Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

AgrárjogSorrend:

  A HASZONBÉRLETI SZERZŐDÉS – MEZŐGAZDASÁGI HASZONBÉRLET

Az új Ptk. és az új földforgalmi szabályok alapján

A kézirat lezárva: 2014. július 25.

Szerző: Dr. Kiss Tibor

Magánkiadás, 2014

 

A szerző célja, hogy átfogó képet adjon a 2014-ben hatályba lépett új rendelkezésekről, a haszonbérleti szerződésről, a mezőgazdasági haszonbérlet szabályairól, elősegítve az eligazodást a jogszabályáradatban, kiindulva a szabályozás mögött meghúzódó elvekből és gyakorlati megfontolásokból, történeti előzményekből, külföldi példákból, bemutatva a hatályos rendelkezések teljességét, azok többrétegűségét, mindvégig szem előtt tartva a megújult szerződési jog és a teljesen átalakított mezőgazdasági haszonbérleti szabályozás strukturális kérdéseit és specialitásait.

 
7 245 Ft
A VIDÉKFEJLESZTÉSI JOG KIALAKULÁSA ÉS TÖRTÉNETE

A kézirat lezárva: 2008. november 25.

Szerző: Olajos István

Lektor: Dr. Prugberger Tamás

Novotni Alapítvány, 2008

 

„Jelen munka célja annak bemutatása, hogy lesz része a közösségi agrárpolitikának egy, zömében szociális, regionális, és területfejlesztési politika által kialakított, és szabályaiban a versenyjog és a közigazgatási jog, valamint pénzügyi jog által uralt terület.

Azt is be kívánom mutatni, hogy lesz az agrárjog integráns része a támogatások joga, és e terület hogy válik az egyre kevésbé finanszírozható piaci támogatások lebontásának eszközévé.”

 

Dr. Olajos István

 
4 900 Ft
BORJOGI ALAPISMERETEK - Elfogyott

Szerző: Prónay Bence

Dialóg Campus Kiadó, 2011

 

A könyv a borjog alapvető közösségi és hazai szabályait dolgozza fel kézikönyvszerűen. A könyv szerkezete a vonatkozó fogyasztóvédelmi alapokra épül és a bor elkészítésének folyamatához kötődő szabályokat veszi sorra a szőlőültetvénytől a bor forgalmazásáig. A könyv elsődleges célja, hogy olvasói rendszerében lássák az alkalmazandó borjogi szabályokat, valamint, hogy könnyen értelmezhető és kezelhető kézikönyvként segítse a borászok munkáját, ismeretterjesztőként szolgáljon a tanulni vágyók számára.

 
3 480 Ft
BORJOGÁSZ - Elfogyott

Kézikönyv a gyakorlat számára

Szerző: Dr. Kiss Eliza

Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó, 2008

 

Napjainkban a szőlészek és a borászok közösségének jogait és kötelezettségeit bonyolult ágazati joganyag határozza meg, melynek ismerete nélkülözhetetlen a hazai, illetve az európai uniós agrárigazgatásban való eligazodáshoz, ezáltal a hivatás műveléséhez.

 

A szakmai közösségek ez irányú igénye hívta életre a BorJogász című jogi szakkönyvet, amely napjaink „borjogi csíziója” szeretne lenni. Miképpen a csízió könyve az évszázados hagyományban összefoglalta a gazdák számára az éve legfontosabb teendőit és eligazodást adott a kalendáriumban, úgy szeretne segítő jobbot nyújtani e könyv a több mint 200 jogszabályból álló jogi útvesztőben.

 

A Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó olyan jogi kézikönyvet tesz a szakértő olvasó asztalára, amely a Kiadótól megszokott pontossággal és a teljesség igényével ad eligazítást a jogterület és a szakhivatalok világában. A könyv szerzője dr. Kiss Eliza jogász és közigazgatási szakember, akinek a magyar borászat iránti elhivatottsága a borásztársadalom széles köre előtt közismert.

 

A BorJogász-ból a magyar szőlész és a borosgazda tudni fogja, hogy mi a „jogi csízió” szakmájának ügyes-bajos dolgaiban, így a kiadvány reményeink szerint minden magyar gazda polcán helyet kaphat, de remélhetőleg haszonnal forgatják majd az agrár-szakigazgatásban dolgozók, az agrár-felsőoktatásban tevékenykedők, a kutatóintézetek munkatársai és mindenki, aki szeretne megfelelő támpontot kapni a jogterületen történő eligazodáshoz.

 
4 977 Ft
EREDETVÉDELMI KÉRDÉSEK A BORJOGBAN - Elfogyott

A kézirat lezárva: 2008. december 01.

Szerző: dr. jur. Szilágyi János Ede, PhD

Lektor: dr.jur. Csák Csilla PhD

Novotny Alapítvány, 2009

 

Több szempontból is unikumnak tekinthető a kötet a magyar jogtudomány területén. Új szempontokat ad az agrárjogi alapokon álló borjogi kutatásoknak, alaposan feldolgozza a szellemi tulajdon méltánytalanul elhanyagolt területét, a földrajzi árujelzőket. Fontos szempontokat tár fel a borvédjegyek, boreredetmegjelölések, hegyközségek vonatkozásában.

 

 
5 000 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.