Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Humán erőforrás, karrier


Sorrend:

MUNKAERŐ-GAZDÁLKODÁS

Szerző: Harangi Andrea

Penta Unió, 2017

 

E tankönyv kiemelten a társadalombiztosítási és bérügyintéző szakmai képzésben résztvevőknek készült azzal a céllal, hogy korszerű és a gyakorlatban is közvetlenül alkalmazható ismereteket biztosítson a munkaügyi és emberi erőforrás (HR) gazdálkodás területeiről.

Csak az a szervezet lehet igazán sikeres, amelyben az alkalmazottak is sikeresnek érzik magukat. Tehát az egyéni és szervezeti érdekek együttes figyelembe vételével képzelhető csak el a sikeres, hosszú távú foglalkoztatás.

A korszerű HR és munkaügyi ismeretek nélkülözhetetlenek az emberek elhelyezkedésével és alkalmazásával kapcsolatban, valamint a HR adminisztrációs tevékenység ellátása során. A könyvben a munkaerő-gazdálkodás tantárgy keretein belül fejezetekre tagoltan kerültek meghatározásra a főbb témacsoportok, ezzel is segítve a sikeres záróvizsgára történő felkészülést.

 
2 980 Ft
-20%
  MUNKA ÉS MAGÁNÉLET - HASZNOS TUDÁS MINDENKINEK 30 PERCBEN 12.

Szerző: Lothar Seiwert

Kossuth Kiadó, 2017

 

Van, hogy úgy érzi, nem tud kitörni a mindennapok taposómalmából? Már megint egy új feladat, egy új kötelesség? A könyv megmutatja önnek a több időhöz és a kiegyensúlyozottabb élethez vezető utat.

 

Olvassa el,

• miként határozhatja meg saját maga, hogy milyen irányt vegyen az élete;

• hogyan menekülhet el napjaink sürgősségi tébolya elől;

• milyen módon tanulhat meg élete fő céljaira összpontosítani.

 
995 Ft
Akció: 795 Ft
Kezdete: 2018.02.06
A készlet erejéig!
-20%
GESTALT-COACHING A GYAKORLATBAN

A termékeny üresség felfedezése

Szerző: Leary-Joyce, John

HVG Kiadó, 2017

 

A Gestalt alapelvei a tudatos figyelem, az „itt és mostban” való létezés és az ebből eredő változás, amelynek célja nem az, hogy mások, hanem az, hogy önmagunk legyünk. Ezért a Gestalt-coaching a legtöbb coachingfolyamattal ellentétben nem a viselkedés megváltoztatására összpontosít: ha az energiánkat az éppen zajló helyzet megtapasztalására és elfogadására fordítjuk, a magatartásunk természetesen, erőfeszítés nélkül változik meg.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SIKER - HASZNOS TUDÁS MINDENKINEK 30 PERCBEN - 2.

Szerző: Jörg Löhr, Ulrich Pramann

Kossuth Kiadó, 2017

 

Hasznos tudás mindenkinek 30 percben című sorozatunk kötetei rövid idő alatt, egy lélegzetvétellel elolvashatók, s kiválóan kamatoztatható ismereteket nyújtanak olyan, elsősorban a munka világában kiemelt jelentőséggel bíró területeken, mint a kommunikáció, a karrier és az önsegítés. 21. századi, modern életvitelünk elengedhetetlen része az ezeken a területeken való tájékozottság. A könnyen áttekinthető, olvasmányos, informatív és kompakt kivitelű kötetek segítségével nem szükséges sok időt és energiát áldoznunk arra, hogy olyan hasznos tudásra tegyünk szert, amely által a munkahelyünkön sikeresebbek, személyes kapcsolatainkban pedig boldogabbak lehetünk.

 
995 Ft
Akció: 795 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT KÉZIKÖNYV (2016)

Rendszerek és alkalmazások

2016-os, hatodik, átdolgozott kiadás

A kézirat lezárva: 2017. január 9.

Szerkesztette: Karoliny Mártonné – Poór József

Wolter Kluwer (Complex) Kiadó, 2017

 

A folyamatos változások mára azt eredményezték, hogy szervezetek emberi erőforrásai és menedzselésük a szervezeti versenyképesség kritikus elemeivé váltak. Egy-egy szervezet emberi erőforrás menedzselési gyakorlata azonban nagyon sokféle tényező hatására (szervezeten kívüli: gazdasági fejlettség, demográfiai helyzet, munkaerő piac, nemzeti kultúra, munkajogi helyzet, válság és kilábalás stb. és szervezeten belüli: stratégia, kultúra, struktúra, méret, tulajdonforma, munkavállalók kompetenciái stb.) kialakuló, eltérő stílusú és felfogású vezetői döntések eredménye.

 
6 290 Ft
Akció: 5 660 Ft
Kezdete: 2018.03.05
A készlet erejéig!
-20%
CSAPATOK CSAPATA

Szervezeti együttműködés és elköteleződés felsőfokon

Szerzők: McChrystal, Stanley – Collins, Tantum

HVG Kiadó, 2016

 

Hogyan egyesítsük a kis csapatokra jellemző rugalmasságot és összetartást a nagy szervezetek lehetőségeivel és erőforrásaival?

Stanley McChrystal tábornok óriási, nemzetközi szövetségesekből álló, hierarchikus felépítésű, fegyelmezett hadi gépezetet vezetett, ám az al-Káidával szemben mit sem számított létszámbeli, felszerelésben és kiképzettségben megmutatkozó fölényük. A hadsereg hagyományos működése nem felelt meg napjaink hadviselésének, ezért McChrystal a háború kellős közepén átláthatóan kommunikáló, decentralizált hálózattá alakította csapatait. A háborúban tapasztalt kihívások tanulságai az üzleti vállalkozások, nonprofit és egyéb szervezetek számára is példaértékűek. A könyv által ismertetett stratégia minden területen működőképes, akár egy kórházról, akár a NASA-ról van szó, és a vezetők akkor cselekednek a legbölcsebben, ha kísérletezési szabadsággal és szervezeti szintű rálátással ruházzák fel csapataikat.

 
4 200 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ IDEÁLIS CSAPATJÁTÉKOS

Hogyan ismerjük fel és fejlesszük az alapkészségeket?

Szerző: Lencioni, Patrick

HVG Kiadó, 2016

 

Milyen tulajdonságok kellenek az eredményes csapatmunkához?

Miért jelent versenyelőnyt a csapatmunkára épülő szervezeti kultúra?

 

Az üzleti életben elengedhetetlenül fontos, hogy hatékonyan tudjunk együttműködni másokkal. Épp ezért lényeges, hogy a vezetők ne csak felismerjék, hanem kineveljék az ideális csapatjátékosokat, és megfelelően kiaknázzák erősségeiket. Azok a munkatársak pedig, akiket alázat, lelkesedés és jó embereismeret jellemez, értékesebb és piacképesebb munkaerővé válnak.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HOZZUK KI A LEGTÖBBET ÖNMAGUNKBÓL

Szakértelem, kockázatvállalás, karrierépítés

Szerző: Glei, K. Jocelyn

HVG Kiadó, 2016

 

Miért dolgozzunk „állandó béta üzemmódban”? Hogyan válhat kedvtelésünk hivatássá? Mi mindennel járulhatnak hozzá mások képességeink kibontakoztatásához?

Ebben az igényesen összeállított kötetben húsz, a maga területén meghatározó vezető, többek között Scott Belsky, Jocelyn K. Glei és Tony Schwartz mutatja be a gyökeresen átalakult munkaerőpiacon bevált stratégiáit. Ehhez kapunk praktikus tippeket a karrierlehetőségeink megteremtése, az önfejlesztés,  a networking és a kockázatvállalás témájában. Hasznos útravaló, hogy ne csupán sodródjunk a munka világában, hanem megelégedéssel végezzük a küldetésünknek érzett feladatokat.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A MUNKAÜGYI COMPLIANCE AUDIT

Szerző: Balogh Monika

Complex Kiadó, 2015

 

A munkaügyi compliance audit a vállalatok adminisztratív funkciói (HR, munkaügy, általános ügyek, stb.) nagy részének munkajogi, menedzsment, szakmai, etikai, és más vonatkozó piaci előírások alapján történő vizsgálatára létrejött vállalatirányítási audit. Mai koncepciójának kialakulása az elmúlt harminc-negyven év releváns kemény jog és puha jog teremtő - ezeket alakító - folyamatainak, az ezekből levont konzekvenciáknak, és a kapcsolódó vállalatirányítási gyakorlati tapasztalásoknak az eredménye.

 
8 390 Ft
Akció: 7 550 Ft
Kezdete: 2018.03.05
A készlet erejéig!
-20%
COACHING KÉZIKÖNYV

Szerző: Babak Kaweh

Bioenergetic Kiadó, 2015

 

A szerző széleskörű, közel húszesztendős tapasztalataira alapozva, elsősorban gyakorlati szempontokat figyelembe véve segít eligazodni a coaching fogalmának sokrétűségében. Részletes áttekintést nyújt a coaching fontos megközelítési módjairól, modern, jól használható modellé állítva össze azokat. Célja, hogy e témában áttekintést nyújtó alapmű legyen. A pedagógiai szempontokat is szem előtt tartó kézikönyv hasznos tananyaga a coach-képzéseknek, ugyanakkor a gyakorló szakemberek segédkönyvéül is szolgál.

A könyv számos gyakorlati ötlettel szolgál a tanácsadók, moderátorok és mediátorok, trénerek, szupervizorok és terapeuták munkájához is, mint a coaching-szakma kitűnő és igényes kézikönyve!

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MÉRHETETLENÜL

Mi hoz valódi változást a szervezetben? A sok hétköznapi, apró döntés.

Szerző: Heffernan, Margaret

HVG Kiadó, 2015

 

"A munka világa tele van számokkal, de olykor épp azzal nem számolunk, ami igazán fontos. A tényszerű adatok megnyugtatóan hatnak, ám a látványos sikerek vagy bukások láttán a vezérigazgatótól a portásig mindenki egy dolgot emleget: a kultúrát. A szervezeti kultúra a titkos összetevő, amitől minden más lesz, de senki sem tudja, micsoda is valójában.”

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A BOLDOGSÁG MINT VERSENYELŐNY

Hogyan legyünk sikeresek a munkában a pozitív pszichológia eszközeivel?

Szerző: Shawn Achor

HVG Kiadó, 2015

 

A boldogság jóval több egyfajta kellemes érzésnél – valójában siker elengedhetetlen eszköze.

 

A legtöbb ember sikeres akar lenni. És, persze, a boldogságra is mindenki vágyik. Sokan azt gondolják, kemény munkával sikeresek lesznek, ami elhozza a boldogságot is. Ám ez a képlet hibás. Shawn Achor kutatásai a pozitív pszichológia területén bizonyították, a munkahelyi boldogság vezet az üzleti eredményességhez. A pozitív pszichológia hét alapelvének alkalmazásával kreatívabbak, motiváltabbak és eredményesebbek lehetünk. A könyv tanácsai alapján, felülírva rossz beidegződéseinket, hatékonyabban végezhetjük a munkánkat, és megtanulhatunk jobban élni a lehetőségeinkkel, hogy elérjük céljainkat – egyéni, csapat és szervezeti szinten.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HUMÁNERŐFORRÁSOK I.

Szerzők: Kürtösi Zsófia; Vilmányi Márton; Erdélyi Evelyn; Majó Zoltán

Szerkesztő: Kürtösi Zsófia - Vilmányi Márton

JATE Press, 2011

 
2 835 Ft
Akció: 2 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MUTASD MEG MAGAD!

10 tanács, hogy felfigyeljenek a munkádra

Szerző: Kleon, Austin         

HVG Kiadó, 2014

 

A világ csak rád vár…

A Lopj úgy, mint egy művész! című, a könyves sikerlisták élén álló kötetében Austin Kleon megoldást kínált a kreativitás kibontakoztatására. Most pedig eljött az idő, hogy megismerjük a második lépést is: miként váljunk ismertté.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
JOHNNY BUNK KALANDJAI

6 hasznos tanács, hogy megtaláld a neked való munkát

Szerző: Pink, Daniel H.       

HVG Kiadó, 2010

 

Johnny Bunk nagyjából olyan, mint te meg én. Azt tette, amire mindenki biztatta – a szülei, a tanárai, a pályaválasztási tanácsadó. De most, hogy leragadt egy kilátástalan állásnál, kezdi gyanítani, hogy minden, amit eddig biztosnak hitt, egyszerűen tévedés. Aztán egy szürreális estén találkozik egy különös lénnyel, Dianával, a világ legfurább tanácsadójával, aki meglehetősen kalandos módon felfedi Johnny előtt azt a 6 legfontosabb szabályt, amivel valóban megtalálhatja a neki való munkát és tényleg érvényesülhet az életben.

 
1 900 Ft
Akció: 1 520 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KARRIERISKOLA

CD-melléklettel

Szerző: Tóth Éva Mária     

HVG Kiadó, 2007

 

A neves magyar karrierszakértő közérthető, világos útikalauza álmaink állásának megszerzéséhez. Minden, amit tudnunk kell a karrierépítésről, a munkaerőpiacról, a kiválasztási folyamat titkairól, a tesztekről és a megfelelő taktikákról. A könyvet interaktív, kisfilmekkel bővített CD-mellékletegészíti ki, amely többek között megtanít olvasni az álláshirdetések sorai között, segít elkerülni az interjúcsapdákat, sőt még az önéletrajz elkészítésében is utat mutat.

 
3 950 Ft
Akció: 3 160 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MINDCARDS - 52 gyakorlat a sikeres álláskereséshez

Önfejlesztő kártyák

HVG Kiadó, 2011

 

Ahhoz, hogy megtaláld az igazán hozzád illő „álommunkát”, magabiztosságra, nyitottságra, pozitív hozzáállásra és mindenekelőtt valós önismeretre van szükséged.

A kártyacsomag 52 praktikus, egyszerűen megvalósítható, önfejlesztő pszichológiai gyakorlatot tartalmaz, hogy az álláskeresés ne stresszt, hanem egy igazán izgalmas kihívást jelentsen számodra. Segít, hogy felismerd saját értékeidet és megtaláld a céljaid, amelyekért érdemes küzdened.

 
1 900 Ft
Akció: 1 520 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HOGYAN TALÁLJUK MEG A NEKÜNK VALÓ MUNKÁT?

Szerző: Roman Krznaric    

HVG Kiadó, 2014

 

Rengetegen vágyunk olyan munkára, amely többet jelent egyszerű pénzkereseti lehetőségnél. Azt szeretnénk, ha valami igazán fontos dologgal foglalkozhatnánk, ami összhangban áll az értékrendünkkel és a képességeinkkel. A pénzért, a státuszért folytatott küzdelmek miatt azonban inkább a háttérbe szorítjuk ezeket a késztetéseinket.

 

Roman Krznaric inspiráló könyvéből kiderül, mit veszítünk, ha nem vállaljuk az új kihívásokat. E gyakorlati útmutató segítségével legyőzhetjük félelmünket a változásoktól, könnyebben eligazodhatunk a lehetőségek labirintusában, és rátalálhatunk arra az életpályára, amely elégedettséget és élvezetet nyújt számunkra.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
CSALÁDBARÁT MUNKAHELYEK, CSALÁDBARÁT SZERVEZETEK

Szerző: Juhász Tímea

Publikon Kiadó, 2014

 

A munka és magánélet összehangolása napjaink egyik igen aktuális problémája. A kérdés nemcsak a munkavállalóknak okoz nehézségeket, de a munkáltatókkal szemben is számos követelményt támaszt, miközben lehetőségeket is rejt magában, így erősítve a dolgozók és a szervezetek közötti sikeres kooperációt.

A szerző három területen, az egyén, a szervezetek és az állam szintjén mutatja be a családbarát szemléletű foglalkoztatást, annak elméleti és gyakorlati összefüggéseit, segítve mind a munkaadóknak, mind a munkavállalóknak a munka és magánélet összeegyezetésének minél sikeresebb megvalósítását.

 
2 400 Ft
Akció: 2 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ EMBERI TÉNYEZŐ

Humántőke a gazdasági növekedésben

Szerzők: Ligeti István, Ligeti Zsombor

Typotex Kiadó, 2014

 

A nemzetek véget nem érő versenyében az elért eredményeket és kudarcokat nagy mértékben meghatározza a gazdasági növekedés adott szakaszának sikeressége. A közgazdasági ismeretek gyarapodásával a növekedés klasszikus tényezői – a föld, a fizikai tőke, a munkaerő –egyre kevésbé lettek alkalmasak arra, hogy segítségükkel a folyamatokat megmagyarázzák. Így a kutatások fokozatosan két kevésbé kézzelfogható tényező: a technikai haladás és a humántőke irányába fordultak. Az elmúlt évtizedekben ez a terület gyors fejlődésnek indult,és napjainkban az ütem egyre gyorsul.

 
2 900 Ft
Akció: 2 465 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MEGÉLHETÉSTAN VÁLLALKOZÓ SZELLEMŰEK SZÁMÁRA

Szerző: Molnár István

Tinta Kiadó, 2012

 

Mi a sikeres vállalkozó titka? Erre a kérdésre ad feleletet Molnár István, a Tinta Könyvkiadónál korábban megjelent Vállalkozók európai fogalomtára c. nagy sikerű könyv szerzője. 

Végigköveti a vállalkozóvá válás útját, tanácsokat ad, hogyan fejleszthetjük a velünk született adottságokat, képességeket tanulmányaink során. 

Részletesen tárgyalja a rendszerváltás után létrejött társadalmi-gazdasági viszonyokat, amelyek sok esetben segítik, sok esetben azonban nehezítik a vállalkozó helyzetét. A szerző kitekintést nyújt az országhatáron kívülre is, különös tekintettel arra, hogy milyen hatásai vannak az Európai Uniónak a vállalkozó magatartására, lehetőségeire. 

 

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
NŐ, A PROFIT! - Női erőforrás menedzsment kézikönyv

Szerzők: Dr. Ternovszky Ferenc, Molnár-Bánffy Kata

Complex Kiadó, 2013

 

"Felüdülés volt ezt a könyvet olvasni. Van pár könyv az életemben, amit ha leveszek a polcról s belelapozok, mindig kipottyan belőle egy-egy olyan gondolat, amely az épp aktuális problémáimra segít megoldást találni, s amely minden kézhezvételkor újdonságokat tartalmaz. Az ilyen könyveknek nálam külön „titkos” polcuk van a hálószobában - ez a könyv is a titkos polcra fog kerülni.

Miért unikum? Talán leginkább azért, mert végre valaki kimondja, hogy kevés az esélyeink egyenlőségét célul kitűzni. Sőt jobb, ha az esélyegyenlőséget méricskélő versengő nézőpont helyett a bennünk levő erőforrásokat – másképpen: talentumot – nem hagyjuk elpazarolni.

S mindezt végre egy férfi tollából olvashatjuk!"

(Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetéért felelős miniszteri biztos)

 
3 360 Ft
Akció: 3 025 Ft
Kezdete: 2018.03.05
A készlet erejéig!
-15%
KOMPETENCIAGA(RÁ)ZDÁLKODÁS I.

Mennyi élet van éveidben?

Baccalaureus Scientiae sorozat

Szerző: Laáb Ágnes

Typotex Kiadó, 2010

 

A hallgatók mondták:

„Eddig azt hittem, hogy a hibáim kijavításával érhetek el sikereket. Rengeteg energiámat emésztette fel, hogy rossz adottságaimat leplezzem, gyenge képességeimet javítgassam. Rájöttem, hogy ezt csak meglévő jó képességeim rovására tehetem, ami semmi jóhoz nem vezet. Senki sem küzdhet saját természete ellen, meg kell tanulni a rossz tulajdonságainkkal együtt élni, a jó adottságainkat hasznosítani, képességeinket fejleszteni!"

 
2 300 Ft
Akció: 1 955 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  NEMZETKÖZIESEDÉS ÉS GLOBALIZÁCIÓ AZ EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENTBEN

Szerző: dr. Poór József

Esettanulmányok elkészítésében közreműködő szerzők és társszerzők: Bencsik Andrea PhD, Hárskúti János, Kerekes Kinga PhD, Dr. Máthé Ákosné, Matus Roland, Nemanja Berber, Seben Zoltán PhD, Szabó Katalin, Szabó Szilvia PhD, Székely Gábor, Szlávicz Ágnes PhD, Tóth Katalin PhD

Complex Kiadó, 2013

 

A nemzetköziesedés és globalizáció nagyon sokféle módon befolyásolja a cégek tevékenységét. A magyar gazdaságban több mint 30 000 külföldi tulajdonú leányvállalat van, amelyeknél közel 600 000 fő dolgozik.

Ma már számos magyar tulajdonú cég is indult el a nemzetköziesedés útján. Ezek a jelenségek egyaránt fontossá teszik e vállalatok HR gyakorlatának megismerését. A könyv olvasói megismerhetik azokat a leglényegesebb elgondolásokat és gyakorlatokat, amelyek napjaink válsággal sújtott körülményei között a nemzetközi cégeknél hazánkban és a kelet-európai régióban megfigyelhető.

 
6 090 Ft
Akció: 5 480 Ft
Kezdete: 2018.03.05
A készlet erejéig!
-10%
ÁLLÁSKERESŐK KÖNYVE

Szerző: Szegedi Károly

Oriold és Társa, 2012

 

Hányan keresnek ma állást Magyarországon? Hányan készülnek feladni, és ami rosszabb, hányan adták, adják fel? Hiánypótló könyv magyar szerzőtől az álláskeresőknek, mely közvetlen hangvételével, életből vett példáival és újszerű megközelítésével motivál és használható eszközöket ad. Gyakorlatias írás mindenkinek a pályakezdőtől, az állását elvesztetten keresztül a váltani szándékozóig. Motiváló és hiteles mert, nemcsak a karrier tanácsadók és fejvadászok szemszögéből közelíti meg a témát. A pszichológus szerző fejvadász tapasztalatai mellett éveken keresztül foglalkozott csoportosban elküldöttek képzésével, gyakorlati támogatásával trénerként és coachként, így mindkét fél fejével egyaránt tud gondolkodni.

 
2 900 Ft
Akció: 2 610 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AZ EMBERI TŐKE. AZ ÖNISMERET GAZDASÁGTANA

Szerző: Lakatos Gyula

Balassi Kiadó, 2005

 

Lehetséges-e új gazdasági világrend a piacgazdaság hagyományos viszonyainak megőrzésével? Legnagyobb nemzeti vagyonunk, az emberi tőke veszteségei nőnek, a halálozás, a betegségek nemzeti vagyonunk apadásához vezetnek. A gazdasági nyereség privatizálása, az emberi tőke költségeinek társadalmasítása korlátozza-e az emberi tőkére alapozott gazdasági növekedésünket? Az emberi tőke egyenjogúsítása nélkül lehetséges-e gazdasági hatékonyságának növekedése, a fenntartható növekedés forrásának biztosítása? Vagy a „Mátrix” filmbéli látomásainak esélye nagyobb, mint a tudásalapú gazdaság vezéreszméjének megvalósulása? A könyvben megfogalmazott kérdések és válaszok az ember önismeretének gazdaságtanához tartoznak, hiszen a tájékozódási válság a társadalomtudományokban éppúgy jelen van,  mint a hétköznapi gondolkodásban.

 
3 500 Ft
Akció: 3 150 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
KOMPETENCIAMENEDZSMENT

Szerzők: Henczi Lajos, Zöllei Katalin

Perfekt Kiadó, 2007

 

Dr. Henczi Lajosnak, a Budapesti Gazdasági Főiskola Vállalkozások és Emberi Erőforrások Intézeti Tanszék docensének és Zöllei Katalinnak, a Nexon HR-igazgatójának közös könyve hiánypótló munka, amely tudományos igényességgel dolgozza fel a kompetenciaszemléletű emberierőforrás-menedzsment antropológiai, történelmi, fogalmi hátterét. A kiadvány gyakorlati példákkal szolgál, bemutatja három vállalat (Nexon, Oracle, SAP) legkorszerűbb humáninformatikai megoldásait is. Nagy haszonnal forgathatják az emberi erőforrás területén dolgozó szakemberek, valamint a téma iránt érdeklődő hallgatók egyaránt.

 
3 600 Ft
AZ EMBERIERŐFORRÁS-MENEDZSMENT ALAPJAI

Szerző: Dr. Roóz József

Perfekt Kiadó, 2010

 

A kötet a Budapesti Gazdasági Főiskola alaptankönyv-sorozatának tagja, melynek célja az emberierőforrás-menedzsment elemi aspektusainak bemutatása a legfontosabb fogalmak és összefüggések tisztázásával, az alapvető ismeretek rendszerezésével. A tankönyv tartalmában és felépítésében a bolognai folyamat célkitűzéseivel összhangban átalakuló első ciklusú felsőfokú képzés alapozó tárgyának követelményrendszeréhez igazodik. Elsőként az emberi erőforrásnak a munka világában és a szervezetekben betöltött szerepét vizsgálja, hangsúlyozva a szellemi tényező felértékelődését a tudásalapú társadalomban.

 
3 350 Ft
ÁLLÁSVADÁSZAT ÉS KARRIERTERVEZÉS

Szerző: Dara Péter, Dr. Henczi Lajos, Szetei Tibor

Perfekt Kiadó, 2008

 

A könyv az álláskeresés kihívásait igyekszik megkönnyíteni olvasója számára, legyen akár pályakezdő, akár a sokadik munkahelyén helytálló munkavállaló. A rengeteg gyakorlati tanáccsal szolgáló kötet segít a karriertervezésben, majd bevezet az állásvadászat konkrét módszereibe, az „önreklámozás” fortélyaiba. Megtanítja, milyen szerkezetű és tartalmú motivációs levél, illetve szakmai önéletrajz kelti fel az álláshirdetők figyelmét, és felkészít az állásinterjúra. Összefoglalja a legfontosabb munkajogi szabályokat, a munkahelyi beilleszkedés alapjait, valamint a munkanélküliséggel kapcsolatos alapvető tudnivalókat.

 
2 900 Ft
-10%
KÉZÍRÁS ÉS KARRIER

Szellemi tőkénk a kézírásban

A kézirat lezárva: 2011. április 30.

Szerző: W. Barna Erika

Complex Kiadó, 2011

 

Kiknek érdemes ezt a könyvet tanulmányozni?

 

Mindazoknak, akik mélyebb emberismeretre szeretnének szert tenni, s nyitottak az új módszerekre. A könyv hasznos tanároknak, pszichológusoknak, orvosoknak, HR-es vezetőknek, cégvezetőknek egyaránt, mert széleskörűen mutatja be a grafológia alkalmazásának kulisszatitkait. Ilyen mélységű szakkönyv ebben a témában még nem jelent meg a hazai piacon.

 
5 145 Ft
Akció: 4 630 Ft
Kezdete: 2018.03.05
A készlet erejéig!
-15%
JAVNE ÖRÖKÖSEI

Fejlesztő tréningcsoportok - elvek, módszerek, gyakorlatcsomagok

Szerző: Rudas János

Lektorálta: Kökény Veronika

Lélekbenben Otthon Könyvek

Oriold és Társai Kiadó, 2009

 

Ennek a könyvnek ez az első kiadása. Csaknem két évtized telt el azóta, hogy ugyanennek a szerzőnek Delfi örökösei. Önismereti csoportok - elmélet, módszer, gyakorlatok című kézikönyve megjelent. Aminek mostanában már a hetedik kiadását tudja megvásárolni a különféle csoportok működése és vezetése iránt érdeklődő olvasó. Rudas János Javne örökösei. Fejlesztő tréningcsoportok - elvek, módszerek, gyakorlatcsomagok című munkája bizonyos értelemben az előző folytatása. Miért is? A nagy sikerű Delfi örökösei... az önismereti jellegű csoportok tömör,ámde mégis valamennyire átfogó kézikönyve, tankönyve kívánt lenni, kiegészítve szerteágazó tematikájú és műfajú strukturált gyakorlatokkal.  

 
4 935 Ft
Akció: 4 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
RUGALMAS ÖSZTÖNZÉS - RUGALMAS JUTTATÁSOK

Átdolgozott kiadás

Szerkesztette: Poór József

Complex Kiadó, 2013

 

Könyvünk első kiadása 2005-ben, míg a második 2007-ben jelent meg. Akkor még szárnyalt világgazdaság, azóta azonban nagyban megváltozott a juttatások, és különös tekintettel rugalmas juttatások (cafeteria) szabályozási környezete.

A könyv aktualizálását több tényező is szükségessé tette. Egyrészt jelentősen megváltozott a rugalmas juttatási rendszerek hazai gazdasági környezete, másrészről átalakult a szolgáltatók rendszere is, a külföldi szolgáltatók helyébe a magyar állam tulajdonában lévő szervezetek léptek.

Jelen munkát azzal az igénnyel írták a szerzők, hogy folytassák a korábbi két sikeres kiadást megélt könyv által kitaposott utat.

 
4 725 Ft
Akció: 4 255 Ft
Kezdete: 2018.03.05
A készlet erejéig!
KOAKTÍV COACHING - Elfogyott

Formáld át hatékonyan üzleti és magánéleted!

Szerző: Karen Kimsey-House, Philipp Sandahl, Laura Whitworth

Trivium Kiadó, 2016

 

,A Koaktív coachingnak kötelező olvasmánynak kellene lennie minden menedzsernek vagy alkalmazottnak, aki sikeres akar lenni a munkájában." - Marshall Goldsmith, az egymillió példányban eladott, Ami eddig működött, az nem visz tovább című New York Times-bestseller szerzője.

 

,,Ezzel a naprakész kiadással a koaktív coaching továbbra is a coaching tankönyvek bibliája marad. Erőteljes, jellegzetes megközelítéssel íródott, és egyetlen más könyv sem nyújtja mindazt az eszközt, képességet és megalapozottságot, amire szükség van ahhoz, hogy sikerrel járjunk ezekben az érzékeny emberközi kapcsolatokban." - Stephen R. Covey

 
3 490 Ft
HATÉKONYSÁGNÖVELÉS STRESSZMENTESEN - GTD - Elfogyott

Az időmenedzsment új módszertana

Szerző: David Allen

HVG Kiadó, 2015

 

Hogyan kerülhetjük el, hogy fejünk felett összecsapjanak a hullámok? Mit tehetünk azért, hogy a bokros teendőink ne nyomasszanak bennünket, és időben megoldódjon minden?

A GTD-módszer alapján könnyen elsajátíthatjuk azokat az új, mentális készségeket, amelyekre a mai, egyszerre sok feladat végzését megkövetelő világban egyre inkább szükség van. A könyv hitelesen mutatja be, mi mindent kell tudatosítanunk magunkban ahhoz, hogy valóban kezünkbe vegyük életünk irányítását és úrrá legyünk a káoszon. Hogyan hozhatjuk meg minden pillanatban a lehető legjobb döntést? Hogyan szűrhetjük ki gondolatainkból a figyelemelterelő tényezőket? Hogyan oldhatjuk abból adódó szorongásainkat, hogy mit nem csináltunk meg?

 
4 500 Ft
102 EXTRA TRÉNINGGYAKORLAT - Elfogyott

Szerző: Gary Kroehnert

Z-Press, 2005

 

A 102 extra tréninggyakorlat a trénereknek valamint az oktatóknak szánt gyakorlatok újabb sorát vonultatja fel, melyek hatékonyan alkalmazhatók a legkülönbözőbb munkahelyi helyzetekben, tréningeken, mindenféle szervezetnél. Az egyénileg és csoportosan egyaránt alkalmazható tréninggyakorlatok szórakoztató, egyszerű módszerekkel fejlesztik a kommunikációs készségeket, a csapatmunkát és az érzékelést. Ez a könyv a tréning menedzserek, gyakorlatvezetők, vezetők, emberi erőforrás menedzserek és tanácsadók nélkülözhetetlen eszköze. - A 102 játékos tréninggyakorlat kis- és óriáscégeknél, magán- és közintézményeknél egyaránt a tréningprogramok széles skáláján alkalmazható.

 
5 250 Ft
MOBBING - A MUNKAHELYI PSZICHOTERROR - Elfogyott

Gyakorlati kézikönyv pszichoterapeutáknak, tanácsadóknak

Szerzők: Josef Schwickerath, Moritz Holz

Fordító: Borbély Péter

Z-Press, 2014

 

A könyv magyar kiadásának szakmai lektorra dr. Szőnyi Gábor pszichiáter, pszichoterapeuta, a Pszichoterápia szakfolyóirat főszerkesztője. LETÖLTHETŐ MUNKALAPOK A KÖNYV MELLÉ! A mobbingnak is nevezett munkahelyi zaklatás vagy munkahelyi pszichoterror manapság egyre komolyabb probléma. Lelki megrázkódtatáshoz, súlyosabb esetben munkaképtelenséghez vezethet. Szinte valamennyien találkozhattunk már közvetlenül vagy csak szemlélve a munkatársak egymás gúnyolódásával, megalázásával, esetleg a felettes a beosztottja képességének kétségbevonásával.

 
5 900 Ft
A HUMÁNERŐFORRÁS-MENEDZSMENT ALAPJAI - Elfogyott

Szerzők: Gulyás László; Erdélyi Evelyn; Majó Zoltán; Turcsányi Enikő

Szerkesztő: Gulyás László

JATE Press, 2012

 
3 465 Ft
TEHETSÉGMÁGNESEK - Elfogyott

A kiválóakat vonzó vállalati márka felépítése

Szerző: Schumann, Mark   

HVG Kiadó, 2010

 

A munkaerő toborzásában az Y generáció és a közösségi média gyökeres változásokat hozott. Az újfajta igényekkel és szokásokkal rendelkező munkatársakat elcsábítani, megtartani és elkötelezetté tenni komoly kihívást jelent. A vállalatoknak ágazattól, piaci és gazdasági helyzettől függetlenül új, költséghatékony HR kommunikációra van szüksége, hogy a piaci versenyben megnyerje, és motiválja a legtehetségesebb és legeredményesebb munkavállalókat.

 
5 000 Ft
GAZDÁLKODJ OKOSAN - A TEHETSÉGGEL! - Elfogyott

Döntéshozóknak és humán szakembereknek

Szerző: Tucker, Elissa        

HVG Kiadó, 2007

 

Munkaadók és munkavállalók viszonya nagy változások előtt áll a közeljövőben. A születésszám, a nyugdíjazás és az információtechnológia trendjei a következő néhány évben radikálisan megváltoztatják a vállalati humán folyamatokat. A kiváló szakemberek által írt könyvben az elmélet, a kutatási eredmények és a gyakorlati tapasztalatok jól használható egésszé állnak össze. Olvassa el – és gazdálkodjon ön is okosan a munkaerővel!

 
4 200 Ft
A HOLTPONTON NE ADD FEL! - Elfogyott

Ha sikeres akarsz lenni

Szerző: Godin, Seth 

HVG Kiadó, 2011

 

 „A sikeres emberek titka, hogy ha kemény erőfeszítésre van szükség, tovább tudnak menni, de az értelmetlen küzdelmet képesek feladni.”

 
3 200 Ft
HOGYAN TALÁLJ MAGADNAK ÁLLÁST? - Elfogyott

Szerző: Babos Éva

Kossuth Kiadó, 2009

 

"Neked szól ez a könyv, ha most vesztetted el az állásodat, vagy tanulmányaid végeztével most keresel munkahelyet, ha gyesről szeretnél ismét munkába állni, vagy éppen állást akarsz váltani. Hamar rájössz, magadra maradtál, hirtelen azt sem tudod, mihez kezdj. Ebben a helyzetben szeretnék segíteni Neked. Olyan tudást adok, amely esélyt ad, hogy boldogulj, hogy mihamarább gondoskodhass önmagadról és családodról, hogy ismét hasznos, magabiztos embernek érezd magad. Ha megfogadod a tanácsaimat, biztos lehetsz benne, hogy nemcsak keresel, de találsz is állást."

(a Szerző)

 
1 800 Ft
FELVI TÁJOLÓ 2014 - Elfogyott

Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht., 2014

 

A Felvi tájoló 2014 kiadvány a felsőoktatás iránt érdeklődők első számú olvasmánya, amely idén az iránymutatás mellett a szokásosnál is több technikai tudnivalóval, gyakorlati példával és praktikus tanáccsal készíti fel a jelentkezőket a felvételi minden szakaszára.

 

Hová lehet jelentkezni, milyen képzési szintekre, hogyan, milyen szabályok mentén, mi minden szükséges a jelentkezéshez, mit és meddig kell megtenni, s mi lesz azután? Hogyan születnek a ponthatárok és hol lehet még tájékozódni? Aki a Felvi tájolót a kezében tartja, annak mindez már nem kérdés.

Választási lehetőségek - minden szinten.

 

 

 
1 995 Ft
MÚZSA - Elfogyott

Szerző: Braskó Csaba

XXI. Század Kiadó Kft., 2013

 

Braskó Csabának szemléletfejlesztőként az a hivatása, hogy a legbonyolultabb problémákra is meghökkentően egyszerű megoldásokat ad, amelyeket cégvezetők és fejlődni vágyó emberek egyaránt igénybe vesznek.

A Múzsa regényes formába ágyazva döbbenti rá olvasóját arra, hogy a hiba egyáltalán nem benne van, és a céljait könnyebben eléri, ha új nézőpontokból szemléli a már megszokott élethelyzeteit.

Éva pultoslány. Élete csőd: párkapcsolata tönkrement, minden barátjának tartozik, anyjával csak veszekszik, főnöke egy szemét alak, és persze a munkáját is utálja. Még mielőtt azonban végleg belefulladna a totális kilátástalanságba, szóba elegyedik a kávézó egyik vendégével.

A beszélgetések napról-napra különösebbé válnak, és Éva egyszer csak ráeszmél lassú "fuldoklásának" megdöbbentő okára...

A furcsa idegen a legkevésbé sem tesz csodát, ám az eszmecserék hatására Éva mégis elkezdi másként látni a világot - benne saját magát -, és olyan képességeket fedez fel magában, amelyeknek korábban a létezéséről sem tudott...

 
3 490 Ft
EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT KÉZIKÖNYV - Elfogyott

Átdolgozott kiadás

Szerkesztette: Karoliny Mártonné, Poór József

Complex Kiadó, 2010

 

Immáron ötödször jelenik meg a kiváló szerzőgárda által jegyzett Emberi erőforrás menedzsment kézikönyv. Jelen ötödik kiadás a 2006-os kiadás átdolgozott, aktualizált változata.

"Az emberi erőforrás menedzsmenttel foglalkozó rendkívül bőséges és szerteágazó nemzetközi publikációk sorában úttörő vállalkozás ez a mű, mely széleskörű áttekintését adja a témának a hazai szakértők és érdeklődők számára. A könyv sikerességét bizonyítja, hogy immár ötödször jelenik meg megújult tartalommal."
Rolek Ferenc vezérigazgató-helyettes, Budapest Bank Nyrt.

 
5 775 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.