Új jelszó Kérése
Új jelszó Kérése
KÍNÁLATUNKBÓL
Várható megjelenések

Várható megjelenések - Előrendelhető

 

nagykövet asszony

Nagykövet asszony

Szerző: Eleni Kounalakis

3 800 Ft helyett

3 080 Ft

ami nem öl meg

Ami nem öl meg

Szerző: David Lagercrantz

3 980 Ft helyett

2 985 Ft

magyar helyesírás szabályai

A magyar helyesírás szabályai

12. kiadás!

2 890 Ft helyett

2 600 Ft

Iratminták


Termék sorrend módosítás:

A BIZOMÁNYI ÉS SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI SZERZŐDÉS

Szerzők: Dr. Nemessányi Zoltán, Dr. Bán Dániel

Complex Kiadó, 2011

 

A Complex Kiadó gondozásában már csaknem két évtizede jelennek meg az egyes szerződéstípusok joganyagát és gyakorlatát bemutató jogi szakkönyvek. A bizományi és a szállítmányozási szerződés mindezidáig hiányzott a sorból. Sőt, a magyar jogirodalomban 1905-ben került sor utoljára a bizomány monografikus feldolgozására, a szállítmányozás tekintetében pedig ez egészen a mai napig elmaradt. A hiány azért is feltűnő, mert a joganyag csak keveset módosult, és a hazai polgári jog XXI. század eleji újrakodifikálása vélhetően szintén nem kíván majd alapvetően változtatni a több mint ötven éve hatályban lévő szabályok többségén. Ez a hiátus indította a szakmai és baráti kapcsolatot is ápoló szerzőpárost az egymással rendkívül szoros dogmatikai rokonságot mutató két szerződéstípus egyetlen kötetben történő, gyakorlati szempontú elemzésének publikálására az új Polgári Törvénykönyv születésének időszakában.

 
5 250 Ft
-15%
BÜNTETŐ ELJÁRÁSJOGI OLVASÓKÖNYV

Szerkesztette: Tóth Mihály

Osiris Kiadó, 2003

 

A kötet tanulmány- és döntésrészletekkel, nemzetközi dokumentumok téziseivel, iratmintákkal olvasókönyvként segíti a hallgatókat a büntető perjog elvei, intézményei megismerésében, és abban, hogy közelebb kerüljenek a sokszor száraz, pragmatikus eljárásjoghoz. Helyet kapnak a gyűjteményben a tudományág nagy "klasszikusainak" írásai és mai kiváló elméleti és gyakorlati szakemberek publikációi. A könyv a büntető eljárásjogi törvény rendszerét követve áttekinti a hazai és nemzetközi ítélkezési gyakorlat fontosabb kérdéseit, az alkotmányos, jogállami büntetőeljárás követelményeit, időtálló és hasznos háttéranyagot nyújtva egyetemistáknak és gyakorló jogászoknak egyaránt.

 
3 680 Ft
Akció: 3 130 Ft
Kezdete: 2014.11.18
A készlet erejéig!
-5%
MUNKAJOGI IRATMINTATÁR CD+ könyv

Második, bővített hatályosított kiadás

Szerző: Kócsó és Társai Ügyvédi Iroda, Pintérné dr. Torma Mária, Újházi Miklós dr.

HVG-ORAC Kiadó, 2008

 

A könyv a nagysikerű kiadvány, második, bővített, hatályosított kiadása. Az iratminták a Munka Törvénykönyve (1992.évi XXII. törvény, Mt.), a Köztisztviselők jogállásáról szóló törvény (1992. évi XXIII. Törvény, Ktv.), a Közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény (1992. évi XXXIII. törvény, Kjt.) valamint az ezekhez kapcsolódó jogszabályok figyelembevételével készültek. A könyvhöz egy, a kiadvány teljes anyagát tartalmazó CD-t is mellékelünk, így válik a Munkajogi iratmintatár egy valóban praktikus segédeszközzé a munkajoggal foglalkozó szakemberek számára.

 
8 500 Ft
Akció: 8 075 Ft
Kezdete: 2015.04.01
A készlet erejéig!
-5%
SZERZŐDÉSEK TÁRA - AZ ÚJ PTK. ALAPJÁN

Új magánjog sorozat

Szerzők: Bacher Gusztáv, Bartal Géza, Boronkay Miklós, Darázs Lénárd, Gárdos Péter, László András Dániel, Molnár Ambrus, Molnár Benedek, Németh Sándor, Szecskay Katalin, Török Tamás, Villám Krisztián, Wellmann György

Szerkesztő: Wellmann György

HVG-ORAC Kiadó, 2014

 

Ez az új Polgári Törvénykönyv alapján összeállított, több mint 120 szerződésmintát felvonultató kötet 2014. március 15. után iránytű lehet az okiratszerkesztésben. Az új polgári jogi kódex ugyanis helyenként alapjaiban változtatta meg a szerződések szabályozási rendszerét, valamint a magyar jogban eddig nem létező jogintézményeket vezetett be. Így a megszokott módszerek és szerződési sémák már nem minden esetben alkalmazhatók.

 
9 000 Ft
Akció: 8 550 Ft
Kezdete: 2015.04.01
A készlet erejéig!
-5%
TÁRSASÁGI ÉS CÉGJOGI IRATMINTATÁR

Harmadik, átdolgozott kiadás - Új magánjog sorozat 8.

Szerző: Gál Judit, Koday Zsuzsanna, Mondok Edit

Szerkesztő: Gál Judit

HVG-ORAC Kiadó, 2015

 

A nagysikerű kiadvány legújabb kiadása az új Polgári Törvénykönyv és a Cégtörvény megváltozott társasági jogi, cégjogi szabályait alapul véve ad iratmintákat a gazdasági társaságok cégbíróságokhoz intézendő beadványaihoz, de a minták számos esetben cégen belüli használatra is alkalmasak.

Az iratmintákat társasági formák szerinti bontásban közlő gyűjtemény egyaránt tartalmaz az alapítási és a változásbejegyzési ügyekhez tartozó dokumentumokat, így mind a cégalapításban érdekelt, mind a már működő társaságok számára hasznos lehet.

 
9 000 Ft
Akció: 8 550 Ft
Kezdete: 2015.04.01
A készlet erejéig!
A SPECIÁLIS TÁRSASÁGOK IRATMINTATÁRA - Elfogyott

A kézirat lezárva: 2000. május 1.

Szerzők: Barta Judit, Kovács István

Lektorálta: Miskolczi Bodnár Péter

KJK-KERSZÖV Jogi és Üzleti Kiadó Kft., 2000

 

A könyv a Kiadó iratmintatár-sorozatának harmadik kötete, mely témájában szervesen kapcsolódik „A speciális társaságok” című kiadványhoz. A szerzők - a már megszokott formában - sok-sok magyarázattal ellátott példairatokat sorakoztatnak fel a Kiskommentárban tárgyalt társaságokkal összefüggésben, az ott nyújtott információk gyakorlatias kiegészítésével.

 
6 090 Ft
  BÜNTETŐ ELJÁRÁSJOGI ÉS BÜNTETÉS VÉGREHAJTÁSI JOGI IRATMINTATÁR  - Elfogyott

Szerzők: Máziné dr. Szepesi Erzsébet, dr. Házi Lajos

Complex Kiadó, 2007

 

 

Öt év után új tartalommal, új szerzők munkájaként jelent meg a büntetőjoghoz kapcsolódó iratmintatárunk. A büntető eljárásjogi és büntetés végrehajtási jogi iratmintatár az eltelt esztendők jogszabályi változásainak figyelembevételével készült. Több mint kétszáz iratminta segíti - elsősorban, de nem kizárólag - a gyakorló ügyészek és bírók munkáját. Haszonnal forgathatják továbbá joghallgatók, szakvizsgára készülők és a fogalmazóképzések résztvevői is.

 
5 775 Ft
KÖZOKTATÁSI IRATMINTATÁR  - Elfogyott

Lektor: dr. Szüdi János

Complex Kiadó, 2010

 

A kötet a legfontosabb munkaügyi és tanügyi iratmintákat mutatja be, valamint azon jogszabályi tartalmi elemeket, amelyek az egyes intézményi dokumentumok elkészítésénél feltétlenül szükségesek.

Szem előtt tartottuk a tavaszi jogszabály-módosításokat is, így mind a hatályos, mind a 2010. augusztus 1-jétől hatályba lépő jegyzékeket és a pedagógia szakszolgálatok számára fontos dokumentációt is közöljük. Ennek az iratmintatárnak tehát az a célja, hogy

- segítséget nyújtson mindazoknak, akik elsősorban nem jogászként próbálnak meg eligazodni a jogszabályok labirintusában,

- egy helyen gyűjtse össze a gyakorlati segítséget nyújtó szakmai anyagokat és a hátteréül szolgáló jogszabályi rendelkezéseket.

 
3 675 Ft

Termék sorrend módosítás:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.