Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Debrecen University Press

Fő kategória >KIADÓ >D-F >Debrecen University Press

Sorrend:


-20%
A SZÖVEGGENETIKA ELMÉLETE ÉS GYAKORLATA

Csokonai könyvtár : Bibliotheca studiorum litterarium

Szerző: Tóth Réka

Debrecen University Press, 2013

 

A szöveggenetika az írás folyamatát rekonstruálja és elemzi: a kéziratokban mozgásban lévő szöveg mintájára mozgásban lévő elméletnek és szövegmegközelítési módnak nevezhetnénk, amely saját szövegvizsgálati módszerrel és kiadási gyakorlattal rendelkezik. Ez a könyv e több tudományággal és az irodalomtudományon belül is számos területtel szoros kapcsolatban álló irányzat kritikai bemutatására vállalkozik, azt remélve, hogy eredményei és kérdésfeltevései nemcsak az elméleti kérdések és az irodalomtudományi nóvumok iránt fogékony egyetemi hallgatók és tanárok, hanem néhány kalandvágyó olvasó figyelmére is számot tarthat.

 
3 230 Ft
Akció: 2 585 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
A MODERN INDIVIDUALITÁS HEGEL GYAKORLATI FILOZÓFIÁJÁBAN

Szerző: Rózsa Erzsébet

Debrecen University Press, 2013

 

A modern individualitás Hegel gyakorlati filozófiájában című könyvében Rózsa Erzsébet Hegel individualitás-elméletének rekonstukciójára vállalkozik, a hegeli modernitás-koncepció nézőpontjából. A modern individualitás a hegeli gyakorlati filozófia egyik centrális toposza, amely szisztematikusan elsősorban a szubjektív, az objektív és az abszolút szellem individualitás-formáiban vizsgálható.

 
2 870 Ft
Akció: 2 295 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A MÁSIK WOOLF

Orbis litterarum

Szerző: Séllei Nóra

Debrecen University Press, 2012

           

Séllei Nóra új könyve Virginia Woolf kései és kevésbé ismert, de annál érdekesebb korszakának felfedezésére hívja az olvasót, jelentősen kitágítva az eddig ismert Woolf-képet. A harmincas évekbeli regényeket (Flush, Az évek, Felvonások között) és a kötetterjedelmű esszét, a Három adományt olyan, a szövegek kulturális (ön)reflexivitására épülő összefüggések szövik át, melyeknek alapján az eddig különállóként olvasott szövegek az életmű jellegzetes korszakává rendeződnek. Az intertextuális utalások, a műfajparódiák, az angolság - nemi kódoktól sem mentes - kulturális toposzainak és nagy narratíváinak az átírásai és kifordításai a hol játékos, hol groteszkbe hajló kulturális emlékezet révén egy másik arcát mutatják annak a Woolfnak, akit a legnagyobb modernista írónőként tart számon az irodalomtörténet.

 
2 980 Ft
Akció: 2 385 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
  A MAGYAR EMLÉKEZETHELYEK KUTATÁSÁNAK ELMÉLETI ÉS MÓDSZERTANI ALAPJAI

Loci memoriae Hungaricae

Szerkesztő: S. Varga Pál, Száraz Orsolya és Takács Miklós

Debrecen University Press, 2013

 

Az emlékezethely (lieu de mémoire) Pierre Nora francia történész nagy hatású kezdeményezése nyomán mára nemzetközileg elfogadott tudományos terminussá vált; a modern kor kollektív emlékezetének azt a sajátosságát ragadja meg, hogy egy-egy közösség a gyors változások által előidézett felejtésnek jelképes, saját múltja emlékeit hordozó tárgyakkal igyekszik gátat vetni...

 

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A KÖZIGAZGATÁS QUASI BÍRÁSKODÁSI TEVÉKENYSÉGE

Szerző: Árva Zsuzsanna

Debrecen University Press, 2014

 

Elsősorban az elmélet számára jelenthet adalékot a quasi bíráskodás fogalmának a meghatározása, valamint azon szempontok kimunkálása, amelyek alapján a közigazgatási és az igazságszolgáltatási tevékenység elválasztható egymástól. Szintén elméleti jellegű eredmény a közigazgatási büntetőbíráskodás rendszerének újragondolása, illetve elhelyezése a közigazgatási szankciók rendszerében.

 
2 980 Ft
Akció: 2 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A HIPERTEXT PARADIGMA A SZÖVETTANBAN ÉS A STILISZTIKÁBAN

Szerző: Boda István Károly - Porkoláb Judit

Debrecen University Press, 2012

 

Napjaink kultúrájának egyik alapproblémája a hagyományosan és az elektronikusan hozzáférhető információ robbanásszerű növekedése, amely mind a releváns információ visszakeresése, mind a megtalált információ feldolgozása szempontjából komoly nehézségeket jelent. A problémára, ill. az alapproblémát alkotó, azt különböző szempontok alapján szűkítő részproblémákra adott - és egyes elemeikben szükségszerűen átfedő - megoldási kísérletek közül az egyik legismertebb a hipertext (ill. hipermédia) koncepciójának kidolgozása és széles körű alkalmazása.

 
3 150 Ft
Akció: 2 520 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
"JOE CSIKORGÓ FOGSORA VAGYOK"

Vázlat a kortárs amerikai minimalista prózáról

Orbis Litterarum - Világirodalmi sorozat

Szerző: Sári B. László

Debrecen University Press, 2014

 

Sári B. László könyve a kritika kulturális fordulatának jegyében, a kulturális mező egészébe beágyazottan veszi szemügyre a minimalistának nevezett kortárs amerikai próza legújabb fejleményeit. Monográfiája teljességgel új szemléleti keretek között végzi el a minimalista próza vizsgálatát: olyan szempontok alapján olvassa a nálunk is jól ismert Chuck Palahniuk és Bret Easton Ellis, valamint több más kortárs amerikai prózaíró szövegeit, amelyek jobbára hiányoznak a magyar nyelvű irodalomtörténet- írás és regényolvasás kelléktárából.

 
1 200 Ft
Akció: 960 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
DEUTSCH-UNGARISCHE KONTRASTIVE GRAMMATIK - Elfogyott

Szerző: Jiří Pilarský

DUPress, 2013

 
14 500 Ft
SZEMÉLYISÉGLÉLEKTAN 1. - Elfogyott

Szerző: Körmendi Attila, Sztancsik Veronika

Debrecen University Press, 2013

 

"Könyvünkkel a Személyiséglélektan I. tantárgy tanulását szeretnénk megkönnyíteni pszichológus hallgatók számára. Bemutatjuk, mivel foglalkozik a személyiséglélektan, hogyan kapcsolódnak össze a személyiséglélektani elméletek a klinikai gyakorlattal. Ismertetjük a történeti szempontból lényeges elméleteket, melyek segítségével megértjük, hogyan fejlődött a személyiségről való tudásunk a pszichológia formálódása során..."

 
1 920 Ft
FRANCIA-MAGYAR KAPCSOLATOK A KÖZÉPKORBAN - Elfogyott

Speculum historiae Debreceniense

Szerző: Györkös Attila, Kiss Gergely

Debrecen University Press, 2013

 

Jelen kötet a Debreceni Egyetem Történeti Intézetében Francia-magyar kapcsolatok a középkorban címmel rendezett konferencia előadásainak szerkesztett változatát tartalmazza, három nagy tematikus egységbe foglalva. A Magyar-francia kapcsolatok a narratív forrásokban és a történetírásban fejezet tanulmányainak zöme irodalmi-történeti ihletettségű: a chansons de geste, a hősénekek, a keresztes háborúktól inspirált bizánci regények, az "udvari szerelem" mítoszát megteremtő Andreas Capellanus, a krónikák és egyéb elbeszélő források magyarságképe rajzolódik ki.

 
5 010 Ft


Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.