Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

KJK-KERSZÖV Jogi és Üzleti Kiadó Kft.

 Fő kategória >KIADÓ >J-L >KJK-KERSZÖV Jogi és Üzleti Kiadó Kft.

Sorrend:

-15%
AZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS REFORMJA 1987-1997

Rendszerváltozás a bíróságok igazgatásában

A kézirat lezárva: 2003. november 1.

Szerző: Dr. Gatter László

Kiadó: KJK-KERSZÖV Jogi és Üzleti Kiadó Kft., 2003

 

Gyűjtemény, szembesítés arról az időszakról, melyben megtörtént az igazságszolgáltatás rendszerváltása. 1991-ben, majd 1997-ben elfogadásra került az európai demokráciák hagyományainak is megfelelő bírósági szervezeti reformról szóló törvénycsomag. Ennek folyamatáról számol be a szerző a rendelkezésre álló dokumentumokat feldolgozva, az érintettek szemszögéből vizsgálva a történéseket. A kötet második részének tizenegy interjújában azok szólalnak meg, akik fontos szerepet töltöttek be e változások elindításában és véghezvitelében. A korszak igazságügy-miniszterei és minisztériumi munkatársai mellett a bírói karképviselői és a politológus beszél arról, hogy élte meg ezt az időszakot.

 

 
5 145 Ft
Akció: 4 370 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SPECIÁLIS TÁRSASÁGOK

A társaságok különös formái

Átdolgozott kiadás

A kézirat lezárva: 2003. január 1.

Szerzők: Bartha Judit, Fazekas Judit, Harsányi Gyöngyi, Miskolczi Bodnár Péter, Ujváriné Antal Edit

Szerkesztette: Miskolczi Bodnár Péter

KJK-KERSZÖV Jogi és Üzleti Kiadó Kft., 2003

 

A könyv azokról a speciális társasági formákról szól, melyek jelentős szerepet játszanak a gazdasági szférában vagy azon kívül.

Ajánljuk ezt a kiadványt mindazoknak, akik többet szeretnének tudni a társaságok különös fajtáiról.

 

 

 
2 300 Ft
Akció: 2 070 Ft
Kezdete: 2017.06.20
A készlet erejéig!
KÉZIKÖNYV A VESZÉLYES HULLADÉKOKRÓL

Környezetvédelmi kiskönyvtár 3.

Szerkesztette: Bese Erzsébet, dr. Biacs Tamásné, Dorkó Zsuzsanna, Markó Csaba, dr. Szterjopulosz Krisztoforosz

Lektorálta: Szántó Péter

KJK-KERSZÖV Jogi és Üzleti Kiadó Kft., 2001

 

A magyarországi szabályozás korszerűsítése, a nemzetközi jogi normákhoz igazítása céljából a Kormány közzétette a Bázeli Egyezmény kihirdetéséről szóló 101/1996. (VII. 12.) rendeletét, valamint megalkotta a veszélyes hulladékokról szóló 102/1996. (VII. 12) rendeletet, amelyben jelentős módosítások, szigorítások találhatóak a korábbi szabályozáshoz képest.

A kézikönyv a joganyagon túl tartalmazza a jogszabályok magyarázatát, a rendeletek előírásainak megfelelő nyomtatványmintákat és kitöltési útmutatójukat, valamint azokat a kódjegyzékeket, amelyek alkalmazása elengedhetetlen az e területen tevékenykedők munkája során.

A hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény hatálybalépése - mivel a végrehajtási rendeletei még nem kerültek kihirdetésre - a kötetben foglaltakat egyelőre nem érinti, az adatszolgáltatás a 2001. évben is ezek az előírások alapján teljesítendő.

 

 

 
4 368 Ft
IPARI BIZTONSÁGI KÉZIKÖNYV - Elfogyott

A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályozásának alkalmazásához

Környezetvédelmi kiskönyvtár 12.

Szerzők: Cseh Gábor, Deák György, Kátai-Urbán Lajos, Kozma Sándor, Popelyák Pál, Sándor Annamária, Szakál Béla, Vass Gyula

Szerkesztette: Kátai-Urbán Lajos

Lektorálta: Tatár attila

KJK-KERSZÖV Jogi és Üzleti Kiadó Kft. 2003

 

A gazdaságban jelen lévő veszélyes anyagok tárolása, feldolgozása, felhasználása magában hordja a súlyos ipari balesetek kialakulásának kockázatát. A balesetek akár katasztrofális hatással lehetnek a tevékenység környezetére és az ott élő állampolgárokra.

A súlyos ipari balesetek elleni védekezés összetett tevékenység, magában foglalja a megelőzés műszaki-technikai feladatait, a balesetek károsító hatásainak csökkentését, illetőleg a lakosság védelmét szolgáló intézkedéseket.

A kézikönyv útmutatót ad a baleseti veszélyt jelentő veszélyes tevékenységek meghatározására, a veszélyes létesítmények üzemeltetőinek, a kormányzatnak és az önkormányzatoknak a súlyos ipari balesetek megelőzésével, az azokra való felkészüléssel és azok elhárításával kapcsolatos feladataira, meghatározza a közvélemény tájékoztatásával kapcsolatos kötelezettségeket.

A kézikönyv vázolja a biztonsági jelentés, a belső és külső védelmi tervek készítésének és vizsgálatának szabályait és műszaki tartalmát, foglalkozik a veszélyes üzemek telepítéséhez kapcsolódó településrendezési eljárással. Kiemelten kezeli a kézikönyv az ipari balesetek országhatáron túli hatásait, a szabályozás alapjául szolgáló európai uniós irányelv folyamatban lévő módosítását és az ipari biztonságban alkalmazható térinformatikai megoldásokat.

 

 

 
4 816 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.