Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Gondolat Kiadó

 Fő kategória >KIADÓ >G-I >Gondolat Kiadó

Sorrend:

-15%
  A MÁSODIK ELJÖVETEL. MŰFORDÍTÁSOK A VILÁG KÖLTÉSZETÉBŐL

Szerző: Tornai József

Gondolat Kiadó, 2010

 

Tornai József új kötete négy kontinens ismert és kevésbé ismert költőinek verseiből készült műfordításokat gyűjt egybe, melyek kötetben most olvashatók először.

 
3 490 Ft
Akció: 2 965 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
CSILLAGANYÁM, CSILLAGAPÁM III.

Szerző: Tornai József

Gondolat Kiadó, 2008

 

Az idén nyolcvanéves költő lírai életművének harmadik kötete az utóbbi néhány esztendő gazdag termését gyűjti egybe. A kiadvány tizenegy korábban még meg nem jelent verseskönyvet tartalmaz, melyek tovább árnyalják a mindig megújulni tudó költőről kialakult képet.

 
3 480 Ft
Akció: 2 960 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
CSILLAGANYÁM, CSILLAGAPÁM I-II. KÖTET

Szerző: Tornai József

Gondolat Kiadó, 2004

 

Amit ősök hosszú sorától ingyen kapott természetem sugallatai a magyar költészetnek visszaadtak, ez az egy könyv, a Csillaganyám, csillagapám. Sok kötet, melyeknek verseit kamaszkoromtól kezdve máig írtam, de végül: ez az egy könyv. Ami még talán ezután is terem, már csak kiegészítés lehet. Ennyire voltam más és ugyanaz: ilyen szavakra, érzelmekre és belátásokra elszántan. Ezek az én lépéseim a nagy elődök nyomában. A költészet az európai-amerikai civilizáció méreteiben halott. Hogy újjászületik-e? Nem tudom. Lehet, hogy az emberiség nem tud megbirkózni a maga támasztotta létakadályokkal. A magyar vers még él, mint a nyelv is, s ha lesz kultúránk, nem múlik el a most kezdődő 21. századdal sem. (Tornai József)

 
3 980 Ft
Akció: 3 385 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
HÓVIHAR

Szerző: Szorokin, Vlagyimir

Fordította: M. Nagy Miklós

Gondolat Kiadó, 2011

 

Gondolat világirodalmi sorozat. A Hóviharral – a nagysikerű Jég-trilógia után – immár trilógiává teljesedik Szorokinnak az groteszk, futurisztikus regénysorozata is, amelynek korábbi tagjai Az opricsnyik egy napja és a Cukor-Kreml voltak. Szorokin, a meglepetések nagymestere azonban ismét formát és nyelvet vált. Ezúttal a klasszikus orosz irodalom előtt tiszteleg azzal, hogy egyik legalapvetőbb toposzát újítja fel: Puskintól kezdve Tolsztojon és Csehovon át egészen Alekszander Blokig úgy jelenik meg a mindent lelassító vagy megállító, ugyanakkor felkavaró, az emberi életet és terveket törvényszerűen felborító hóvihar, mint az orosz élet jelképe és valósága egyszerre.

 
2 480 Ft
Akció: 2 110 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
CUKOR-KREML

Szerző: Szorokin, Vlagyimir

Fordította: M. Nagy Miklós

Gondolat Kiadó, 2009

 

2028-ban járunk ismét, Az opricsnyik egy napja világában, amelyről ezúttal teljes körképet kapunk. A Rettegett Iván-i rémuralmat a nemzeti giccsel egyesítő, "újjászületett" Oroszország már túl van a vörös és szürke "zavaros időkön". Most a Nagy Falat építi, mely elkeríti az országot a külső ellenségektől, főként a megvetett Nyugat szabadosságától. Közben az Uralkodó vezetésével a titkos rendőrség és az opricsnyikgárda kemény harcot vív a belső ellenség ellen. Szorokin bámulatos fantáziával és nyelvi leleménnyel festi elénk ennek a riasztó, a középkori cárizmus, a kommunizmus és a fasizmus egynémely borzalmait már újraegyesítő, de egyelőre még viszonylag szelíd - édeskés és giccses - diktatúrának egy-egy szeletét: a Nagy Fal építésének egy napját, a szexre kiéhezett Uralkodónő ábrándozását, egy kocsmát, ahol a "hóhérok" épp megvitatják a vesszőzés és a korbácsolás előnyeit és hátrányait, egy nyilvánosházat, melyben az állami opricsnyik urat kényeztetik a leányok, egy ellenzéki gúnyirat szerzőjének kegyetlen kihallgatását, egy ellenzéki összejövetelt, melynek tagjai kábítószer hatása alatt álmukban farkassá válva darabokra szaggatják az Uralkodót és hozzátartozóit - s végül megjelenik Komjaga, az első kötet főhőse is, miután Papát, az opricsnyikok vezetőjét letartóztatták. S ki tudja, mi következik, miután Oroszország újra felbolydult, mert elfogyott a gáz?

 
2 480 Ft
Akció: 2 110 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
23 000

Szerző: Szorokin, Vlagyimir

Fordította: Holka László

Gondolat Kiadó, 2009

 

Az immár kultuszkönyvvé vált "Jég-trilógia" utolsó kötetének magyar fordítása lát most napvilágot. Az egyetlen számjegyből álló cím sokaságot takar, a Fény Testvériségének teljes létszámát jelöli. Tagjai a Szorokin trilógiájának első részében bemutatott ösvényen, azaz Bro útján haladnak - úgy, ahogyan a második részben, A jég című regényben is tették, hogy megleljék egymást szerte a világon. Egyben a végkifejlet felé is tartanak. Amely ezúttal egy emberrabló üldözéses rémálmán, döglött szukák barátnőinek kényszermunkáján keresztül közeleg, s két, hozzátartozóikat elveszített fiatal világméretű nyomozása kis híján fényt is derít rá. Akárcsak a lakott világot benépesítő lények mindegyike, a két fiatal is puszta eszköz a Testvériség átgondolt nagy tervében. A Testvériségében, amely utolsó tagjait gyűjti kitartó szorgalommal, emberi lények átalakításával, a remény köreinek megalkotásával. Majd amikor egybegyűlt a 23 000 kiválasztott, visszavonul mind, hogy kiküszöböljék a teremtés egyetlen, legnagyobb hibáját…

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
BRO ÚTJA

Szerző: Szorokin, Vlagyimir

Fordította: Holka László

Gondolat Kiadó, 2007

 

"Beszélj a szíveddel!" A jégkalapács végzi a dolgát. Felébreszti és szóra bírja a kiválasztottak szívét. Anyaga a Tunguz meteor nyomába eredő expedíció kitartásának köszönhetően, a vállalkozást elhagyó főhős látomásai és hányattatásai nyomán lesz hozzáférhető. A Magyarországon is nagy sikert aratott A jég című regény szerzője, Vlagyimir Szorokin a posztmodern orosz irodalom világszerte legismertebb és sokat vitatott alakja. E regényében tovább szövi a Fény Testvériségének mondáját. A Bro útja, bár másodikként íródott, A jég történetének előzményeit mondja el. A főhős a klasszikus családregények elbeszélő modorában járja be a 20. század első felének Oroszországát, majd az űrbéli anyag érintésére szíve felébred, s ő fokozatosan átalakul. Átváltozása nyomán újonnan szerzett társaival együtt apránként elszakad a föld lakóitól, az emberektől. Az emberek világát kívülről látja, célirányosan ténykedő robotokként észleli. Ugyanakkor kitartóan kutatja közöttük a Testvériség tagjait, hogy rátaláljon a Nagy Kör megalkotásához, azaz a világharmónia megteremtéséhez szükséges huszonháromezer kiválasztottra, akik a szív hangján szólnak egymáshoz.

 
2 480 Ft
Akció: 2 105 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
HÁROM PÁR NŐI LÁB

Szerző: Szász Anna

Gondolat Kiadó, 2004

 

Az ismert újságíró évtizedekig a Nők Lapja rovatvezetője volt, jelenleg az Esély című folyóirat szerkesztője. 1997-2003 között írott szubjektív jegyzeteiből válogatott ebbe a kötetbe. Mint írja, igyekeztem úgy válogatni, hogy abból kikerekedjék valamilyen kép a rendszerváltozást követő hétköznapok történéseiből, kuszaságaiból, értékzavaraiból, abból a mély ellentmondásból, ami a megnyert egyéni szabadságjogok és az elveszített egzisztenciális biztonság: magyarul a tömeges elszegényedés között feszül. Még egy szempont vezetett. Nevezetesen annak a meggyőződésemnek szerettem volna hangot adni, hogy életünk átível a rendszereken, hogy létezésünk mikéntje talán nem annyira ítélkezés, mint inkább a megismerés tárgya. Ezt akartam kifejezni abban az írásomban is, amelynek címe: Jelentem, éltünk.

 
1 480 Ft
Akció: 1 260 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
GALÍCIAI TÖRTÉNETEK

Szerző: Stasiuk, Andrzej

Fordította: Mihályi Zsuzsa

Gondolat Kiadó, 2003

 

Andrzej Stasiuk nem moralizál, a politikát is éppen csak érinti, itt-ott elejtett mondatokból derül ki, hogy itt valamikor falu volt, de kitelepítettek, elhurcoltak mindenkit, amott egy templom állt, ma csak a helye, ahol sokáig nem nőtt fű, akkor is csak csalán, ez az a növény, mely a pusztulás után leghamarabb megjelenik, ahol döngölt agyagon térdelnek a nők, és megtudják azt is, hogy az oroszok nem hisznek semmiben. (Tar Sándor)

 
1 500 Ft
Akció: 1 275 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
A BOLDOGSÁG 33 PILLANATA

Szerző: Schulze, Ingo

Gondolat Kiadó, 2003

 

Schulze első könyve volt ez a kötet, mely a szerző pétervári élményeit dolgozza fel. Ingo Schulze minimalista prózáját kritikusai egy része Raymond Carver novelláihoz hasonlítja. A New Yorker Pelevinnel együtt a legjobb európai írók közé sorolta. Több mint tizenöt nyelvre fordították le műveit.

 
2 100 Ft
Akció: 1 785 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
KÖZMUNKÁK I-II.

Szerző: Rosenboom, Thomas

Fordította: Gera Judit, Tálas Zsófia

Gondolat Kiadó, 2009

 

Rosenboom, a kortárs holland irodalom egyik legkitűnőbb prózaírójának regénye a tizenkilencedik század végének Hollandiájába repíti vissza az olvasót. Amszterdamban ekkor kapnak lendületet a nagyvárosi építkezések, ekkor épül többek között a Központi Pályaudvar és vele szemben a Victoria Hotel, a Concertgebouw és az új Rijksmuseum. De mi az oka annak, hogy az akkoriban oly modernnek számító Victoria Hotel homlokzatában mind a mai napig mégis fennmaradt két régi kis ház? Milyen történet húzódik meg a múlt e két zárványa mögött?

 
4 800 Ft
Akció: 4 080 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
A JÁRVÁNY

Szerző: Reybrouck, David van

Fordította: Bérczes Tibor

Gondolat Kiadó, 2010

 

David van Reybrouck régészettel foglalkozó doktori dolgozatát írja, amikor véletlenül kezébe kerül egy könyv, amelyben egy különös plágiumvádról olvas. Elhatározza, hogy kideríti, valóban Eugéne Marais dél-afrikai amatőr természettudós és költő írása alapján született-e az eddigi egyetlen belga Nobel-díjas író, Maurice Maeterlinck könyve a termeszekről. Kutató munkája során megismerkedik az egykor roppant népszerű, de ma inkább csak színpadi szerzőként ismert Maeterlinck írói pályafutásával, amelyben egy idő után a pénz legalább olyan fontos ihletforrás volt, mint a választott tárgy iránti kíváncsiság.

 
3 250 Ft
Akció: 2 765 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
AZ ÉG VÉRE

Szerző: Rawicz, Piotr

Fordította: Klimó Ágnes

Gondolat Kiadó, 2010

 

Gondolat világirodalmi sorozat Az ég vére című regény és addig alig ismert szerzője, az Ukrajnában született Piotr Rawicz egy csapásra világhírűvé vált, amikor 1961-ben a Gallimard kiadó közreadta ezt az írást, amely a „holokauszt-irodalom” címszó alatt számon tartott művek legnagyobbjai közé emelkedett. A regény, amelyet a következő években 16 nyelvre fordítottak le, egy eltemetett város története és egy emberé, akinek egyetlen igazi otthona van: a menekülés és a kudarc. Ez az „otthon” döbbenetes, gyakran látomásos események sorozata, amelyekről sokszor nehezen tudjuk eldönteni, személyes élményt beszélnek-e el, vagy a kegyetlen álmoktól gyötört költő képzeletéből fakadnak. Rawicz az elmondhatatlan tapasztalatának olyan költői megfelelőjét találta meg, amelyben együtt van a fekete humor, a szürrealista-barokk, az abszurd, a tárgy nélküli lázadás, sőt a szentségtörés is. És ezt a könyvet, metafizikai töltése ellenére – vagy talán éppen amiatt – úgy olvassa az ember, egy lélegzetre, mint egy detektívregényt, miközben a bűvölettől és a rémülettől eláll a lélegzete.

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
KRISTÁLYVILÁG

Szerző: Pelevin, Viktor

Gondolat Kiadó, 2005

 

Ott lenni Pelevinnél nem időfecsérlés, mert elragad a talált világok karneválja, mert hihetetlen bátor ez a fickó, nem pöcsöl a mondatokkal, nem érdekli tetszik-e vagy nem, hogy elvárásoknak megfelel-e vagy nem. Az érdekli, hogy odategye, amit oda akar.

 
2 480 Ft
Akció: 2 110 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
NAGY EURÓPAI REGÉNY

Szerző: Peeters, Koen

Fordította: Varga Orsolya

Gondolat Kiadó, 2010

 

Akcentusok A belgiumi flamand író olyan amerikai irodalmi nagyságok példáját követve, mint Tom Wolfe vagy Jonathan Franzen, elhatározta, hogy megírja a Nagy Amerikai Regény európai párját. A regény sajátos felépítéséhez Primo Levi Periódusos rendszer című kötete adta az ötletet. Peeters könyvének valamennyi fejezete egy-egy főváros. Ezzel jelzi, hogy a mai Európa olyan, mintha minden alkotórésze egy-egy „kémiai elem volna az elmés brüsszeli rendszerben”. Theo, a reklámajándékokat értékesítő cég tulajdonosa útnak indítja ifjú munkatársát, Robint, a regény főhősét, hogy puhatolja ki, milyen új módszerekre volna szükség a globalizáció és az euró uniformizált Európájában cége megújításához.

 

 
2 800 Ft
Akció: 2 380 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
  KIJÖSSZ EGY HÁZBÓL. SZINTAKTIKUS ÉS GRAFIKAI NYOMATOK, 1987/2003

Szerző: Pavlovits Miklós

Gondolat Kiadó, 2005

 

Az a gondolat, hogy "a belső a külső", korántsem mágikus. Paradox formája arra szolgál, hogy egyszerre támadja azt a kettős ítéletet, mely szerint a tudat belső világ, a világ pedig külső. Mondhatjuk a "-ban" rag egy másik jelentése szerint, hogy az ember a világban van, de itt a "-ban" már elveszítette a térbeli tartályra utaló jelentését. Vissza kell jutnunk a másság eredeti, redukálhatatlan dimenziójához. Paul Ricoeur A TERMÉSZET ÉS A SZABÁLYOK Az Ernst Múzeum kiállításán nyomon követhetjük azt a folyamatot, ahogyan Konkoly művészetében a figurativitás megjelenik. Az erősen kontrasztos és élesen geometrikus formákra szabott képeket a konkrétság, a megszámlálhatóság, statikusság jellemzi.

 
1 190 Ft
Akció: 1 010 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
FÉLSZÁZ ÉV A MIKROFON ELŐTT

Szerző: Padisák Mihály

Gondolat Kiadó, 2010

 

Padisák Mihály 100 történetben olvasmányosan megírt pályarajza felöleli rádiós pályafutását, melyben volt országjáról riporter, irodalmi, honismereti, tehetségkutató műsorok szerkesztője, rádiódramaturg, kitalálta és meghonosította a vetélkedő műfaját, sok mai nagy művészt indított el ifjan útjára, és rádióhallgatók millióinak szerzett gondolkodásra és cselekvésre késztető élményeket a Miska bácsi levelesládájával. Könyvében bepillantást nyújt a Magyar Rádió életébe, a műsorkészítésbe, felvillannak a kor jeles művészeihez és kedves hallgatóihoz fűződő kapcsolatai. A könyv megjelenése szülinapi köszöntés is az egykori levelezőktől, a júniusban 80 éves Miska bácsinak.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
NEM DUNA, GENFI-TÓ

Szerző: Náray Péter

Gondolat Kiadó, 2010

 

A kötet a nemrégiben elhunyt, jogász és közgazdász végzettségű szerző emlékiratait teszi közzé, ám jóval több memoárnál: alapos leírást tartalmaz a globalizáció alapintézményeinek működési elveiről és gyakorlatáról, valamint a multilaterális diplomácia természetéről. A szerző Magyarországon aktív szerepet játszott a magyar külgazdaság reformjában, 1988-tól pedig Genfben dolgozott a GATT és a WTO (Kereskedelmi Világszervezet) első magyar alkalmazottjaként, s részt vett a globalizáció alapjául szolgáló nagyszabású kereskedelmi liberalizáció alapjainak kidolgozásában. 1995 és 2000 között Genfben Magyarország ENSZ nagykövete volt, majd a WTO, illetve az ENSZ tisztviselője. Nemzetközi tisztviselőként, illetve nagykövetként mintegy 90 külföldi országban járt. Számos olyan eseménynek volt résztvevője, amelynek ma már történelmi jelentősége van. Az emlékiratok egyik központi témája a globalizáció folyamatának és működése természetének a bemutatása: miként vált bolygónk egyetlen nagy piaccá, hogyan szólnak bele mindennapi döntéseinkbe az üzleti motivációk, és mi ezeknek a kihatása életünkre, a világpolitikára és a Föld jövőjének alakítására.

 
3 800 Ft
Akció: 3 230 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
AZ ÜVEGHÍD

Szerző: Minco, Marga

Fordította: Gera Judit

Gondolat Kiadó, 2007

 

"Hálás feladat... bujkálásról írni kisregényt, hiszen letehetetlen, akár egy kalandregény, s ráadásul katartikus élményben is részesíti olvasóját. Minco túlélésről szóló kisregényének fiatal hősnője lakásról lakásra menekül, és vált mindannyiszor identitást. Üresjáratban, akárha kínzó saját emlékünk volna, forog egy képzeletbeli lemezjátszón, a Pilinszky hangját belénk sulykoló lemez, amely szerint, ami megtörtént nem tud véget érni. Pedig milyen jó volna... elmondani azt is, hogy az igazi író - világszerte és az idők kezdetétől - ezerszer inkább kivetett, mint befogadott." (Takács Zsuzsa)

 
1 690 Ft
Akció: 1 435 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
A SZMIRNAI BOSZORKÁNYOK

Szerző: Meimaridi, Mara

Fordította: Hargitai Nóra

Gondolat Kiadó, 2011

 

Hogyan juthat előbbre egy szegény családból származó nő a 19. századi Szmirnában? Persze: úgy, hogy jól megy férjhez. És hogyan szerezzen megfelelő férjet, ha nem különösebben vonzó? Hát például mágiával… A regény Katina történetét meséli el, akinek életébe döntő fordulatot hoz az a nap, amikor megismeri Attartot, a török varázslónőt. Ahogy egyre jobban megtanulja alkalmazni a mágiát, nincs, ami megállítsa: egymást követő négy férje révén egyre magasabb társadalmi rétegbe kerül. A mágia biztosította lehetőségekkel élni is képes: egyre inkább elboldogul az üzleti életben, míg végül Szmirna egyik legbefolyásosabb asszonyává válik. Katina történetét száz évvel később élő rokona, Maria meséli el, aki megtalálva a varázslónő titkos iratait, maga is egyre jobban a mágia hatása alá kerül… Az élvezetes regény, mely színes képet fest a korabeli Szmirna multietnikus forgatagáról és a korabeli társadalmi viszonyokról, no meg a mágiáról, sikerkönyv volt Görögországban, televíziós sorozat is készült belőle.

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
GEOMETRIA

Szerző: McEwan, Ian

Gondolat Kiadó, 2000

 

Ian McEwan tavaly, ötvenéves korában kapta meg a legrangosabb angol irodalmi elismerést, a Booker-díjat. McEwan olyan szexuális tabukat dolgoz fel a legmagasabb irodalmi szinten, melyekkel az olvasó korábban csak bestsellerek vagy tiltott kiadványok lapjain találkozhatott.

 
1 500 Ft
Akció: 1 275 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
MALVINA TRIFKOVIC ÉLETRAJZA

Szerző: Kovac, Mirko

Gondolat Kiadó, 2003

 

A Rovinjban élő, európai hírű szerző regénye a test lázadását mutatja be levelek, dokumentumok, vallomások formájában. Malvina a század elején kerül Budapestre a pravoszláv nőképző intézetbe, ahol gyengéd viszonyt alakít ki az egyik növendékkel, majd megszökik egy horvát lókereskedővel.

 
1 100 Ft
Akció: 935 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
MONTECORE. EGY PÁRJÁT RITKÍTÓ TIGRIS

Szerző: Khemiri, Jonas Hassen

Fordította: Papolczy Péter

Gondolat Kiadó, 2009

 

Az első regényével nemrég debütált fiatal író, Jonas egy nap különös e-mailt kap egy bizonyos Kadirtól, apja gyerekkori barátjától Tunéziából. "Kadir gombolja a klaviatúrát", hangzik a meghökkentő kezdet. Kadir ezután elküldi a maga egészen egyéni, a franciát, svédet és arabot vegyítő, ráadásul képzavarokkal és bombasztikus metaforákkal tűzdelt nyelvezetén írt visszaemlékezéseit közös napjaikról. Ha már Jonas írásra adta a fejét, javasolja Kadir, írja meg eltűnt apja kacskaringós élettörténetét az ő segítségével, hiszen ennél jobb "sztori" nincs is.

 
2 800 Ft
Akció: 2 380 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
NÁDSZÁLAK AZ ŐSZI SZÉLBEN

Szerző: Kállai Vilmos

Gondolat Kiadó, 2008

 

A Nádszálak az ősz szélben az elmúlt ötven év magyar történelmét feldolgozó regényciklus első darabja, melynek középpontjában az 1956-os forradalom áll. A Barankovics Alapítvány szépirodalmi pályázatának díjnyertes műve.

 
2 850 Ft
Akció: 2 425 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
MOSZKOVIÁDA

Szerző: Jurij Andruhovics

Fordította: Körner Gábor

Gondolat Kiadó, 2007

 

Jurij Andruhovics (1960) a rendszerváltás utáni ukrán irodalom legismertebb képviselője, műveit lefordították angolra, oroszra, németre, lengyelre és finnre (magyarul eddig egy kisregénye jelent meg). A 80-90-es évek fordulóján hatalmas tömegeket vonzó költői esteken és happeningeken ismertté vált író mintegy emblematikus figurája a szovjet- és narodnyik hagyományokkal egyaránt szakító, okkal, ok nélkül "posztmodernnek" nevezett, ironikus-szatirikus új ukrán irodalomnak. A műfaji paródiák mellett (thriller, love story, önéletrajz, esszé, társadalomrajz stb.) számos lehetséges allúzióval (Jerofejev, Bulgakov, Joyce, Dante, Konwicki) szolgáló, élvezetes stílusban megírt szatirikus regény páratlanul pontos - és korántsem csupán a rendszerváltás pillanatára érvényes - diagnózis a posztszovjet pszichéről, a felbomló, de részeiben is tovább élő birodalomról.

 

 
2 190 Ft
Akció: 1 860 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
VISSZA KONGÓBA

Szerző: Joris, Lieve

Gondolat Kiadó, 2008

 

A könyv főszereplője Zaire, még ha Kongónak hívják is a címben. A belga Lieve Joris, a könyv elbeszélője újságíróként, illetve egy volt kongói misszionárius unokahúgaként utazza be Mobutu országát. Megérkezése után néhány hétig még a páterek és volt gyarmatosok veszik szárnyaik alá, de Joris határozottan küzd a függetlenségéért. Teherautó-utazást tesz egyik faluból a másikba, meglátogatja nagybátyja kedvenc posztját, majd összezavarodva menekülőre fogja a dolgot, egy rozoga hajóval felhajózik a Kongón, miközben szembesül saját beidegződéseivel és előítéleteivel. Megismerkedik a zaire-i értelmiség néhány tagjával, elmélkedik modernitás és hagyomány viszonyán. Végül ártatlanul börtönbe kerül, kiszabadulása után pedig remegve reménykedik benne, hogy nem utasítják ki az országból. Joris könyve nemcsak izgalmas beszámoló egy gyönyörű és sokszínű országban tett utazásról, hanem a kíváncsiság, az elmélkedés, a megbocsátás, a másikkal és az önmagunkkal való szembenézés elkerülhetetlenségének dokumentuma is.

 
2 450 Ft
Akció: 2 085 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
FANTOMFÁJDALOM

Szerző: Grunberg, Arnon

Fordította: Wekerle Szabolcs

Gondolat Kiadó, 2003

 

Úgy látszik, körülbelül ennyi marad egy-egy életből, ha összefoglalja az ember. Az író Robert G. Mehlman fiának a regény végén néhány mondatban sikerül összefoglalni apjának kitartóan esetleges életét. A világhírű holland író az Uborkaszezonból már ismert fanyar humorral és szellemes fordulatokkal fűzi meglepetésekkel teli, lehengerlő olvasmánnyá ezt a történetet, de nem kíméli a hangyaszorgalommal berendezett életek méltóságát sem. Hol itt a fájdalom?

 
2 100 Ft
Akció: 1 785 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
ÍNYENCEK

Szerző: Grünberg, Arnon

Gondolat Kiadó, 2004

 

Arnon Grunberg 33 éves. New Yorkban él. Ő ma a legismertebb holland író: kétszer nyerte el hazájában a legjobb első könyv díját - másodszor álnéven. Publikációi, kritikái az amerikai, a holland és a német sajtóban jelennek meg. Magyarországon most jelent meg harmadik könyve, az Ínyencek, a Gondolat Kiadó Világirodalmi sorozatában. Németh Gábor így ír Grunbergről: "Grunberg Chaplin akart lenni, de nem vették fel a színiiskolába, stílusa ennek megfelelően - mindig fájdalmas, de mindig kacagtató. Grunberg kultuszfigura. Ars poeticája: "ahhoz, hogy az embereket hangyaként írd le, neked is hangyává kell válnod."

 
2 890 Ft
Akció: 2 455 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
MÚLIK. EGY REGÉNY ESSZÉI

Szerző: Géczi János

Gondolat Kiadó, 2011

 

Géczi János új kötete a szerző elmúlt öt évben írt szövegeinek legjavát gyűjti egybe. Miközben a kötet írásai az esszé műfajából adódóan különféle gondolati utakat járnak be, meglepően egységes benyomást keltenek: egy ember belső életrajzává állnak össze, sajátos naplóként olvashatók. Alaptémáik – a személyes kultúra ismételt fölfedezése, az utazás, a megtalált vagy elveszített emberek, az elmerült és újra felbukkanó emlékek, élet és halál, élőlények és könyvek – az egyszerre konkrét és elvont értelemben vett sajátkertből bontakoznak ki, és oda is térnek vissza.

 
3 400 Ft
Akció: 2 890 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
TILTOTT ÁBRÁZOLÁSOK KÖNYVE

Szerző: Géczi János

Gondolat Kiadó, 2008

 

Mellékmesélésre vállalkozik könyvében a szerző, s erre oka van. Firenze, Róma, Rovinj, Korfu, Padova, a Balaton - ezek a helyszínei a kékszemű Cholnokyak családtörténetének, amely, meglehet, nem is az övék. A veszprémiek históriája helyére könnyen odaáll egy-egy újabb, s hogy kié, arról az olvasónak lehet egyes-egyedül elképzelése.

 
3 950 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-40%
AKI HÜLYE, NE OLVASSA!

Szerző: Fischer Tibor

Gondolat Kiadó, 2005

 

"Tibor Fischer ... tenyérbe mászóan provokatív címet adott novelláskötetének. És mit tehetünk mi, olvasók? Bedőlünk neki. Elolvassuk, hogy ne maradjunk hülyék. És igazunk van, megéri. Hiszen sokat nevetünk. Bár vidámabbak nem leszünk.... Történetei kemények és kíméletlenek. Hősei padlóra került, vergődő lúzerek, akik erölködve próbálnak kievickélni sorsuk csapdáiból. Az értelem reménytelen csatát vív az értelmetlen világ értelmezéséért. A sorok közül süvít a vereség. - Első hallásra talán lehangoló. Pedig végső soron nem az. Mert éppen ezt a világot bűvöli felvillanyozó olvasmánnyá Fischer komor humora, fekete szellemessége, a magyar fordítókat próbára tévő megannyi nyelvi leleménye. Ez azért valami. Bravúr. Hülyék volnánk, ha nem olvasnánk." Békés Pál

 
2 490 Ft
Akció: 1 495 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
A GYÁSZOLÓ GYÜLEKEZET

Szerző: Enright, Anne

Fordította: Mesterházi Mónika

Gondolat Kiadó, 2008

 

A feszesen komponált regény az Enrighttól megszokott kegyetlen őszinteséggel mutatja be egy ír család súlyos konfliktusokkal terhelt életét. Veronica Hagerty, egy kilenc gyermekes család egyik leánya Londonba utazik Dublinból, hogy hazavigye fivére, Liam holttestét, aki öngyilkosságot követett el. Utazása során Veronica megpróbálja megérteni a tragédiát, de közben a felszínre kerül mély ellenérzése túlontúl is passzív édesanyjával szemben éppúgy, mint elégedetlensége saját családjával: a férjével és a gyerekével. Otthon, a virrasztásra egybegyűlő család tagjai közt a felszínre törnek az indulatok, és fény derül arra a titokra is, amelyet Veronica gyermekkora óta őriz. A szerző minden érzelgősség nélkül tárja fel a bonyolult kapcsolatot, amely Veronicát Liamhoz fűzte. A gyászoló gyülekezet 2007-ben elnyerte a legrangosabb brit irodalmi díjat, a Man-Booker Prize-t. Anne Enright egyik korábbi művét, A hordozható szűzmária című novelláskötetet 2007-ben adta ki a Gondolat Kiadó.

 
2 890 Ft
Akció: 2 455 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
SUPERTEX

Szerző: De Winter, Leon

Fordította: Gera Judit

Gondolat Kiadó, 2008

 

Max Breslauer textilkereskedő, aki Supertex néven olcsó üzletláncot tart fenn Amszterdamban. Eltekintve az üzletvezetéssel járó kisebb-nagyobb nehézségektől, sikeresnek mondható a vállalkozása, ha a sikert külsőségekkel mérjük. Max Breslauernek Porschéja van, gyönyörű barátnője és kényelmes tetőtéri lakása Amszterdam közepén. A múlt váratlan felbukkanása azonban csődtömeggé változtatja Max életét. A fordulatokban gazdag, rendkívül olvasmányos, filmszerűen pergő regény azt a pszichológiai folyamatot mutatja be, ahogyan a második generáció az elhallgatások, az elfojtások és a saját identitás elleni lázadás dacára végül elfogadja és feldolgozza a zsidó szellemi örökséget. A z 1945-ben született Leon de Winter ma nemzetközi sztár, az egyik külföldön is legismertebb holland író, akinek több művét, így ezt a regényét is megfilmesítették. Magyarul a Ki látta Eileen W.-t? és Szerenád c. regényei olvashatók.

 
2 450 Ft
Akció: 2 085 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
AZ IRODALMI EURÓPA MÁGIKUS VÁROSAI

Szerző: Czapinska, Wieslawa

Gondolat Kiadó, 2010

 

A kitűnő lengyel írónő könyve az útelírás, az esszé és az irodalomtörténet határterületén mozog. Czapinska sorra felkereste azokat a „varázsvárosokat”, ahol az európai irodalom néhány legnagyobb alkotója és alkotása született: A Mester és Margarita Moszkváját, Moravia Rómáját, Kafka Prágáját, azt a Bécset, amely Musil, Kokoschka és Mahler városa volt, vagy épp Molnár Ferenc Budapestjét. Útja egyben időutazás is, hiszen amikor Colette nyomát követi Párizsban, vagy a már történelemmé süllyedt Lengyel Népköztársaságot éleszti fel, hogy megtalálja Tadeusz Konwicki műveinek belső-külső színtereit, akkor a múltat látja, olykor némi nosztalgiába játszó ártatlansággal. „Élni annyi, mint utazni” – ez a szerző krédója, és vallja azt is, hogy nagy prózai műveket is csak akkor lehet megérteni, ha az ember alaposan megismeri a helyet és időt, ahol és amikor születtek.

 
2 700 Ft
Akció: 2 295 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
LULU

Szerző: Cartarescu, Mircea

Gondolat Kiadó, 2004

 

Szép, jó, mély, kidolgozott, míves és izgalmas, hovatovább cirkalmaiban is lendületes szövegnek örvendhetünk Mircea Cartarescutól az egyik legjobb tollú és mondhatni: pókfonal-idegzetű kortárs román írótól. Nyugodtan kijelenthetem, hogy C. nagy arc, még ha ő ugyanezt folyton vékonynak látja is a tükörben. Megelevenedik a romániai rockandroll, a hipszter-évek, az író hajmeresztő, színes, szélesvásznú éjszakai látomásain, vehemens rémálmain keresztül, minek folytán bizonyos elővigyázatossági intézkedések betartására hívnám fel a drága olvasó figyelmét! Mondjuk arra, hogy mozgó járművön ne vegye kezébe e művet, mert könnyen megszédülhet. Balázs Attila Barátom, hogyan küzdjek meg a rémmel? Már csak te vagy nekem, kedves barátom, te vagy az egyetlen ember, aki miatt még írok, aki miatt írtam egyáltalán, hát mondd meg te, hogyan szabaduljak meg attól a rúzsfolttól, ami úgy ékteleníti életemet, mint egy mosdótükröt, s amit semmivel le nem törölhetek róla.

 
2 490 Ft
Akció: 2 115 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
KARAKTER

Szerző: Bordewijk, F.

Fordította: Varga Orsolya

Gondolat Kiadó, 2008

 

A háború előtti Rotterdamban játszódó, az apa-fiú viszony sötét oldalát felmutató regény a huszadik századi holland irodalom klasszikus alkotása. A történet egy törvénytelen gyermekként született, nehéz sorsú ifjúról szól, aki saját erejéből ügyvéddé küzdi fel magát, ám felemelkedésének minden lépéséért szinte párharcot vív könyörtelen, rideg apjával, aki csak a halála pillanatában fogadja el őt. A történet hátterében a korabeli Rotterdam komor színekkel festett társadalmi tablója áll. A regényből készült film, amelyet hazánkban is játszottak, 1998-ban Oscar-díjat nyert.

 

 
2 950 Ft
Akció: 2 510 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
AGYRÉMEK

Szerző: Bernlef, J.

Fordította: Wekerle Szabolcs

Gondolat Kiadó, 2008

 

Nyelv és gondolat, jelenség és valóság, illetve ezek felfoghatóságának határai - ez a témája J. Bernlef világszerte nagy sikert aratott regényének, amely egy az Egyesült Államokba emigrált, Alzheimer-kórban szenvedő holland férfi döbbenetes küzdelmét írja le a fokozódó tudatvesztéssel. Maarten Klein életének megszokott, mindennapos valósága, tényei minden küzdelme ellenére lassan a semmibe vesznek. Személyek, fogalmak, a jelenségek magyarázatai, mind-mind fokozatosan eltűnnek. Egyetlen lehetőség marad: a nyelv, mindennek az aprólékos megnevezése, amit megfigyel, és amit észlelni képes. Maarten a megfigyelésbe és a szavakba kapaszkodik - mindaddig, míg a belső hang is el nem némul.

 
2 450 Ft
Akció: 2 085 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
RONTÁS / NAPLÓ, ELŐTTE ÉS UTÁNA - KÉT REGÉNY

Szerző: Beney Zsuzsa

Gondolat Kiadó, 2008

 

Az életműkiadás újabb kötete a szerző életében megjelent két regényét tartalmazza. A Rontás (1974) két asszony és egy férfi története, melyet az egyik asszony elbeszéléséből ismerünk meg. A regény páratlan erővel ábrázolja a két nő ellentmondásos viszonyát, és félelmetes pontossággal mutatja be a történet elbeszélőjében zajló lelki folyamatokat. A Napló, előtte és utána (1987) hősnője Hanna, akiről váratlanul kiderül: halálos beteg. A közeli halál tudata azonban nem az élettől való fokozatos eltávolodást, hanem éppen ellenkezőleg, az élethez való szenvedélyes ragaszkodást váltja ki belőle egy új szerelem által.

 
3 950 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
MENYEGZŐ A TENGERNÉL

Szerző: Benali, Abdelkader

Fordította: Fenyves Miklós

Gondolat Kiadó, 2004

 

A marokkói származású, holland nyelven író szerzőnek ez az első regénye számos tekintélyes irodalmi díjat nyert Hollandiában, Franciaországban és másutt. A mesés, dallal, költőiséggel átszőtt történet a nyugat-afrikai diszpóra és visszatérés regénye. A narrátor, Lamarat Minar csak hat hónapos volt, édesanyja pedig a húgával terhes, amikor a család Marokkóból Hollandiába vándorolt. Tizenkilenc év múlva azért térnek vissza szülőfalujukba, Iwojenbe, hogy férjhez adják Lamarat húgát, Rebekát, és hogy jövendőbelije, Mosza is Hollandiába vándorolhasson ifjú neje oldalán. Ám az esküvő napján Mosza megrémül, és kedvenc bordélyába menekül az esküvő elől. Lamaraté a feladat, hogy kimentse a züllött nők karmaiból, és társával, a nagyhangú taxisofőrrel, Khaliddal együtt - aki afféle Sancho Panzaként kiséri, és humoros kommentárokat fűz az eseményekhez - vissza is hozzák. Az esküvőt Rebekka sajátos, véres szertartássá formálja. A "mágikus realizmus" stílusjegyeit is hordozó regényben a színes észak-afrikai valóság egybefonódik a bevándorlók honvágyával és álmaival.

 
2 490 Ft
Akció: 2 115 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
MAGYARORSZÁGI POLITIKAI PÁRTOK LEXIKONA, 1846–2009

Szerkesztette: Vida István

Gondolat Kiadó, 2011

 

Magyarországon mindeddig nem készült az ország modern történelme során működött politikai pártok adatait, történetét, a legfőbb szereplőket és a mindezekre vonatkozó szakirodalmat tartalmazó összefoglaló lexikon. Ezt a hiányt pótolja a Magyarországi politikai pártok lexikona. A kötet összeállításának munkálataiban több mint 30 történész, politológus, levéltáros, muzeológus, valamint doktoriskolás hallgató és egyetemista vett részt. A lexikon tartalmazza azon 320 politikai szervezet minden adatát a dualizmus korától, a politikai pártok megjelenésétől kezdve napjainkig, amely valaha is jelöltet állított parlamenti választásokon. Az adatokat bevezető tanulmány, szerkesztői tájékoztató, válogatott szakbibliográfia és rövidítésjegyzék egészíti ki. A mű nélkülözhetetlen kézikönyv történészek, politológusok, gyakorló országos és helyi politikusok, valamint a média munkatársai számára.

 
5 000 Ft
Akció: 4 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VIRTUÁLIS KÖZTÁRSASÁG

Szerző: Bozóki András

Várható megjelenés: február

Gondolat Kiadó, 2012

 

 „Ha a mindenkori hatalommal szembeni társadalmi ellensúly hiányzik a rendszerből, akkor a demokrácia veszélyben van. Ahogy az autokrácia hívei nem betonozhatják be hatalmukat önmaguk mauzóleumába, és nem állíthatják meg az órát az örökkévalóságig rögzítve a mostani, számukra kedvező pillanatot, úgy a demokrácia hívei sem dőlhetnek hátra nyugodtan – mintha minden rendben lenne –, ahogy az elmúlt évtizedben tették. A demokrácia sohasem befejezett állapot, hanem feszültségekkel teli, dinamikus folyamat; erők és ellenerők harcának törékeny egyensúlya. Ha a magyar demokrácia a társadalmi ellenállásnak köszönhetően túléli a tekintélyelvű kihívást, jó esély van arra, hogy utána erősebb legyen, mint valaha volt.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A BELGA-SZINDRÓMA

Szerző: Bangó Jenő

Gondolat Kiadó, 2009

 

A vallon kakas és a flamand oroszlán között című könyvében a szerző Belgium német nyelvű közösségét mutatta be. Ebben a második Belgiumról írt könyvében a többi belgiumi közösséget, illetve a régiókat vizsgálja. A szociológiai jellegű leírások bemutatják a vallonok, flamandok és brüsszeliek mentalitását, életmódját, felfogását. A belga szindrómát, vagyis a flamand és vallon szeparatizmus-elképzelések forgatókönyveit a politikusok szürreális teóriái teremtik. A belga hétköznapok azonban nem szürreálisak - a kompromisszumkeresések végül eredményt fognak hozni. Belgium az Egyesült Európa első zászlóhordozói közé tartozott. Flamandok és vallonok meg fogják találni a békés együttélés módját - egy föderalizált és regionizált Európának példát mutató államalakzatban.

 
1 980 Ft
Akció: 1 685 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A VALLON KAKAS ÉS A FLAMAND OROSZLÁN KÖZÖTT

Szerző: Bangó Jenő

Gondolat Kiadó, 2007

 

Könyvében a szerző tudományos igénnyel, ám közérthető módon mutatja be a kelet-belgiumi német nyelvű Közösség intézményeit és mindennapi életét. A tudományos publikációk, a helyi politikai, kulturális és gazdasági intézmények tájékoztatói és levéltári dokumentumok adatai mellett támaszkodik a Közösség minisztereivel és más tagjaival készült interjúkra és személyes élményeire is.

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MODERN JOGÖSSZEHASONLÍTÁS PARADIGMÁI

Szerző: Fekete Balázs

Gondolat Kiadó, 2011

 

DIKÉ Jog- és állambölcseleti értekezések Doktori mestermunkák. A jogösszehasonlítás elméletének talán legkevésbé kidolgozott területe az összehasonlító jogi gondolkodás elmélettörténete. A jelen kötet célja annak elemzése, hogy vajon lehetséges-e ezt a történetet a Thomas Kuhn nevéhez fűződő, a paradigmák egymásutániságán alapuló tudományfilozófiai irányzat fogalmainak segítségével megközelíteni és értelmezni. A következő elemzések célja tehát az, hogy a tudománytörténet kuhni interpretációját felhasználva a jogösszehasonlítás a jobb megértéséhez vezessen el, és keretet kínáljon a napjainkban felmerülő módszertani és egyéb kérdések tisztázásához. Több szempontból is hézagpótló művet tart kezében az olvasó. A fiatal szerző már azzal is nagy fába vágta a fejszéjét, hogy a jogösszehasonlítás történetét alapvetően történeti, pontosabban: tudománytörténeti szemlélettel közelíti meg. Egy ilyen kiindulópont választása nemcsak újszerű, hanem annyiban indokolt is, hogy maga a jogösszehasonlítás története mindmáig megírásra vár.

 

 
2 800 Ft
Akció: 2 380 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MÓNIKA-JELENSÉG KULTURÁLIS SZOCIOLÓGIÁJA

Szerző: Császi Lajos

Gondolat Kiadó, 2011

 

Kommunikáció- és Kultúratudományi Tanulmányok. Az írás középpontjában egyetlen populáris műfaj, a talkshow kulturális szociológiai vizsgálata áll, mint olyan televíziós műfajé, amely magán viseli a szórakoztató média minden sajátosságát, és ezért szisztematikus vizsgálata lehetővé teszi, hogy rajta keresztül a korábbiaknál alaposabban megértsük magát a bulvárosodást is. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a könyv közvetlen témája a talkshow empirikus kutatása, de mindezt egy általánosabb háttér előtt, a populáris kulturális nyilvánosság tágabb horizontján belül teszi.

 
2 790 Ft
Akció: 2 370 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ATHANÁZ

Szerző: Bikácsy Gergely

Gondolat Kiadó, 2011

 

Athanasius Kircher (1602, Fulda – 1681, Róma) apja teológus volt különböző német hercegi udvarokban. Athanasius 12 éves korában kezdte jezsuita tanulmányait. Pappá szentelése után több német jezsuita iskolában tanított (Mainz, Würzburg). A harminc éves háborúban kollégiumi társaival többször kellett menekülnie, életveszélybe is került. 1630-ban a jezsuita rend, mint tehetséges matematikust a háborútól védett Avignonba menekítette. Egy itteni könyvtárban – és talán egy itt élő utazó segítségével – kezdett egyiptomi emlékekkel és a kopt nyelvvel foglalkozni. 1832-ben (épp a Galilei-per évében) a jezsuita rend Bécsbe küldte matematikusnak, ő azonban – későbbi jóváhagyással – Rómába érkezett, és a Collegium Romanum tanára lett.

 
2 490 Ft
Akció: 2 115 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
CSILLAGANYÁM, CSILLAGAPÁM. ÖSSZES VERSEK IV. KÖTET

Szerző: Tornai József

Gondolat Kiadó, 2011

 

A most megjelenő összes versek az életmű befejező része, tizenhat önálló verseskötetet tartalmaz. Néhányuk a szerzőre jellemző hagymányos-ősi és korszerű, néha avantgárd összetett líra. A legtöbbnek azonban mind formában, mind témában eltérő a mondanivalója. Megállapítható, hogy Tornai, folytatva eddigi életútját, meg tudta valósítani a bartóki ihletésű és modern, némelykor mágikus és paradox antropológiai világképének egységét.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
KISGYERMEKES NŐK A FELSŐOKTATÁSBAN

Szerző: Engler Ágnes

Gondolat Kiadó, 2011

 

Az egyetemeken és főiskolákon tanulmányokat folytató, gyermekgondozási szabadságukat töltő hallgatók a felsőoktatás résztvevőinek nagyságrendileg apró, de figyelemre méltó csoportját alkotják. A könyv ezt a csoportot térképezi fel oly módon, hogy átfogóan tanulmányozza a felsőfokú képzésben való részvételüket: a tanulmányok megkezdéséhez vezető indítékoktól kezdődően a tanulmányok folytatásának, eredményességének és akadályainak feltárásán át a diploma megszerzését követő aktív foglalkoztatottságukig. A kisgyermeket nevelő hallgatók tanulmányaival kapcsolatos kutatómunka során számos tudomány, tudományág territóriumára eljutunk, a multidiszciplináris szemléletet igénylő téma kutatása elsősorban a felsőoktatás-szociológia, az oktatásszociológia, az andragógia eredményeihez kötődik, de érinti az oktatás-gazdaságtant, az oktatáspolitikát, munkaszociológiát, családszociológiát, továbbá megjelennek demográfiai, szociálpolitikai és közgazdasági vonatkozások.

 
2 300 Ft
Akció: 1 955 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
INFORMÁLIS TANULÁS AZ ARANYCSAPAT KORÁBAN

Szerző: Horváth H. Attila

Gondolat Kiadó, 2011

 

A könyv azt a tanulási formát tárgyalja, amely a mindennapok természetes velejárója, az emberi tevékenységek kísérője, és mert magától értetődőnek tekinti az egyén, ezért észre sem veszi, hogy általa gazdagodott a tudása, fejlődtek a készségei. Az oktatásügyben az egész életen át tartó tanulás gondolatának általánossá válása előtérbe állította a tanulás formáinak kérdését. A formális, nem formális és az informális tanulás megkülönböztetésével jól érzékelhetővé vált az iskolán kívüli tanulás fontossága és az iskolának az a szerepe, amelyet a különböző tanulási formák integrálásában játszhat. 

 
2 250 Ft
Akció: 1 915 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  A BÍRÓI FÜGGETLENSÉG, A TISZTESSÉGES ELJÁRÁS ÉS A POLITIKA. ÖSSZEHASONLÍTÓ JOGI TANULMÁNYOK

Szerző: Badó Attila

Gondolat Kiadó, 2011

 

A kötet tanulmányai, melyek számos aspektusból elemzik az igazságszolgáltatás és a tisztességes eljárás viszonyát, a magyar jogászság egészét megmozgató, számos vitát generáló, intenzív törvényhozási periódusban születtek. Nem véletlen tehát, hogy az alkotmányozási folyamatra mind a szerzők témaválasztása, mind a választott téma feldolgozása tekintettel volt. Az összehasonlító módszer ebben a kontextusban a megismerés, önmegismerés és önreflexió hármas célkitűzésének megvalósításával segítheti a jogalkotó munkáját, amennyiben a jogalkotó készséget mutat az odafigyelésre és a párbeszédre.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.