Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

NKE Szolgáltató Kft

Fő kategória >KIADÓ >M-O >NKE Szolgáltató Kft

Sorrend:

STATISZTIKAI ISMERETEK - Elfogyott

Szerző: Győrfyné Kukoda Andrea

NKE Szolgáltató Kft., 2014

 

A társadalmi-gazdasági folyamatoknak a számok oldaláról történő megfigyeléséhez, az adatok megértéséhez, a mögöttük lévő tartalom felismeréséhez és a közgazdaságilag is szakszerű elemzéséhez feltétlenül szükséges a statisztikai eszköztár legalább elemi szinten történő megismerése.

Ez a jegyzet eredetileg az NKE Közigazgatás-tudományi Kar hallgatói számára készült. Az egyes témaköröket nem teljes mélységükben fejti ki, ezek inkább csak bevezetnek a statisztika alapjaiba, megismertetik a hallgatót a statisztika alapfogalmaival, és a mindennapi életben, valamint a szakmai területeken is gyakran használt statisztikai módszerek alapszinten történő bemutatásával segítik a hallgatókat szakmai feladataik megoldásában.

 
1 900 Ft
Nincs raktáron!
EMBERMENTŐ KÖZSZOLGÁK A HOLOKAUSZT IDEJÉN - Elfogyott

Szerző: Kovács Tamás

NKE Szolgáltató Kft., 2014

 

Tény, hogy az 1944-es és 1945-ös esztendők a magyar történelem legsötétebb időszakai közé tartoznak. A német megszállás, a zsidóüldözés kiteljesedése, majd a harcok nemcsak anyagi, hanem morális értelemben is romba döntötték az országot. Kényes kérdésként vetődik fel, hogy a korabeli magyar közigazgatást, honvédséget vagy éppen a rendvédelmi szerveket mekkora felelősség terheli az akkor történtekért.

Ugyanakkor látnunk kell, hogy az embertelenség e korszakában is sokan – katonák, rendőrök hivatalnokok, éppúgy, mint lelkészek, tűzoltók vagy éppen munkások – nemegyszer kijátszva, igen gyakran egyenesen megszegve törvényeket, rendeleteket vagy akár parancsokat, szolidárisak voltak embertársaikkal. Némelyek „csak” emberségről tettek tanúbizonyságot azzal, hogy vonakodva, már-már a szabotázs határát súrolva voltak csak hajlandóak végrehajtani a különböző utasításokat.

 
2 500 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.