Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Akadémiai Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >A-C >Akadémiai Kiadó

Sorrend:

-15%
A TÖKÉLETES EBÉD

Bevezetés a molekuláris gasztronómiába

Szerzők: This Hervé, Monchicourt Marie-Odile

Akadémiai Kiadó, 2010

 

A „molekuláris gasztronómia” meglehetősen komolyan hangzik, pedig egyszerűen csak a főzésről szól; és arról, hogy módszeresen gondolkodunk a felhasznált anyagokról és főzés technológiájáról - vallja Hervé This, az új szemléletű konyhaművészet egyik megálmodója. A tökéletes ebéd egy ötfogásos, viszonylag egyszerű ételekből álló menü elkészítésén vezet minket keresztül, közben pedig számtalan apró trükköt ismerhetünk meg, amelyekkel nemcsak egy báránysült, hanem akár egy szimpla főtt tojás is sokkal finomabb lesz.

This sorra dönti meg a főzés dogmáit: érdeklődve elemzi a nemzedékeken át örökölt, sosem vitatott konyhai fogásokat, s rávilágít, hogy a megszokott, hétköznapi módszerek gyakran teljesen értelmetlenek. Összegyűjti, módszeresen elemzi, és gyakran megcáfolja e hiedelmeket - közben pedig főz, csak éppen másképp, s erről jókedvűen és jóízűen beszél.

A tökéletes ebéd az első kötet az Akadémiai Kiadó új Konyhatudomány című sorozatában, amely érthetően, élvezetesen ismerteti meg az olvasót a főzés folyamataival.

 
2 900 Ft
Akció: 2 465 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
RUBIÁCEAS DE MÉXICO

Szerző: Borhidi Attila

Akadémiai Kiadó, 2006

 

Este libro es la primera monografía completa de la familia Rubiaceae (con 650 géneros y 13000 especies en el mundo) la quinta más importante en la flora de los Estados Unidos de México. La obra abarca descripciones y claves analíticas para 103 géneros y más de 600 taxa, incluyendo 582 especies entre ellos, más de 2500 sinónimos, todos apoyados por 106 ilustraciones artísticas y una reseña fitogeográfica multifacetica de la familia que juega un papel determinante en la flora y vegetación tropical de la área del Caribe. El libro sirve para la determinación correcta de las plantas de una familia de alta complejidad resolviendo también problemas taxonómicos largamente discutidos sobre los complejos de Rondeletia, Portlandia, Deppea, Omiltemia etc. El libro es un recurso indispensable de los conocimientos relacionados para los expertos científicos y profesionales de los campos de la botánica, ecología, fitoquímica, agronomía y silvicultura, de la cartografía de los recursos ambientales, de la planificación física, etc., asimismo para los estudiantes universitarios y de la enseñanza superior.

 
9 450 Ft
Akció: 8 035 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NÖVÉNYANATÓMIAI-BOTANIKAI TERMINOLÓGIAI SZÓTÁR

Szerző: Darók Judit

Akadémiai Kiadó, 2011

 

Átfogó botanikai tárgyú nevezéktani szótár magyar nyelven mintegy fél évszázada jelent meg utoljára. E hiány pótlására szolgál ez a könnyen áttekinthető, mintegy 7000 címszót tartalmazó, gazdag ábraanyaggal bővített, korszerű terminológiai szótár. A szótárban helyet kapott a görög és latin eredetű szakkifejezések etimológiai elemzése is, ugyanis ezek ismerete nélkülözhetetlen a szakterület művelőivel való kommunikációban, segít a botanikai nevezéktan értelmezésében és a világhálón való információkeresésben. A mikológiai szócikkek - bár köztudottan a gombák nem a növényvilág tagjai - a neves idegen nyelvű botanikai szótárak példáját követve kerültek a kötetbe.

 

 
5 800 Ft
Akció: 4 930 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MODERN APPROACHES IN VEGETATION MONITORING

Szerzők: Feldmeyer-Christe E., Ghosh Sucharita, Podani János, Wildi O., Zimmermann N. E.

Akadémiai Kiadó, 2004

 

This volume includes contributions to a symposium entitled State of the Art in Vegetation Monitoring Approaches and organized by the Swiss Federal Research Institute in Birmensdorf, Switzerland, on March 24-26, 2003. The papers cover a wide range of topics, from scale problems and other theoretical issues to the most practical questions of data quality. Several contributions rely on remotely sensed data. Sampling design and statistical analysis are of primary concern in many articles. Most papers concentrate upon the observation of biological variables, some are motivated by nature conservation efforts. The book may be useful to plant ecologists, vegetation scientists and practitioners in the fields of remote sensing and nature conservation. The book is richly illustrated by black and white and color photographs.

 
6 930 Ft
Akció: 5 890 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
PRODUCCIÓN DEL MAÍZ

Szerző: Nagy János

Akadémiai Kiadó, 2009

 

Esta obra trata de las propiedades botánicas, origen y fisiología del maíz y de los factores ecológicos, técnicas de cultivo e interacciones (preparación del terreno x fertilización x densidad de plantas x riego x genotipo).

El valor científico del tratamiento se basa en los resultados de la investigación del Profesor János Nagy que provienen de los experimentos de campo de larga duración, los cuales han sido muy valorados en Europa, además, contribuyen al conjunto del conocimiento que viene  del lugar de origen del maíz, es decir,del continente americano.

 

 
12 600 Ft
Akció: 10 710 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MAIZE PRODUCTION

Szerző: Nagy János

Akadémiai Kiadó, 2008

 

This book deals with the origin, botanical properties and physiology of maize as one of the most important cultivated plants of the world. Special attention is paid to the scientific results available as well as practical experiences, which have been gathered over the last generations by several students and practising experts.

 

 
16 000 Ft
Akció: 13 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ENVIRONMENTALLY-SOUND ADAPTABLE TILLAGE

Szerző: Birkás Márta

Akadémiai Kiadó, 2008

 

Az „Environmentally-sound adaptable tillage" (Környezet tudatos, alkalmazkodó talajművelés) c. könyv az Akadémiai Kiadó újdonsága, szerzője Birkás Márta, társszerzői Antos Gábor, Neményi Miklós és Szemők András.  A Kiadó és a szerzők a könyvet a Pannon térség egyetemein talajművelés tárgykörben oktatóknak, és a gazdálkodóknak szaktanácsot adó kollégáknak ajánlják. Reményeik szerint felkelti az érdeklődését azoknak a kutatóknak is, akik eredményeiket a tudományos fórumok mellett a gyakorlatban is megméretik. Haszonnal forgathatják a könyvet a téma iránt érdeklődő egyetemi hallgatók, és doktorandusz hallgatók (az Adaptable Soil Tillage tantárgy tankönyve).

 

 
7 000 Ft
Akció: 5 950 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  AZ ORSZÁGOS MŰTRÁGYÁZÁSI TARTAMKÍSÉRLETEK (OMTK) KUTATÁSI EREDMÉNYEI (1967-2001)

Szerzők: Debreczeni Béláné, Németh Tamás

Akadémiai Kiadó, 2009

 

A kötet tartalmazza a hálózati rendszerben, 1967-ben 9 eltérő ökológiai adottságú kísérleti talajon 0-N-NP-NK-NPK-műtrágyázási kezelésekkel, négy ismétlésben beállított egységes szántóföldi tartamkísérletek több évtizedes kutatási eredményeit. A műtrágyázási kezelések és az évjáratok hatására megváltozott talajtulajdonságok (savanyodás, tápanyag-kimosódás, tápanyag-felhalmozódás stb.), a vetésforgók növényeinek termései, a fő termékek kémiai minőségi vizsgálatai, a tudományos és gyakorlati tapasztalatok megbízhatósági és hatékonysági elemzésekkel kiértékelt kutatási eredményei kerülnek ismertetésre. Ezek a sokoldalú vizsgálatokkal alátámasztott tartamkísérleti eredmények az európai agrár-környezetgazdálkodás területén is sikeresen hasznosíthatók.

 
6 800 Ft
Akció: 5 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
KIS MAGYAR HELYESÍRÁS - Elfogyott

Szerzők: Siptár Péter, Keszler Borbála, Tóth Etelka

Akadémiai Kiadó, 2016

 

A Kis magyar helyesírás nem egyszerűen a „nagy” vagy „hivatalos” helyesírási szabályzat hétköznapi használatra szánt kistestvére. Annak ugyanis minden részletre ki kell terjednie, ez a kötet viszont a legfontosabb kérdésköröket kívánja elmagyarázni érthető nyelven, számos példával, ráadásul a szabályzathoz képest nem csupán kisebb terjedelemben, de valamelyest más szerkezetben is.

 
1 470 Ft
A VIZUÁLIS NEVELÉSRŐL - Elfogyott

Szerző: Jankovics Marcell

Akadémiai Kiadó, 2016

 

Az oktatás, a nevelés szakemberei az igazi vizuális nevelést az óvodára és az általános iskola első négy osztályára, az „elemire” korlátoznák, ötödiktől - amikor a gyermek még csak 10 éves! - a szövegértést, a fogalmi gondolkodást, az elvonatkoztatást, az általánosítást erőltetnék a Nemzeti Alaptantervben foglaltak szerint. Olyan korban, amikor ez többnyire kilátástalan feladat, hiszen a tanuló még sokáig képfüggő, és a siker záloga a műveltség, amelyet csak jóval később szerez meg, ha egyáltalán megszerez.

 
3 150 Ft
KURUC DIPLOMATÁK EURÓPA KELETÉN - Elfogyott

Szerző: Köpeczi Béla

Akadémiai Kiadó, 2005

 

A szerző eddigi írásai olyan kuruc diplomatákat mutattak be, akik - mint Brenner Domokos, Vetési Kökényesdi László vagy Klement János Mihály - Nyugat-Európában működtek. Jelen kötete az Európa Keletén működő kuruc követek sokoldalú tevékenységét ismerteti, általuk adva képet Rákóczi kelet-európai külpolitikai felfogásáról, annak sokoldalúságáról és eszközeiről. Portrét és pályaképet kapunk Bercsényi Miklósról, aki többek között az orosz kapcsolatokkal foglalkozott, a fejedfelemmel Lengyelországba, majd Törökországba ment, és ott halt meg. Ráday Pál főleg a svéd kapcsolatokban tünt ki, majd otthon a protestánsok védője lett. Nedeczky Sándor tartotta Moszkvával az összeköttetést, maga is hazament. Pápai János, Máriássy Ádám és Jávorka Ádám török és orosz dolgokkal foglalkoztak, követték a fejedelmet. Nem tudjuk, mi történt 1710 után Vojnovich Józseffel... Ez a külpolotika sem a töröktől, sem az oroszoktól nem kapott megfelelő támogatást, a nemzetközi körülmények ezt nem tették lehetővé.

 
2 200 Ft
MAGYAR–TÖRÖK, TÖRÖK–MAGYAR ÚTISZÓTÁR - Elfogyott

Akadémiai Kiadó, 2014

 

• 20 000 címszó • 20 000 kifejezés • kezdő szintű nyelvtanulóknak, turistáknak • a mindennapi élet legszükségesebb általános, valamint az utazás és turizmus speciális szókincse • segítségével egyszerű mondatok is könnyen összeállíthatók • a szálláskeresés, étkezés, vásárlás, jegyváltás, városnézés szókészlete • segítség a török és magyar szavak kiejtéséhez

 
2 850 Ft
A FIZIKA NAGYSZERŰ, MERT EGYSZERŰ - Elfogyott

Szerzők: Teller Ede, Teller Wendy, Talley Wilson

Akadémiai Kiadó, 2014

 

Teller Ede, a magyar származású, világhírű fizikus tevékenységét egyedülállónak tekinthetjük. Egyfelől kutatási eredményeivel jelentős mértékben járult hozzá a 20. század tudományos és műszaki felfedezéseihez, másfelől számottevő szerepet játszott a világtörténelem eseményeinek alakításában is. Fontos részt vállalt az amerikai atom- és hidrogénbomba megalkotásában, és az Egyesült Államok és a Szovjetunió hidegháborús vetélkedésének közepette meghatározó befolyást gyakorolt a magasan fejlett technológiák katonai célú alkalmazására az Egyesült Államokban. Egyik alapítója, majd később igazgatója volt az Egyesült Államok védelmi kutatásaiban kulcsszerepet játszó Lawrence Livermore National Laboratorynak.

 
2 900 Ft
A NYUGATI MISZTIKA TÖRTÉNETE I-II. - Elfogyott

Szerző: Kurt Ruh

Akadémiai Kiadó, 2006

 

Az irodalomtudós Kurt Ruh teológiai kompetenciával megírt misztikatörténete az egyetlen ilyen témájú európai mű. A nyugati misztika történetét azonban elsősorban a szerző irodalom- és misztikafelfogása teszi érdekessé: az irodalom történetét Ruh a szövegek hagyományozásának történeteként fogja fel, s a misztikus irodalom vizsgálata során is kitüntetett figyelmet fordít a hagyományozás folyamatára. Ugyanakkor részletesen elemzi a misztikus írásokat (a misztika mibenlétének szigorú és provokatív felfogásából kiindulva), és árnyaltan tájékoztat a kutatás eredményeiről.

 
7 460 Ft
DISZLEXIÁVAL ANGOLUL - Elfogyott

Gyakorlati útmutató tanároknak

Szerzők: Kontráné Hegybíró Edit, Dóczi-Vámos Gabriella, Kálmos Borbála

Akadémiai Kiadó, 2012

 

Könyvünk azoknak a nyelvtanároknak szól, akik a diszlexiás tanulókkal is eredményesen szeretnének foglalkozni az angolórán. Azoknak, akik vallják, hogy a diszlexiás diákok számára nem a felmentés a megoldás, mert nekik is szükségük van használható nyelvtudásra az életben való boldogulásukhoz. Azoknak, akik módszertani ismereteik bővítésével és gazdagításával fel szeretnének készülni a diszlexiások nyelvtanítására.

 

Hiánypótló kötetünk rövid, lényegre törő elméleti alapozást, részletes, ötletgazdag módszertani útmutatót és kidolgozott, közvetlenül használható és adaptálható, gyakorlatban kipróbált feladatokat nyújt a nyelvtanárok számára.

 
2 900 Ft
ANGOL-MAGYAR SZÓTÁR - Elfogyott

+ net + e-szótár

Akadémiai Kiadó, 2012

 

ÚJ KIADÁS

 

- 2012-es szerkesztés, 1 500 000 szótári adattal és új szócikkekkel

- korszerű szótárműhely, (W3C-szabvány szerinti) XML-alapú szótáradatbázis

- nyomtatott szótár kiejtési átírással

- internetes szótár a www.szótár.net weboldalon

- eredeti brit kiejtés és kiejtési átírás a www.szótár.net weboldalon

- háttéradatbázisként használható, több mint 140 000 szótári adatot tartalmazó angol-magyar szótár Kindle™ és PocketBook™ e-könyv olvasókra

- 185 éves szótárszerkesztési tudás és tapasztalat

 
6 800 Ft
TURIZMOLÓGIA - Elfogyott

Szerző: Michalkó Gábor

Akadémiai Kiadó, 2012

 

A mű összefoglalja, rendszerezi, válogatja és alkotó módon megújítja azt az alapvető ismeretanyagot, amely a turizmusra vonatkozóan felhalmozódott a legutóbbi évtizedekben. E sokrétűen összetett jelenséget a szerző szilárd elméleti alapokon mutatja be, az érintett tudományterületek fogalmainak és összefüggéseinek hozzáértő alkalmazásával. A könyv újszerûen ható címe ugyancsak a tudományos igényesség messzemenő érvényesülésére utal. Ennek köszönhetően az érdeklődő olvasó magabiztosabban eligazodhat a turizmus rendszerében, elkerülheti a témakör kapcsán gyakran előforduló értelmezési csapdákat. A szövegben felsorolt példák, illetve az egyes fejezetekhez kapcsolódó esettanulmányok a gyakorlati hasznosítás terén is megbízható támpontokként szolgálnak.

 

Dr. Jancsik András, dékán, Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar

 
3 950 Ft
ANGOL-MAGYAR SZLENGSZÓTÁR - Elfogyott

Szerző: Kövecses Zoltán

Akadémiai Kiadó, 2012

 

· a jelen és a közelmúlt angol szlengszavai és szlengkifejezései magyarázattal és magyar megfelelőkkel

· gazdag szóanyag és értelmezések

· 5000 szócikk

 
3 800 Ft
MAGYAR-ANGOL SZLENGSZÓTÁR - Elfogyott

Szerző: Kövecses Zoltán

Akadémiai Kiadó, 2012

 

· a jelen és a közelmúlt magyar szlengszavai és szlengkifejezései magyarázattal és angol megfelelőkkel

· gazdag szóanyag és értelmezések

· 4000 szócikk

 
3 800 Ft
  NÉMET ÍRÁSBELI NYELVVIZSGA - KÖZÉP- ÉS FELSŐFOK - Elfogyott

(virtuális melléklettel)

Akadémiai Kiadó, 2009

 

Új Origó sorozatunk követi az Akadémiai Kiadó korábbi Origó Nyelvvizsgakönyveinek hagyományát - megújult tartalommal:

 

-     eredeti vizsgaanyagokat gyűjt össze az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ Origó nyelvvizsgarendszerének feladatbankjából - újonnan merítve

 

-     hasznos tanácsokkal látja el a nyelvvizsgára készülőket - röviden összefoglalva

 

-     bemutatja az írásbeli nyelvvizsga feladattípusait - közép- és felsőfokon (vagyis a Közös Európai Referenciakeret B2 és C1 szintjein)

 

-     megoldókulcsot kínál az önellenőrzéshez

 
2 990 Ft
GRAMMATIKKOMPASS – NYELVTANI GYAKORLÓKÖNYV - Elfogyott

A Themenkompass kurzuskönyv kiegészítője

Szerző: Dömők Szilvia

Akadémiai Kiadó, 1998

 

Dömők Szilvia Themenkompass című munkája mindazoknak nyújt segítséget, akik németből szeretnének középfokú állami nyelvvizsgát tenni. A nyelvoktatócsalád az Akadémiai Kiadó EXAM PASS - PRÜFUNGSPASS sorozatának részeként jelent meg. A kiadvány három részből áll: kurzuskönyvből (Themenkompass),  nyelvtani gyakorlókönyvből (Grammatikkompass) és tanári kézikönyvből. A kurzuskönyvhöz kazetta is kapcsolódik. A színes, mintegy 400 oldalas kötet 20 leckéje a legfontosabb mindennapi témákat dolgozza fel. A leckék egységesen épülnek fel: a témát szókincsgyakorlatok vezetik be, amelyeket szóbeli feladatok követnek. Az ezután következő írásbeli feladatok szintén a nyelvvizsga feladatait (fordítás, szövegértés, irányított fogalmazás) gyakoroltatják. A mindig kéznél lévő nyelvtani segédkönyv bármilyen nyelvtani problémához segítségül hívható, magyarázatokat és feladatokat tartalmaz. A kiadvány újdonsága az ugyancsak bármikor előhúzható könyvjelző, amelyen a mindennapi beszédhelyzetekben felmerülő nyelvi funkciók összefoglalását találjuk. A könyv felépítése és feladatai így garantálják, hogy a lelkiismeretes tanuló a lehető legteljesebb felkészítést kapja a középfokú nyelvvizsgára.

 
1 650 Ft
  KILIKI A FÖLDÖN 1. - TANÁRI KÉZIKÖNYV ÉS MELLÉKLETEK - Elfogyott

Magyar nyelvkönyv gyerekeknek

Akadémiai Kiadó, 2006

 

Tankönyvsorozatunk első kötetét elsősorban 7-11 éveseknek ajánljuk, akik még kezdők, és heti 2-3 órában tanulnak magyarul.

 

A Kiliki nevű űrlényről szóló kerettöténet a tananyagot a gyerekek számára érdekessé és könnyen tanulhatóvá teszi, miközben biztos nyelvtani, lexikai alapot nyújt és arányosan fejleszti a négy alapkészséget (beszéd, beszédértés, írás, olvasás), amely lehetővé teszi a nyelvtudás további bővítését.

 

 

 
4 650 Ft
  HALLÁS UTÁNI SZÖVEGÉRTÉS A NYELVVIZSGÁN - FRANCIA - Elfogyott

(könyv + audio CD)

Akadémiai Kiadó, 2003

 

Az Idegennyelvi Továbbképző Központ (Rigó utca) által szervezett nyelvvizsgán sokak számára a hallás utáni szövegértés bizonyul a legnehezebb feladatnak. Kiadványunk a középfokú nyelvvizsga előtt állóknak nyújt segítséget a vizsgafeladat pontos ismertetésével és gyakoroltatásával. Ez a könyv - hasonlóan az ORIGÓ NYELVVIZSGAKÖNYVEK többi kötetéhez - olyan autentikus nyelvvizsgaszövegeket és feladatokat tartalmaz, amelyek az ITK feladatbankjából származnak. A hanganyag 20 német nyelvű szövegéhez kapcsolódó feladatok elvégzése után a nyelvtanulók egy részletes megoldási kulcs segítségével ellenőrizhetik munkájukat. Ugyancsak az önellenőrzést segítik a hanganyag szövegeinek leírásai. Az első szöveget a füzet és a hanganyag ugyanolyan formában dolgozza fel, ahogy az a nyelvvizsgán elhangzik, vagyis annyi meghallgatást és annyi válaszadási időt engedélyez, ahogy az a vizsgán történik. Ily módon a nyelvtanulók pontos képet nyerhetnek a vizsga laborfeladatának lefolyásáról. A kiadvány szerzője az ITK vizsgáztató tanára, aki minden eddiginél hitelesebb válogatást nyújt a

 
2 990 Ft
ESZPERANTÓ-MAGYAR TEMATIKUS NYELVVIZSGASZÓTÁR - Elfogyott

Akadémiai Kiadó, 2011

 

A Eszperantó-magyar tematikus nyelvvizsgaszótár kezdő szinttől haladó szintig nyújt nélkülözhetetlen segítséget:

- érettségire

- egy- és kétnyelvű nyelvvizsgára

- szóbeli és írásbeli nyelvvizsgára

 

A kötet tartalma:

- 15 témakör szókincse

- témakörök szerinti gyakorló feladatok

- a gyakorló feladatok megoldásai

 
1 950 Ft
  ORIGÓ - ANGOL ÍRÁSBELI NYELVVIZSGA - KÖZÉP- ÉS FELSŐFOK - Elfogyott

(virtuális melléklettel)

Akadémiai Kiadó, 2009

 

Új Origó sorozatunk követi az Akadémiai Kiadó korábbi Origó Nyelvvizsgakönyveinek hagyományát - megújult tartalommal:

 

-     eredeti vizsgaanyagokat gyűjt össze az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ Origó nyelvvizsgarendszerének feladatbankjából - újonnan merítve

 

-     hasznos tanácsokkal látja el a nyelvvizsgára készülőket - röviden összefoglalva

 

-     bemutatja az írásbeli nyelvvizsga feladattípusait - közép- és felsőfokon (vagyis a Közös Európai Referenciakeret B2 és C1 szintjein)

 

-     megoldókulcsot kínál az önellenőrzéshez

 
2 990 Ft
  HALLÁS UTÁNI SZÖVEGÉRTÉS A NYELVVIZSGÁN - ANGOL - Elfogyott

(könyv + audio CD)

Origó sorozat

Akadémiai Kiadó, 2009

 

Az Idegennyelvi Továbbképző Központ (Rigó utca) által szervezett nyelvvizsgán sokak számára a hallás utáni szövegértés bizonyul a legnehezebb feladatnak. Kiadványunk a középfokú nyelvvizsga előtt állóknak nyújt segítséget a vizsgafeladat pontos ismertetésével és gyakoroltatásával. Ez a könyv  - hasonlóan az ORIGÓ NYELVVIZSGAKÖNYVEK többi kötetéhez - olyan autentikus nyelvvizsgaszövegeket és feladatokat tartalmaz, amelyek az ITK feladatbankjából származnak. A hanganyag 20 angol nyelvű szövegéhez kapcsolódó feladatok elvégzése után a nyelvtanulók egy részletes megoldási kulcs segítségével ellenőrizhetik munkájukat. Ugyancsak az önellenőrzést segítik a hanganyag szövegeinek leírásai. Az első szöveget a füzet és a hanganyag ugyanolyan formában dolgozza fel, ahogy az a nyelvvizsgán elhangzik, vagyis annyi meghallgatást és annyi válaszadási időt engedélyez, ahogy az a vizsgán történik. Ily módon a nyelvtanulók pontos képet nyerhetnek a vizsga laborfeladatának lefolyásáról. A kiadvány szerzői az ITK vizsgáztató tanárai, akik minden eddiginél hitelesebb válogatást nyújtanak a nyelvvizsgaszövegekből.

 
2 990 Ft
A PÁL UTCAI FIÚK - Elfogyott

Bluebird Reader's Academy

Ferenc Molnár The Paul Street Boys

Akadémiai Kiadó, 2011

 

B1 szint

 

Bluebird Reader's Academy sorozat:

Ismert magyar irodalmi művek rövidített változatainak

angol fordításai három nyelvi szinten

• nyelvvizsgára, érettségire készülőknek

• kikapcsolódásra vágyó nyelvtanulóknak

• átfogó szószedettel és szövegértési feladatokkal

 
990 Ft
MAGYAR-TÖRÖK, TÖRÖK-MAGYAR ÚTISZÓTÁR - Elfogyott

Szerző: Dávid Géza

Akadémiai Kiadó, 2008

 

• 20 000 címszó • 20 000 kifejezés • kezdő szintű nyelvtanulóknak, turistáknak • a mindennapi élet legszükségesebb általános, valamint az utazás és turizmus speciális szókincse • segítségével egyszerű mondatok is könnyen összeállíthatók • a szálláskeresés, étkezés, vásárlás, jegyváltás, városnézés szókészlete • segítség a török és magyar szavak kiejtéséhez

 
2 850 Ft
SPANYOL-MAGYAR KISSZÓTÁR - Elfogyott

Szerzők: Faluba Kálmán, Morvay Károly, Szijj Ildikó

Akadémiai Kiadó, 2009

 

• 22 000 címszó

• korszerű szókincs

• gazdag példaanyag

• áttekinthető, világos szócikkszerkezet

• mondatalkotást segítő nyelvtani információk

• stiláris és szakrendi minősítések

• szótárhasználatot könnyítő tipográfia

• nyelvtani táblázatok a Függelékben

• kezdő és középhaladó szintű nyelvtanulóknak

 
3 250 Ft
PORTUGÁL-MAGYAR KÉZISZÓTÁR - Elfogyott

Szerző: Király Rudolf

Akadémiai Kiadó, 2002

 

• 45 000 címszó • 20 000 példa és kifejezés • középpontban a Portugáliában beszélt nyelv • a csak Brazíliában használt fontosabb szavak is megtalálhatók a szótárakban • a leggyakoribb kifejezések, szólások, közmondások • segítség a portugál szavak kiejtéséhez

 
9 500 Ft
MAGYAR-OLASZ AUDIO ÚTISZÓTÁR - Elfogyott

Szerkesztette: Pomázi Gyöngyi

Akadémiai Kiadó, 2010

 

A Magyar-olasz audio útiszótár hasznos segítséget nyújt mindazoknak, akik egy külföldi út, tárgyalás elébe néznek, és gyorsan, egyszerűen szeretnék elsajátítani az alapfokú olasz nyelvű társalgáshoz szükséges szókincset.

 

20 fejezet

Több mint 600 szó és mondat

A legfontosabb témakörök szavai és mondatai

Magyar és eredeti olasz kiejtés

Nyelvtanuláshoz ideális

A mű teljes anyaga hallható a CD-n, így utazás közben is alkalmas tanulásra, gyakorlásra.

 
1 990 Ft
ÓGÖRÖG-MAGYAR NAGYSZÓTÁR - Elfogyott

Szerzők: Györkösy Alajos, Kapitánffy István, Tegyey Imre

Akadémiai Kiadó, 2010

 

Az Ógörög-magyar nagyszótár kb. 53 000 címszót és több, mint 60 000 szókapcsolatot, állandó idiomatikus kifejezést és példamondatot tartalmaz. A felvett szerzők valamennyi fennmaradt teljes művének szókincsét felöleli a szótár anyaga. A szótár elsősorban az általános szókincs területén tárja fel a finomabb jelentésárnyalatokat, és a szakszókincs értelmezéséhez általános tájékoztatást ad. A klasszikus görög irodalom legjelentősebb alkotásainak szóhasználatát nagy pontossággal és részletezéssel mutatja be, és ezen művek nehezen érthető szóképeit, szókapcsolatait fordításban is megadja.

 
15 990 Ft
MAGYAR-NÉMET NAGYSZÓTÁR CD-vel - Elfogyott

Szerzők: Halász Előd, Földes Csaba, Uzonyi Pál

Akadémiai Kiadó, 2006

 

• 130 000 címszó • 250 000 kifejezés • a legnagyobb méretű általános szókincset tartalmazó szótár Magyarországon • 60 szakterület szókincse a jogtudománytól az informatikán át a közgazdaságtanig • bőséges nyelvtani információk, új német helyesírás • fontos szókapcsolatok, kifejezések és példák • a szótár a Klasszikus Nagyszótár teljes anyagát tartalmazza papírkötéses kivitelben • a szótár teljes anyagát tartalmazó CD-vel • többféle keresési lehetőség a szócikkeken belül is • minimális rendszerkövetelmények: Windows 98/ME/NT/2000/XP; 166 MHz-es processzor; 64 MB memória; TCP/IP protokoll; Web-böngésző (MS IE 6.0); rendszergazda jogosultság (NT/2000)

 
16 990 Ft
MAGYAR-NÉMET KLASSZIKUS NAGYSZÓTÁR - Elfogyott

+ NET

Szerzők: Halász Előd, Földes Csaba, Uzonyi Pál

Akadémiai Kiadó, 2010

 

• 130 000 címszó

• 250 000 kifejezés

• a legnagyobb méretű általános szókincset tartalmazó szótár Magyarországon

• 60 szakterület szókincse a jogtudománytól az informatikán át

a közgazdaságtanig

• bőséges nyelvtani információk, új német helyesírás

• fontos szókapcsolatok, kifejezések és példák

• bőrkötés

• a szótár teljes anyaga elektronikus változatban a szotar.net oldalon

• többféle keresési lehetőség a szócikkeken belül is

 
19 990 Ft
MAGYAR SZLENGSZÓTÁR - Elfogyott

Szerző: Kövecses Zoltán

Akadémiai Kiadó, 2009

 

- a jelen és a közelmúlt magyar szlengszavai és szlengkifejezései

- gazdag szóanyag és értelmezések

- több mint ezer példamondat

- bevezető tanulmány

- szinonimamutató

 
3 200 Ft
MAGYAR SZINONIMASZÓTÁR - Elfogyott

+ NET

Szerzők: O. Nagy Gábor, Ruzsiczky Éva

Akadémiai Kiadó, 2010

 

ALAPOS

 

·    12 500 címszó

·    30 000 rokon értelmű szó és kifejezés

·    Az általános köznyelv szókincse

·    Jól tagolt jelentések

·    Gazdagon árnyalt szinonimasorok

 

 

 
5 950 Ft
MAGYAR HELYESÍRÁS MUNKAFÜZET - TANULÓI - Elfogyott

A különírás és az egybeírás

Akadémiai Kiadó, 2006

 

A helyesírási gyakorlófüzet elsősorban gimnazista korú diákoknak készült, amely az egybeírás és a különírás témakörével foglalkozik. A munkafüzet felépítése lehetővé teszi az önálló feldolgozást is, nem szükséges az állandó tanári felügyelet. A füzet szorosan építkezik A magyar helyesírás szabályaira, a feladatok előtt mindig megtalálható a vonatkozó szabálypont. A gyakorlófüzethez tartozik egy megoldásokat tartalmazó másik rész is.

 
1 580 Ft
MAGYAR HELYESÍRÁS MUNKAFÜZET - TANÁRI - Elfogyott

A különírás és az egybeírás

Akadémiai Kiadó, 2006

 

A helyesírási gyakorlófüzethez tartozik ez a megoldásokat is tartalmazó másik rész. A Magyar Helyesírás munkafüzetsorozat első tagja főként gimnazista korú diákoknak készült, és az egybeírás és a különírás témakörével foglalkozik. A füzet szorosan építkezik A magyar helyesírás szabályaira, a feladatok előtt mindig megtalálható a vonatkozó szabálypont.

 
850 Ft
IDEGEN SZAVAK ÉS KIFEJEZÉSEK - SULIVERZIÓ - Elfogyott

Szerző: Bakos Ferenc

Akadémiai Kiadó, 2006

 

Az Idegen szavak és kifejezések diákszótára a magyar nyelvben leggyakrabban használt idegen szókészleti elemeket mutatja be, információt nyújt - többek között - kiejtésükről és származásukról.

 

A diákszótár több mint 13 000 címszót tartalmaz.

 
2 990 Ft
ERDÉLYI MAGYAR SZÓLÁSOK - Elfogyott

Szerző: Vöő Gabriella

Akadémiai Kiadó, 2007

 

• szólásgyűjtemény erdélyi adatokkal

• közel 40 000 közmondás és szólás

• a Kolozsvári Folklór Archívumban őrzött szólásanyag rendszerezése, kiegészítve néhány jelentősebb erdélyi népköltési gyűjteményben közölt szólással

• közismert és specifikusan erdélyi szólások

• népköltészeti és nyelvészeti szempontból értékes anyag

 
3 690 Ft
A LATIN NYELV SZÓTÁRA - Elfogyott

Szerző: Finály Henrik

Akadémiai Kiadó, 2002

 

Az ókori latin nyelv egész szókincsét felölelő és újkori jelentéseket is tartalmazó szótár. Segítségével a latin irodalom bármely műve megérthető. A felhasználói igényeknek megfelelően kemény kötésű és műbőr kötésű változatban is kapható.

 
13 500 Ft
MAGYAR-HORVÁT, HORVÁT-MAGYAR ÚTISZÓTÁR - Elfogyott

Szerző: Veres Marietta

Akadémiai Kiadó, 2004

 

• 20 000 címszó • 60 000 szótári adat • kezdő szintű nyelvtanulóknak, turistáknak • a mindennapi élet legszükségesebb általános, valamint az utazás és turizmus speciális szókincse • segítségével egyszerű mondatok is könnyen összeállíthatók • a szálláskeresés, étkezés, vásárlás, jegyváltás, városnézés szókészlete • segítség a horvát és magyar szavak kiejtéséhez

 
2 850 Ft
FRANCIA-MAGYAR NAGYSZÓTÁR CD-VEL - Elfogyott

Szerzők: Eckhardt Sándor, Oláh Tibor

Akadémiai Kiadó, 2002

 

• 90 000 címszó

• 300 000 szótári adat

• a legnagyobb méretű általános szókincset tartalmazó szótár Magyarországon

• 60 szakterület szókincse a jogtudománytól az informatikán át a közgazdaságtanig

• bőséges nyelvtani információk, fontos szókapcsolatok, kifejezések és példák

• a szótárak a Klasszikus Nagyszótárak teljes anyagát tartalmazzák

papírkötéses kivitelben

• a szótár teljes anyagát tartalmazó CD-vel

• többféle keresési lehetőség a szócikkeken belül is

• minimális rendszerkövetelmények: Windows 98/ME/NT/2000/XP; 166 MHz-es

processzor; 64 MB memória; TCP/IP protokoll; Web-böngésző (MS IE 6.0);

rendszergazda jogosultság (NT/2000)

 
18 990 Ft
MAGYAR-FRANCIA KISSZÓTÁR CD-VEL - Elfogyott

Szerző: Konrád Miklós

Akadémiai Kiadó, 2008

 

• 25 000 címszó

• 65 000 kifejezés

• teljesen új szótár

• a mindennapi életben használatos köz- és szaknyelvi szókincs

• a leggyakoribb állandósult szókapcsolatok megadása

• a szavak mondatba fűzését elősegítő szerkezetek jelölése

• kezdő és középhaladó szintű nyelvtanulóknak

• a kiadvány 2007-ben elnyerte az MTA Szótári Munkabizottsága által odaítélt "Kiváló magyar szótár" díjat

 
2 950 Ft
FRANCIA-MAGYAR SZÓTÁR - Elfogyott

+ NET

Akadémiai Kiadó, 2009

 

EGYEDÜLÁLLÓ ÚJDONSÁGOK

 

- minden címszóhoz kiejtési átírás

- a belga, a svájci és a kanadai francia nyelv szókincse

- a francia nyelvben meghonosodott angol szavak hivatalos francia megfelelői

- szólások és közmondások a szócikkek végén elkülönítve találhatók

- hivatalos- és magánlevélminták, életrajzminták, motivációslevél-minták, meghívók,

- köszönetnyilvánítás, e-mail és sms használat

- a világhálóról gyűjtött és ellenőrzött szavak, jelentések és példák

- élőnyelvi környezetből vett példamondatok

 

 
7 750 Ft
MAGYAR-ANGOL IDIÓMASZÓTÁR - Elfogyott

Függelékkel bővített kiadás

Szerző: Nagy György

Akadémiai Kiadó, 2011

 

• új, függelékkel bővített kiadás

• közel 13 000 kifejezés

• közel 13 000 példamondat

• 21. századi szókincs

• középpontban az amerikai angol nyelv

• új függelék a legújabb kifejezésekkel

• nyelvtanulók, tanárok, fordítók és üzletemberek számára

• nélkülözhetetlen a nyelvvizsgára való felkészüléshez

 
6 690 Ft
ANGOL-MAGYAR SZÓTÁR - Elfogyott

+ NET (bőrkötéses)

Szerzők: Országh László, Magay Tamás

Akadémiai Kiadó, 2008

 

• 60 000 címszó

• 100 000 kifejezés

• a beszélt nyelv szókincse

• az informatika, az üzleti élet, a média, a politika, a jog, a sport, és a szleng szakszókincsével

• a nyelvvizsgák által megkövetelt szókincs

• nélkülözhetetlen a nyelvtanuláshoz

• könnyen használható, világos szerkezet

• a www.szotar.net weboldalon regisztráció után a szótár teljes anyaga egy kattintással elérhető

 
9 500 Ft
ANGOL-MAGYAR SZÓLÁSSZÓTÁR - Elfogyott

+ Virtuális melléklet

Szerző: Magay Tamás

Akadémiai Kiadó, 2009

 

A leggyakrabban használt állandósult szókapcsolatok

 

·    7000 angol és amerikai kifejezés

·    6000 angol példamondat

·    angolos nyelvfordulatok magyar megfelelőkkel

 

Virtuális melléklet a kötettulajdonosoknak

 

·    a szótár idiómáihoz kapcsolódó feladatsor megoldással

·    segítség a kifejezések játékos gyakorlásához

·    internetes hozzáférés a Virtuális melléklet menüpont alatt a www.akademiaikiado.hu weboldalon

·    bejelentkezés a könyvborító belső oldalán található regisztrációs számmal

 
4 500 Ft
AKADÉMIAI ANGOL-MAGYAR SZÓTÁR - Elfogyott

Szerző: Magay Tamás, Kiss László

Akadémiai Kiadó, 2008

 

ALAPOS

 

- 50 000 szótári adat

- brit, amerikai nyelvhasználat

- gyakorisági sorrend

- világos nyelvtani információk

- nemzetközi kiejtési jelek

 

FELHASZNÁLÓBARÁT

 

- egyszerű, áttekinthető szerkezet

- gyors kereshetőség

- magyarázatok a helyes szóválasztáshoz

- átfogó szakmai és stiláris jelzések szimbólumokkal kiegészítve

 

NYELVVIZSGÁZÓKNAK

 

- az élőbeszéd szókincse

- segítség az aktív nyelvhasználathoz

- segítség a nyelvvizsgára készüléshez

- függelék önéletrajzi és levélmintákkal

 
4 800 Ft
ÉLNI JÓ! - Elfogyott

Tanulmányok a pozitív pszichológiáról

Szerző: Csíkszentmihályi Mihály, Csikszentmihalyi Isabella Selega

Akadémiai Kiadó, 2011

 

Bár napjainkban a „pozitív pszichológia" mindent elsöprő érdeklődésnek örvend, mégis keveset tudunk az új irányzat egyre növekvő jelentőségéről a pszichológia gyakorlatában. A téma első számú kutatója és népszerűsítője, Csíkszentmihályi Mihály (Flow, Kreativitás) mellett olyan iskolateremtő szakértők, mint Martin Seligman (Flourish - Élj boldogan!, illetve Amin változtathatsz... és amin nem) vagy Pléh Csaba (Pszichológiai lexikon) és társaik izgalmas tanulmányokban fejtik ki, hogyan változtatja meg a pozitív pszichológia az emberi boldogsággal kapcsolatos pár évtizeddel ezelőtti képünket.

 
3 800 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.