Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

A Nagy Háború könyvei

 Fő kategória >A Nagy Háború könyvei

Sorrend:

12

-25%
MERÉNYLETTŐL HADÜZENETIG

A béke utolsó hónapja a Monarchia Magyarországán (1914. június 28. - 1914. július 28.)

Szerző: Gerő András

Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság; Habsburg Történeti Intézet, 2014

 

"Kötetünk a béke utolsó hónapjairól szól a Monarchia Magyarországán.

Harmincegy napról kap beszámolót az olvasó; ez a 31 nap az 1914. június 28-tól július 28-ig terjedő időszakot öleli el.

1914. június 28-án Szarajevóban, a Monarchia által 1908-ban a birodalom részévé tett - azaz annektált - Bosznia fővárosában Gavrilo Princip szerb diák megöli Ferenc Ferdinánd trónörököst és feleségét, Chotek Zsófiát. Ez az az esemény, amire a Monarchiának reagálnia kell. Egy hónappal később, július 28-án a Monarchia követe átnyújtja a hadüzenetet Szerbiának. Kezdetét veszi a kortársak által "nagy háborúnak" vagy egyszerűen csak "világháborúnak" nevezett eseménysor.

 
3 500 Ft
Akció: 2 625 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚBAN

Főszerkesztő: Romsics Ignác

Kossuth Kiadó, 2010

 

A Romsics Ignác szerkesztette kötet neves szerzők tanulmányain keresztül mutatja be Magyarország részvételét a különböző frontokon folyó harcokban; a hátországbeli életet; a Monarchia tengeri és folyami ütközeteit; a hadifogság és a háború után megkötött békeszerződés részleteit. A fotókkal és mellékletekkel rövid életrajzokkal, dokumentumokkal kiegészített keretes anyagok segítenek átfogó képet alkotni a 20. század e vérzivataros éveiről.

 
7 500 Ft
Akció: 6 000 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-25%
AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚ 1914–1918

Szerkesztette: Németh István

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

1914. július végén a négy nagyhatalom (a Német Birodalom, Ausztria–Magyarország, Franciaország és Oroszország) – különböző gyarló megfontolásból – tudatosan vállalta az európai háborút, s azért valamennyien felelősek voltak. Létfontosságú érdekeik kölcsönösen kizárták egymást, ez vezetett az általános háborúhoz.

 

A Monarchia úgy érezte, puszta léte forog kockán. Szentpéterváron attól tartottak, hogy Oroszország nagyhatalmi státusza válik komolytalanná, ha nem reagálnak Szerbia megtámadására. De szemet vetettek Konstantinápolyra és a török tengerszorosokra is. Németország úgy vélte, hogy a Monarchia nagyhatalmi pozíciójának megőrzése saját létkérdése is, amelyet a hármas antant veszélyeztetett. Poincaré Franciaország biztonságát hozta fel indoknak az oroszokkal való szövetségkötésre. A háborúból Nagy-Britannia sem maradhatott ki, hiszen Európa hatalmi egyensúlya, azaz saját biztonsága forgott veszélyben.

 
3 900 Ft
Akció: 2 925 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚ

Szerző: John Keegan

Akadémiai Kiadó, 2014

 

Az egyik legismertebb hadtörténész, John Keegan az egyik legfontosabb könyvet írta meg az első világháborúról. Ez a háború nem egy távoli, csak a történelemkönyvek lapjain élő eseménysor, hanem hatásaiban nagyon is jelenvaló, drámai történés - ma is abban a korszakban élünk, amelynek fő körvonalait ez a háború alakította ki. Ekkor jött létre a modern világ.Keegan egyúttal nagy mesélő is, sodróan megírt könyve lapjain újra átélhetjük a régi világot romba döntő, kataklizmikus események drámáját.A szerző amellett, hogy sok izgalmas hadtörténeti részletet is vizsgál, a legalapvetőbb kérdéseket feszegeti: miért döntött úgy egy jómódú, gazdagsági, kulturális és hatalmi sikereinek csúcsán lévő kontinens, hogy kockára tesz mindent, amit addig elért, és belebonyolódik ebbe a szörnyű, önpusztító és gyilkos hazárdjátékba?

 
4 990 Ft
Akció: 4 240 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-25%
1913 - AZ ÉVSZÁZAD NYARA

Szerző: Florian Illies

Park Könyvkiadó, 2014

 

1913: ez az a pillanat, amikor a korszak virága teljében van, az az év, amikor minden lehetségesnek tűnik. A ragyogó kezdetben azonban már felsejlik a hanyatlás. 1913-ban az irodalom, művészet és zene tudja már, hogy az emberiség elveszítette ártatlanságát. Az irodalom, művészet és zene a végletekig elmegy, mintha már nem is lenne holnap. Proust az eltűnt idő nyomába ered, Malevics négyzetet fest, Gottfried Benn beleszeret Else Lasker-Schülerbe, Kirchner megfesti a metropolis arcát, Stravinsky és Schönberg hallatlan botrányokat okoz, Essenben megnyitják az első Aldi-szupermarklet prototípusát, Milánóban az első Prada üzletet. Duchamp biciklikereket szerel egy hokedlire, egy 15 éves, Bertolt Brecht nevű tanuló egy augsburgi diáklap főszerkesztője lesz Münchenben pedig egy Adolf Hitler nevű levelezőlap-festő akkurátus városképeit árusítja.

Florian Illies könyve lélegzetelállító képet rajzol arról a páratlan évről, amelyben a hosszú 19. század nekicsattan a rövid, háborúkkal és szélsőségekkel terhes 20. századnak, s a felfestett nagyszabású panorámával eleven jelenné varázsolja az 1913-as évet, a virágzás pillanatát és a hanyatlás nagymiséjét.

 
3 500 Ft
Akció: 2 625 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
A MAGYAR TÜZÉRSÉG 100 ÉVE 1913-2013

HM Zrínyi Nonprofit Kft., 2014

 

A magyar tüzérség hadtörténelmünkben kiemelkedő helyet foglal el, virágkora a 19. és a 20. század volt. Ez a képekkel gazdagon illusztrált kötet a fegyvernem 1913-ban történt újjáalakulását követő száz év mozgalmas tüzérségi történetét kíséri végig.

 
6 000 Ft
Akció: 4 800 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
  A KÁRPÁTOK HÁGÓIN ÁT GALÍCIÁBA - ÚTIKÖNYV AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚ MAGYAR EMLÉKEIT KERESŐKNEK I.

HM Zrínyi Nonprofit Kft., 2014

 

Az I. világháború kitörése után száz évvel újra feléledt az érdeklődés a galíciai katonatemetők iránt. Egyre többen akarnak adózni az elesett magyar hősök emlékének. Az útikönyv segíti az emlékeket keresőket útjuk során és koszorúik elhelyezésekor.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-25%
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK AZ I. VILÁGHÁBORÚRÓL

Szerző: Bihari Péter

Napvilág Kiadó, 2014

 

A politikusok, diplomaták és tábornokok koruk gyermekei voltak. Nekik sem volt elképzelésük, milyen a modern, gépesített háború, ami paradox módon megkönnyítette annak kirobbanását.

 

Bihari Péter hűen, korszerű szemlélettel adja vissza az I. világháború fontosabb eseményeit és problémáit, világos, olvasmányos stílusban. A könyv fontos pozitívuma, hogy teljességében tekinti át a világháborút, a távolabbi hadszíntereket, országokat is – tehát a Monarchia háborúját szélesebb perspektívába helyezi.

 
2 400 Ft
Akció: 1 800 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-25%
  ISTEN NEVÉBEN! - JÁNOSI ENGEL RÓBERT HADINAPLÓJA (1915-1917)

Szerzők: Schweitzer Gábor, Baiersdorf Kristóf

Publikon Kiadó, 2013

 

Jánosi Engel Róbert (Pécs, 1883. - Pécs, 1943.) első világháborús "Hadinaplója" most először kerül az Olvasóközönség elé. A jeles pécsi polgárcsalád sarjaként tartalékos hadnagyként bevonuló, utóbb főhadnagyként leszerelő naplóíró 1915. március 28. és 1917. március 30. között teljesített szolgálatot különböző katonai munkásosztagoknál a galíciai, volhíniai, majd az erdélyi hadszíntéren. Hiteles szemtanúként, a hadiesemények közvetlen részeseként örökítette meg az átélt és túlélt eseményeket: támadásokat és visszavonulásokat, győzelmeket és vereségeket. A napló olvasója előtt megelevenednek a frontszolgálatban megedzett katonák: sokuk nevét csak a "Hadinapló" örökítette meg. Jánosi Engel Róbert a fronton is őrizte a humánumot. Öntudatos, művelt és patrióta polgárként nemcsak az ősi tradíciókhoz, hanem a magyar és európai kultúrértékekhez is hűségesen ragaszkodott. A frontszolgálat közepette vezetett "Hadinapló" ezt a szellemiséget sugározza. A "Hadinapló" szövegét Baiersdorf Kristóf (Nagyszeben, 1941.) és Schweitzer Gábor (Pécs, 1964.) gondozta és egészítette ki jegyzetekkel."

 
2 200 Ft
Akció: 1 650 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-10%
ARANYALBUM. A MAGYAR HADVISELT ZSIDÓK ARANYALBUMA

Szerkesztette: Hegedűs Márton, a magyar hadviselt zsidók aranyalbuma szerkesztőbizottsága közreműködésével, 1940, Budapest

Faksimile kiadás

Zrínyi Kiadó, 2014

 

Az elhunyt, odaveszett katonák névgyűjteményével megjelent reprezentatív emlékkönyv fontos kordokumentum, amelynek jelentőségét leginkább a katonaság és a zsidóság kapcsolatának magyarországi története tükrében értékelhetjük. Már a XIII. században találunk említésre érdemes momentumot, amikor is a zsidók Európában elvesztették a fegyverviselési jogot, nálunk viszont IV. Béla királyi védelmet nyújtott nekik. Mátyás király külön zsidóprefektúrát hozott létre. Történelmi változásaink fordulataiból sosem maradt kívül a zsidó katonahistória; a zsidóság számára mindig is meghatározó volt a lakóhely, illetve az ország védelméhez való hozzájárulás, kiegészítő ténykedés. (Adófizetés, élelem- és fegyverbeszerzés, sáncépítés, tűzoltás, szekerezés, őrzés, kémkedés stb.) Külön jelentős fejezetet képez a hadi újításokban és a hadiiparban való részvételük. (Weiss, Frommer stb.) Mindamellett a zsidók – leginkább önkéntesen – függetlenségi küzdelmeinkből fegyveresen is kivették a részüket, bár a lovasságtól és a tüzérségtől igyekeztek távol maradni.

 
19 000 Ft
Akció: 17 100 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
  AZ 1. HONVÉD GYALOGEZRED TÖRTÉNETE ÉS HÁBORÚS EMLÉKALBUMA

Pytheas Kiadó

 

Az album a IV. Károly király 1. honvéd gyalogezrednek 50 éves történetét mutatja be.

Beszámol az első világháború előtti időszakról, kronologikus eseménynaplóként végigkíséri az ezredet az első világháborúban, majd visszaemlékezéseket, napló részletek olvashatunk az ezred volt tagjaitól. Az album tiszti és legénységi életrajzokkal, arcképcsarnokkal zárul.

 

Az albumban annak a Farkas János szakaszvezetőnek a naplórészletét is olvashatjuk, akinek teljes háborús naplóját Bakanapló címmel szintén megrendelheti nálunk.

 

A borítón Erzsébet királyné – aki az ezred zászlójának zászlóanyai tisztét vállalta – ovális mellképe, melyet a következő szöveg vesz körül: „ZÁSZLÓNKHOZ TÖRHETLENÜL HŰEN ∙ FELSÉGES ANYJÁHOZ HERVADHATLAN KEGYELETTEL”

 
15 000 Ft
BAKANAPLÓ

Szerző: Farkas János

Pytheas Kiadó, 2013

 

Az első világháborút – szinte minden fronton – a legádázabb körülmények között végigharcoló magyar baka szószerinti, megdöbbentő naplója a „Nagy Háborúról”.

 

Farkas János – bár fodrászmester volt – mégis egy író láttató erejével festi le számunkra az első világháború poklát. Végigkísérhetjük őt a különböző hadszíntereken; az orosz harctéren tartalékban, a tűzvonal mögött ássák a lövészárkokat, majd az első vonalban, a Korumko-hegység déli részén folytatnak lövészárok harcokat. A weretyszowi ütközet után Galíciában küzdenek az oroszok ellen, majd Isonzo, Tarvis és a Krn-i hegycsúcs következik.

 
2 900 Ft
-20%
  AZ OSZTRÁK–MAGYAR MONARCHIA TENGERÉSZETI REPÜLŐI 1911 – 1918

Szerzők: Dr. Csonkaréti Károly, Sárhidai Gyula

Zrínyi Kiadó, 2010

 

A Monarchia hadseregének szerves része volt a ma kevésbé ismert tengerészeti repülőcsoport. A kötet – számos fotóval, rajzzal, színes festménnyel illusztrálva – bemutatja a közös haditengerészet kialakulását és viszonyát a repülőfegyvernemhez. Időrendi sorrendben tárgyalja az első világháborús bevetéseket, az elszenvedett veszteségeket és a géptípusokat. A hiánypótló mű a téma iránt érdeklődők számára érdekes olvasmány.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
MINDENT A HAZÁÉRT!

Első világháborús osztrák-magyar katonai alakulat- és emlékjelvények

Szerző: Sallay Gergely Pál

Zrínyi Kiadó, 2010

 

Először jelenik meg egy olyan kötet, mely átfogó módon mutatja be az osztrák–magyar katonai alakulatjelvények és az első világháborús tárgyi emlékek különleges és egyedülálló csoportját. A jelvények hírt adtak a háború jelentős hadieseményeiről, megörökítették a harcok helyszíneit és résztvevőit, emléket állítottak hadvezéreknek és közkatonáknak, hősöknek és áldozatoknak. Sajátos módon beszélik el a világháború és az abban rész vett csapatok történetét, mutatják be a harcban használt fegyvereket. A könyv ezeknek a jelvényeknek színes és különleges világába kalauzolja el az Olvasót. Nem törekszik teljességre, inkább az érdekességekre, a történeti és művészeti szempontból kiemelkedő alkotások bemutatására koncentrál 

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚ

Szerkesztette: Szabó Dániel

Osiris Kiadó, 2009

 

Az első világháború kétségtelenül meghatározó esemény volt a világ történetében. A „Nagy háború” (ahogy a kortársak nevezték, nem tudva, hogy egy még nagyobb követi, s attól kezdve majd sorszámozni kell őket) Magyarország legújabb kori történetét is döntően meghatározta. A Nemzet és Emlékezet sorozat immár tizedik kötete a korábbiaknak megfelelően háromosztatú. A Források bemutatják azt a diplomáciai (szövetségkötési és -bontási) folyamatot, amely elvezetett az 1914. augusztusi napokhoz, megismertetnek a háborúba lépésről s annak mikénti folytatásáról szóló vitákkal.

 
9 890 Ft
Akció: 8 405 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-25%
1914-1918, AZ ÚJRAÍRT HÁBORÚ

Szerzők: Stéphane Audoin-Rouzeau, Annette Becker

Fordította: Fisli Éva

L’Harmattan Kiadó, 2006

 

A harcos elszántság, a hit, a gyötrelmek felvállalása a háború hirdette célokért, csupa olyasmi, amit ma nehezen tudunk elfogadni olykor akár érteni is. Pedig a háborús múlt jelenvalósága nagyon is egyértelmű; elég, ha a térképre pillantunk, vagy a köztereinken a húszas évektől elszaporodó hősi emlékművek valamelyikére.

A jelen kötet kínálta megközelítések az erőszak, a reprezentációk és agyász megnyilvánulásainak értelmezése révén mutatis mutandis a magyar példára is gond nélkül alkalmazhatók. Az újraírt háború ugyanis nem hadtörténeti munka. Megismerteti és összegzi a háborúkutatás új eredményeit, miközben újragondolja a 20. század e kiemelten fontos eseményét.

A kötet igen sokféle forrást használ; a háborútörténetek igazoló beszédei helyett a szerzők a kortársak indíttatásaira kíváncsiak. A kulturális antropológiától ösztönözve 1914 emberei felé fordulnak, tudván, hogy a történész számára nem a felejtés a legfőbb rossz, hanem az automatizmus.

 
2 300 Ft
Akció: 1 725 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
  "AZ ORSZÁG BELEPUSZTUL EBBE A HÁBORÚBA" - Elfogyott

Berzeviczy Albert kiadatlan naplója (1914-1920)

Szerkesztő: Gali Máté

Komp-Press Kiadó, 2014

 

Bármekkora tisztító és megváltó hatása lesz talán ennek a háborúnak politikai tekintetben, az nem fogja ellensúlyozni azt a rombolást és pusztítást, amelyet példátlan brutalitásával az emberiség erkölcsi javaiban véghezvisz. Ma már nincs nemzetközi jog, tisztesség, becsület, emberiesség, sok olyan igazság sem, amelyet mindenki elismerne. Ma csak az jogos, tisztességes és igaz, amit a nemzetek határtalan és könyörtelen önzése magára nézve hasznosnak talál. Elszomorító látni, hogy a külföldi szellemi élet kitűnőségei hogy lesznek egymásután rabjaivá a legvadabb és legvadabb gyűlölködésnek.

 
3 700 Ft
  MINDENNEK VÉGE! ANDRÁSSY ILONA GRÓFNŐ ELSŐ VILÁGHÁBORÚS NAPLÓJA - Elfogyott

Szerkesztő: Kovács Lajos

Európa, 2014

 

"nem javul a világ, csak okosabb lesz, önzőbb és színtelenebb"

 

Andrássy Ilona a kiegyezés nagy formátumú politikusának, csíkszentkirályi és krasznahorkai gróf Andrássy Gyulának az unokája, Katinkának, a "vörös grófnőnek" a nővére volt. Több nyelven beszélő, a politika és a művészet iránt érdeklődő, művelt kisasszony. 1909-ben feleségül ment rajongva szeretett vőlegényéhez, Esterházy Pál grófhoz. Pápai kastélyukból rendszeresen eljártak a budapesti "világba", ki-kiruccantak Bécsbe, elutaztak Olaszországba nyaralni vagy az Alpokba zergére vadászni. Élték az arisztokraták kellemes gondokkal teli életét.

 
3 490 Ft
100 MAGYAR BAKA - Elfogyott

Történetek az első világháborúból

Historium, 2014

 

Egy háború, mely egy egész évszázadot határozott meg.

Egy háború, mely birodalmakat döntött romba.

Egy háború, amely megváltoztatta a világot.

Az első világháború több mint tizenötmillió ember halálát követelte. Ez a kötet, mely tizenkét fiatal író tizenkét történetét tartalmazza, az áldozatoknak állít emléket éppen száz évvel az első nagy világégés kitörése után.

A 100 magyar baka a fronton küzdő katonákról, hősökről és áldozatokról éppúgy mesél, mint a hátországban maradottakról, vagy épp a történelem negatív szereplőiről. Tucatnyi hangon szól és még több húrt pendít meg, hogy emlékeztessen minket: akik életükkel és vérükkel fizettek a világ bűneiért, azokat sosem szabad elfeledni emlékük örökké él.

 
2 100 Ft
EURÓPA FORGÓSZELÉBEN - Elfogyott

Szerző: Lengyel Béla

Digitális Kalamáris, 2011

 

A szarvasi születésű Lengyel Béla altábornagy mintegy negyedszázaddal ezelőtt írta meg visszaemlékezéseit. Szülővárosa e munkájának kiadásával rója le adósságát kevéssé ismert fia előtt.

Pályája korszakokat ívelt át, többnyire jelentős tisztségekben részt vett mindkét világháborúban.

Elsősorban katona volt, de gyakran és elkerülhetetlenül politikai események közepén találta magát. Véleményei mindig tárgyilagosak voltak úgy a szövetségeseink, mind az ellenfeleink vonatkozásában is. Szókimondásával, őszinteségével gyakran saját sorsát, érvényesülését is kockára tette.  Nem politizált, kivéve egyetlen estet, ha Magyarország sorsa ezt szükségessé tette.

 

 
4 500 Ft

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.