Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Debrecen University Press

 Fő kategória >KIADÓ >D-F >Debrecen University Press

Sorrend:


-20%
A MODERN INDIVIDUALITÁS HEGEL GYAKORLATI FILOZÓFIÁJÁBAN

Szerző: Rózsa Erzsébet

Debrecen University Press, 2013

 

A modern individualitás Hegel gyakorlati filozófiájában című könyvében Rózsa Erzsébet Hegel individualitás-elméletének rekonstukciójára vállalkozik, a hegeli modernitás-koncepció nézőpontjából. A modern individualitás a hegeli gyakorlati filozófia egyik centrális toposza, amely szisztematikusan elsősorban a szubjektív, az objektív és az abszolút szellem individualitás-formáiban vizsgálható.

 
2 870 Ft
Akció: 2 295 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A MÁSIK WOOLF

Orbis litterarum

Szerző: Séllei Nóra

Debrecen University Press, 2012

           

Séllei Nóra új könyve Virginia Woolf kései és kevésbé ismert, de annál érdekesebb korszakának felfedezésére hívja az olvasót, jelentősen kitágítva az eddig ismert Woolf-képet. A harmincas évekbeli regényeket (Flush, Az évek, Felvonások között) és a kötetterjedelmű esszét, a Három adományt olyan, a szövegek kulturális (ön)reflexivitására épülő összefüggések szövik át, melyeknek alapján az eddig különállóként olvasott szövegek az életmű jellegzetes korszakává rendeződnek. Az intertextuális utalások, a műfajparódiák, az angolság - nemi kódoktól sem mentes - kulturális toposzainak és nagy narratíváinak az átírásai és kifordításai a hol játékos, hol groteszkbe hajló kulturális emlékezet révén egy másik arcát mutatják annak a Woolfnak, akit a legnagyobb modernista írónőként tart számon az irodalomtörténet.

 
2 980 Ft
Akció: 2 385 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
  A MAGYAR EMLÉKEZETHELYEK KUTATÁSÁNAK ELMÉLETI ÉS MÓDSZERTANI ALAPJAI

Loci memoriae Hungaricae

Szerkesztő: S. Varga Pál, Száraz Orsolya és Takács Miklós

Debrecen University Press, 2013

 

Az emlékezethely (lieu de mémoire) Pierre Nora francia történész nagy hatású kezdeményezése nyomán mára nemzetközileg elfogadott tudományos terminussá vált; a modern kor kollektív emlékezetének azt a sajátosságát ragadja meg, hogy egy-egy közösség a gyors változások által előidézett felejtésnek jelképes, saját múltja emlékeit hordozó tárgyakkal igyekszik gátat vetni...

 

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A KÖZIGAZGATÁS QUASI BÍRÁSKODÁSI TEVÉKENYSÉGE

Szerző: Árva Zsuzsanna

Debrecen University Press, 2014

 

Elsősorban az elmélet számára jelenthet adalékot a quasi bíráskodás fogalmának a meghatározása, valamint azon szempontok kimunkálása, amelyek alapján a közigazgatási és az igazságszolgáltatási tevékenység elválasztható egymástól. Szintén elméleti jellegű eredmény a közigazgatási büntetőbíráskodás rendszerének újragondolása, illetve elhelyezése a közigazgatási szankciók rendszerében.

 
2 980 Ft
Akció: 2 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A HIPERTEXT PARADIGMA A SZÖVETTANBAN ÉS A STILISZTIKÁBAN

Szerző: Boda István Károly - Porkoláb Judit

Debrecen University Press, 2012

 

Napjaink kultúrájának egyik alapproblémája a hagyományosan és az elektronikusan hozzáférhető információ robbanásszerű növekedése, amely mind a releváns információ visszakeresése, mind a megtalált információ feldolgozása szempontjából komoly nehézségeket jelent. A problémára, ill. az alapproblémát alkotó, azt különböző szempontok alapján szűkítő részproblémákra adott - és egyes elemeikben szükségszerűen átfedő - megoldási kísérletek közül az egyik legismertebb a hipertext (ill. hipermédia) koncepciójának kidolgozása és széles körű alkalmazása.

 
3 150 Ft
Akció: 2 520 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
"JOE CSIKORGÓ FOGSORA VAGYOK"

Vázlat a kortárs amerikai minimalista prózáról

Orbis Litterarum - Világirodalmi sorozat

Szerző: Sári B. László

Debrecen University Press, 2014

 

Sári B. László könyve a kritika kulturális fordulatának jegyében, a kulturális mező egészébe beágyazottan veszi szemügyre a minimalistának nevezett kortárs amerikai próza legújabb fejleményeit. Monográfiája teljességgel új szemléleti keretek között végzi el a minimalista próza vizsgálatát: olyan szempontok alapján olvassa a nálunk is jól ismert Chuck Palahniuk és Bret Easton Ellis, valamint több más kortárs amerikai prózaíró szövegeit, amelyek jobbára hiányoznak a magyar nyelvű irodalomtörténet- írás és regényolvasás kelléktárából.

 
1 200 Ft
Akció: 960 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
DEUTSCH-UNGARISCHE KONTRASTIVE GRAMMATIK - Elfogyott

Szerző: Jiří Pilarský

DUPress, 2013

 
14 500 Ft
SZEMÉLYISÉGLÉLEKTAN 1. - Elfogyott

Szerző: Körmendi Attila, Sztancsik Veronika

Debrecen University Press, 2013

 

"Könyvünkkel a Személyiséglélektan I. tantárgy tanulását szeretnénk megkönnyíteni pszichológus hallgatók számára. Bemutatjuk, mivel foglalkozik a személyiséglélektan, hogyan kapcsolódnak össze a személyiséglélektani elméletek a klinikai gyakorlattal. Ismertetjük a történeti szempontból lényeges elméleteket, melyek segítségével megértjük, hogyan fejlődött a személyiségről való tudásunk a pszichológia formálódása során..."

 
1 920 Ft
FRANCIA-MAGYAR KAPCSOLATOK A KÖZÉPKORBAN - Elfogyott

Speculum historiae Debreceniense

Szerző: Györkös Attila, Kiss Gergely

Debrecen University Press, 2013

 

Jelen kötet a Debreceni Egyetem Történeti Intézetében Francia-magyar kapcsolatok a középkorban címmel rendezett konferencia előadásainak szerkesztett változatát tartalmazza, három nagy tematikus egységbe foglalva. A Magyar-francia kapcsolatok a narratív forrásokban és a történetírásban fejezet tanulmányainak zöme irodalmi-történeti ihletettségű: a chansons de geste, a hősénekek, a keresztes háborúktól inspirált bizánci regények, az "udvari szerelem" mítoszát megteremtő Andreas Capellanus, a krónikák és egyéb elbeszélő források magyarságképe rajzolódik ki.

 
5 010 Ft


Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.