Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

L'Harmattan Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >J-L >L'Harmattan Kiadó

Sorrend:

-20%
  LOGIKA ÉS GONDOLKODÁS. A MEGISMERÉS ELMÉLETEI A KORAI FELVILÁGOSODÁSBAN

Szerkesztette: Pavlovits Tamás

L’Harmattan Kiadó, 2012

 

E kötet a korai felvilágosodás ismeretelméleti problémáiba kíván betekintést nyújtani két részben. Az első rész a 17. század legjelentősebb logika-kézikönyvével, az Arnauld és Nicole által Descartes és Pascal szellemében írt ún. Port-

Royal logikával foglalkozik. A Logika szövegéből olyan átfogó szemelvénygyûjteményt közlünk, amely alkalmas a mű egészének bemutatására, valamint három tanulmányt, amelyek segítséget adnak a Logika értelmezéséhez. A kötet második

részében francia és magyar filozófiatörténészek tanulmányai olvashatók arról, miként értelmezték a korai felvilágosodás gondolkodói Bacontól Leibnizig a különböző lelki fakultások (képzelet, ítélet, értelem) szerepét a megismerésben.

 
3 100 Ft
Akció: 2 480 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TEKINTETTEL. VALLÁSKÖZI SEGÉDKÖNYV

Szerkesztette: Nagypál Szabolcs

L’Harmattan Kiadó, 2012

 

A vallásközi segédkönyvünk egy új műfajt honosít meg magyar nyelven: tizenkét hónapra lebontva egy teljes év lelkiségi és teológiai vallásközi zarándoklatához kínál elmélyítő kérdéssorokat, és főként szemelvényeket a vallások szent irataiból.

 
1 900 Ft
Akció: 1 520 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
FÜGGELÉK

Szerző: Mezei Gábor

L’Harmattan Kiadó, 2012

 

Függelék egy apokrifhez. Egy történetre emlékeztet, a történetet írja vissza. Az emberi egyedüllétet jelentő kezdőpont és végpont felé tart, folytonos töredékességben. Kép készül, vagy tűnik el. Ugyanaz lesz rajta első és utolsó.

 
1 200 Ft
Akció: 960 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
  A VÁLSÁG MÁSODIK HULLÁMA. ELEMZÉSEK AZ ORBÁN-KORMÁNY MÁSODIK ÉVÉRŐL

Szerkesztette: Kiss Ambrus, Krausz Péter

L’Harmattan Kiadó, 2012

 

Államcsődkockázat, kötvényaukció, IMF készenléti hitel-megállapodás, GDP, költségvetési hiány, bankrendszer stabilitása – mind olyan szavak, amelyek a hétköznapjaink részeivé váltak. Egyre többen beszélnek arról az utcán, hogy lesz-e államcsőd, vagy elkerüli az ország. Pár év múlva valószínűleg úgy tekintünk vissza a 2011-es évre, mint amikor az átlagember is megtanulta, hogy mennyire fontos a gazdaságpolitika, és milyen hatással van a mindennapokra. Az olvasó a Policy Agenda 2011-ben készült elemzéseit találja a kötetben, amelyek összefoglalják mi is történt velünk egy év alatt.

 
2 100 Ft
Akció: 1 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  AZ ÉRZELMEK FILOZÓFIÁJA. SZISZTEMATIKUS-TÖRTÉNETI TANULMÁNYOK

Szerkesztette: Boros Gábor, Szalai Judit

L’Harmattan Kiadó, 2012

 

A kötet tanulmányai magyar nyelven első alkalommal mutatják be az érzelmek filozófiai értelmezésének néhány lehetőségét, megindokolva ezzel mindjárt azt is, hogy miért van szükség a filozófia bevonására az érzelmek vizsgálatába a pszichológiai, neurológiai s más megközelítések mellett.

 
2 100 Ft
Akció: 1 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MENTAFAGYLALT. 24 MAI KATALÁN ELBESZÉLŐ

Válogatta: Montserrat Bayà

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

Antológiánk a kortárs, a modern és a középkori katalán irodalmat bemutató Katalán könyvtár nyolcadik kötete. A sorozatot, amelynek első hét kötete 1997 és 2004 között jelent meg, a Kiadó évenként két újabb művel szándékozik gyarapítani. A Katalán könyvtár előző, hasonló gyűjteményétől eltérően (A gondviselés szeszélye, Íbisz Könyvkiadó, 1998), amelyben kétharmadrészt már elhunyt szerzők munkái szerepelnek, jelen válogatás kizárólag kortárs alkotók elbeszéléseit tartalmazza. A szövegeket válogató Montserrat Bayà, a barcelonai székhelyű katalán írószövetség titkárságának vezetője, arra törekedett, hogy az antológia tükrözze a mai katalán elbeszélőirodalom sokszínűségét. Nemcsak a szerzők életkora változatos (a veterán Joaquim Carbó ötven évvel idősebb, mint Borja Bagunyà, a kötet legfiatalabbja), hanem változatosak az elbeszélések is, amelyek különböző fokozatait képviselik a realizmusnak (vagy éppen a fantáziának), a humornak és az iróniának, a leggyengédebb érzelmeknek és a legizzóbb erotikának. A kötet fordítóinak nagy része a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen végzett bölcsész tanulmányokat, és ott ismerkedett meg a katalán nyelvvel és kultúrával, melynek magyarországi oktatása a 2011/2012-es tanévben ünnepli negyvenedik évfordulóját.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
PAPÍRFIGURÁK

Szerző: Váradi Péter

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

Filmszerű vizualitás, inszomniás fantáziák, spontán emlékképek, ironikus rezignáció, kísérteties zajok és szerelmi vallomások rajzolják meg a Gérecz Attila-díjas és Móricz-ösztöndíjas szerző második kötetének kontúrjait.

 
2 000 Ft
-20%
ÉNEKEK ÉNEKE

Szerző: Király Levente

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

A boldog és beteljesült szerelem meséjében halhatatlan érzelmek és igazságok világítják meg az összefonódó emberi sorsokat. A férfi és a nő, Meion és Diotima szerelmi vallomásának, teljes testi és lelki feltárulkozásának himnusza valahol a téren és az időn kívül hangzik fel. Mítosz, melynek története egyszerre zajlik az ókori Görögországban és a lovagkori Európában, a külső világban és a transzcendenciában.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
ÜZENETEK A SZÁMKIVETÉSBŐL

Szerző: Mariella Mehr

Fordította: Dévény István

L’Harmattan Kiadó, 2008

 

 „Mi ez? Az életöröm szava.

Bőrömbe égett, legyőzhetetlen.

Szótlan csupán az a bűn,

hogy nem állom ki a megpróbáltatást.

Évek terhét hordozom,

beborít, mint egy téli kendő.”

 

Az 1947-ben Svájcban született cigány származású író- és költőnő második, 1998-ban megjelent verseskötetét tartja a kezében az olvasó. A Kőkorszak címen 2002-ben magyarul is napvilágot látott regény után az Üzenetekben Mariella Mehr megrendítő líraisággal, a fájdalom és a szépség letisztult hangján szólal meg.

 
1 200 Ft
Akció: 960 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ÉLNI A MÉLYBEN

Szerző: Czifrik Balázs

L’Harmattan Kiadó, 2007

 

Akkor gyermekrajzokat rakosgat

egymás mellé. Végtag nélküli

testek, született torzók,

amelyek az idővel kiegészülnek.

 

(Akkor gyermek)

 

Czifrik Balázs költő, szerkesztő 1975-ben született Győrben. Előző kötete Híd, hullám, háló címmel jelent meg a JAK-Kijárat gondozásában 2001-ben.

 
1 200 Ft
Akció: 960 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
KIÉ EZ AZ ARC

Szerző: Gyukics Gábor

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

Van-e arca egy téli padnak, egy varjúnak, egy erdőnek, a szélnek? És van-e arca az embernek?Arc-e még az, ami folyamatos változásban, áramlásban, időben létezik, ami nem hagy időt már arra sem, hogy otthonossá és ismerőssé váljék, ami szüntelen vándorlásként határozza meg a beszédet? És vajon a beszéd képessége, a hangszükségképpen feltételezi-e az arc létét?

 
1 200 Ft
Akció: 960 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
SZÜLSZ

Szerző: Kun Árpád

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

Animista víziók és aszketikus hétköznapiság feszülnek egymásnak. Vágyak, tünékeny és traumatikus emlékek, reflexiók és álmok káoszából fokról fokra kibontakozik egy élet egyszeri és összetéveszthetetlen rajzolata, azé a férfié, akinek az otthona - Magyarország helyett Norvégia -, a nyelve - a norvég helyett a magyar - és az élete - a sajátja helyett a családjáé - idegen lett, hogy végül ebben az idegenségben találja meg a hazautat. A kötet nyolcévnyi hallgatást tör meg.

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
RAGOZÁS

Szerző: Kibédi Varga Áron

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

"Se nem fél, se nem egész.

Átmennék rajta, nincs féltenivalóm.

Képzeletem kerek, mint a nulla,

a végtelent súrolja:

nem fél semmitől.

Talán mégiscsak győztem?"

 

Ez a verseskötet a tökéletes nyelv keresése: egy valaha volt, gyermekkori nyelvé, amellyel az élet zenitjén túljutott férfi szembeszállhat az elmúlás és a pusztulás erőivel, hogy visszamenőleg is mindent jóra fordítson.

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
HAJNALI KÚT

Szerző: Acsai Roland

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

Acsai Roland kevés szavú költő. Egyik verse a kettős szivárványról szól, abban elmondja, hogy a szivárvány nem ér véget / A szikláknál, a víznél, folytatódik bennük is, // A föld alatt is: átszelve bazaltot, sötét ásványt, / Vakond-járatot és teljes kört fut. Őt a szivárvány nem mint valami elavult szépséghordozó érdekli, ebből a jelenségből épp az fontos számára, ami nem látszik: a teljes kör. Acsai képes láttatni és elhitetni velünk, hogy minden, létében szükségszerűen csonka és hiányos dolog megfutja a maga teljes körét. Szavai a teljes kör helyett vannak itt. Művei tájleíró versek, de mindig a táj mögött, alatt, a kövekben, a vakond-járatokban, az emberi lélek belsejében megtett teljes körre utalnak. A hajnali kút meglehet, hogy nem más, mint egy csecsemő szőke fején a kutacs.

 
1 500 Ft
Akció: 1 200 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
AZ UTOLSÓ FUNKY

Szerző: Marton László Távolodó

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

 „…2009-ben, amikor Mindig régen van címmel összegyúrtam a régi novelláimat, megint azt az ízt éreztem, amit fiatal koromban. Túl voltam már a paradicsomon. Előkerültek a régi utak, a régi lemezek, a régi mondatok. A régi fanzinok és a régi narkók. A régi elvesztések. És végül a régi versek is. De azt az isten sem gondolta volna, hogy addig javítgatom őket, amíg… Egyszer csak azon kaptam magam, hogy megint verset írok.”

 
1 600 Ft
Akció: 1 280 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A JÖVŐ NEM A MIÉNK. FIATAL LATIN-AMERIKAI ELBESZÉLŐK

Szerkesztette: Diego Trelles Paz

Fordította: Kertes Gábor

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

 „Irodalmi pillanatfelvétel, keretbe foglalt állókép, mely mégis árulkodik a változás hevességéről.” (Diego Trelles Paz)

 

A latin-amerikai irodalom évtizedek óta megérdemelten áll a világ figyelemének középpontjában. Ez a nagy visszhangot kiváltó, programadó antológia Európában először nálunk jelenik meg nyomtatásban. A dél-amerikakai prózat egy új, nagyszerű fiatal generációját mutatja fel, amely műveivel már bizonyított, de magyarul szinte teljesen ismeretlen. Olyan írókat, akik ezúttal együtt lépnek színre, miközben nagyon különbözőképp beszélnek egy csak számunkra egzotikus világról. De főleg magányról, szexusról, erőszakról és csodáról.

 
2 300 Ft
Akció: 1 840 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
AZ EGYETLEN HELY

Szerző: Thomas Stangl

Fordította: Győri Hanna

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

Két utazó a 19. század első felének Afrikájában: Alexander Gordon Laing az angol korona, a francia René Caillié önmaga szolgálatában indul neki a sivatagnak. Mindketten olyasmit keresnek, amit biztosan nem találnak meg, se Timbuktuban, se máshol.Grandiózus, egyszerre költői és esszéisztikus, megfoghatatlan és tűpontos mondatokban elbeszélt történetük fordulatos és egyedi, de egy idő után a két figura összemosódik. Ahogy elmosódnak az arcok és a tájak, a nevek és fájdalmak.Mindketten írnak, próbálják megfogalmazni, megmenteni vagy megteremteni az ismeretlent, az idegent – de elfelejtik az embereket, nem értik a szavakat. Afrikának nincsen arca. „Mert mindig túl kevés őriztetik meg az emlékezetükből: és amivel pótolni próbáljuk a hiányt, mindig árulás.”

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
SZÜLETETT SZOVJETUNIÓBAN

Szerző: Vasile Ernu

Fordította László Noémi

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

A Született Szovjetunióban voltaképpen egy útikönyv, mégpedig az érzelmesebb és ugyanakkor szórakoztatóbb fajtából. Az egykori szovjet birodalom legmeghatározóbb helyszíneire kalauzol minket Ernu, olyan helyekre, melyeket azonban hiába is keresnénk az utódállamok térképén, hiszen nem földrajzi értelemben vett sétára invitál minket a szerző. A szovjet ember mindennapjainak tipikus színterein (pionír-tábor, kommunalka, farmerpiac) keresztül mutatja fel azt a tapasztalatot, ami másképpen elbeszélhetetlen lenne: mit érzett, hogyan gondolkodott, szeretett, szorongott a néhai homo sovieticus. Pátoszmentes iróniába oltott nosztalgiával idézi fel egy eltűnt világbirodalom utolsó két évtizedének valódi arcát”.

 
2 100 Ft
Akció: 1 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VÍZMŰVEK

Szerző: Jean-Luc Outers

Fordította: Schultz Ádám

Utószó: Garaczi László

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

Valère biológus, és kizárólag olyan nők iránt vonzódik, akik gyereket várnak. Fantáziáját lenyűgözi az állapot beteljesült misztikuma. Amikor apja temetésén ráébred, hogy Eva, bátyjának felesége másodszor is gyermeket vár, különös szerelmi háromszög fonódik köztük. A kibontakozó történet hátterében megnyílik előttünk egy huszadik század végi belga család életének könyve. Halljuk Valère meditációit az életről és a termékenységről, valamint bátyja, Maxime gondolatait a Vallónia és Flandria közötti mind fenyegetőbb hasadásról. A két államot – halljuk Maxime-ot – már csak a mind növekvő államadósság vákuuma fogja össze. A családot pedig egy születendő gyermek.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MRS. HAROY, AVAGY A BÁLNA EMLÉKEZETE

Szerző: Jean Portante

Fordította: Pacskovszky Zsolt

Utószó: Németh Gábor

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

A Mrs. Haroy, avagy a bálna emlékezete az identitáskeresés regénye. Színtere Olaszország és egy aprócska állam, Luxemburg a magyar olvasó számára javarészt ismeretlen, de mégis nagyon ismerős világával. A nagyhercegség határainak megrajzolásakor még senki sem sejtette, hogy a föld mélyén miféle kincs, mennyi vasérc rejtőzik. Kilométereken múlt, hogy a terület, Luxemburg gazdagságának megalapozója, nem Belgiumhoz került. A vasbányák megnyitása előtt létbizonytalanságban élő luxemburgiak ezrei vándoroltak ki az Újvilágba, s amikor égetően szükség lett munkáskezekre, német, majd olasz bevándorlók egész sora érkezett a jobb megélhetés reményében az országba. Így keverednek, a regény narrátorának, Claude-nak a nagyszülei is Luxemburgba az első világháború előtt.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A NÉVTELEN FA

Szerző: Drago Jančar

Fordította: Gállos Orsolya

Utószó: Lovas Ildikó

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

Janez Lipniket magába szippantja a múlt. Rátalál a Nagy Szerető naplójára, aki a második világháború idején, Szlovéniában kezdte szerelmi pályafutását. Lipnik háborús eseményekről és erotikus kalandokról olvas. E történeteken keresztül szövi elbeszélését, és viszi magával olvasóját a szlovén Katyńból, a Kočevski Rogi tömegsírból megmenekülő fiatalember nyomába. Aztán egyszerre a legutolsó háború morajlik a szereplők körül, a nagy szerbellenes nyári horvát offenzíva. A háború és az emigráció éveit végigszeretkező ismeretlen emigráns erotikus feljegyzései felidézik Lipnik gyermekkori emlékeit, szép és szomorú tanítónőjét, a kisfiú első szerelmét, aki talán a Don Juan erotikus kalandjainak egyik hősnője, de bizonyosan áldozata egy politikai okból elkövetett kínvallatásnak. Lipnik történészként a hézagokat pótolja a levéltári anyagokkal, férfiként pedig építi tovább az erotikus jeleneteket; párhuzamot von a második világháború és a fél évszázaddal későbbi horvátországi háború között, amikor ő élte szerelmi regényét egy adriai szigeten. Megelevenednek a múlt mítoszai, Szlovénia, a Balkán és a kontinens válsága. A szerző folyamatosan újraírja annak az embernek a történetét, akit magába szippantott a múlt.

 

 
2 700 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A BECSÜLET MEZEJÉN

Szerző: Jean Rouaud

Fordította: Lőrinszky Ildikó

Utószó: Tórh Krisztina

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

A könyv mulatságos börleszk jelenetekkel indul. A vaksi, életveszélyesen vezető nagypapa két lóerős Citroënjébe már csak a legbátrabbak mernek beülni. Egy törékeny, madárcsontú nagynéni a fal felé fordítva bünteti a szentek szobrait, ha kéréseit nem teljesítik. De amikor előbb az apa, majd a nagynéni és a nagypapa is meghal, a család élete végleges fordulatot vesz. Az egykori kisfiúban felszakadnak az emlékek, és kibomlik előttünk egy család sorsa visszafelé, egészen az első világháborús lövészárkokig. Ez a végtelen gyöngédséggel és szeretettel megírt regény méltán vált az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb irodalmi szenzációjává Franciaországban.

 
2 300 Ft
Akció: 1 840 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ŐSKOR ÉS MÁS IDŐK

Szerző: Olga Tokarczuk

Fordította: Körner Gábor

Utószó: Márton László

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

Őskor mitikus falu Lengyelország keleti részén. Négy arkangyal teremtette, akik őrt állnak a folyóktól körbezárt falu körül. Ezeknek az arkangyaloknak a szemével látjuk, ahogy az első, majd a második világháború felkavarja az apró falu életét. Miközben zajlik előttünk természet és modernitás, nők és férfiak összecsapása, lassan minden a könyörtelen idő allegóriájává válik. Visszaemlékezések, álmok, fantáziák, szóbeszédek, elmondatlan történetek és inszomniás képzelődések teremtik meg Tokarczuk világát.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A ZSOLTÁR A RÉGI MAGYAR IRODALOMBAN

Szerkesztette: Petrőczi Éva, Szabó András

L’Harmattan Kiadó, 2012

 

2007 májusának végén megélénkült Csurgó, a Dunántúli Református Egyházkerület egyik patinás iskolavárosa, amely egy időre Csokonai Vitéz Mihálynak is menedéket adott. Jelképnek is szép, hogy a Szenci Molnár Albert Psalterium-ának négyszázadik születésnapja tiszteletére megrendezett, de nem kizárólag évfordulós tudományos tanácskozásnak az az „első somogyi oskola” adott otthont, amelynek egyik féltett kincse a Csurgói graduál. Mint a változatos tematikából is látható: irodalom- és művelődéstörténész, egyházzenész egyaránt szót kapott, hogy a hazai és a nemzetközi zsoltárirodalom jeles képviselőit és darabjait elemezve tisztelegjen e nemes, Sütő András szép szavát idézve – „századokat énekeltető” – műfaj előtt. S bár a konferencia kezdeményezője és fő szervezője a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara volt, sikerült tökéletesen „felekezetközi” dialógust is folytatnunk; az előadók sorában a református szakemberek mellett neves evangélikus, katolikus, ádventista, s a zsoltárokat nem egyházi szempontok szerint elemző kutatókat is köszönthettünk. Reméljük, hogy esztendőkkel e napsugaras csurgói egybegyülekezés után is érzékelni fogják kedves Olvasóink e zsoltáros komolyságon, igényességen is át-átütő oldottságát. 

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
A MAGYAR EMBERITŐKE-ÁLLOMÁNY ÁLLAPOTA

Szerző: Somogyi Ferenc

L’Harmattan Kiadó, 2012

 

Platón Európa-programja szerint az igazságos állam feltétele, hogy minden egyes polgárnak csak azt a munkamegosztási helyet szabad elfoglalnia, amelyre „természete születésénél fogva a legalkalmasabb”.

 
3 100 Ft
Akció: 2 480 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VALLÁS. HÁBORÚ VAGY BÉKE?

Szerkesztette: Banyár Magdolna

L’Harmattan Kiadó, 2012

 

Az e kötet alapját jelentő VI. Létkérdés Konferencia (2010, szervező: Bhaktivedanta

Hittudományi Főiskola) témájának kiválasztásakor a vallás és a teológia posztmodern, vagy ha úgy tetszik, a kulturális/nyelvi fordulat utáni helyzetének megoldatlanságából eredő problémák feltérképezésének szándéka vezetett bennünket. Az elmúlt bő negyven év olyan változásokat hozott a társadalomban és az azt leírni kívánó tudományokban, amelyek számos alapfogalom 19. századi meghatározását megkérdőjelezték. Ez alól az általános tendencia alól azonban kivételnek látszik a teológia megítélése, illetve magának a tudományosságnak és a teológiának a viszonya. Míg a vallás fogalma újra megkerülhetetlenné vált, a vallásosság és a tudományosság közötti kapcsolat még átértékelésre vár. Konferenciánk ehhez a folyamathoz kívánt hozzájárulni a vallásháború/vallásbéke fogalmainak több szempontból való értelmezésén keresztül.

 
2 000 Ft
Akció: 1 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  TEÓRIA ÉS PRAXIS KÖZÖTT, AVAGY A FILOZÓFIA GYAKORLATI ARCÁRÓL

Szerkesztette: Bakos Gergely OSB

L’Harmattan Kiadó, 2012

 

Vajon mit jelent a sapientia? Hogyan segíthet a filozófia,a bölcsesség szeretete jobbá, igazabbá, boldogabbá, bölcsebbé válni? Miként változott teória és praxis, filozófiai elmélet és gyakorlat viszonya évszázadokon át kultúránkban?

Mi időszerűt, milyen ma is használható bölcsességet tanulhatunk e hagyományból? – Az itt összegyűjtött írások kitekintenek a kultúrafilozófia, a kortárs filozófia és a lélektan területeire, sőt a hermeneutika és a lelkivezetés lehetséges szintézisére is. E kötet egyként kívánja figyelembe venni a hazai hermeneutika filozófia elmélyültségét és alaposságát, valamint a fenomenológiai ihletésű, egyúttal a filozófiai hagyomány egészét figyelembe vevő új magyar vallásbölcseleti kezdeményezést, végül pedig a filozófiai praxis hazai filozófiai irodalmunkban való megjelenésére is föl szeretné hívni a figyelmet.

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  ELJÖVENDŐ MÚLT. GENEALÓGIA NIETZSCHÉNÉL, HUSSERLNÉL ÉS HEIDEGGERNÉL

Szerző: Schwendtner Tibor

L’Harmattan Kiadó, 2012

 

A könyv Nietzsche genealógiai elgondolásait fenomenológiai perspektívából, Husserl és Heidegger történeti elmélkedéseinek fényében próbálja újraértelmezni és a genealógiát mint a történeti önmegismerés programját bemutatni. Ez a fenomenológiai interpretáció szemben áll Michel Foucault vállalkozásával, aki a saját, inkább a posztmodernhez közelítő filozófiai törekvéseit kísérelte meg alátámasztani a nietzschei genealógia öntörvényű értelmezésén keresztül. Foucault a hangsúlyt egyértelműen a szétszakítottság, önazonosság- és eredethiány mozzanataira helyezi, melyek – legalábbis szerinte – a genealógiai gondolkodás fő jellemzői.

 
2 000 Ft
Akció: 1 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ERDÉLYI KÜLPOLITIKA A VESZTFÁLIAI BÉKE UTÁN

Szerző: Kármán Gábor

L’Harmattan Kiadó, 2012

 

1648 mind az egyetemes, mind az erdélyi történelem számára emlékezetes évszám. A vesztfáliai béke megkötése, illetve I. Rákóczi György halála egyaránt egy folyamat végpontjának látszik: olyan eseménynek, amely után a politika újragondolására, új elemek bevonására, vagy a korábbi szempontok rangsorának megváltoztatására van szükség. A könyv célja, hogy bemutassa, milyen módon alakult át a külpolitika II. Rákóczi György uralkodása alatt, annak kezdeményező, 1657 őszéig tartó szakaszában. A külpolitika változásainak vizsgálata a tényleges politikai cselekvésen és a kitűzött stratégiai célokon kívül annak elemzését is felöleli, miképpen alakult át a külpolitikáról folytatott beszéd, az egyes lépések legitimációjának stratégiája, ezen belül is kiemelt szerepet szánva a felekezeti elem funkcióváltozásainak.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZAKRÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ

Szerző: Lovász Irén

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

A kötet témája és módszere a kommunikációelmélet, a nyelvtudomány, a néprajztudomány, a kulturális antropológia és a vallástudomány határain mozog. Arról az általános, emberi, de kultúránként és vallásonként különböző formában megmutatkozó jelenségről szól, ahogy az ember kapcsolatot teremt a természetfölötti hatalommal vagy hatalmakkal, erőkkel. Ezt a jelenséget nevezi a szerző szakrális kommunikációnak.

 

Ez a könyv második kiadása. Eredeti célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a szakrális kommunikáció jelenségére, javaslatot tegyen elméletének kidolgozására, és a népi imákról szóló részfejezettel hozzájáruljon a szakrális kommunikáció általános elméletéhez valamint az empirikus vallásantropológiai módszerekkel történő imakutatáshoz. A könyv nemcsak elérte eredeti céljait, hanem újszerűségével, interdiszciplináris nyitottságával serkentően és megtermékenyítően hatott a hazai kutatásokra. Mára egyetemi tananyag és sokat hivatkozott mű lett. Ezért indokolttá vált újabb kiadása.

 

A szerző a KRE BTK Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék docense.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
"VIDIMUS ENIM STELLAM EIUS..." KONFERENCIAKÖTET

Szerkesztette: Szávay László

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

„Láttuk csillagát napkeleten s eljöttünk…” (Mt. 2, 2) A kötet címe a három napkeleti bölcs magatartására utal: meglátták az élet világosságát, és útnak indultak. A konferencia tagjait is hitük és tudásuk késztette arra, hogy keressék a közösséget azokkal, akiktől bár a földrajzi távolság sokszor elválasztja őket, a közös reménység mégis közelebb hozza. A Doktoranduszok Országos Szövetségének Teológiai Tudományos Osztálya (DOSZ TTO) felekezetközi doktorandusz-összefogással 2010-ben azért jött létre, hogy tudományos-szakmai és baráti közösséget nyújtson a különböző területeken doktoráló teológus, illetve teológia iránt érdeklődő fiatal kutatók számára.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  A KATOLIKUS TEOLÓGIA MEGALAPOZÁSA. BEVEZETÉS A TEOLÓGIAI ISMERETELMÉLETBE

Szerző: Richard R. Gaillardetz

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

Sorozatunk címét a II. Vatikáni Zsinat szavai fejtik ki: „Isten szent népe Krisztus prófétai küldetéséből is részesedik, leginkább azáltal, hogy a hívő és szerető élettel egyre szélesebb körben tesz tanúságot róla, és fölajánlja Istennek a dicséret áldozatát: az Ő nevét megvalló ajkak gyümölcsét. A hívők összessége, mely a Szentlélek kenetének birtokában van, a hitben nem tévedhet, és ezt a különleges tulajdonságát az egész nép természetfölötti hitérzéke révén nyilvánítja ki, amikor »a püspököktől kezdve a legjelentéktelenebb világi hívőkig« hit és erkölcs dolgában kifejezi egyetemes egyetértését. E hitérzékkel ugyanis, melyet az igazság Lelke ébreszt és tart fenn,Isten népe a szent Tanítóhivatal hűségesen követett vezetésével már nem emberi szót, hanem valóban Isten igéjét kapja, az egyszer átadott, szent hit tanítását, és fogyatkozás nélkül ragaszkodik hozzá, azáltal, hogy helyes ítélettel egyre elmélyül benne és egyre inkább alkalmazza életében.”(Lumen Gentium 12)

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ENGEDELMESSÉG

Szerző: Raniero Cantalamessa

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

Valaki azt írta, hogy „ha ma probléma van az engedelmességgel, az nem a Szentlélekre való közvetlen, tanulékony figyelem terén jelentkezik, sőt erre éppen mindenki előszeretettel hivatkozik; a nehézséget a hierarchiának, az önmagát emberi módon kifejező törvénynek és tekintélynek való alávetettség jelenti”. Ez igaz. Viszont éppen azért kell az Istennek és az ő Lelkének való engedelmességhez visszatérve újrakezdenünk, hogy lehetővé és gyümölcsözővé váljon ez a látható törvénynek és tekintélynek való engedelmesség.

 
1 200 Ft
Akció: 960 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ANGYALOK AZ ÓKORTÓL SZENT TAMÁSIG

Szerkesztette: Xeravits Géza, Tamási Balázs, Szabó Xavér OFM

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

A hazai tudományos irodalom mindmáig adós azzal, hogy érthető, s többé-kevésbé átfogó bevezetést nyújtson a zsidó-keresztény kultúrkör angyalokra vonatkozó elképzeléseinek alapjaiba. E hiányt pótlandó, kötetünk egy a Sapientia Főiskolán, 2010-ben tartott szimpózium anyagából kiindulva kutatja az ókori és középkori angyaltan(ok) jellegzetességeit.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  AZ ÁRNYJÁTÉKOS. SÖREN KIERKEGAARD IRODALOMTÖRTÉNET, ESZMETÖRTÉNET ÉS HATÁSTÖRTÉNET METSZÉSPONTJAIN

Szerző: Nagy András

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

„Az »árnyjáték« igencsak kedvelt műfaja volt Kierkegaard-nak. Nemcsak Tivoliban – Koppenhága tarka, dinamikusan fejlődő szórakoztatónegyedében – csodálhatta meg ennek különféle változatait, optikai játékosságát és különös »mimézisét«, de vásári arcélfestőktől, papírkivágás-készítőktől kezdődően a színházban felbukkanó »sziluettekig« szemlélhette a »Schattenspiel« megannyi fajtáját és sajátosságát. A XIX. század első felében […] mind fontosabbá váltak a korszak gondolkodói, művészei számára a festészetben érzékelhető és visszaadható fény- és árnyviszonyok, különösen Dánia északi részén, Skagenben, de a Kierkegaard kedvelte Gillelejeében a tengerparton, vagy akár apja szülőföldjén, Jütlandon. Az árnyékok sajátos szerepe, viszonyuk a valósághoz, illúziókeltő erejük és forrásukkal való dinamikus kapcsolatuk folyamatosan foglalkoztatta Kierkegaard-t, olykor éppen műfajteremtő következményekkel […]

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KEATS LEVELEI

Fordította: Péter Ágnes

L’Harmattan Kiadó, 2010

 

John Keats (1795–1821) az angol romantika második nemzedékének legfiatalabb tagja volt. Legendás, főrendi környezetből származó nemzedéktársai, Lord Byron és Percy Bysshe Shelley roppant látványos életútjához képest az ő története szűk keretek között zajlott le. Az intenzitás azonban, amellyel az eseményeket átélte, s főleg amellyel a költészet tanulmányozására és a versírásra összpontosította minden energiáját, rendkívüli jelentőséget biztosít a pályáját kísérő leveleinek. A látszólag véletlenszerűen felbukkanó, gyakran verseinek tömörségével és mágikus erejével megfogalmazott kijelentései – sejtelmei vagy éppen hogy axiómái – a költészetről, a Szépségről, a Képzeletről, az Igazságról felbecsülhetetlen értékű tudnivalókkal szolgálnak az alkotó gondolkodás, a költészet és a romantikus esztétika megértéséhez.

 
2 300 Ft
Akció: 1 840 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
HAZÁM, ABHÁZIA

Szerző: Adile-Abbász-ogli

L’Harmattan Kiadó, 2010

 

Adile Abbász-ogli fiatalon kalandos körülmények között Nesztor Lakobának, az Abház Szovjet Szocialista Köztársaság vezetőjének sógornője lett, emiatt élete nagy részében ki volt téve a belügyi szervek üldöztetéseinek, börtönben és száműzetésben is volt.

 

Regényszerű, magával ragadó emlékiratai a szerző fordulatos életén keresztül bemutatják a húszas-harmincas évek Abháziáját, az ország akkori vezetőjét, Nesztor Lakobát, előéletét, történelmi szerepét, államfői működését és a Lakoba-ház szokásait is. A történet a kilencvenes évek elején lezajlott grúz–abház háborúval és a szovjet időkben gyökerező grúz–abház konfliktus ismertetésével ér véget. A könyvből megismerhetjük ennek az egzotikus, Fekete-tenger menti kis országnak a kultúráját és történelmét a kezdetektől napjainkig. A dokumentummellékleteknek és a részletes jegyzetapparátusnak köszönhetően a mű értékes történeti forrás is.

 
2 600 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
  DRÓTOK ÉS FATORNYOK KÖZT. SZENT-GYÖRGYI IMRE NAPLÓJA HADIFOGSÁGÁBÓL

Szerző: Szent-Györgyi Imre

L’Harmattan Kiadó, 2010

 

E kötet a szerzőnek, Szent-Györgyi Imrének második világháború utáni hadifogsági emlékiratait tartalmazza, melyek hadifogság alatti naplóinak bejegyzései alapján készültek. A szerző hadnagyként szolgált a magyar hadseregben a háború alatt, és miközben a felvidéki frontról hazautazott, sőt már Magyarországon volt, őt és bajtársait a szovjet katonák vonattal átirányították a Szovjetunió felé. A szerzőt és társait Románián keresztül szállították, majd az akkori szovjet határt átlépve, moldvai és ukrajnai területen továbbhurcolták őket, míg végül az elterelt magyarok más nemzetiségű katonákkal együtt a Volga melletti Szaratov környékén, az ottani táborban kötöttek ki.

 
2 600 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HOVÁ MENEKÜLSZ

Szerző: Király Levente

L’Harmattan Kiadó, 2010

 

Király Levente a párhuzamos világok utazója. Novellái váratlan ponton nyitnak, hirtelen érnek véget, és miközben az olvasó még folytatná az előző történetet, meg szeretné érteni, még forgatni szeretné mondatait, az író már egy új történetbe fog.

A szellemes, frivol és szürreális írások egy-egy távoli világ rejtjeles üzeneteit sűrítik magukba, úgy, hogy gyakran a kód is elveszett, vagy nehezen rekonstruálható, hiszen az univerzális nyelven érkező üzenetet olyan lények fordították magyarra, mint például egy focirajongó pápa, beavatott baromfik csoportja, vagy egy naiv holdutazó.

Ezeket az üzeneteket megkapni egyáltalán nem veszélytelen, hordozóik, azaz a mesélők gyakran kerülnek fájdalmas határhelyzetekbe, amikor is rájönnek: el kell számolniuk egész eddigi életükkel, mert a háttérben, igaz, láthatatlanul, de állandóan ott áll a küszöb megvesztegethetetlen őre.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
CIRKUSZUNK BEMUTATJA

Szerző: Lucian Dan Teodorovici

Fordította: Nagy Zsuzsanna

L’Harmattan Kiadó, 2009

 

„Ezt a napot is így kezdem: a számat akkorára tátom,hogy a beáramló levegőtől kidagad az arcom… Mintha száguldó vonat ablakán dugnám ki a fejem, és arcom két oldala a számba besüvítő széltől olyan gömbölyűre fúvódna, mint egy luftballon. Felemelt állam a nyakammal százhúsz fokos szöget alkot. Széttárt karral, remegő lábbal állok itt, az ötödik emeleten, a lakásom ablakában. Meztelen talpam a hideg ablakpárkányhoz tapad…”

 
2 000 Ft
Akció: 1 600 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
RÚT HALÁL

Szerző: Francisco Ayala

Fordította: Imrei Andrea

Szerkesztette: Benyhe János

L’Harmattan Kiadó, 2009

 

Az idén 104. életévében elhunyt granadai Francisco Ayala a modern spanyol irodalom egyik legjelentősebb alakja, korának kiváló gondolkodója volt. Már az 1925-ben megjelent első regényét elismerő kritika fogadta. Akkoriban még a spanyol avantgárd csoportokhoz állt közel, és szürrealista játékosság jellemezte. A spanyol polgárháború után el kellett hagynia hazáját; előbb Argentínában keresett menedéket, később Puerto Ricóban és az Egyesült Államokban tanított több egyetemen.

 
2 300 Ft
Akció: 1 840 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
  GALÁD KANDÚR ÉS FECSKE KISASSZONY - EGY SZERELEM TÖRTÉNETE

Szerző: Jorge Amado

Fordította: Imrei Andrea

L’Harmattan Kiadó, 2006

 

Ez a szomorú, de kedves mese egy macska és egy fecske lehetetlen szerelmi történetéről szól. Eredetileg nem is a nagyközönségnek készült, hanem Jorge Amado, a világhírű brazil író 1948-ban, Párizsban írta fia, João Jorge első születésnapjára. Kiadására csak sokkal később, 1976-ban került sor, amikor a neves bahíai festőművész barát, Carybé akvarelljeivel díszítette a könyvet. A mély élettapasztalatot hordozó mesét főként ellenállhatatlan humora és költői nyelvezete miatt, de a szöveg világához illő kedves illusztrációi miatt is méltán sorolja a világ a modern meseirodalom legértékesebb, nemcsak gyerekek, hanem felnőttek érdeklődésére és szeretetére is számot tartó művei, Saint-Exupéry Kishercege vagy Milne Micimackója közé.

 

Kiadónk a kötetet az eredeti kiadásnak megfelelően, Carybé ragyogó akvarelljeivel díszítve adja át az olvasóknak.

 
2 000 Ft
Akció: 1 600 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A NAGY LONDONI TŰZVÉSZ

Szerző: Jaques Roubaud

Fordította: Szigeti Csaba

L’Harmattan Kiadó, 2008

 

Jaques Roubaud A nagy londoni tűzvész című regénye az elmúlt fél évszázad nagy irodalmi vállalkozásainak egyike. Kivételes kortárs önarckép; gazdag, vibráló, változatos és szisztematikusan enigmatikus szöveg.

"Magamat annak a vállalkozásnak szentelem, hogy megsemmisítsem a memóriámat - ad magyarázatot a mű címének rejtélyére -, felgyújtottam azt, és faszénné vált törmelékével írtam tele a papírt."

 

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
AZ ÁLOMADÁS

Szerző: Kalla Éva

L’Harmattan Kiadó, 2008

 

Kalla Éva története ízig-vérig cigány mese. Mese a kultúrák találkozásáról, összefonódásáról és elutasításáról. A jó és rossz évezredes küzdelme új kontextusban mutatja meg magát. A kötet rendhagyó. Betekintést enged egy készülő rajzfilm világába a forgatókönyv alapjául szolgáló mesén és az elkészült karaktervázlatokon keresztül. A grafikák nem illusztrációk, hanem a mese által ihletett impressziók, nincs közvetlen kapcsolat a történetfűzés és a képek között. A cigányság kultúrájának szépsége és eredetisége, cigány és nem cigány együttélésének kölcsönösen gazdagító hatása plasztikusan mutatkozik meg az irodalom és a képzőművészet egymást inspiráló párhuzamosságában.

 

A mese műfajának eszközei és fordulatai által szőtt cselekmény arra készteti az olvasót – és a leendő rajzfilm nézőjét –, hogy a cigány szereplőkkel azonosuljon. A történet segítséget nyújt a cigányság világképének, szokásainak és hagyományának megértésében, de legfőképp a megszokott sztereotípiák felülírásában.

 
2 000 Ft
Akció: 1 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ARANYGYAPJÚ

Szerző: Szabó Árpád

L’Harmattan Kiadó, 2000

 

"E kötet elbeszélései egy-egy antik témának szabad magyar földolgozásai. Ez azt jelenti, hogy nincs ebben a könyvben egyetlenegy olyan történet sem, amely az antik eredetinek puszta fordítása, vagy akár csak magyar nyelvű tolmácsolása volna. Bár arra törekedtem, hogy minden mesében lehetőleg csak igazolhatóan antik motívumokat használjak, a mintául vett eredetinek nemcsak a megfogalmazásától, hanem még a meseszövésétől is eltértem mindig, amikor az volt az érzésem, hogy a mese megváltoztatásával jobban ki tudom elégíteni a mai olvasó igényeit. Mert a cél magának az antik mesének az életrekeltése, és nem egyik vagy másik ókori földolgozásnak bemutatása volt." - írja kötetéről a kitűnő szerző, Szabó Árpád. És valóban, a mitológiai mesék élnek! Gazdagon és színesen vezetnek be az istenek és hősök finom rajzú világába, kultúrtörténeti kalandot ígérve minden generáció számára.

 
1 500 Ft
Akció: 1 200 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
FÖLDHÖZ VERT CSODA

Szerző: Rafi Lajos

L’Harmattan Kiadó, 2008

 

„Rafi Lajos verseit Budapesten olvasni mégiscsak időutazás. Mintha a romantika korába mennénk vissza. A Rafi-versekre úgy (is) kell nézni, mintha Berzsenyi, Petőfi, Vörösmarty kortársát olvasnánk. Mintha egy régi magyar költőt fedeznénk fel – aki történetesen ma él.”

Kemény István

 

ÖNÉLETRAJZ

1970-ben Marosvásárhelyen születtem. Ősszüleim nyárádmenti kovácsmesteremberek voltak, akik a kollektivizáláskor elvesztették munkájukat. Vándorolni kezdtek és fazekakat, rézüstöket készítettek rögtönzött műhelyekben. Így kerültem egyéves koromban Gyergyószárhegyre. Szüleim nyolcosztályos általános iskolát végeztek, majd korai házasságot kötöttek. Hatan születtünk. Az általános iskolát Gyergyószárhegyen végeztem. Gyergyószentmiklóson a Mezőgazdasági Líceumban érettségiztem 1989-ben. Jelenleg hat gyerek édesapja vagyok, és őseim mesterségéből, a bádogosságból tartom fenn a családomat.

 
1 200 Ft
Akció: 960 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A SIKLÓSI VÁR FOGLYA

Szerző: Tuster Jolán

L’Harmattan Kiadó, 2008

 

Ez a valóságos történelmi tényeket írói fantáziával átszövő kisregény a 15. század fordulóján játszódik a siklósi várban, ahol a bárók több hónapon át önkényesen fogva tartják Magyarország királyát. Történelmünknek ezt a belpolitikailag igen zavaros, pártütéssel, gyilkossággal és árulással teli időszakát ma már a történészek is csak ritkán emlegetik. A regény főhősének, Luxemburgi Zsigmondnak ellentmondásokkal teli személyiségét és politikáját elhomályosította az idő, valamint az utána következő nagy reneszánsz uralkodó, Hunyadi Mátyás kultusza.

 

A humoros figurákat sem nélkülöző romantikus történetben fontos szerepet játszik a király mellett egy fiatal, szökött szerzetes és Márnó vajda hazátlanul kóborló népe. A kisregény újrakiadását az is indokolja, hogy mondanivalója - a szolgáló szeretet értéke, a politikai alkuk kiszámíthatatlansága és a cigányok sorsának nehézsége - azóta sem veszített aktualitásából.

 
1 500 Ft
Akció: 1 200 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
KÖRZŐVEL RAJZOLT VÍZ

Szerző: Orosz István

L’Harmattan Kiadó, 2008

 

Öreg bédekkerek utolsó oldalán

kihajtogatható a teljes óceán,

kellős középen ott, hol a szőke szelek

nyugodni térnek épp, merül el egy sziget.

Lassúdan süllyed el hegye és dzsungele

a dzsungel köldökén egy tó merül vele,

körzővel rajzolt víz, tükrözi az eget,

az égbolt tengelyén tükröz egy felleget.

 
1 600 Ft
Akció: 1 280 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
FEHÉR DALOSKÖNYV

Szerző: Lanczkor Gábor

L’Harmattan Kiadó, 2007

 

Lanczkor Gábor 1981-ben született Székesfehérváron. Első kötete 2005-ben jelent meg a JAK/L’Harmattan gondozásában A tiszta ész címmel. 2006-ban Gérecz Attila- díjat kapott.

 

"Világot teremteni vágyó líra a Lanczkor Gáboré, annak tudatában, hogy ez leginkább formavilágként juthat valódi létezéshez. Versként akkor, ha körbejárja azt, amit birtokba kívánna venni. S ez nem több, de nem is kevesebb, mint a sajáttá asszimilált-asszimilálandó nyelv."

 

Fried István

 

"Az újrakezdés ígéretével és reményével terhes árkádikus költészet. Lanczkor lírája az utóbbi tíz évben teret hódító új esztétizmus egyik legerőteljesebb, legburjánzóbb hajtása."

 

Váradi Péter

 
1 200 Ft
Akció: 960 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
HAZAJÖTTEM

Szerző: Bíró András

L’Harmattan Kiadó, 2006

 

Hazajöttem címmel a szerző kalandokban és tapasztalatokban bővelkedő élettörténetét írta meg. „Éltem három kontinensen, tíz országban, négy házasságban, beszélek számos nyelvet.”

 

BÍRÓ ANDRÁS – Alternatív Nobel-díjas, újságíró – lapszerkesztő 1986-ban tért haza harmincéves emigrációból. A Ceres, az ENSZ mezőgazdasági majd a Mazingir, az ENSZ környezetvédelmi szervezete lapjainak volt alapító főszerkesztője. A déli félteke számos fejlesztési projektjében működött közre. A rendszerváltás után létrehozta az Autonómia alapítványt, és számos más civil kezdeményezése támogatta a hazai romák ügyét.

 
1 900 Ft
Akció: 1 520 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.