Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Oktatási és kulturális jog

Fő kategória >Állam- és jogtudomány >Oktatási és kulturális jog

Sorrend:

-10%
A kincstalálásától az ásatásig

A kézirat lezárva: 2016. augusztus 15.

Szerző: Kálnoky-Gyöngyössy Márton

Martin Opitz Kiadó, 2016

 

"A következőkben a magyar kulturális örökségvédelem egyik - ha úgy tetszik: második - pillérének, a régészeti örökségvédelemnek kialakulását és jelenlegi rendszerének működését szeretnénk bemutatni, a tudománytörténet eredményeire alapozva, de jogi, jogtörténeti szemléletű megközelítéssel. Így elsődleges forrásaink az egykori és a ma hatályos régészeti tárgyú, vagy érdekű jogszabályok lesznek. (...) A régészeti rökségvédelem jogi normáinak többségét immár gyakran változó ágazat-, illetve feladatspecifikus törvények és rendeletek tartalmazzák: az egyes régészeti feltárási cselekmények kapcsán a különböző szereplők csak jogszabályi felhatalmazás alapján járhatnak el, ágazati jogszabályok jelölik ki számukra az alkalmazandó anyagi, eljárási és szervezeti normákat. Ismeretük éppen ezért fontos minden érintett számára." (Részlet a könyv Bevezetőjéből)

 

 
2 600 Ft
Akció: 2 340 Ft
Kezdete: 2017.09.30
A készlet erejéig!
-10%
ÁLLAMI SZEREPEK A FELSŐOKTATÁSBAN

Szerző: G. Karácsony Gergely

Dialóg Campus Kiadó, 2016

 

A felsőoktatás a társadalom, és egyúttal az állam működésének vitathatatlanul nagy jelentőségű tényezője, amely napjainkban a társadalmi változások hatására komoly kihívások előtt áll, együtt a felsőoktatás kontextusát jelentő állami tevékenységgel és feladatokkal. A szerteágazó jogterületen az állami feladatok is rendkívül széles skálát mutatnak: az állam egyszerre jelenik meg ágazati irányítóként és ellenőrzést lefolytatóként, szabályozóként, megrendelő finanszírozóként és fenntartóként (tulajdonosként).

E könyv megírásakor a szerző a téma összetettségének megfelelően komplex módon mutatja be a kérdést, a jogtudományi elemzést kiegészítve közgazdaságtani, történeti, és oktatáspolitikai megközelítéssel is.

 
2 980 Ft
Akció: 2 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
KULTURÁLIS ÖRÖKSÉGVÉDELMI JOG MAGYARORSZÁGON

Műemlékek, régészet, műtárgyak a hazai és nemzetközi szabályozás tükrében.

Szerkesztette: Völgyesi Levente

Szerzők: Bagdányi Judit, Buzinkay Péter, Fejérdy Tamás, Fülöp Endre Norbert, Völgyesi Levente

Rejtjel Kiadó, 2010

 

Jelen könyvben a kulturális örökségvédelem jogi szabályozása kerül terítékre. A kötet nem kíván eleget tenni egy jogszabálygyűjtemény kívánalmainak, a gyakran és gyorsan változó jogszabályi környezet ellenére az állandóságot keresi, s ismertetőiben az általános elvekre és örök érvényű igazságokra hívja fel az olvasó figyelmét.

 
1 260 Ft
-10%
KOMMENTÁR A KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNYHEZ

A kézirat lezárva: 2012. szeptember 30.

Szerző: Szüdi János

Complex Kiadó, 2012

 

A nemzeti köznevelésről szóló törvényt 2012. szeptember 1-jétől kell alkalmazni az oktatásban. Lépcsőzetesen lép hatályba, egyes részei csak 2013. január 1-jétől, más részei 2013. szeptember 1-jétől, vagy még későbbi időponttól alkalmazandók. Kiadványunk a törvény teljes szövegét magyarázatokkal látja el, kitérve az egyes rendelkezések hatálybalépésének időpontjára is. A szerző a kommentár műfajához hűen paragrafushoz rendelten magyarázza a jogszabályt, azzal a céllal, hogy a mindennapokban használható kézikönyvet készítsen a köznevelés területén dolgozó szakembereknek, érintett oktatási szereplőknek.

 
5 775 Ft
Akció: 5 195 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY - TÜKRÖS KIADÁS

Az oktatási jogszabályok változásai sorozat

A kézirat lezárva: 2012. szeptember 1.

Szerző: dr. Madarász Hedvig

Complex Kiadó, 2012

 

Az Országgyűlés 2011 decemberében fogadta el a nemzeti köznevelésről szóló törvényt. Hatálybaléptetése több lépcsőben történik, az első lépcsőt jelentő rendelkezések már hatályba is léptek 2012. szeptember 1-jén, ám bizonyos rendelkezések csak 2013. január 1-jén, további rendelkezések pedig 2013. szeptember 1-jén, vagy még későbbi időpontokban lépnek hatályba.

 

Jelen kiadványunk a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény megismeréséhez és alkalmazásához nyújt hathatós segítséget.

 

 
4 385 Ft
Akció: 3 945 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A SZAKKÉPZÉSI TÖRVÉNY 1993-2011

Complex Kiadó, 2012

 

A szakképzés rendszere átalakul. Az Országgyűlés 2011 decemberében fogadta el az új szakképzési törvényt valamint az új szakképzési hozzájárulásról szóló törvényt. Mindkét törvény hatályba lépett 2012 elején. Jelen kiadványunk a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény megismeréséhez és alkalmazásához kíván hathatós segítséget nyújtani.

 
1 470 Ft
Akció: 1 325 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A KULTÚRA ÉS A TÖMEGKOMMUNIKÁCIÓ JOGI SZABÁLYAI

Második, átdolgozott kiadás

A kézirat lezárva: 2006. július 31.

Szerző: Dr. Kiss Zoltán

Lektorálta: Dr. Hajagos Éva

L’Harmattam Kiadó - Zsigmond Király Főiskola, 2006

 

Ez a könyv részletesen tárgyalja a kulturális terület és a kommunikáció – 2006 augusztusában hatályos – jogi szabályozását és intézményrendszerét, lehetőséget adva ezáltal a hallgatóknak és a téma iránt érdeklődőknek arra, hogy minden szükséges információhoz hozzájussanak, amit másképpen csak igen nagy mennyiségű és nehezen olvasható joganyag alapján tudnának megismerni. A kulturális jog keretében a szerző a kulturális igazgatáshoz, vagyis a kultúra hagyományos ágaihoz (művészetek, audiovizuális ügyek, közművelődés, közgyűjtemények, levéltárak, örökségvédelem) kapcsolódó jogi normákat és szabályrendszert ismerteti.

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.