a szerzőt, amikor fiatal szerzetesként Maria Laachban tartózkodott. Egyik levelében így írt erről: "Még csak egyet kell hozzátennem...azt, hogy a misztériumtan első intuícióját egy ünnepi mise liturgiájában éltem át. Élet csak életből származhat. Persze megerősödött ez a felismerés Szent Jusztinosz vértanú tanulmányozásakor." Casel attól az áldozatünnepléstől kezdve nem hagyta el a misztérium szót, mert e kifejezés valósága soha többé nem szakadt el tőle.

 
3 600 Ft
Akció: 3 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KATOLICIZMUS

Képes enciklopédia

Szakértő: Ronald Creighton-Jobe atya

Kossuth Kiadó, 2012

 

Az enciklopédia áttekinti a katolikus vallás gazdag múltját, bemutatja Jézus Krisztus figyelemre méltó életét és a hit elterjedésének első évszázadait. Ismerteti és elmagyarázza a katolikus alapelveket és hit legfontosabb tanításait. Részletes leírást nyújt a katolikus szertartások jelentőségéről és áttekinti a liturgikus év legfontosabb ünnepeit és ünnepnapjait.  

Széles körű áttekintést nyújt a katolikus építészet és képzőművészet világáról, bemutatja a gótika, a reneszánsz, a barokk és az újkor egyházi vonatkozású remekműveit. Név- és tárgymutató, valamint térképek segítik az Olvasót az egyes témakörök tanulmányozásában.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A HITVALLÁSTÓL A TEOLÓGIAI MEGALAPOZÁSIG

Szerkesztette: Bagyinszki Ágoston

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

„Fontos helyesen értelmezni a sensus fidei vagy a sensus fidelium természetét és elhelyezését. A sensus fidelium alatt nem egyszerűen egy adott korban vagy kultúrában megvalósuló többségi véleményt kell érteni, nem is csak egy másodlagos megerősítést jelent arra vonatkozóan, amit a Tanítóhivatal már előbb tanított. A sensus fidelium Isten népének sensus fidei-je a maga teljességében, Isten Igéjének engedelmeskedve és a hit útjain a pásztoraitól vezérelve. A sensus fidelium így az Isten népében – amely megkapja, megérti és megéli Isten Igéjét az Egyházban – mélyen meggyökerezett hit iránti érzék.”

(A Nemzetközi Teológia Bizottság 2013-ban kiadott „Teológia ma” című dokumentumából)

 
2 600 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
II. JÁNOS PÁL

Örökség és karizma

Szerzők: Hesemann, Michael - Mari, Arturo

Szent István Társulat, 2014

 

II. János Pál pápa a világtörténelem egyik óriása volt. Élete és műve mindannyiunkat megváltoztatott, Isten tevékenysége nyilvánvalóvá lett általa. Az Egyházat bevezette a harmadik évezredbe, visszahozta a fiatalságot, diktatúrákat győzött le, majdnem félmilliárd embert szabadított fel, s egyesített egy kontinenst anélkül, hogy egyetlen lövés eldördült volna. Az egész Egyház, sőt az egész világ hálás lehet neki.

 
2 600 Ft
Akció: 2 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ÍGY ÉLNI JÓ

Elmélkedések az élet művészetéről - mai keresztényeknek

Szerző: Quoist, Michel

Szent István Társulat, 2014

 

Michel Quoist fiataloknak írt könyvében a sikerre vágyó embert az élet valódi és teljes sikeréhez szeretné segíteni. Ez a fajta siker emberi szempontból néha vereségnek látszik. Néha. Az embert naponta ostromló ajánlatok zűrzavara közepette változatlanul érvényes Jézus Krisztus ajánlata: "Azért jöttem, hogy életük legyen, és bőségben legyen."

 

Lelkesítő ez a mai világ!

 

 
1 600 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
EVANGELII GAUDIUM - AZ EVANGÉLIUM ÖRÖME

Az evangélium hirdetéséről a mai világban

Szerző: Ferenc pápa

Szent István Társulat, 2014

 

Ferenc pápa első, önállóan írt apostoli buzdításának megjelenését világszerte nagy érdeklődés előzte meg, hiszen a vatikáni reformok, valamint az emberek számára is oly lelkesítő, szívhez szóló nyilatkozatai és cselekedetei sokak érdeklődését felkeltették.

 

 
1 600 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A TUDOMÁNYOS MÓDSZER

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem I. Dies Academicus-ának tanulmányai

Szerkesztette: Szuromi Szabolcs Anzelm O.Praem.

Szent István Társulat, 2013

 

A tudományos tevékenység, azaz a kutatás, a feltárt eredmények bizonyítása és leírása, valamint az így megismert igazságnak adekvát közlése. Ez feltételezi, hogy a rögzített, kiszámítható, egységes, következetes és érthető folyamat alapján történjen, amelynek a tudománya megfelelő módszertant kíván meg. Nyilvánvaló, hogy mind a humán-, mind a reáltudományok részleteikben másmilyen tudományos metódust kell, hogy kövessenek, amelynek elemei a tudomány eszköztárának bővülésével bizonyosan újabb és újabb kisegítő elemekkel egészültek - és egészülnek - ki a tudománytörténet folyamán.

 
850 Ft
Akció: 765 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  A KRISZTUSHÍVŐK EGYENLŐSÉGE ÉS EGYENLŐTLENSÉGE FILOZÓFIAI ÉS JOGTEOLÓGIAI SZEMPONTBÓL

Szerző: Juhász Gábor Tamás

Szent István Társulat, 2014

 

Az ekkleziológia fontossága a huszadik században különös hangsúlyt kapott és nagyon sok új szemponttal gazdagodott legfőképpen a II. Vatikáni Zsinat alatt és után. Ez azonban igen sok félreértésre és félreértelmezésre adott lehetőséget a Zsinatot követő évtizedekben, amelyek sajnos a teológiai oktatásban is megjelentek igen messzire mutató jelentőséggel. A torz értelmezések széles körben megváltoztatták mind a hívek, mind a papság Egyház és önértelmezését, és ez az ontológiai torzulás nagyon sok kárt tett az Egyház hagyományos szolgálatában. Ki az Egyház tagja és egyáltalán hányféleképpen lehet valaki az Egyház tagja? A tagok miért és miben egyenlők és miben nem?

 
1 800 Ft
Akció: 1 620 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  A II. VATIKÁNI ZSINAT: ISTEN AJÁNDÉKA AZ EGYHÁZ ÉS A VILÁG SZÁMÁRA

Szerkesztette: Puskás Attila, Perendy László

Szent István Társulat, 2013

 

XVI. Benedek pápa a 2011. október 11-én kelt Porta fidei motu proprio kiadott apostoli levelében meghirdette az Egyház számára a Hit évét, s elrendelte, hogy ennek kezdete 2012. október 11-e legyen, napra pontosan a II. Vatikáni Zsinat megnyitásának 50. évfordulója. A Hit évében számot vetni a zsinati tanítás súlypontjával és majd' fél évszázados recepciójának néhány kérdésével - ez volt a PPKE Hittudományi Kara által rendezett 2013-as Teológiai Tanári Konferencia célkitűzése, melynek gyümölcsét e könyv formájában veheti kezébe a kedves olvasó. A Hit évét követően a szerkesztők azzal a reménnyel adják a kedves olvasó kezébe ezt a konferenciakötetet, hogy belőle a II. Vatikáni Zsinat tanítását mélyebben megismerheti, ösztönzést nyerhet katolikus hitünk tudatosabb elsajátításához és gyümölcsözőbb megéléséhez, a Szentlélek megújító indításainak tanulékonyabb észleléséhez. Így serkentheti a zsinati tanítás befogadása a pünkösdi lélekújulást, melyet XXIII. János és VI. Pál az egész Egyház számára annyira óhajtott.

 
2 400 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  A SZENT TUDOMÁNYOK OKTATÁSÁRA ÉS KUTATÁSÁRA SZOLGÁLÓ INTÉZMÉNYTÍPUSOK, VALAMINT AZ AZOKAT SZABÁLYOZÓ HATÁLYOS KÁNONI NORMÁK FEJLŐDÉSE

Szerző: Frankó Tamás

Szent István Társulat, 2013

 
2 200 Ft
Akció: 1 980 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NYUGATI ESZKATOLÓGIA

Szerző: Taubes, Jacob

Fordító: Mártonffy Marcell

Atlantisz Könyvkiadó, 2004

 

"Történetisége csak a szabadságban létező embernek van. A természetnek és a természetbe ágyazott ember-voltnak nincs története. A szabadság azonban csak mint alábukás tárulkozhat fel. Csak az embernek Isten szavára adott válasz-szava – ez a lényege szerint: nem – tanúsítja az emberi szabadságot. A történelem alapja ekként a tagadás szabadsága."

 

Jacob Taubes (1923-1987) az egész nyugati gondolkodást az apokaliptikus eszkatológia jegyében állónak látta. Roppant szellemi és nyelvi erejű egyetlen könyve után szóban tanított.

 
2 995 Ft
Akció: 2 395 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  A KATOLIKUS EGYHÁZ TEOLÓGIATÖRTÉNETE. A TEOLÓGIA ÉS FILOZÓFIA ÖSSZEFONÓDÁSÁNAK ÁTFOGÓ TÖRTÉNETE

Szerző: Lafont, Ghislain

Fordító: Mártonffy Marcell

Atlantisz Könyvkiadó, 1998

 

"Tisztázni kívántam valamennyire a katolikus teológia törekvéseinek értelmét és igazságát, hatalmas gazdagságát és szívós korlátait..."

A teológiai gondolkodás történetét és állandónak bizonyuló formáit egyaránt bejáró nagyszabású szellemi kalauz szerzője, Ghislain Lafont (1928) francia teológus, bencés szerzetes a Szent Anzelm Athenaeum és a Gergely Egyetem tanára Rómában.

 
2 495 Ft
Akció: 1 995 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  ISTEN FELFOGHATATLANSÁGA ÉS LEERESZKEDÉSE - SZT. ÁGOSTON ÉS ARANYSZÁJÚ SZT. JÁNOS TEOLÓGIÁJA

Szerző: Perczel István

Atlantisz Könyvkiadó, 1999

 

"Az ember még egy angyalt sem láthat meg egykönnyen..."

Ágoston és János két eltérő szellemiség bölcsőjénél áll. Az egyik a világot siralomvölgynek tekinti, a jelenvalóval soha meg nem elégszik, értelmében bízva kutatja a teremtés és a Teremtő elrejtett titkait, és minden kudarcát önnön személyes nyomorúságának tudja be, míg a másik mindenről lemondva, s az értelem képességeit mély gyanakvással szemlélve, az istentiszteletben próbálja felemelni lelkét a Felfoghatatlanhoz. Ágoston az intellektuális nyugati kereszténység előhírnöke, míg János a liturgikus és egyre antiintellektuálisabbá váló bizánci kereszténység egyik legfontosabb őse.

 
1 595 Ft
Akció: 1 275 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  A KLERIKUSI ÉLETSZENTSÉG BÖLCSELETI, TEOLÓGIAI ALAPJAI ÉS KÁNONJOGI GARANCIÁI

Szerző: Kuminetz Géza

Szent István Kiadó, 2010

 

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara évtizedek óta megrendezi a főleg teológiai tanárok, vagyis a hazai legszűkebb szakma számára háromnapos tudományos konferenciáját. Az érdeklődésre való tekintettel a Hittudományi Kar a jövőben a konferenciák előadásait írott formában is megjelenteti a Szent István Társulat kiadásában, Varia Theologica sorozatcímmel. 2009- ben - mintegy a papság évére való ráhangolódásképpen - a klerikusi életszentség témájának körüljárását tűztük ki. Biblikusaink az igaz emberről, filozófusaink az erényről, teológusaink az életszentségről és elérésének eszközeiről, a szenttéavatásról, végül kanonistáink a klerikusi engedelmességről tartottak előadásokat. Sorozatunkat abban a reményben indítjuk útjára, hogy az, mint az Ige hirdetésének sajátos fóruma, nemcsak jelzi tudományos tevékenyésgünk minőségét, de gazdagítani is fogja a jelen és a jövő teológus nemzedékek szellemi horizontját. Kuminetz Géza

 
1 500 Ft
Akció: 1 350 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A KIENGESZTELŐDÉS SZENTSÉGEI

Szerző: Kuminetz Géza

Szent István Kiadó, 2008

 

A Bibliotheca Instituti Postgradualis Iuris Canonici Universitatis Catholicae de Petro Pázmány nominatae sorozat Manualia alsorozatának 3. kötete a kiengesztelődés szentségeit (bűnbocsánat, betegek kenete) dolgozza fel Dr. Kuminetz Géza, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kánonjogi Posztgraduális Intézet tanszékvezető tanára és ugyanezen egyetem Hittudományi Karának dékánja tolmácsolásában. Az Egyház bűnbánati fegyelme az egyháztörténelem minden egyes időszakának homlokterében helyezkedett el, hiszen sajátosan is kötődik Krisztus megváltó tettéhez.

 
2 900 Ft
Akció: 2 610 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A TEREMTÉS JÖVŐJE ISTENBEN - ESZKATOLÓGIA

Szerzők: Leo Scheffczyk, Anton Ziegenaus

Szent István Kiadó, 2008

 

Az eszkatológiai kérdéseknek nem csupán a teológián belül, hanem az egyes ember életében is nagy a jelentőségük. A halál, akárcsak a születés az élet alapeseménye, a-mely ösztönző hatással lehet az egzisztenciára, felrázhatja a mindennapi élet monotoni-tásába süllyedő embert. A kinyilatkoztatás azonban a véget nem a tények és esemé-nyek megszűnésének tekinti, hanem beteljesedésnek, mely felé irányul és igyekszik minden. A kötet a dogmatika professzorának, az egyén és az emberiség életének „végső” dolgaival foglalkozó értekezéseit teszi közzé.

 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A KÖZÉP ÚJRAFELFEDEZÉSE

Szerző: Joseph Ratzinger

Szent István Kiadó, 2008

 

A pápa legújabb könyve négy évtized szellemi alkotásainak gyűjteménye. Három nagy fejezetcím fogja egybe Joseph Ratzinger meglátásait, melyeket tanulmányokban, cikkekben és előadásokban fejtett ki. Az első a keresztény hit sajátos megjelenésével kapcsolatos írásokat tartalmazza, a második az egyház életére és ökumenikus dimenziójára világít rá, míg a harmadik az egyház és politika kényes területét vizsgálja. A kötetet a teológus pápa bibliográfiája zárja, mely az egyéni tájékozódáshoz és kutatáshoz ad további szempontokat.

 
2 400 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  SZENTSÉGI LELKIPÁSZTORKODÁS ÉS AZ "ÚJ EVANGELIZÁCIÓ"

Szerző: Tomka Ferenc

Szent István Kiadó, 2008

 

A szentségekkel minden keresztény "találkozik". A hívő keresztények átélik a szentségek mélységes titkát saját életükben, családjuk, plébániájuk életében; átélik a Megváltó Krisztus ajándékozó szeretetét ezekben az élő, életet adó jelekben. Könyvünk, miközben sajátosan a szentségi lelkipásztorkodásról szól, betekintést nyújt a szentségeknek, illetve Jézus Krisztus misztériumainak egy olyan szemléletébe, amely nagyon sok hívő és pap számára új szépséget és fényt tartalmaz. Örömmel állapíthatjuk meg, hogy Egyházunk jelen lelkipásztori és teológiai útmutatásai, amelyeket e kötetben megismerünk, olyan szentségi szemléletre és lelkipásztorkodásra hívnak, amely napjaink sok létező kérdésére, megoldatlanságára választ ad.

 
1 600 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  KERESZTÉNYSÉG ÉS KULTÚRA; RÓMA; MÓZES; A SZÉP TEOLÓGIÁJA

Szerző: Dávid Katalin

Szent István Kiadó, 2006

 

Az ismert művészettörténésznek, a Hittudományi Akadémia egykori tanárának négy új művét mutatjuk be az Olvasónak. "A teremtés első aktusa olyan döbbenetes, hogy költővé válik a filozófus" - e szavakkal vezeti be a Szép teológiájáról szóló tanulmányát, melyben teológiai szempontok megfogalmazásával próbálja kitágítani a művészi szépség szemléletét. Kereszténység és kultúra c. műve szerint a kultúra feladata, hogy képessé tegye az embert a kegyelem befogadására. Rómáról szóló munkája bevallottan szubjektív: Dávid Katalin évtizedek óta kutatja az Örök Város művészettörténeti emlékeit, s szenvedélyes rajongója Rómának, mely "a legrégebbi élő hordozója az emberiség kultúrájának". A Mózes c. könyvben mindenekelőtt leszögezi: számára egyet jelent a bibliai és a történelmi Mózes, s tapasztalata szerint épp azok tudnak a Szentírással kapcsolatban objektív tudományos munkát végezni, akik hiszik, hogy az valóban isteni sugalmazással íródott. A műben Freud Mózes-tanulmányára reflektál.

 
4 700 Ft
Akció: 4 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ISTEN ÉS A VILÁG

Szerző: Joseph Ratzinger

Szent István Kiadó, 2005

 

Sok egyéb mellett csak néhány téma, amelyekre Peter Seewald kérdései nyomán a bíboros válaszol: A hit válsága, A szabadság,Isten igen-Egyház nem, A keresztények egysége, Az Egyház küldetése,A jövő világegyháza... A könyv eddig számos országban egyfajta nyilatkozattá vált, amely új áttörést sürget: szembesüljünk korunk lehetőségeivel és veszélyeivel! Európa egysége és identitása nem épülhet a pillanatnyi érdekek, a globális szinkretizmus vagy a technikai tudás bázisára. Az Egyház nem egy múltbéli intézmény, hiszen Krisztus tanítása mind a társadalom, mind az egyén életének meghatározó eleme, gyökere és forrása-s ez korunkban fontosabb, mint valaha.

 
2 100 Ft
Akció: 1 890 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  HITVALLÁSOK ÉS AZ EGYHÁZ TANÍTÓHIVATALÁNAK MEGNYILATKOZÁSAI

Szerzők: Heinrich Denzinger, Peter Hünermann

Szent István Kiadó, 2004

 

A kézikönyv anyaga az apostoli hitvallásoktól napjainkig terjed: az eddigi legteljesebb Denzinger-kiadás (szerk. Peter Hünermann, megjelent 1991) alapján készült, s tartalmaz számos később megjelent fontos dokumentumot is. Jól áttekinthető képet ad a teológia és a dogmák fejlődésének, a Tanítóhivatal működésének történelmi folyamatáról. Az Örökmécs Alapítvány és a Szent István Társulat gondozásában, javított és átdolgozott fordításokkal megjelenő új kiadás szerkesztői felhasználták az eredeti német kiadás tematikus és alfabetikus mutatóit, melyek segítségével a kötet témái több oldalról is megközelíthetők.

 
8 000 Ft
Akció: 7 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-11%
A KORHIÁNY AKADÁLYA

Szerző: Süllei László

Szent István Kiadó, 1999

           

Már a római jog is ismerte a házassági akadály fogalmát, ám ezek pontos fogalmát csak a kánoni jog alakította ki. A régi Kódex megkülönböztette az ún. tiltó akadályokat és az érvénytelenítő akadályokat. A hatályos jog csak olyan érvénytelenítő akadályokat ismer, amelyek nemcsak tiltják, hanem érvénytelenné is teszik a házasságot. Az érvénytelenítő akadály a személyt képtelenné teszi a házasság érvényes megkötésére (CIC 1073.k.). A latin egyház Kódexe (CIC) 12 akadályt ismer, míg a keleti egyház (CCEO) 13 akadályt sorol fel. Az Esztergom-Budapesti Érseki Bíróság azzal a szándékkal indítja útra ezt a kis sorozatot, - melynek első része ez a füzet, - hogy segítséget nyújtson a jegyesvizsgálattal foglalkozó lelkipásztorkodó papságnak és köteléki perekkel foglalkozó egyházi bíróságoknak. A sorozat füzetei egyenként tárgyalják a házassági akadályokat.

 
280 Ft
Akció: 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AQUINÓI SZENT TAMÁS ÉS A TEOLÓGIA

Szerző: Marie-Dominique Chenu

Szent István Kiadó, 1999

 

Aquinói Szent Tamás (1224-1274) a középkor máig legnagyobb hatású teológusa Roccaseccában született, előkelő család gyermekeként. 1244-ben belép a dominikánus rendbe. Tettét családja kalandregénybe illő módon próbálja megakadályozni, s miután visszatérhet a szerzetbe, Kölnben Nagy Szent Albert tanítványaként, majd a korszak szellemi központjában, a párizsi egyetemen teológiát és filozófiát tanul. A fiatal Tamást IV. Sándor pápa kérésére már 1256-ban professzorrá nevezik ki. Az egyetemi oktatás során ébred rá arra, hogy kora tudományosságából egy lényeges elem hiányzik: a rendszerezett tudás.

 
1 350 Ft
Akció: 1 215 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
BEVEZETÉS AZ EGYHÁZ TEOLÓGIÁJÁBA

Szerző: Kereszty Rókus

Szent István Kiadó, 1998

 

Az utóbbi években több könyv jelent meg magyar nyelven, mely az Egyházat mint szervezetet veszi nagyító alá. E kiadványok többsége negatívan elfogult, számos csúsztatással és tévedéssel. Igen időszerű tehát egy olyan mű megjelenése, mely "belülről", katolikus szemszögből tárja a nagyközönség elé az Egyház teológiáját. Az egyháztant az évszázadok során sok-sok krízis és megújulás formálta, alakította. Kereszty Rókus, Dallasban élő ciszterci teológus ezt a fejlődési folyamatot kíséri végig az ószövetségi gyökerektől a II. Vatikáni Zsinat utáni időkig. Könyvét eredetileg teológiai hallgatóknak szánta, de aktualitása és olvasmányos fogalmazásmódja miatt mindenkinek ajánljuk, akik többet szeretnének tudni Krisztus Titokzatos Testéről: az Egyházról.

 
1 200 Ft
Akció: 1 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KERESZTÉNY TÁRSADALOMETIKA

Szerző: Arno Anzenbacher

Szent István Kiadó, 2001

 

Az ember csak úgy tud erkölcsileg helyes döntéseket hozni, ha az egyéni jóra való irányultsága mellett törekszik fölismerni és orvosolni a társadalmi igazságtalanságokat. A helyes döntésekben a társadalometika tudománya lehet a segítségére, mely a perszonális etikával szemben nem a társadalomban élő ember magatartását vizsgálja, hanem magát a társadalmi rendszert. Jelen könyv a keresztény szemléletű társadalometika átfogó képét nyújtja.

 
1 800 Ft
Akció: 1 620 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AZ IMPOTENCIA AKADÁLYA

Szerző: Csordás Eörs          

Szent István Kiadó, 2000

 

Jézus az Ószövetségi Szentírásnak a házasságról szóló tanítását magyarázva emlékeztet arra, ami kezdetben Isten terve volt: "már nem ketten vannak, hanem egy test" (Mt 19,6). A szeretetnek ezt a jelét "Isten megáldotta és arra rendelte, hogy termékeny legyen..." (KEK 1604). Az Egyház Tanítóhivatala többször kifejtette, hogy a házastársi nemi aktus egyesülés és termékenységet adó jelentése között Istentől alapított felbonthatatlan kapcsolat van, amit az ember saját kezdeményezésével nem törhet meg.

 
550 Ft
Akció: 495 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
NEWMAN-BREVIÁRIUM

Szent István Kiadó, 2002

 

John Henry Newman (1801-1890) a XIX. század egyik legnagyobb hatású vallásos gondolkodója, az angol katolikus megújulás vezéralakja, s kora prózairodalmának mítikus személyisége. Anglikán lelkészként 1845-ben kéri felvételét a Katolikus Egyházba, két év múlva pappá szentelik, később bíboros lesz. Érdeklődési köre kiterjed a teológia és a humán tudományok számos ágazatára: foglalkozik filozófiával, patrisztikával, dogmatikával, erkölcstannal, exegézissel, pedagógiával és történelemmel. A jelen kötet válogatás Newman bíboros negyvenhárom kötetnyi irodalmi munkásságából: találhatunk benne Szentírás-magyarázatot, apologetikai és filozófiai írásokat éppúgy, mint lelkiségi műveket és

dogmatikát.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
LÁMPÁS A TITKOK TENGERÉN

A hit válaszai

Szerző: Ravasi, Gianfranco

Szent István Társulat, 2013

 

A Kultúra Pápai Tanácsának elnöke egy képzeletbeli hajóútra hív minket könyvében, hogy átkeljünk a történelem viharos óceánján. A hajón keresztény zászló lobog, iránytűje a Biblia, de a hosszú úton találkozhatunk az emberi lét titkainak tudóival is: írókkal, filozófusokkal, festőkkel, valamint különböző korok neves személyiségeivel, akik hozzászóltak életünk alapvető sorskérdéseihez. A Szent István Könyvhéten Stephanus-díjban részesülő teológus elmélyült intellektualizmussal, mindenkor dialógusra törekedve próbál megvilágítani olyan időszerű problémákat, mint amilyen az egyház és az állam, vagy a tudomány és a vallás közötti látszólagos ellentmondás. Olyan utat mutat, amelyen hívők és nemhívők – egyazon vágytól vezérelve – feltehetik kérdéseiket, hiszen mindkét fél értelmet és reményt keres napjaink zűrzavarában.

 
2 100 Ft
Akció: 1 890 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AVATÁSI ÉS SZENTELÉSI SZERTARTÁSOK

Lektorok és akolitusok avatása; az ordinációk szertartása - magyarázattal

Szerző: Dolhai Lajos

Szent István Társulat, 2013

 

A II. Vatikáni Zsinat liturgikus konstitúciójának szellemében az Egyház a zsinatot követő időszakban sorra megújította a szentségkiszolgálás addigi formáit. VI. Pál Sacram liturgiam kezdetű, a liturgia megújítására vonatkozó zsinati határozatok érvénybelépéséről szóló rendelkezése után 1990-ig kellett várni az ordinációk végleges szertartáskönyvére. a könyv tartalmazza a lektori és akolitus szolgálatokra való felavatás szertartását is, továbbá az egyházi rend felvételére jelöltek befogadását. Kiadását II. János Pál pápa rendelte el Ritus ordinationum kezdetű dekrétumával.

 
2 200 Ft
Akció: 1 980 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A HIT KAPUJÁBAN ÉS AZON TÚL

Kanter Károly gondolatai kezdő és gyakorló katolikusoknak

Szerző: Kanter Károly

Szent István Társulat, 2013

 

Kanter Károly, akit halála után „Budapest apostolaként” emlegettek, a magyar katolikus megújulás egyik elindítója volt. Prohászka Ottokárral együtt sokat tett a vallási nevelés megreformálásáért, hitbuzgalmi egyesületek alapításáért, az egyház és a társadalom katolikus szellemben történő megújulásáért. Ezt bizonyítja a budapesti Örökimádás-templomban 2007-ben előkerült, több mint félezer kéziratos szentbeszéde is. Az ezekből kiválasztott idézetek száz év távlatából ugyanúgy érvényesek és elmélkedésre indítják az olvasót. Kanter Károly atya egyik szentbeszédében azt mondta, hogy „a hit szent merészség, szent titok”. De ha már beléptünk a hit kapuján, akkor olyanok leszünk, „mint a madár, aki a ringó, törékeny ágakon is dalra gyúl és nem fél, mert tudja, hogy vannak szárnyai”. A hit kapuján belépni, ebbe a szent titokba behatolni és utána boldogan szárnyalni: ehhez próbál segítséget és támaszt nyújtani ez a könyv.

 
1 400 Ft
Akció: 1 260 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VIRRASSZATOK

Vasár - és ünnepnapi szentbeszédek az "A" liturgikus év szerint

Szerző: Bolberitz Pál

Szent István Társulat, 2013

 

Bolberitz Pál szentbeszédei az "A" liturgikus év vasár - és ünnepnapi perikópái szerint adnak lelki táplálékot mindazoknak, akik szeretnék elmélyíteni hitüket a Szentírás alapján. A szerző igehirdetései ezért örvendenek évtizedek óta nagy népszerűségnek, mert a teológiai megalapozottságot nagyszerűen ötvözi a mindennapok során felmerülő élethelyzetekkel. Kimunkált, időnként aforizma tömörségű megállapításai megragadnak a hallgatóban, hogy később vezérfonálként szolgáljanak az evangéliumi igazságok tettekre váltásában. Ez a kötet a már korábban megjelent "B" (Tanúim lesztek) és "C" (Igazság vagy szeretet?) liturgikus év folytatása és a ciklus lezárása. Ezzel a három kötettel a három liturgikus év teljes szentbeszédsorozatát adjuk át az Olvasónak.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MERRE VEZET AZ ÚT?

Elmer István beszélgetése Orosz Atanáz görögkatolikus püspökkel

Szent István Társulat, 2013

 

Katolikus kereszténynek lenni - könnyű vagy nehéz? Hogyan válaszolhatunk erre az olykor még a vallást is materializáló korunkban? A kereszténységet és az életet - a mai korszellemtől indíttatva - hajlamos különválasztani az európai gondolkodás. Mintha a keresztény az életnek valamiféle részleges, jelzős változata lenne. A reneszánszig nyúlik vissza az a szellemi áramlat, amely később a felvilágosodásban fogalmazta meg azt az alapvető szemléletbeli váltást, amelynek társadalmi, gazdasági, erkölcsi következményeivel napjainkban nézünk szembe. Orosz Atanáz, görögkatolikus püspök élettörténetéből, vallomásaiból megnyerő módon bontakozik ki előttünk: kereszténynek lenni természetes állapot. Ez a természetesség természetes módon kapcsolódik össze a természetfölöttivel - így nyilatkozik meg az ember létezésének szépsége és teljessége, ami olykor könnyűnek tűnik, máskor meg nehéznek.

 
3 000 Ft
Akció: 2 700 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SZENT PÁL

Az egyetemesség apostola

Radikális gondolkodók sorozat

Szerző: Alain Badiou

Fordította: Csordás Gábor

Typotex Kiadó, 2012

 

Szent Pál alakjának korszerűsége az utóbbi évtizedek filozófusainak és művészeinek egyaránt kiindulópontjává vált, mai mondanivalójuk veretes hivatkozási alapjává.

 

Szent Pál bár apostol, de nem tanítvány, nem beszéli el a Jézus-történetet, csak egyet állít: Jézus feltámadt és megváltott minket. Amiképpen az akkorit, azonképpen a mait, amiképpen a zsidókat, azonképpen a görögöket.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A MEGOSZTOTT LOGOSZ

Posztmodern gondolkodás és a kereszténység újrafogalmazásának kísérletei a teológiában

Szerző: Válóczy József

Szent István Társulat, 2013

 

A katolikus teológia kezdettől fogva szembenézett a vele vonatkozásba került szellemi áramlatokkal, és vállalta a velük való küzdelmet, a nézetek tisztázását. Ami elfogadható volt, azt megtisztítva beépítette gondolatrendszerébe. A szerző a posztmodern gondolkodás bemutatása után a képviselőinek kifejezett vagy rejtett teológiai szempontjait törekszik felvázolni, ami mát fölvezeti a kereszténység újrafogalmazásának néhány kísérletét.

 
1 200 Ft
Akció: 1 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
JEZSUITA KÉPZÉS A RENDALKOTMÁNYBAN

Szerző: Lukács János SJ

L’Harmattan Kiadó, 2013

 

A Loyolai Szent Ignác által írt Rendalkotmány részletesen bemutatja, hogyan kell felkészíteni a jezsuita növendékeket az apostoli életre. A hivatás egy Istenhez vezető út, a képzés célja pedig az útra bocsátás, az úton járás megtanítása, a folyamatos előrehaladás melletti elköteleződés kialakítása. E kötet azokat a hermeneutikai és egyben gyakorlatorientált alapelveket kutatja, amelyek a Rendalkotmány szövegében tükröződni látszó emberkép és a mai szemléletmódunk közötti szakadék áthidalására szükségesek. Bemutatja, hogyan nyerhet friss, ma is releváns jelentést a több évszázados ignáci szöveg egy-egy kulcsfogalma. Más szerzetesrendeknek is kitűnő segítséget nyújthat annak megtalálásához, miként legyenek hűek saját karizmatikus gyökereikhez és a mai kor képzési igényeihez egyaránt.

 
2 300 Ft
Akció: 1 840 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SZERETTE AZ EGYHÁZAT

Szent István Kiadó, 2009     

 

Julia Verhaeghe (1910-1997) 1969 őszén járt Magyarországon, akkori utazásának célja Regőczi István atya, az „Isten Vándorá”-nak meglátogatása volt. A könyv a „Krisztus Ügye” lelki család (Familia Spiritualis Opus, FSO) karizmájának kialakulását írja le Júlia alapító anya életén keresztül. A könyvben bepillantást nyerhetünk az 1938-ban alapított közösség kezdeteibe.

 
2 600 Ft
Akció: 2 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A PIARISTA REND MAGYARORSZÁGON

Szerkesztette: Forgó András          

Szent István Kiadó, 2010

 

A kötet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán 2007. november 6-án és 7-én rendezett tudományos konferencia tanulmányait tartalmazza. A konferencia az egyetem Művelődéstörténeti Műhelye által 2002-ben elindított rendtörténeti konferenciák sorozatába illeszkedik, de ugyanakkor az is alkalmat adott rá, hogy abban az évben emlékeztünk meg Kalazanci Szent József, a rendalapító születésének 450. évfordulójáról. A rend múltját bemutatva az előadók segítettek abban a törekvésben, hogy a rend ne súlyos tehernek érezze a múlt örökségét, hanem -- tanulva a nehézségekből --, a jelen kihívásaihoz igazítsa tevékenységét.

 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AZ EGYHÁZ KÜLDÖTT

Szent István Kiadó, 2009

 

VI. Pál pápa (1963-1978), tizenöt éven át vezette az egyházat. Pápaságának évei társadalmi és egyházi viták kereszttüzébe helyezték. Történészek és teológusok mutatják be Montini pápa életét és tanítását, aki nagyfokú emberi érzékenységgel rendelkezett a világ és a modern társadalom sorskérdéseivel szemben. A könyvben helyet kapott VI. Pál pápa híres Credója, "Isten népének hitvallása", és az első, Ecclesiam suam címmel, magyar nyelven eddig még nem publikált körlevele is, mely 1964-ben jelent meg az Egyház feladatáról és küldetéséről.

 
1 800 Ft
Akció: 1 620 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
BOLDOG MESZLÉNYI ZOLTÁN LAJOS

Szerző: Beke Margit

Szent István Kiadó, 2009

 

Lehet szentnek lenni olyan életkörülmények között is, mint amilyenek közt mi élünk. De milyen egy mai szent? Min múlik, hogy ő - éppen ő - szent, mások pedig esetleg nem állják ki a próbatételt? Meszlényi Zoltán életének és halálának az apró részletekből összeálló története, melyet Beke Margit fáradtságot nem kímélő munkával megírt kötete tár az olvasó elé, választ kínál ezekre a kérdésekre.

 
3 200 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  VATIKÁNI MEGBÍZOTTAK A KÜLFÖLDI MAGYAR LELKIPÁSZTORI SZOLGÁLATBAN 1945-2006

Szerző: Cserháti Ferenc

Szent István Kiadó, 2009

 

Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök több évtizedes kutatómunka gyümölcseként adja közre ezt a a maga nemében páratlan dokumentumgyűjteményt, az emigráns magyar lelkipásztori szolgálat egykori irányítóinak Vatikánhoz fűződő kapcsolatáról. Az anyaországi kommunista rendszer idején a külföldön szolgáló magyar lelkipásztorok is számos nehézséggel küzdöttek. Bár XII. Piusz pápa, majd utódai többször szabályozták a migránsok pasztorációját, a "keleti tömb" országaiból származó nemzetek külföldi lelkipásztori szolgálatára és irányítására vonatkozóan az Apostoli Szentszék különleges intézkedéseket is alkalmazott. Ezek több tekintetben is eltértek a szabályos rendtől. Magyar vonatkozásban erre azért volt szükség, mert külföldön élő papjaink 1989-ig alig érintkezhettek szabadon az anyaországi egyházzal, s fennállt annak a veszélye, hogy a migrációra vonatkozó irányelvek következetes végrehajtása miatt a kommunista befolyás a külföldi magyarok között is éreztetné hatását.

 
2 600 Ft
Akció: 2 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A MAGYAR KATOLIKUSOK LELKI GONDOZÁSA NAGY-BRITANNIÁBAN

Szerző: Borovi József

Szent István Kiadó, 2004

 

Ez a könyv - ebben a témakörben - már a nyolcadik. Külsőleg hasonló a többihez, témája is ugyanaz: egy országon - Anglián - belüli magyar római katolikus közösség története, és mégis más, mint az eddig megjelentek. Hasonlít a Skandináv Államokban élő magyar katolikusok történetéhez, mert az angliaiak is protestáns államvallású közösségben élnek. Az eddig tárgyalt országok jogrendszere, alkotmánya a római, európai jogszemléletre épült, amely több mint kétezer éves alapokkal rendelkezik.

 
2 200 Ft
Akció: 1 980 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
PROHÁSZKA ÉS A RÓMAI INDEX

Szerző: Adriányi Gábor

Szent István Kiadó, 2002

           

Prohászka Ottokár Pázmány Péter után a magyar egyháztörténelem egyik legjelentősebb személyisége. 1911-ben a római Index Kongregáció a tiltott könyvek listájára tette könyveit, melyet értetlenül fogadott a katolikusok többsége. Az 1917-ben megszűnt szankció után Prohászka életműve végre méltó helyére került, de az eset körülményei máig foglalkoztatják az egyháztörténészeket. Adriányi Gábor kutatómunkájának eredménye ez a kötet, mely rávilágít az indexre tétel okaira, körülményeire, s közel százoldalnyi olyan dokumentumot tartalmaz, mely most kerülhet először a nyilvánosság elé.

 
1 600 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
PRÍMÁS-ÉRSEKI BEIKTATÁS

Szerkesztette: Török József

Szent István Kiadó, 2003

 

Az egész oldalas fényképekkel illusztrált kötetben megismerhetjük Erdő Péter bíboros élettörténetét, valamint a beiktatási ünnepségek alkalmából elhangzott köszöntéseket, beszédeket olvashatjuk. A Biográfia és az Összefoglalás olasz, francia, angol és német nyelven olvasható.

 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A II. VATIKÁNI ZSINAT NEGYVEN ÉV TÁVLATÁBÓL

Szerző: Kránitz Mihály

Szent István Kiadó, 2002

 

A magyar egyház több évtizedig el volt zárva a XX. század legnagyobb egyházi eseménytől, és annak megújító hatásaitól. Általános tapasztalat, hogy a II. Vatikáni Zsinat szelleme még nem járta át megfelelően az oktatást, az igehirdetést és a katekézist. A zsinat tanításának hivatalos szövegei idén jelentek meg ismét a Szent István Társulat gondozásában. Az egyes dokumentumok ismerete nélkülözhetetlen, fontos azonban annak az útnak a követése is, amelyet az egyes zsinati megnyilatkozások az elmúlt negyven évben megtettek. Az új és naprakész magyarázatokat a legfelkészültebb magyar teológusok írták, széles körű kitekintéssel a nemzetközi szakirodalomra. Az egyes tanulmányokat részletes bibliográfia követi, buzdítva a kutatás és az érdeklődés folytatására.

 
2 600 Ft
Akció: 2 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.