Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

L'Harmattan Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >J-L >L'Harmattan Kiadó

Sorrend:

-20%
TÖRÖTT TÜKÖR

Szerző: Mercé Rodoreda

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Mercè Rodoreda (1908–1983) egészen fiatalon, az 1930-as évek elején jelentkezett első írásaival, de az 1939-től 1972-ig száműzetésben élő írónő igazán ismertté csak 1958-ban vált, amikor megjelent első elbeszéléskötete. A La plaçadel Diamant (1962; magyarul A Diamant tér, 1978), amelyet a kritika a XX. századi katalán regényirodalom egyik csúcsának tart, meghozta számára a világhírt is.

 
2 750 Ft
Akció: 2 200 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
 A RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZ ÉS A NEMZETISZOCIALISTÁK MAGYARORSZÁGON

Szerző: Balogh Gábor

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Két–három emberöltővel ezelőtt még vallási és faji szempontok dominálták az emberek hovatartozását Magyarországon. Az eljárás az újabb generációk számára kissé szokatlannak tűnik, de nem idegen. Gondoljunk például olyan országokra, mint az USA, Nagy-Britannia, Brazília vagy éppenséggel Izrael. A hazai tisztánlátást és a megértést nehezítik az elmúlt évtizedek beidegződései, gyakorlata, a sok-sok sztereotípia és előítélet.

 
4 900 Ft
Akció: 3 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MENETTÉRTI

Szerző: Veronika Šikulová

Fordította: Mészáros Tünde

Závada Pál utószavával

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

A regény három generáció történetét tárja elénk három nő perspektívájából. Nagy történet abban az értelemben, hogy fonalát keresztbe metszi a második világháború, a kommunista hatalomátvétel, a politikai perek sora és így tovább. És kis történet, amennyiben egyetlen nagycsalád életéről szól. A nagymama, Jolana, a lánya, Alica és az unoka, Verona egymás történetét mesélik el. A család férfitagjai a fronton vannak vagy börtönben, isznak és dolgoznak – azaz mindig távol vannak. Nincsenek közvetlenül jelen a regényben – a nők élete azonban mégis körülöttük forog.

 
3 290 Ft
Akció: 2 630 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A KÁNON TÖBBSZÓLAMÚSÁGA

Szerző: Zsengellér József

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

L’Harmattan–Kálvin Kiadó közös kiadás

Ez a könyv abba a múltba szeretné elkalauzolni az olvasót, melyben megszületett a nyugati civilizációt alapjaiban meghatározó Szentírás, a Héber Biblia, az Ószövetség. Azt a folyamatot próbálja felidézni, ahogyan a megértett isteni szó formát öltve hagyományozódik, összegyűlik, szöveggé, szövegfolyammá válik, gyűjteménnyé kristályosul, s különböző csoportok számára életvitelt, létformát meghatározó normává válik. A kialakult kép nem teljes, néhol szakadozott, ahogyan a szövegek is helyenként töredékesek és a tények kikutathatatlanok, ám ahhoz elegendő, hogy lássuk a lényeget, a fő vonalakat.

 
4 900 Ft
Akció: 3 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SISI SZEMÉLYÉNEK TEOLÓGIAI PORTRÉJA

Szerző: Békési Sándor

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Ez a tanulmány az emberi személy lényegének felkutatását tűzte ki céljául. Erzsébet királyné, népszerű nevén Sisi személyét minden felszínen és felszínességen áthatolva esztétikai, irodalmi, pszichológiai és teológiai vizsgálatokkal igyekszik feltárni. A teológiai szép e rendkívüli asszony személyisége kapcsán abban a viszonylatban mutatható föl, ahogy az az ő életművéről, történetiségéről, testiségéről, akaratáról, lelkesültségéről és cselekedeteiről Isten szépségének visszfényeként ad képet a kárhozat és üdvösség, a hiábavaló és maradandó, a testi-érzéki és a szellemi-lelki, a mélység és magasság szédítő keretei között.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
 PROTESTÁNS EGYHÁZÉRTELMEZÉS A REFORMÁCIÓ SZÁZADÁBAN A JELENTŐSEBB EGYHÁZI RENDTARTÁSOKBAN

Szerző: Görözdi Zsolt

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Görözdi Zsolt monográfiája a reformáció századának legjelentősebb protestáns egyházi rendtartásait vizsgálja gyakorlati teológiai szempontból, válaszokat keresve arra a kérdésre, hogy a tanrendszer milyen formában jelent meg az egyes egyházak szervezetében, hivatalaiban, szolgálati területein, egyházfegyelmi tevékenységében.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PÉNZT AKARUNK VAGY ÉLETET?

Szerző: Pierre Rabhi

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Pierre Rabhi a kortárs ökológiai gondolkodás egyik legnagyszerűbb alakja, aki alapítványai révén három kontinensen van jelen, és tízezrek életébe hozott változást Afrikától Indiáig. Mint Yehudi Menuhin írja róla: „Ez az egyszerű életszentségű, tisztán és világosan gondolkodó ember, akinek költői szépségű nyelvezete izzó szenvedélyről tanúskodik, saját verítékével termékenyítette meg a meddő földeket.” Ez a kötet filozófiai és bölcseleti írásait gyűjti egybe.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HOGY MEGMARADJON AZ ÉLET

Szerző: Pierre Rabhi

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

1974 táján különös csapás híre rázta meg a nyugati világot. Egész erdők pusztultak el állva. A végtelenségig repedezett földön agonizáló állatok és tetemek hevertek szerteszét, legyőzve. Az emberek pedig csöndben, fájdalomban, kétségbeesetten, mintha kővé dermedtek volna valami végzetes félreértés miatt, egyenként billentek át a semmibe, nyomot sem hagyva maguk után.

 

Pierre Rabhi Burkina Fasóban, a Száhel-övezet déli részén vágott bele a sivatag visszahódításába. Évtizedes munkájáról szól ez az egyszerre kalandos és lírai életregény.

 
2 300 Ft
Akció: 1 840 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ÉGIG EMELŐ ÉRZÉS

Klaus W. Vopel ötlete alapján

Átdolgozott, bővített kiadás

Szerző: Gőbel Orsolya

L'Harmattan, 2014

 

A Varázsjátékok III. kötete a levegő segítségével alakít, emel magasba. A gyermekek nagyon vágynak arra, hogy olyan nagyok és "hatalmasok" lehessenek, mint a felnőttek. Képzeletükben, mozgásukkal most megtehetik mindezt. Mindeközben "észrevétlenül" megtanulnak jól levegőt venni, átváltozni, és akár egy tigris vagy kígyó képében kifújni azt.

 

Sok-sok mulatság, játék várja evvel a kötettel is mindannyiukat.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
 1989. DISZKÓZENE A KVANGBOK SUGÁRÚTON – ÉSZAK-KOREA A RENDSZERVÁLTOZÁSOK ÉVÉBEN

Szerző: Dr. Csoma Mózes

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

1989 a szocializmus bukását jelentette Közép- és Kelet-Európában. A távol-keleti térségben ugyanakkor nem került sor rendszerváltozásokra. Kínában az évek óta tartó gazdasági reformok ellenére drasztikus eszközökkel számolták fel a rendszer kereteit fenyegető diákmozgalmat, az egyre inkább monarchikus jellegű Észak-Koreában pedig a változások gondolata sem merülhetett fel. 1989 mégis fontos korszakhatár a KNDK történetében: először és utoljára fordult elő, hogy a rezsim minden erejét megfeszítve több mint húszezer külföldi vendéget invitáljon az országba. A XIII. Világifjúsági Találkozó megnyitásának külsőségei nem véletlenül idézték az olimpiai játékokat, hisz a KNDK az egy évvel korábban lezajlott szöuli olimpia sikerét akarta elhomályosítani.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A BÁLVÁNYOK LEDŐLNEK, UGYE?

Szerző: Császár Nagy László

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Ahogy a forradalmak, úgy a magyarországi rendszerváltás is fölfalja a saját gyermekeit. Tanúi lehetünk annak, hogy az esemény negyedszázados évfordulóján – az önigazolás kényszerétől is vezérelve – újraéled a hősképzés szándéka. A történések és a történeti tények hiányos ismerete nyomán sorra készülnek a faragott képek, épülnek a szobrok talapzatai, és emelkednek fel tényleges emlékművek is. Pedig nem csak Mózes parancsolata figyelmeztet: „Ne csinálj faragott képet magadnak”, ezt idézi Kunszery Gyula a Bálványdöntés című versében is, amelyben azoknak a magyar fiataloknak mond köszönetet, akik lerombolták a diktátor gránitkockákon dölyfösködő szobrát.

 
1 989 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TANULJUNK MEG IMÁDKOZNI A TECHNIKA KORÁBAN

Szerző: Gonçalo M. Tavares

Utószó: Kukorelly Endre

Fordító: Bense Mónika

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

A főszereplő Lenz Buchmann nagyszerű orvos, majd ígéretes politikai vezető, ám groteszk és hátborzongató figura. Élete alapelvévé azt tette, hogy az emberi szolidaritás és együttérzés minden formáját háttérbe szorítaná, és az emberi nem fejlődésének alapelvévé a maga szociáldarvinista nézeteit tenné. Egy olyan politikai légkörben, mely leginkább a két világháború közötti Közép-Európáéra emlékeztet, nekilát célja megvalósításának, hogy a világot a felsőbbség pozíciójából irányítsa. Sebészként szemrebbenés nélkül hoz döntést élet és halál kérdésében. Szenvtelensége révén hamarosan megnyeri a helyi választást, és Lenz Buchmann hamarosan az ország jobboldali elnökének jobb kezévé válik. Célja, hogy a lehető leghamarabb ő maga üljön az elnöki székbe. Ekkor azonban kiderül, hogy agydaganata van, és ő maga válik pácienssé, áldozattá.

 
2 700 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ÉLETÚTINTERJÚ

Szerző: Dr. Lenkeyné dr. Semsey Klára

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Vendégkönyvünk tanúsága szerint… Baráti estéket a 80-as évektől havonta tartottunk, egyrészt barátoknak, másrészt a teológus ifjúság egy-egy csoportjának „Lenkeyék csütörtöki teája” címmel. Vendégelőadóink voltak pl. a nyugalmazott teológiai tanáraink közül Török István és Varga Zsigmond J., a Kossuth Lajos Tudományegyetem tanárai közül Bajkó Mátyás, Bitskey István, Görömbei András, Ujváry Zoltán professzorok, a Mozgáskorlátozottak Egyesületének PIREMON Kisvállalata igazgatója, Gere Kálmán, és sokan mások.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
NYITOTT AJTÓK

Szerző: Elsa Valle

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Hogy kicsoda Elsa Valle? Énekesnő? Kiváló zenész-előadóművész? Az egyik leghíresebb kubai zenészdinasztia sarja? Egy rendkívüli tehetséggel megáldott, bátor kubai nő, aki fiatal énekesnőként fogta a bőröndjét és hátrahagyva hazáját elindult világot látni, hogy végül Magyarországon találjon új otthonra…

 

Elsa Valle az a fajta tiszta, sugárzó lélek, akiből elapadhatatlanul árad az életöröm, mellyel nap mint nap megajándékozza a környezetében élőket. Dalai talán ennek is köszönhetik sajátos varázsukat.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
 A FIATALKORÚ BŰNÖZÉS KRIMINOLÓGIÁJA ÉS SZOCIOLÓGIÁJA

Szerző: Rosta Andrea

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

A fiatalkorú bűnözés a hazai kriminológia megszületésétől kezdve mindig is kedvelt témája volt a kriminológiai gondolkodásnak. A témáról szóló publikációk zöme azonban kisebb lélegzetű szakmai közlemény volt, s az elmúlt száz évben csupán néhány nagyobb monográfia látott napvilágot, a legutolsó 1964-ben. Az azóta eltelt fél évszázadban sok minden történt a fiatalkorú bűnözés terén: előfordulási gyakoriságát, megnyilvánulási formáit, a kezelési rendszerét, továbbá a társadalom hozzáállását tekintve is.

 
3 700 Ft
Akció: 2 960 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A MAGYAR ÉPÍTÉSZET MESTEREI

Második, javított kiadás

Szerző: Ludmann Mihály

L'Harmattan Kiadó, 2017

 

Magyarországon a 2014-es esztendőt az "Építészet évének" nyilvánították Ybl Miklós kétszáz éves születésnapja alkalmából. Emellett fontos kiemelni azt is, hogy idén száz éve, az első világháború kezdetével ért véget a magyar építészet egyik legragyogóbb és leggazdagabb időszaka. Ami azonban véget ért, az nem múlt el: az ebben az időszakban létrehozott művészetből sokat merítettek a következő generációk. Ez a könyv tisztelgés az elmúlt háromszáz év jól vagy kevésbé ismert nagy építészei előtt, akik maradandó alkotásaikkal gyarapították a magyar kultúrát.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
CSALÁDI ÉLETRE ÉS KAPCSOLATI KULTÚRÁRA FELKÉSZÍTÉS

Szerkesztette: Dr. Komlósi Piroska

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Sokan vették örömmel a hírt, amelyből kiderült: a 2013-ban induló új nemzeti alaptantervben helyet kap a családi életre és kapcsolati készségre nevelés témaköre. Prof. Dr. Kopp Mária a Népesedési Kerekasztal néven működő szakmaközi csoporton belül elindított egy Családi Életre Nevelés (CSÉN) munkacsoportot. Az lett a céljuk, hogy a kerettantervek számára kidolgozzák a legfontosabb témaköröket és kompetenciákat, amelyek a családi életre való felkészítéshez szükségesek.

 
2 950 Ft
Akció: 2 360 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
FICHTE KORAI TUDOMÁNYTANÁNAK ALAPGONDOLATA

Antropológia és transzcendentális filozófia

Szerző: Hankovszky Tamás

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

„Az én rendszerem az első, amely a szabadság rendszere; ahogyan a francia nemzet elszakítja az ember külső láncait, úgy rázza le az én rendszerem a magában való dolog, a külső befolyás béklyóit, amelyet minden eddigi rendszer, még a kanti is, többé-kevésbé köréje fon, és állítja elénk az embert az első alaptételben mint önálló lényt.” Fichte konok következetességgel és zseniális kreativitással érvényesített e tudománytanában az emberi szabadságba vetett hitét. Miközben újragondolta a filozófia klasszikus problémáit a logikától a nevelésfilozófiáig, mindvégig azt kutatta, hogyan érhető tetten a jelenségek hátterében a szubjektum akti vitása.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MÍTOSZ ÉS EMLÉKEZET

Szerző: Hoppál Mihály

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Hoppál Mihály: Mítosz és emlékezet című kötete megjelent a Vallástudományi Könyvtár sorozatban.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AQUINÓI SZENT TAMÁS ÉS A MÁGIA

Szerző: Voigt Vilmos

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Voigt Vilmos új kötete meglepetés: a szent teológia legnagyobb alakját, Aquinói Tamást veszi vizsgálat alá oly szempont szerint, amelyet a legkevésbé várnánk: azt vizsgálja, miként és mennyiben érvényesül a mágia ismerete a szent szerző munkáiban. Tamás nemcsak ismerte, hanem el is ismerte a mágia elméletét és gyakorlatát, miközben okosan meghúzza e népi tudás érvényének teológiai határait. A szerző – egy élet nagy becsben tartott munkásságát új irányban bővítve – rámutat Tamás mágiafelfogásának hátterére, forrásaira, ezáltal kínálva igazi intellektuális csemegét az érdeklődő olvasónak.

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TECHNOMENEDZSMENT

Szerző: Pataki Béla

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

A tudásalapú társadalomban és gazdaságban a technológiamenedzsment kulcsszerepet játszik azzal, hogy a vállalatok versenyképességének, illetve bármilyen szervezet sikeres működésének szolgálatába állítja a technológiát, hasznosítva mind a tudomány eredményeit, mind pedig a tudományosan még magyarázatra szoruló, de a gyakorlatban bevált tapasztalatokat. A gazdaságilag legfejlettebb országokban már három évtizede töretlenül fejlődik és virágzik ez a szakterület, Magyarországon azonban a fontosságához képest még mindig nem eléggé közismert.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A PORTÁS ÉN VAGYOK

Szerző: Pedro Lenz

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

„Portás” kisstílű díler és nagydumás hóhányó. Egy évet ült a sitten, hazatért szülővárosába, és igyekszik új életet kezdeni. Lejött a cuccról, sikerül elfogadható melót találnia, kitartóan udvarol a csinos pincérlánynak, Regulának, és szónoki képességeivel még arra is sikerül rábírnia a lányt, hogy jelentsen beteget, és lépjenek le együtt pár hétre Spanyolországba. Már-már teljes az idill, amikor főhősünket egyszer csak utoléri a múlt, és minden felborul körülötte. Sikerül-e újra talpra állnia? És miért kellett egyáltalán börtönbe mennie? És ami a fő, miért hívja mindenki „Portás”-nak, mikor „Nemo” a tisztes polgári neve?

 
1 950 Ft
Akció: 1 560 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
JELES FÉRFIAK

Szerző: Jean Rouaud

Fordította: Pál Dániel Levente

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

A fonnyadt és kegyes Marie nagynéni még mindig a kis kerti lakban éldegél, a francia autókkal továbbra is akadnak problémák, és Rouaud most is a francia nagypolgári élet egyik leghitelesebb és legfinomabb tollú krónikása. A trilógia első kötete, amely A dicsőség mezején címmel jelent meg, a mesélő anyai nagyszüleinek életét rajzolta elénk, és azt a drámai fordulatot, ahogy az első világháború romba döntötte az apai ág egzisztenciáját.

A Jeles férfiak a narrátor apjának, Josephnek a történetét meséli el. Ez a gondoskodó, tevékeny és szeretetteli férfi heti hat napon át porcelánt árulva járja be keresztül-kasul Bretagne-t, hogy a hetediken aztán autóba vágja családját, és kimenjenek a hegyekbe.

 
2 300 Ft
Akció: 1 840 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
AZ ÚJ EURÓPAI ÖSSZHANG

Szerző: Jacques Delors

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

„Európa építése közös vállalkozás. Mindenki részt vehet benne a maga helyén. Negyven év alatt megélt sikereket és kudarcokat, a lelkesedés óráit és a csalódás pillanatait. Bizonyítékául annak, hogy nincsenek véglegesen elért eredmények. Bizonyítékául annak, hogy óvatosnak kell lennünk, amikor az 1984 óta végbemenő megújulást elemezzük, és figyelnünk arra, hogy néhány meggondolatlan hónap alatt ne veszítsük el az elért vívmányok egy részét.

Pontosan azért határoztam el e beszédek közzétételét, amelyeket hét év alatt, mint az Európai Bizottság elnöke tartottam, hogy hozzájáruljak az elmélyült gondolkodáshoz és a vitához.”

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
 GOOD TO BE 56 – WRITINGS IN HONOUR OF TIBOR FISCHER’S BIRTHDAYS

Szerkesztette: Friedrich Judit

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Angol nyelvű kötet Fischer Tibor írásairól és tiszteletére

 

The essays in this volume were written on Tibor Fischer’s works by Hungarian students majoring in English. Their contextualisations of Fischer’s novels within Hungarian history, English literature, Aristotelian philosophy, narratology, or cognitive linguistics are a tribute to Fischer’s shameless intellect and narrative comedy. They also prove, quite delightfully, that students will respond to literature with the freshness of vision their age offers, and with the creative energy their readings liberate in them.

 
2 000 Ft
Akció: 1 600 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
KESERŰ IGAZSÁGOK – TANULMÁNYOK ÉS KRITIKÁK

Szerző: Beke Albert

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Olvasmányos írásokat tartalmaz a kötet, pedig igencsak keserűek azok az igazságok, amelyeket lebilincselő stílusban és közérthetően örökít meg a szerző. Nem csak az erkölcsi eltévelyedéseket, botlásokat rója fel szellemi életünk bálványozott hírességeinek, hanem könyörtelenül leleplezi a szocialista-korszak álnokságait, hamisításait, téveszméit és embertelenségeit.

 
3 950 Ft
Akció: 3 160 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
 A MUNKAJOGI MEGFELELÉS ÖSZTÖNZÉSÉNEK ÚJSZERŰ JOGI ESZKÖZEI

Szerző: Kun Attila

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

A munkavállalói jogok kikényszerítése, a munkajogi szabályoknak való megfelelés biztosítása és a vállalatok szociálisan felelős működésre való ösztönzése napjainkban szinte sziszifuszi törekvésnek tűnik.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a munkajogtudomány az utóbbi évtizedekben világszerte mintegy „alkotói válságba” jutott. Nem könnyű megtalálni azokat a megfelelően hangolt, régi-új szabályozási ideákat és módszereket, amelyek a globalizáció és a radikálisan megváltozott gazdasági-társadalmi viszonyok közepette is képesek biztosítani, hogy az emberi munkaerő ne csupán egy alárendelt eszköze legyen a versenyorientált gazdaságnak.

Jelen tanulmány arra törekszik, hogy egy egységes elméleti keretben mutasson be példaként egyes olyan nemzetközileg kialakulóban lévő, innovatív szabályozási megközelítéseket, amelyek a munkajogi értékeknek való érvényszerzést a hagyományos munkajogi szabályozási eszközöktől eltérő, modern szemlélet útján kísérlik meg biztosítani.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
 AZ ERÉNY MESTERSÉGE – DAVID HUME MORÁLFILOZÓFIÁJÁNAK KÉT OLVASATA

Szerző: Kiss-Koczka Éva

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

David Hume morálfilozófiai gondolatainak kritikai vizsgálata arra törekszik, hogy összeegyeztesse az egymásnak sok esetben ellentmondó elemeket, feltárva ezáltal azok valódi értelmét. A legtöbb kihívással az olyan kijelentések küzdenek, mint az értelem gyakorlati szerepének vélt vagy valós tagadása, valamint az erények mesterséges voltának tételezése. Az egymással versengő értelmezések vagy arra törekszenek, hogy kimutassák az ellentmondás, amelyet felfedezni vélünk valójában csupán látszólagos, vagy épp ellenkezőleg, elismerik az írások ellentmondásos természetét és amellett érvelnek, hogy a lehetséges értelmezések közül csak az egyik egyeztethető össze Hume valódi mondanivalójával.

 
1 950 Ft
Akció: 1 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NORTHROP FRYE 100: A DANUBIAN PERSPECTIVE

Szerkesztette: Sára Tóth, Tibor Fabiny, János Kenyeres, Péter Pásztor

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

“The personality of the poet may enfold us as disciples, or it may cause the revolts and deliberate misreadings chronicled in Bloom’s The Anxiety of Influence, but in any case it is inescapable. In the linguistic context, the boundary disappears between creation and criticism, because every act of reading is a recreating of the text. The text is a focus for a community, and there can be no definitive criticism, even as a goal, because no one critic is all the others. In the aesthetic (or whatever) context, we are dominated by the double meaning in the word ‘invention’, which is both something we make up ourselves, subjectively, and something we find in the external.

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
A FILOZÓFIA MINT PRAXIS

Tanulmányok a filozófia, a pszichoterápia és a szociálpedagógia határterületeiről

Szerző: Sárkány Péter

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

„Meggyőződésem, hogy korunk bölcseletének megújulása aligha képzelhető el az életbölcselethez való visszatalálás nélkül. Jelen kötet ez irányba tesz komoly lépéseket. Mint kiderül belőle, valójában a filozófia görög kezdeteitől érvényes célkitűzésről van szó, filozófia és élet kapcsolatáról.”

Bakos Gergely OSB

 
2 600 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A SZÍV ÉRINTÉSE

Átdolgozott, bővített kiadás

Szerző: Gőbel Orsolya

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

A Varázsjátékok IV. kötete az érintés tiszta szívű világába vezeti el az olvasót, és a játszó gyermekeket. A gyengéd, tapintatos, óvatos, finom érintés megváltoztatja a kapcsolatokat, az érzéseket, lehetővé teszi az egymás felé fordulást, a tartalommal, varázslattal teli érintést. Minden tiszta érintés gyógyít. Minden szép érintés feleslegessé tesz egy agresszív odakapást, marást, csípést....
A könyv játékai segítik a rég elfeledett érintés-kultúra kialakítását, a kapcsolatok mélyebbé, szeretet-kifejezőbbé válását.

A könyv egy ötkötetes sorozat negyedik darabja, Klaus W. Vopel ötlete alapján született meg, akinek képzeletjátékait dr. Gőbel Orsolya adaptálta. Több mint tíz éve szülők, pedagógusok, pszichológusok játsszák ezeket a játékokat, és biztatják a gyermekeket az élményeik megosztására és lerajzolására. A kötetben található fantáziajátékok örömteli perceket jelenthetnek a családi környezetben, az egyéni és kiscsoportos terápiás foglalkozások keretében és az óvodai, iskolai csoportokban egyaránt.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ OROSZ KOMÉDIA

Szerző: Peterdi Nagy László

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Mire ’68 harckocsis lovagjai Prágából hazaértek, más világ fogadta már őket Moszkvában is. Először a pojácák kezdtek el szemtelenkedni. Mi, az Orosz szépség és egyéb széptani művek szerzőjével, Viktor Jerofejevvel, a Világirodalmi Intézet aspiránsai voltunk. Ő Gogolról írt könyvet, én Csehovról. De még inkább a tegnapi egyetemistákról, akik, amíg az új művek meg nem jelenhettek, a klasszikusokat olvasták és nézték, játszották és rendezték. A nemzetközi helyzet azonban, egyre csak „fokozódott”.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
MINDIG MÁS STRANDRA VÁGYIK

Szerző: David Zábransky

L'Harmattan Kiadó, 2014

 

Polina, az ukrán származású prágai lány azt tanulta a nyolcvanas években, hogy a kapitalista Nyugat egy hatalmas munkatábor, melynek lakói egyedül arra vágynak, hogy a Kelet elvigye nekik a szabadságot. A kilencvenes évek meghozták Polinának a fájdalmas kijózanodást kiderült, hogy a helyzet éppen fordítva van, csak éppen ezt a bizonyos keleti tábort a kutya sem akarja felszabadítani. Éppen ezért lakói, főként a fiatalok úgy döntenek, hogy inkább ők mennek nyugatra vagy teremtik meg maguknak azt, amit szabadságnak, kapitalizmusnak és boldogságnak vélnek. Ez a regény Polina felfedezőútjának története, amely Európa nagyvárosain és saját testének megismerésén keresztül a mi életünk felé vezet. Jegyzetek a tengerről, a nevetésről és a korszellemről.

 
3 650 Ft
Akció: 2 920 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
 MEGBÁMULNI ÉS MEGBÁMULTATNI – VISELETTÖRTÉNETI TANULMÁNYOK

Szerző: F. Dózsa Katalin

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Így határozta meg a divat lényegét René König szociológus. Évszázadok óta lenézzük a divatot, haszontalannak, feleslegesnek tartva, pedig nagyon komoly része az emberiség történelmének. Mi a divat, milyen történelmi, gazdasági események, művészeti stílusok, filozófiák alakítják, ezt boncolgatja a modern viselettörténet tudomány, amelynek nemzetközileg elismert kutatója F. Dózsa Katalin. A kötetből megtudhatjuk, hogyan hatott az öltözködésünkre a kereszténység, vagy a nőemancipáció, mennyire pontosan lehet meghatározni egy-egy ruha születésének korát, és hogy mit árul el egykori tulajdonosáról.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAJDNEM MINDEN – A MEGTÖRT TOTALITÁS DIALEKTIKÁJA

Szerző: Sajó Sándor

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Filozófiai tanulmányok sora születik korunkban is, amely nem nagyon kedveli a közvetlen anyagi haszonnal nem kecsegtető tevékenységeket és azok tárgyi eredményét. Olyan azonban kevés van köztük, amelyik valóban megpróbál választ adni a maga kérdéseire, vagy pedig elmerülni a nagy filozófus elődök gondolatainak újraértelmezésében. Ez az a két lehetőség ugyanis, amelyik nem jár azzal a veszéllyel, hogy a probléma tárgyalása a semmire fut ki. Olyan munkával azonban, amely arra vállalkozik, hogy választ adjon a kérdésre, hogyan lehetséges manapság, vagy hogyan érdemes a filozófia tradicionális kérdéseit megközelíteni, alig-alig találkozunk.

Sajó Sándor könyve azonban ilyen.

 

Vajda Mihály

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
 UNIKORNISOK TÜNDÉRORSZÁGBAN – A RUSZKAI KORNISOK ERDÉLYBEN (1546 K.–1648)

Szerző: Orgona Angelika

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Unikornis, azaz egyszarvú: ló alakú, titokzatos mitológiai lény, a tisztaság szimbóluma. A legenda szerint a szarvából készült por minden méreg hatását közömbösíti. Unikornist viselt nemesi címerpajzsán egy abaúji köznemes, Kornis Gáspár is, amikor elhagyva ősei göncruszkai birtokát, a török által három részre szabdalt ország keleti részébe indult. Erdélyben, a gyönyörű, ám változékony, bizonytalan természetű Tündérországban kockázatos volt szerencsét próbálni. Kornis Gáspár ugyan fényes pályát futott be – az ország generálisa, a fejedelem első tanácsura lett – mégsem a megérdemelt dicsőségben, hírnévben halt meg, hanem véres merénylet oltotta ki életét.

 
3 300 Ft
Akció: 2 640 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A PREZENTIFIKÁCIÓ FENOMENOLÓGIÁJA

Szerző: Popovics Zoltán

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

A prezentifikáció fenomenológiája egyetlen fogalom metszetén keresztül mutatja be Husserl szinte összes jelentős művét. Husserl már a korai feljegyzéseiben is ragaszkodik ahhoz, hogy többféle megjelenítés létezik. Nemcsak azt jeleníthetjük meg – állítja –, ami egyszer már jelen volt. Vagyis elképzelhető egy olyan megjelenítés is, ami nem újra-megjelenítés, nem re-prezentáció, nem visszaemlékezés. Valami olyannak a megjelenése, ami tulajdonképpen sohasem volt jelen. Ezt a nem a jelenen alapuló megjelenítést nevezi Husserl Vergegenwärtigungnak. Ricoeur pedig ezt fogja prezentifikációként fordítani Husserl Eszmék című művének francia kiadásában 1950-ben.

 
3 450 Ft
Akció: 2 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A HAMIS ALEF – KEZDET ÉS TEMPORALITÁS

Szerző: Bartók Imre

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

A filozófia zárt fogalmi rendszerként sajátos vakfolttal rendelkezik, amennyiben nem képes tisztán rálátni arra a helyre, ahonnan megfogalmazódik. „A filozófusnak mindannak a totalitását kell leírnia, ami létezik. Ámde ez a totalitás magát a beszédet is magába foglalja, különös tekintettel magára a filozófiai beszédre.” Kojèvenek ez a gondolata nem csak Hegelre vonatkoztatva megvilágító erejű, ahogyan egyébként a hegeli tétel – „Az igaz az egész” – sem csupán a hegeli filozófia szelíd tébolyának jele. A preszókratikusok mellett Platón is szükségét érezte, hogy magyarázatot adjon a filozófiai kérdezés megszületésének problémájára. Másképpen fogalmazva a filozófia elemi igénye, hogy magába integrálja a nemfilozófiát, vagy a filozófia előttit – hiszen csak az egész lehet az igaz.

 
1 950 Ft
Akció: 1 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ ALANY MINT TÁRGY. KRITIKÁK ÉS MEGEMLÉKEZÉSEK

Szerző: Ferencz Győző

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

A kritika köztes státuszú műfaj, az esszé és a tudományos értekezés közötti sávban bárhol elhelyezkedhet. A könyvbírálatot ez a paradox szabadság teszi intellektuálisan izgalmas műfajjá: a kritikusnak filológiai előzmények nélkül, viszont szerteágazó ismereteket mozgósítva kell értékítéletet alkotni egy-egy új vagy új kiadású műről. Voltaképpen tehát problémamegoldó feladat, amelynek azonban nincs egy vagy akár két helyes megoldása, szemben a többivel, amely téves. De mégis, szűk keretek között, egyvonalú retorikai érvelés során ítéletet kell alkotni. A kritika sikere talán nem is az ítélet helyességén múlik, hanem hogy sikerül-e találni azt a problémát, amely a könyv lényegét ragadja meg, és amely miatt érdemes írni róla.

(Ferencz Győző)

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
TÁJKÉP TÓVAL

Szerző: Sarbu Aladár

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Az 1950-es évek Gallyasfán, egy kis bányászfaluban, valahol a Pilis tetején. Itt keveredik szerelembe a csinos és vonzó Kata és Suba, aki a filmgyárban kaszkadőrként alkalmi munkából tartja el magát. Suba a forradalom menekül Gallyasfára, és elhiteti a szép hangú lánnyal, hogy a fővárosban biztos énekesi karrier vár rá. Kata elszökik hazulról. Amikor a vidék mindenki által szeretett öreg mészégetőjét egy őszi reggel holtan találják, a gyanú Subára és Katára terelődik, akik a gyilkosság hajnalán feltűntek Gallyasfán. Hamar elfogják őket. A rendőrségi helyszíni szemle során egy óvatlan pillanatban Kata apja agyonlövi lánya tönkretevőjét, majd eltűnik.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
 A TÖRTÉNÉSZ MIKROSZKÓPJA. A MIKROTÖRTÉNELEM ELMÉLETE ÉS GYAKORLATA

Szerző: Szijártó M. István

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Amikor lehanyatlott a társadalomtörténeti megközelítések népszerűsége, és hódító útra indultak a kultúrtörténeti megközelítések, a hetvenes években jelentkezett az olasz történetírás a mikrotörténelemmel, amely egyik lábával a társadalomtörténeti, a másikkal a kultúrtörténeti hagyományban állva képes volt a két irányzat lényegi jellemzőinek egyetlen történeti vizsgálat, egy mikroelemzés keretében történő egyesítésére. Jelen könyv az első átfogó bevezetés a mikrotörténelem historiográfiájába és elméletébe. A microstoria bemutatása után megvizsgálja, milyen hatást gyakorolt előbb a francia, illetve a német történetírásra, majd pedig az angolszász történészekre.

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÁLOMKÓRÁSZ NYOLCADIK ÚTJA

Szerző: Szabó Ádám

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

„A valóság mint az egyetlen értelmezés nem létezik”, állítja a regény mottója. A történet hőse, Álomkórász, álomtanár a főváros egyik középiskolájában, aki megpróbálja tanítványai fejébe verni, hogy minden leírt szó álom, vagyis fikció, s bármely írott történet szereplői a képzelet teremtményei, akiknek kapcsolata valóságos személyekkel nem más, mint egy álom kapcsolata az ébrenlét történéseivel. Mindeközben azonban Álomkórász saját életének eseményei között is úgy kóborol, akárha egy álom labirintusában bolyongana.

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
AZ ÉSZLELÉS FENOMENOLÓGIÁJA

Szerző: Merleau-Ponty, Maurice

L'Harmattan Kiadó, 2014

 

Az észlelés fenomenológiája Merleau-Ponty leghíresebb munkája. Az észlelés vizsgálatának segítségével Platón óta először helyezte vissza a testet a filozófiai gondolkodás homlokterébe. A világháborús agysérültek anomáliáiról vagy éppen az észlelés általános paradoxonjairól szóló lebilincselő esettanulmányai és leírásai inspirációt jelentenek az elme- és tudatkutatás valamennyi területén. Merleau-Ponty vizsgálatai első ízben mérték fel annak a ténynek a jelentőségét, hogy a test nemcsak az észlelés, hanem a gondolkodás, a beszéd, a kommunikáció, a szexualitás és a másokhoz való viszony vonatkozásában is kulcsszerepet játszik.

 
3 950 Ft
Akció: 3 160 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KÉPESKÖNYV

Szerző: Dobai Lili

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

A kötet kilenc írást tartalmaz, amelyek a novella és az esszé egyesítéséből született ’esszénovellák’, fiktív és valóságos művészettörténeti tényeket szőnek egybe, rejtetten és utalásszerűen pedig filozófiai és művészetelméleti kérdésekre is reflektálnak. Az egyes szövegeket a képi utalásokon, szimbólumokon, összefüggéseken alapuló intellektuális detektív-szál kapcsolja össze, a megfejtésekhez pedig egy szubjektív elbeszélői hang reflexiói, tényközlései vagy kitalált felismerései vezetnek. Ugyanakkor a könyv nem elméleti munka, hanem a – gyermekkori képeskönyvek iránt a felnőttekben is élő kívánságot szem előtt tartva – az írásra és a képekre egyenrangúként tekintő, ismereteket és tudást közvetítő, történetmondást követő szépirodalmi alkotás.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
PADLÓRÓL PADLÓRA – MAGYAR BALOLDAL 2010–2014

Szerkesztette: Böcskei Balázs

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

A baloldal a rendszerváltás óta volt már minden, és annak ellenkezője is. Ebből más nem is következhetett, mint hogy padlóra kerüljön. Ez 2010-ben megtörtént. Onnan már csak felfelé vihet az út – gondolhatták akkor sokan. Felállás volt, de csak egy újabb padlózáshoz volt elég. S hogy mindez így lesz? Én tudtam, te tudtad, ő tudta, mindenki tudta. Mondani viszont kevesen mondták. E kötet szerzői viszont mondták, és most is mondják. A könyv a magyar baloldal 2010–2014 közötti történetét, politikai stratégiáját, személyzeti politikáját, közpolitikai szemléletét és „történeti” előzményeiket mutatja be, a padlótól padlóig „stratégiáját”. Nem gyászmunka, nem szurkolói magazin, nem pártkiadvány. Nem játszható le, mint a bajai videó, nincs benne anti-orbánizmus, nincs benne „bezzegezés”. Lapjain nem önsorsrontó elemzések sora található, hanem a II. Nagy Baloldali Történelmi Vereség okainak feltárása - s egy vázlat arról, milyen lehet az új baloldali politika.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MIÉRT NEM LETTEM…?

Szerző: Temesi Ferenc

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

„A mese megmarad. Ha sztorinak hívják, akkor is. Könyvet azért olvasunk, nézünk, hallgatunk, szagolunk, mert vágyakozunk valami után, ami a lelkünkben lapul, a képzeletünkben búvik meg, csak nem tudjuk előhívni, mert nem ismerjük a nevét. Olyan érzések után sóvárgunk, amelyek vagy bennünk vannak, vagy sosem lesznek. De mese, az kell. Nem csak a gyerekeknek. Gondoljunk csak Dugonicsra, Jókaira, Mikszáthra, Móriczra, Mórára, Tömörkényre, Tersánszkyra, Tamásira. A mai írók közül egy maroknyi elszánt utóvédharcosra. Meg a fiatalok egy részére, akik jobbak lesznek, mint mi magunk.”

(Részlet a könyvből)

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
A KISFA GALERI

Szerző: Gyukics Gábor

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

A jazz, a szesz, a „magyar kábítószerek” és a szabad szerelem jegyében eltöltött hetvenes évek. Az országot keresztül-kasul bejáró baráti társaság, melynek tagjai hétköznapjaikat az Erzsébet-híd pesti hídfőjének lábánál álló fánál (a Kisfa) és a Duna lépcsőinél (a Léparton), az estéket a kevés akkori jazzklubok egyikében, a hétvégeket pedig kirándulással töltötték.

Kik voltak ők? „Mozgalom” és társadalmi tér nélküli, közép-európai hippik, akiknek válaszaik (illúziók híján) nincsenek, legfeljebb kérdéseik és tagadószavaik? Végletes nyugtalanságokkal, elégedetlenségekkel és kérdésekkel küzdő, kompromisszumokra képtelen fiatalok, akik nem hajlandók megfizetni a „normális életvitel” árát. A szabályokat nem belülről akarták megváltoztatni, hanem eleve elutasítottak minden normát.

Rend és káosz, bűn és bűnhődés, szerelem és gyűlölet, élet és halál: e fogalmak falainak rendre „biztosítókötél nélkül” ütköztek neki a könyv szereplői, és sokan nagy árat fizettek érte.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
CHARLOTTE ISABEL HANSEN

Szerző: Tore Renberg

Fordította: Szilágyi Orsolya

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Jarle Klepp (25) irodalmat tanul Bergenben, ahol akadémiai karrierjének beindítása köti le energiáit. A diákélet mindennel ellátja Jarlét, amiről valaha is álmodott: Robert Göteborg, az excentrikus egyetemi professzor egyenesen a legkiválóbb tehetségek közé sorolja, Herdis Snartemo személyében pedig gyönyörű barátnője van, akivel intenzív és kizárólagos testi kapcsolatot ápolnak. Felfedezte magában az elemzőkészséget és férfias vonzereje hatékonyságát – előtte a jövő.

 

És kap egy levelet. A rendőrség DNS teszt elvégzésére kéri.

Eljött az ideje, hogy Jarle felnőjön. De képes lesz-e rá?

És fel akar-e nőni valójában?

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
 TUDÓSOK, KUTATÓK, GYŰJTŐK – NÉHÁNY FEJEZET A MAGYAR NÉPRAJZTUDOMÁNY ÉS MUZEOLÓGIA TÖRTÉNETÉBŐL

Szerző: Hála József

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Hála József gyűjteményes kötete a magyar etnográfia és folklorisztika (ennek részeként a néprajzi muzeológia) kutatástörténetének az eddigieknél alaposabb, pontosabb, hitelesebb bemutatására vállalkozik. Hisz a szerző nem csupán a magyar néprajz klasszikusaiként tisztelt „főműveket” olvasta újra, hanem minden olyan forrást felkutatott mely kapcsolatba hozható a több máig inspiráló hatású tudóssal (többek között Ipolyi Arnold, Herman Ottó, Jankó János, Katona Lajos, Herrmann Antal) és művével. Vizsgálata körébe az életrajzi tényeket rejtő anyakönyveket, a gyűjtési-kutatási körülmények megannyi nehézségéről, a kutatótársakkal és/vagy riválisokkal kapcsolatos ellenszenv kialakulásának okairól beszámoló magánleveleket és az egykorú sajtó-tudósításokat is bevonta.

 
4 900 Ft
Akció: 3 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
 GABONAKERESKEDELEM MAGYARORSZÁGON A 19. SZÁZAD ELSŐ FELÉBEN

Szerző: Glósz József

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

A 19. század második fele látványos magyarországi modernizációja archimédeszi pontjának a század első felében kiépülő üzemszerű mezőgazdaság és a rá épülő terménykereskedelem bizonyult. Ezen belül is kiemelkedő szerepet játszott a gabona, amely az agrárium legfontosabb produktuma volt. Jelentőségével történészek generációi is tisztában voltak, mint azt az exportjáról és az árak alakulásáról szóló munkák is tanúsítják. Adósok maradtak azonban a belső piac felmérésével és azoknak a csatornáknak számbavételével, amelyen keresztül a termény eljutott a termelőtől a fogyasztóig. Tisztázatlan maradt a főként exportra dolgozó nagykereskedelem és a belső szükségleteket kielégítő piac közötti kapcsolat is. A történetírás e sötét foltjai azonban nem annyira az elődök mulasztásának, hanem az adekvát források hiányának tudható be.

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.