Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Menedzsment, kontrolling


Sorrend:

12

-20%
A GYŐZTES STRATÉGIA

Bill Gates, Andy Grove, Steve Jobs öt örök érvényű leckéje

Szerzők: Michael A. Cusumano, David B. Yoffie

21. Század Kiadó, 2017

 

1968 és 1976 között Bill Gates, Steve Jobs és Andy Grove részt vett három vállalat elindításában, melyek meghatározták a technológia világát, együtt elérték a másfél trillió dollár értéket, és megváltoztatták az életünket.

Ez volt a Microsoft az Apple és az Intel.

A győztes stratégia együtt elemzi a három zsenit, az első pillanattól kezdve, sikereiket és bukásaikat, hasonlóságaikat és különbözőségüket, felfedve az üzleti stratégia legfontosabb szabályait, melyekkel cégeiket építették.

A Harvard és az MIT ismert professzorai, David Yoffie és Michael Cusumano évtizedeken át követték és tanították a módszereiket, és ebben a nagyszerű kötetben megmutatják, hogyan változtatta meg Jobs, Grove és Gates a stratégiai gondolkodást és általában a stratégia szabályait.

 
4 200 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.10.15
A készlet erejéig!
-15%
VEZETÉS A KÖZJÓ SZOLGÁLATÁBAN

Közpénzügyi gazdálkodás és menedzsment

Szerkesztette: Bábosik Mária

Typotex Kiadó, 2017

 

A könyv szerzői kollektívája arra vállalkozott, hogy összefoglalja a közszféra vezetői és vezetői utánpótlása számára szükséges kulcsfontosságú ismereteket. A közszféra hatékonysága, amelyre vezetőinek döntő befolyása van, az ország versenyképességének meghatározó tényezője.  A kötet a közszférát az üzleti (verseny-) és a civil szférától megkülönböztetve szélesen értelmezi. Közszféra alatt azon szervezetek összességét érti, amelyek közszükségletet elégítenek ki. A közszükséglet pedig egy olyan sajátos társadalmi igény, amely a társadalom tagjainak többsége részéről felmerül, s amelyet közösségi (politikai) döntés alapján közösségi igénynek ismernek el, s ezért finanszírozását alapvetően (de nem feltétlenül teljes mértékben) közpénzekből valósítják meg. Ilyen értelemben a könyv egyaránt érinti az állami és az önkormányzati szervezeteket, valamint az irányító és a végrehajtó szinteket. Kiemelten kezeli a szervezeti integritást mint a közjó szolgálatának minden szinten érvényes alapját.

 
7 200 Ft
Akció: 6 120 Ft
Kezdete: 2017.09.04
A készlet erejéig!
-20%
ALFAVEZÉR

Szerző: Balogh Ottó

Magánkiadás, 2017

 

9 farkastörvény, amit egy csapat vezetéséről tanultam a világ legkeményebb versenyén és a világ legkeményebb marketingüzletében

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.22
A készlet erejéig!
-20%
EGYPERCES MENEDZSMENT

Szerzők: Blanchard, Ken - Johnson, Spencer

HVG Kiadó, 2017

 

Miként ösztönözhetjük önálló és hatékony munkavégzésre csapatunk tagjait?

Hogyan növelhetjük szervezetünk alkalmazkodóképességét?

Hogyan érjünk el kevesebb stresszel hamarabb sikereket?

Vezetőként kihívásokkal teli, felgyorsult világunkban sem feledkezhetünk meg a legfontosabb értékünkről: az embereinkről. Az Egyperces menedzsment naprakész technikáival hatékonyan fejleszthetjük munkatársaink  problémamegoldó- és alkalmazkodóképességét.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.11
A készlet erejéig!
-20%
  IDŐGAZDÁLKODÁS - HASZNOS TUDÁS MINDENKINEK 30 PERCBEN 4.

Szerző: Lothar Seiwert

Kossuth Kiadó, 2017

 

Nincs elég ideje a feladatai elvégzésére, ráadásul az Ön számára valóban fontos dolgok háttérbe szorulnak?

Ez a könyv öt lépésben vezet el a sikeres időmenedzsmenthez. Bebizonyítja, hogy következetes tervezéssel igenis rendszerezhető és megoldható a feladatok áttekinthetetlennek tűnő áradata!

 
995 Ft
Akció: 795 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SPRINT

Hogyan oldjunk meg nagy problémákat és teszteljünk új ötleteket öt nap alatt?

Szerzők: Knapp, Jake - Zeratsky, John - Kowitz, Braden

HVG Kiadó, 2017

 

Hová összpontosítsuk csapatunk erőfeszítéseit?

Vajon melyik ötletünk működik a való életben?

Hogyan vonhatjuk be a fogyasztókat a termékfejlesztés korai szakaszába?

Vezetőként naponta szembesülünk vele, milyen nehéz kiválasztani a sok ötlet közül azt, amelyiket érdemes megvalósítanunk.  A sprint módszer segítségével hatékony választ találhatunk a termékek és szolgáltatások tervezése kapcsán felmerülő kihívásokra. Az egyedülálló, ötnapos folyamat lépésekre bontja le a nagy problémák megoldását, így végig a lényegre koncentrálhatunk, ráadásul gyorsan és késlekedés nélkül haladhatunk.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  ADMINISTRATÉGIA. HOGYAN ÉRJÜNK EL SIKEREKET KÖZIGAZGATÁSI VEZETŐKÉNT?

Szerzők: Kisilowski, Maciej – Kisilowska, Izabela

HVG Kiadó, 2017

 

Hogyan alkalmazhatóak a versenyszférában bevált menedzsmentmódszerek egy városi önkormányzatnál? Mit érhetnek el a stratégia alapján cselekvő, proaktív menedzserek a közszférában? Miért kell figyelembe vennünk az ügyfél-elégedettség szempontját a közigazgatásban?

A jól működő közigazgatási intézmények egy ország gazdasági fejlődésének motorjai – ügyfélbarát és kiszámítható környezetet teremtenek az állampolgároknak és intézményeknek az ügyintézéshez, a vállalkozásoknak pedig a tervezhető, versenyképes működéshez. Kelet-Közép-Európa országaiban azonban a rendszerváltás után elmaradt az ideális közeg megteremtéséhez szükséges átalakulás. Ehhez a reformhoz nemcsak a kreatív és tehetséges menedzserek és vezetők kellenek, hanem az is, hogy átgondolt stratégia mentén irányítsák részlegüket vagy hivatalukat.

 
4 200 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A BUSINESS NAGYKÖNYVE

Minden, amit tudni érdemes

HVG Kiadó, 2017

 

Mitől kezd szárnyalni egy cég? Mi kell egy sikeres startuphoz? Mitől válik naggyá egy üzleti vezető? Mi volt a titka Sheryl Sandbergnek, a Facebook vezérigazgatójának, Warren Buffett amerikai befektetőnek és Steve Jobsnak, az Apple vezérigazgatójának? Mire jó a kritikusút-elemzés és a marketingmix? Miképp csökkenthetők a veszteségek? Hogyan hasznosítható a big data?

 

A business nagykönyve a híres üzletemberek tanulságos történeteitől kezdve a legkiválóbb menedzsmentguruk elméleti és gyakorlati megoldásain át a legújabb kihívások elemzéséig, rengeteg gondolatébresztő modellt, példát és ötletet tartalmaz.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  VEZETÉS. AZ ÉLETEM ÉS A MANCHESTER UNITEDNÁL ELTÖLTÖTT ÉVEIM TAPASZTALATAI

Szerzők: Ferguson, Sir Alex – Moritz, Sir Michael

HVG Kiadó, 2016

 

Nekem kellett mindenkivel megértetnem, hogy a lehetetlen is lehetséges. Ez a különbség a vezetés és a menedzselés között.

Mi kell ahhoz, hogy évtizedeken át a legjobbak között legyen a csapatunk?

Sir Alex Ferguson 38 évet töltött különféle futballklubok élén, és elképesztően sokszor, összesen 49-szer gyűjtött be különféle trófeákat. Vezetése alatt a Manchester United a világ egyik legnagyobb kereskedelmi márkájává nőtte ki magát.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KREATIVITÁS RT.

Az inspiráció útjában álló nehézségek leküzdése a Pixar módszerével

Szerzők: Catmull, Ed – Wallace, Amy

HVG Kiadó, 2016

 

A Pixar több mint 20 éve megkerülhetetlen az animációsfilm-készítésben. Könnyed történetmesélés, leleményes cselekményszövés és érzelmi hitelesség – a Pixar filmjei a kreativitás legjobb példái. Olyan közönségsikerek fűződnek a stúdió nevéhez, mint a Toy Story-trilógia, a Szörny Rt., a Némó nyomában, A hihetetlen család vagy a WALL-E, amelyek együttesen 30 Oscar-díjat is begyűjtöttek.

Ed Catmull, a Pixar társalapítója és elnöke és a Disney Animation elnöke felfedi a cég hagyományokkal szembeforduló elveit és módszereit, amelyeknek alapelem a kreatív folyamat védelmezése. Elsőként nyújt betekintést a cég működésébe: megtudhatjuk, miként zajlanak a stúdió megbeszélései és a filmek bemutató utáni kiértékelései, valamint az Agytröszt ülései, ahol a filmtörténet számos sikeres alkotása formálódott.

 
4 200 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A KARIZMATIKUS VEZETÉS KÖNYVE

50 módszer a hatásgyakorlás fejlesztéséhez

Szerző: Tyler, Simon

HVG Kiadó, 2016

 

Hogyan fokozhatjuk a céljaink iránti lelkesedést munkatársainkban?

Mit tanulhatunk James Bondtól a stílusos megjelenésről?

Milyen módszerekkel növelhetjük vezetői befolyásunkat?

 

Az igazán sikeres vezető karizmatikus személyiség. Jó benyomást kelt, fel tudja villanyozni csapatának tagjait, lelkes támogatókat gyűjt maga köré és cselekvésre ösztönöz. Simon Tyler üzleti tanácsadó, coach és mentor praktikus kötete 50 hatékony gyakorlatot tartalmaz a vezetői hatásgyakorlás növeléséhez.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A SIKERES ÜZLETKÖTÉS MŰVÉSZETE

Szerző: Brian Tracy

Trivium Kiadó, 2016

 

A siker talán egyik legfontosabb szabálya, hogy tanuljunk a szakemberektől. Hiszen évente több millió új vállalkozás indul, amelyek sikere azoktól az értékesítőktől, üzletkötőktől függ, akik a vállalkozások termékeit vagy szolgáltatásait eladják. Akármennyi időt szentelünk arra, hogy próbálkozásokkal jöjjünk rá a sikeres üzletkötés titkára, az apró fortélyok és trükkök megismerése nélkülözhetetlen. Jó hír azonban, hogy amit mások már elértek, nekünk csak megszívlelnünk és alkalmaznunk kell. El kell fogadnunk, hogy az alapvető készségek kifejlesztéséhez, a sikeres eladáshoz rengeteg gyakorlás szükséges. A könyv hozzásegíti, hogy Ön is sikeresen használja a már jól bevált módszereket, technikákat, stratégiákat, és gyakorolja mindaddig, amíg a saját területén Ön lesz a legjobb profi.

Ragadja meg a lehetőséget! Tanuljon Brian Tracytől, Amerika egyik vezető motivációs trénerétől és személyi tanácsadójától, aki több mint 40 könyv szerzője, könyvei 42 nyelven 60 országban jelentek meg.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A VIRGIN-MÓDSZER

Minden, amit a vezetésről tudok

Szerző: Branson, Richard

HVG Kiadó, 2016

 

Hangversenyzongora a bankfiókban, szerkesztőség a kriptában, ufók a léghajóban. Vajon e bizarr ötleteken túl mi jelentheti a globális Virgin-cégbirodalom sikerének zálogát?

A Virgin-cégcsoport a világ 50 országában van jelen, és több mint ötvenezer alkalmazottja van. Az extrém kalandjairól híres, multimilliárdos Sir Richard Branson anekdotákkal tarkított könyvéből kiderül, mekkora jelentősége van üzleti sikereiben az odafigyelésnek, a nevetésnek és az élethosszig tartó tanulásnak. A vállalatvezető-ikon tőle szokatlan komolysággal hangsúlyozza az ügyfélközpontúság, a munkatársakkal való szoros együtt működés, és a társadalmi szerepvállalás fontosságát.

 
4 200 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
DIAGRAMOK KÖNYVE

50 módszer bármilyen probléma vizuális megoldásához

Szerző: Duncan, Kevin

HVG Kiadó, 2016

 

Hogyan lehet érthetően elmagyarázni arányokat, trendeket és stratégiákat? Bemutathatjuk-e a táblázatoknál elegánsabb módszerrel a negyedéves eredményeket? Mikor használjunk kördiagramot és mikor hisztogramot?

A piramisok, négyszögek, kördiagramok, idővonalak és folyamatábrák kötelező kellékei egy prezentációnak. Kevin Duncan üzleti tanácsadó, marketingszakértő és motivációs előadó praktikus kötete 50 diagramot mutat be, amelyeket stratégiai terv készítéséhez, brainstorminghoz vagy éppen teljesítményértékeléshez használhatunk. A hozzájuk fűzött magyarázatok segítenek kiválasztani az adott helyzetben ideális vizuális ábrázolást, így változatosan szemléltethetjük mondanivalónkat.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A NEMTUDÁS

Hogyan formáljuk versenyelőnnyé a bizonytalanságot?

Szerzők: Souza, D. Steven – Renner, Diana

HVG Kiadó, 2016

 

Mit tegyünk, ha ráébredünk: elértünk a tudásunk határvidékére, és ami azon túl húzódik, az sötét, kusza és félelmetes? Hogyan maradhatunk határozott véleményvezérek, felelős vezetők, amikor ingoványos talajra tévedünk?

Akkor érezzük magunkat biztonságban, ha megalapozott ismeretekkel rendelkezünk mindenről, ami körülvesz minket. Ám az információ gyakorlatilag követhetetlen ütemben termelődik, megszokott világunk napról napra alakul valamiféle ma még ismeretlen és megfoghatatlan, új valósággá.

 
4 200 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A GOOGLE TITOK

Irányítsd és éld az életed

Szerző: Laszlo Bock

Bookline, 2015

 

Tippek a világcég alelnökétől.

Manapság nehezebb a Google munkatársává válni, mint felvételt nyerni a Harvardra. A világ egyik legsikeresebb vállalata kizárólag a legjobbakat keresi, és hogy megtalálja őket, képes akár új szabályokat is teremteni a munka világában.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MOTIVÁCIÓ MAGASABB SZINTEN

Fejlődés, hatékonyság, elköteleződés

Szerző: Fowler, Susan        

HVG Kiadó, 2015

 

Miért nem működik a motiváció?

Susan Fowler a vezetés témakörével foglalkozó kutató, tanácsadó és coach szerint a "hagyományos" motivációs eszközökkel rendszerint csak frusztráljuk a munkatársainkat és magunkat is – az emberek már épp eléggé motiváltak, de ez a motiváltság általában felszínes és rövid távú. Ebben a könyvben a szerző a legújabb tudományos kutatások eredményeire alapozva felvázol előttünk egy már bevált modellt és intézkedéssorozatot, amelynek segítségével a vezetők egy olyan motiváció felé terelhetik a beosztottaikat, amely nemcsak produktivitásukat és aktivitásukat fokozza, hanem a céltudatosság és a kiteljesedettség érzésével is megajándékozza őket.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZOLGÁLJ, HOGY VEZETHESS

Amit egy elit katonától tanulhatunk az üzleti életben

Szerző: Porkoláb Imre

HVG Kiadó, 2016

 

Hogyan vezessünk és motiváljunk egy csapatot kilátástalan helyzetekben?

Miként kezeljük a feladatokkal együtt járó stresszt és kimerültséget?

Ha egy komplex környezetben válsághelyzet lép fel, hogyan vonjunk be a megoldás keresésébe a saját szervezetünkön kívül másokat is?

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
GOOGLE - ÍGY VEZETÜNK MI

Szerzők: Erik Schmidt - Jonathan Rosenberg    

HVG Kiadó, 2015

 

Miért rosszak az üzleti tervek? Miképp lehet napjaink folyamatosan változó környezetében mindenki másnál jobb terméket előállítani? Hogyan lehet felismerni és elcsábítani a „kreatív zseniket”, akik képesek kitalálni a jövőt és megvalósítani a lehetetlent?

 

Eric Schmidt és Jonathan Rosenberg már sokat tapasztalt és elismert vezetők voltak, amikor több mint egy évtizede a Google-hez kerültek. Hamar rájöttek azonban: ha ennél a cégnél sikereket szeretnének elérni, mindent újra kell tanulniuk az üzleti menedzsmentről.

 
4 200 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EGYSZERŰSÉG

Hatékony stratégiák az üzleti sikerhez

Szerzők: Jiri Scherer - Michael Hartschen - Chris Brügger      

HVG Kiadó, 2015

 

Miért dobnak piacra a cégek olyan termékeket, amelyekkel csak megnehezítik a vásárlók dolgát? Miért találnak ki a felhasználók számára felfoghatatlan szolgáltatáscsomagokat? Miért bonyolítják túl a vállalatok az üzleti folyamataikat?

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A VEZETÉS ÖRÖM-E?

Szerző: Török László

Kossuth Kiadó, 2015

 

Mi lehet meggyőzőbb, mint egy valóban sikeres vezetői pálya? Mi lehet átütőbb, mint azok a vezetői vallomások, melyeket ismert és eredményes emberek tesznek? Török Lászlónak sikerült egy rendkívül színes, mégis összefüggő képet adni a vezetés szakmai és emberi hátteréről. Van azonban egy másik és meglepő értéke is a kötetnek: aki elolvassa, történelmünk modern kori fejezetéről is benyomást szerezhet. Olyan élethelyzeteket ismerhet meg, melyek a mai magyar alkotó ember környezetét és kihívásait mutatják be szellemesen, professzionálisan és emberi hangsúllyal.

 

Malchiner Maximilian Péter ICF Executive Coach, szerző (You Are More!™)

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ ELSŐ 90 NAP

Bevált stratégiák a gyorsabb és hatékonyabb beilleszkedéshez és előrelépéshez – az átmenet leküzdéséhez

Szerző: Michael D. Watkins

Noran Libro Kiadó, 2014

 

A 2009-ben minden idők 100 legjobb üzleti témájú könyvei közé beválogatott Az első 90 nap vezetői generációknak segít megtanulni a sikeres változáskezelést, hogyan vegyük fel a tempót egy új munkakörben, vagy, hogy mi a frissen felvett munkaerő szervezetbe való beillesztésének leghatékonyabb módja.

 

A változáskezelés, a tranzíció előnye, hogy esélyt ad az újrakezdésre, illetve a szükséges szervezeti változtatások véghezvitelére. Egy vezető rengeteg rejtett tranzícióval is szembesül karrierje során – a gyors növekedésből, vállalati átszervezésből vagy akvizícióból fakadó változások következményeként.

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MENEDZSEREK ELLENŐRZŐ LISTAKÖNYVE

Szükséges tudnivalók szükség esetére

Szerző: Derek Rowntree

Manager Könyvkiadó, 2010

 

"Ha nem magam láttam és olvastam volna, akkor el sem hinném, hogy az a sok, szépen hangzó elmélet ilyen egyszerű és egyértelmű listákká redukálható. Zseni vagy, még akkor is, ha ezzel munkanélkülivé teszel."

Charles Handy

 

A menedzseri munka összetett, és szüntelen tanulással jár. Néha még cégünk működtetése is komoly kihívást jelent, a váratlan helyzetekről és projektekről nem is szólva. Ez a könyv nélkülözhetetlen útmutató a világ menedzserei számára. A sikeres menedzseri tevékenység minden egyes területét felölelő ellenőrző listák segítségével a vezetők világosan át tudják tekinteni az egyes helyzeteket, és megalapozott döntéseket hozhatnak.

Ez a klasszikus mű abban segít, hogy mindig a lehető legeredményesebben és leghatékonyabban végezzük menedzseri munkánkat.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
STRATÉGIAI MENEDZSMENT

Szun-Cétól a "Kék Óceánig"

Szerkesztő: Gulyás László

JATEPress, 2014

 
3 150 Ft
Akció: 2 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TECHNOMENEDZSMENT

Szerző: Pataki Béla

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

A tudásalapú társadalomban és gazdaságban a technológiamenedzsment kulcsszerepet játszik azzal, hogy a vállalatok versenyképességének, illetve bármilyen szervezet sikeres működésének szolgálatába állítja a technológiát, hasznosítva mind a tudomány eredményeit, mind pedig a tudományosan még magyarázatra szoruló, de a gyakorlatban bevált tapasztalatokat. A gazdaságilag legfejlettebb országokban már három évtizede töretlenül fejlődik és virágzik ez a szakterület, Magyarországon azonban a fontosságához képest még mindig nem eléggé közismert.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TOYOTA-KATA

Hogyan ösztönözzük munkatársainkat fejlődésre, alkalmazkodásra és kiváló eredményekre?

Szerző: Rother, Mike          

HVG Kiadó, 2014

 

Vezessük, irányítsuk és fejlesszük munkatársainkat a Toyota módszerével!

 

Miként érhetjük el, hogy a vállalatunk kezelni tudja a váratlan helyzeteket, a vevőink pedig hosszú távon is elégedettek legyenek? Hogyan fejleszthetjük és aknázhatjuk ki munkatársaink képességeit, hogy jobb teljesítményre törekedjenek, és sikereket érjenek el? Hogyan tehetjük cégünknél a  folyamatos fejlődést és alkalmazkodást a mindennapi munka részévé?

 
5 900 Ft
Akció: 4 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A VEZETÉSTUDOMÁNY ALAPJAI

Szerkesztő: Gulyás László

JATE Press, 2012

 
3 465 Ft
Akció: 2 945 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TÖRZSEK

Te is lehetsz vezető

Szerző: Godin, Seth 

HVG Kiadó, 2009

 

Az emberek ősidők óta törzsekbe tömörültek – vallási, etnikai, politikai, vagy akár a zenei ízlésük szerinti csoportokba, amelyek egy vezető és egy eszme köré gyűlve alakultak ki. Az emberi természet már csak ilyen. Mára ráadásul az internet elsöpörte a törzsek kialakulásának földrajzi, anyagi és időbeli korlátait. A blogok, közösségi hálózatok és portálok segítségével tízmilliók szerveződhetnek törzsekbe érdeklődésük szerint, például mert iPhone-imádók vagy elkötelezett szavazói egy pártnak, vagy mert új módon küzdenek a globális felmelegedés ellen.

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
STEVE JOBS AZ INNOVÁCIÓ MESTERE

Hogyan legyünk átütően sikeresek

Szerző: Gallo, Carmine      

HVG Kiadó, 2011

 

Mit tudnánk elérni az üzleti életben megfelelő rálátással és inspirációval? Milyen magasságokba repülne a karrierünk, ha Steve Jobs segítené a döntéseinket? Mit tenne helyünkben Steve?

A szerző legújabb könyvében hiteles források alapján, rendkívül meggyőző erővel taglalja azt a hét irányelvet, amelyek Steve Jobsot egész életén át vezérelték és az innováció mesterévé tették: „Azt csináljuk, amit szeretünk!” „Hagyjunk nyomot a világegyetemben!”

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MOTIVÁCIÓ 3.0

Ösztönzés másképp

Szerző: Pink, Daniel H.       

HVG Kiadó, 2010

 

A legtöbben azt hisszük, hogy mind önmagunk, mind pedig mások motiválására a legjobb eszköz valamilyen kívülről jövő jutalom, például, a pénz. Ez a „jutalmazás-büntetés” elmélete. Provokatív és igen meggyőző, új könyvében Daniel H. Pink azt állítja, hogy ez bizony hibás elgondolás, ugyanis a kimagasló teljesítmény és megelégedettség titka – mind a munkában, az iskolában, mind pedig a magánéletben – az a mélyen gyökerező emberi szükséglet, hogy mi irányítsuk a saját életünket, új dolgokat tanuljunk és alkossunk, és jobbá tegyünk saját életünket és a világunkat.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HATÁSKÖRÖN TÚL

Vezetők személyes felelősségvállalása

Szerző: Middleton, Julia     

HVG Kiadó, 2009

 

A legtöbb vezető cégének azon egységében szerez hírnevet magának, ahol hatáskört kapott a vezetéshez. Amikor azonban hatáskörüket kiterjesszék az egész szervezeten belül, sőt akár azon kívül is, azok a képességek, amelyeknek korábbi sikereiket köszönhették, hirtelen nem bizonyulnak elegendőnek ehhez a feladathoz. A szabályok megváltoznak – és ezzel együtt kell változtatni a stratégiákon is. Ebben a gondolatébresztő könyvben Julia Middleton újfajta vezetési szemléletet hirdet: olyan felfogást, amellyel felvértezve az ember ismeretlen területeken is elboldogul, ott is, ahol saját magának kell kivívnia a hatáskörét; és amellyel felvértezve a vezetők már kimerészkedhetnek saját szervezetük zárt világának határain túlra is, és a külvilágban is hatékonyan működhetnek.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
GENGSZTERTÖRVÉNYEK

Egy rapperből lett üzletember tanácsai a sikerhez

Szerzők: 50 cent, Robert Greene

HVG Kiadó, 2014

 

Miben hasonlít Napóleon, Julius Caesar és Mózes 50 Centhez? Mindnyájuk erejének forrása a félelem teljes hiánya. A drogárusból lett zenész túl sok veszélyes helyzetet élt át az utcán ahhoz, hogy bármitől is megijedjen. Ha egy üzlet nincs az ínyére, egyszerűen nem foglalkozik vele. Ha keményebben kell fellépnie valamelyik vetélytársával szemben, habozás nélkül megteszi. Nem törődik a sikerhez vezető, hagyományos stratégiákkal, hanem a maga útját járja, és annyira tér el a szabályoktól, amennyire csak akar. A provokatív könyveiről híres Robert Greene és a rapper-üzletember 50 Cent közös művéből kiderül: nem segít az érvényesülésben, ha görcsösen ragaszkodunk a szokványos módszerekhez. A félelem nélküli embertípus sikerének lényege a hatalom törvénye.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A SHACKLETON

Déli-sarki expedíció mint vezetéselmélet

Szerzők: Margot Morrell, Stephanie Capparell

HVG Kiadó, 2008

 

Úgy tartják, Sir Ernest Shackleton volt „a legnagyszerűbb vezető, aki csak élt ezen a földön”, mert teljes 27 fős legénysége életét meg tudta óvni, amikor zátonyra futottak az Antarktiszon, és majdnem két évre ott ragadtak. Margot Morrell Shackleton-kutató és Stephanie Capparell, a The Wall Street Journal újságírója összefogtak, hogy a neves sarkkutató kalandjain és megpróbáltatásain keresztül bemutassák Shackleton zseniális vezetői képességeit és örökérvényű módszereit, amelyeket bárki elsajátíthat napjainkban is.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ELLÁTÁSILÁNC-MENEDZSMENT

Elmélet és gyakorlat

Szerző: Szegedi Zoltán

Kossuth Kiadó, 2012

 

Ebben a témakörben ez az első magyar nyelvű, szakmai-tudományos könyv. Újszerűségét elsősorban az adja, hogy a vállalatokon átnyúló, ugyanakkor e vállalatok belső folyamatait is magában foglaló szakaszokat vizsgálja (közös készletezés, vállalatközi stratégiai együttműködésen alapuló optimalizálás stb.). A hangsúlyt a vállalatközi kooperációra, az együttműködésre, az ellátásilánc-integrációra és a stratégiai szövetségekre helyezi.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
CONTROLLING-ESETTANULMÁNYOK

Szerző: Magyar Controlling Egyesület Oktatói Munkacsoportjának tagjai    

Saldo Kiadó, 2014

 

Valós vállalati problémákat, dilemmákat bemutató esettanulmányokat írt 12 elismert egyetemi, főiskolai oktató és nagy gyakorlattal rendelkező vezető tanácsadó, a Magyar Controlling Egyesület Oktatói Munkacsoportjának tagjai.

 

Haszonnal forgathatják a kötetet azok a vállalati vezetők, controllerek, pénzügyi és gazdasági szakemberek, akik konkrét gyakorlati kérdéseikre szeretnének választ kapni és azok is, akik oktatási célra keresnek segítséget.

 
3 500 Ft
Akció: 3 150 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-15%
TERMÉKMENEDZSMENT

Baccalaureus Scientiae sorozat

Szerkesztette: Antalovits Miklós, Süle Margit

Typotex Kiadó, 2012

 

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen már évek óta sikerrel futó Termékmenedzsment című tárgyhoz készült tankönyvet tartja kezében az Olvasó. Azonban a szerzők reményei szerint nem csak a hallgatók, hanem gyakorló termékmenedzsment szakemberek is haszonnal tudják majd forgatni e művet, melynek célja, hogy áttekintést adjon a terméktervezéshez és a sikeres piaci bevezetéshez kapcsolódó termékmenedzsment feladatokról. Ismerteti az innovációmenedzsment, szellemi tulajdonvédelem, fogyasztóvédelem, dizájn és fenntarthatóság szerepét a termékmenedzsment folyamatában, mindvégig szem előtt tartva a felhasználó-központú tervezést és piaci magatartást. Ajánljuk tehát ezt a könyvet mindazoknak, akik munkájuk során új termékek tervezésével és fejlesztésével vagy innovációmenedzsmenttel foglalkoznak és a sikeres piaci bevezetést segítő tényezőkről szeretnének többet megtudni.

 
3 900 Ft
Akció: 3 315 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MENEDZSMENT ÉS VÁLLALKOZÁS-GAZDASÁGTAN

Baccalaureus Scientiae sorozat

Szerkesztette: Kövesi János

Typotex Kiadó, 2009

 

McCafri szállóigévé vált mondása szerint: "Egy vállalat menedzselésének mechanizmusa valójában nem túl bonyolult, ha képesek vagyunk megérteni a lényeget: termékeket, szolgáltatásokat kell előállítani és eladni valakinek, drágábban, mint amibe került. Ennyi az egész, kivéve még néhány millió részletkérdést." Ez az a néhány millió részletkérdés, amivel a menedzseri posztra kerülő szakembereknek boldogulniuk kell(ene). Ezek teljesen más természetűek, mint a szakmai (legyenek azok akár műszaki, gazdasági, oktatási, egészségügyi, kereskedelmi, szállítási stb.) problémák, és teljesen másfajta tudás birtokában oldhatók csak meg. Könyvünk e tudás megszerzéséhez kíván segítséget nyújtani.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KÖRNYEZETMENEDZSMENT

Baccalaureus Scientiae sorozat

Szerzők: Herczeg Márton, Kósi Kálmán, Valkó László

Typotex Kiadó, 2006

 

Az egyetemi oktatás támogatása mellett a könyv nem titkolt célja, hogy segítse a környezetvédelemmel foglalkozó mérnökök, műszaki menedzserek, közgazdászok munkáját. Függetlenül attól, hogy hol és milyen munkakörben dolgoznak, a könyvet olvasva megtalálják azokat a környezetmenedzsment-eszközöket és technikákat, amelyek felhasználóbarát módon segíthetik feladataik sikeres megoldását. Könyvünkben úgy kívántuk világos szerkezetben megjeleníteni a környezetmenedzsment ismeretanyagát, hogy az egyetemi hallgató és minden olvasó számára egyértelmű legyen: a környezetmenedzsment gyakorlatias tudomány. Az elméleti alapozó ismeretek megjelenítése mellett olyan empirikus ismeretek közvetítése volt a célunk, amelyek segítik az olvasót a valós gazdasági folyamatok környezetvédelemmel összefüggő kérdéseinek megértésében, elemzésében, következtetések levonásában.

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MINŐSÉGMENEDZSMENT ALAPJAI

Baccalaureus Scientiae sorozat

Szerzők: Kövesi János, Topár József

Typotex Kiadó, 2006

 

"A legtöbb minőségi program két lehetséges ok egyike miatt mond csődöt: van bennük rendszer szenvedély nélkül vagy szenvedély rendszer nélkül" - Tom Peters.

 
2 800 Ft
Akció: 2 380 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A GOOGLE-MODELL

A menedzsment forradalma

edition 2.0 sorozat

Szerző: Bernard Girard

Fordította: Kazanlár Szilvia, Mihancsik Zsófia

Typotex Kiadó, 2010

 

Stanfordból jöttek, mesterségük címere matematikus, informatikus. Sergey Brin és Larry Page persze Kaliforniában maradt, és céget alapított egy algoritmusra. Az algoritmust Larryról Page Ranknek nevezték el (és az internetes oldalak rangját jelenti), a céget pedig Google-nak, ami egy jó nagy szám neve, azé, amelyben az 1 után 100 nulla áll. Hogy nemcsak a nagymennyiségű adatban való keresést oldották meg hatékonyan, hogy innovatív megoldásaiknak még mi magyar egyszerű internetezők is folyamatos haszonélvezői vagyunk, az rendben van, de a pénzkeresés is nagyléptékben sikerült nekik. Ám erről inkább pletykák, mintsem korrekt elemzések szólnak.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
HITELINTÉZETI CONTROLLING ÉS BELSŐ ELLENŐRZÉS

Szerzők: Gyulainé Zsakó Zsófia, Dr. Volterné Csák Bernadett           

Saldo Kiadó, 2013

 

"Ennek a könyvnek az a célja, hogy bemutassa a banki controlling eszközeit és azok gyakorlati alkalmazását. Tapasztalatom szerint ugyanis a controlling alapelvei szakmai körökben általában ismertek, de arról meglehetősen kevés szós esik, hogy ezeket az elveket hogyan lehet érvényesíteni egy controlling rendszer kiépítésében és működtetésében. Különösen igaz ez a bank egyes területeinek értékelésére, az eredmény részekre bontására, a jövedelmezőség és a hatékonyság részterületenkénti értékelésére."

 

Gyulainé Zsakó Zsófia (szerző)

 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
  A CONTROLLING ÉS A VEZETŐI SZÁMVITEL INFORMÁCIÓ-TECHNOLÓGIÁJA

Szerző: Fabricius Ferke György
Complex Kiadó, 2011

A kézikönyv célja, hogy bővítse az információ-technológiai ismereteket a számvitel, azon belül is a vezetői számvitel területén.

A könyv 3 szintre tagolódik:

-Az I. szint az informatika használatával kapcsolatos problémákat mutatja be.
-A II. szint ismerteti a szakemberek számára szükséges információ-technológiai ismereteket.
-A III. szint az informatikában szokatlan kérdéseket és az ezekre adott válaszokat fogalmazza meg.

 
5 670 Ft
Akció: 5 105 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
A MENEDZSMENT ALAPJAI

Szerző: Dr. Roóz József

Perfekt Kiadó, 2006

 

A Budapesti Gazdasági Főiskola alaptankönyvcsaládjának e tagja a bolognai folyamat szellemében átalakuló képzés megindításához kíván hozzájárulni, biztosítva az első ciklusú felsőfokú képzés alapozó tantárgya, a menedzsment tananyagát. A kötet elsődleges célja az, hogy segítse a hallgatók eligazodását a vezetés módszertani és gyakorlati kérdéseiben, amelyekkel a munka világában szembesülhetnek – akár mint beosztottak, akár mint leendő vezetők. A mű ismerteti a menedzsment szerepét és feladatait, a különböző szervezeti rendszereket, a jellemző vezetési stílusokat és a vezető legfontosabb képességeit. Kifejti a stratégiai menedzsment és a vezetői kommunikáció lényegét, a problémamegoldás és a döntéshozatal folyamatát. Tárgyalja a menedzsment és a környezet egymásra hatását, külön fejezetet szentelve a globalizáció kihívásaira adható menedzsmentválaszoknak. A függelékben található feladatok és esettanulmányok elősegítik az ismeretanyagban való alaposabb elmélyülést.

 
3 390 Ft
STRATÉGIAI MENEDZSMENT

Szerző: Dr. Fülöp Gyula

Perfekt Kiadó, 2008

 

Az új évezred elején a stratégiai gondolkodás mind a menedzsmenttudománynak, mind pedig a gyakorlati életnek létfontosságú elemévé vált. Nem új tudományágról van szó, hiszen már az emberiség történetének kezdetén is fontos szerepet játszott a stratégiaalkotás, azonban a technikai és társadalmi fejlődések, változások következtében szükségessé vált ennek a kiadványnak az átdolgozása. A szerző egyetemi tanár, aki a szakma kiválóságaként nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is megosztja velünk tudását és tapasztalatait. A könyvet a hallgatókon kívül ajánljuk még cégvezetőknek, menedzsereknek és laikus érdeklődőknek is, akik a témában jobban el szeretnének igazodni.

 
3 490 Ft
-10%
VEZETÉSI ISMERETEK

Szerzők: dr. Radó András, dr. Réthy István

Saldo Kiadó, 2011

 

A könyv három nagyobb modulból áll:

- egy elméleti, történeti áttekintés a vezetéssel kapcsolatos tudományos gondolkodás fejlődéséről,

- majd az emberi viselkedést górcső alá vevő rész következik, ahol a szereplők és kölcsönhatásaik tisztázása után fokozatosan tekintik át a szerzők az egyén (legyen az vezető vagy vezetett) szervezeten belüli viselkedésének megértése/vezérlése felé (szervezeti kultúra, motiváció, vezetői stílusok).

- végül a vezetői tevékenység négy sarkalatos momentumát ismerheti meg az olvasó: csoportok vezetése, változások menedzselése, konfliktusok kezelése és a vezetés nemzetközi vonatkozásai, ezen belül a nemzetköziesedés és globalizáció hatása a vezetésre.

 
2 900 Ft
Akció: 2 610 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
A CONTROLLING ALAPJAI

Szerzők: Körmendi Lajos, Tóth Antal

Saldo Kiadó, 2016

 

A XXI. századunk társadalmi, gazdasági és kulturális környezetének állandóan változó és sok esetben turbolens módon felgyorsuló igényeit, a szervezetek stratégiai menedzsmentje ma már az operatív irányításhoz hasonlóan csak mintegy „naprakész” odafigyeléssel és alapos döntés előkészítéssel valamint rugalmas és gyors szabályozással képes felismerni, befogadni, valamint érdemben kezelni. Ezzel magyarázható, hogy a vezetési, irányítási munkákon belül a döntés előkészítésben és a működés szabályozásban alapvető szerepet játszó controllingrendszernél – az operatív controlling alrendszer mellett – mindinkább meghatározó tényezővé válik a stratégiai controlling alrendszer is.

 
3 600 Ft
Akció: 3 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MODERN VEZETŐI CONTROLLING

Szerzők: dr. Hanyecz Lajos, Kristóf Péter          

Saldo Kiadó, 2011

 

A könyv felsőfokú gazdasági képzést nyújtó intézmények tananyaga. Az egyetemi, főiskolai hallgatók mellett ajánljuk a könyvet vállalati felsővezetőknek, pénzügyi, gazdasági szakértőknek, controllereknek, tervezőknek, továbbá minden érdeklődőnek, aki meg akar ismerkedni a modern controlling rendszer felépítésével, működésével, a fejlődés új irányaival.

 
3 500 Ft
Akció: 3 150 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
CONTROLLING ESSZÉK

A kézirat lezárva: 2011. április 30.

Szerző: dr. Sinkovics Alfréd

Complex Kiadó, 2011

 

A controlling a vezetéstudományok családjának egy tagja, amely a számvitel és a vezetéstudományok között lebeg, s egyúttal átjárást biztosít a gazdaságosságot leíró rendszerekből a gyakorlati vállalatvezetés felé.

A controllingnak van szilárd elmélete, van általánosan elfogadott gyakorlata, bevett eljárásai, de vannak súlyos, megoldatlan elvi-elméleti problémái.

A könyvben a szerző ilyen controlling problémákat emel ki, osztályoz és elemez, mégpedig szakmailag közérthető, olvasmányos formában.

 
5 775 Ft
Akció: 5 195 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
CONTROLLING ÉS ÜZLETI TERVEZÉS T02/2009

Szerző: Dr. Hanyecz Lajos

Saldo Kiadó, 2010

 

A controlling koncepció tárgyalásakor, nagy hansúlyt helyezett a szerző a controlling fogalmának, tartalmának több oldalú megközelítésére, a korszerű controlling szemléletre. A vezetői számvitel keretében tárgyalja a kiadvány a költségelszámolás rendszerét, a teljes és részköltség - számítás hagyományos és modern módszereit, az általános költségek tervezésének problémáit. A bemutatott rendszer-modell, a tervezést a maga komplexitásában fogja át, lehetővé teszi a tervezési rendszerek kialakítását, működtetését. Tárgyalásra kerülnek a döntéshozatal folyamatai, a korszerű döntéstámogatási rendszerek elemei és alrendszerei. A kiadvány megvilágítja az optimum fogalmát. Áttekintést ad a vállalati gazdálkodásban alkalmazható modellekről, részletesen tárgyalja a döntési modellek típusait, alkalmazásuk területeit, lehetőségeit.

 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-15%
A MENEDZSMENT ALAPJAI

Szerző: Gazdag László

Dialóg Campus Kiadó, 2010

 

Ez a könyv részben ismeretterjesztő célzattal íródott, a téma iránt érdeklődőknek, részben tankönyvnek a különböző főiskolák, a felsőfokú szakképzés, továbbképzés intézményei számára. Közérthető nyelvezettel, az alapfogalmak elsajátítására fókuszálva igyekeztem megfogalmazni a mondanivalót, sok történelmi adalékkal, helyenként anekdotákkal fűszerezve, hogy ne legyen száraz tankönyvízű olvasmány. Igyekeztem a történetiség talaján mozogva a diszciplína kifejlődésének, evolúciójának lépcsőfokait nyomon követni, a hegeli „minden dolog egyenlő önmaga történetével” el szellemében. Az egyes fejezetek végén az olvasó, a diák megtalálja az anyagot feldolgozva kérdés-felelet formában, illetve kiemelve az elsajátítandó alapfogalmakat.
UNI könyvek sorozat

 
2 980 Ft
Akció: 2 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.