Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Pázmány Press

Fő kategória >KIADÓ >P-R >Pázmány Press

Sorrend:

JOGI TERMINOLÓGIA ÉS JOGI ALAPFOGALMAK

Negyedik, átdolgozott, bővített kiadás

Szerző: Erdődy János

Pázmány Press, 2012

 

Az elmúlt évek oktatási tapasztalatai további változtatásokat tettek szükségessé a korábbi kiadásokhoz képest. Ezen túlmenően célszerűnek tűnt a jegyzetanyag további bővítése is, elsősorban a vonatkozó tankönyvirodalomra történő hivatkozások körében. Ami a szakirodalmi bázist illeti, külön kiemelendő, hogy főként az eszmetörténeti részben, kisebb mértékben pedig az egyes tételes részekben, nagy hangsúllyal kerül hivatkozásra Wolfgang Waldstein „Ins Herz geschrieben. Das Naturrecht als Grundlage einer menschlichen Gesellschaft" című, nem elsősorban a jogász olvasóközönséget megcélzó, eredetileg 2010-ben megjelent munkája, amely éppen a PPKE JÁK Római Jogi Tanszékének tevékenysége nyomán 2012 tavasza óta már magyar nyelven is hozzáférhető.

 

Budapest, 2012 nyara

A szerző

 
1 155 Ft
LÁTLELET KÖZJOGUNK ELMÚLT ÉVTIZEDÉRŐL...

Szerkesztette: Schanda Balázs, Varga Zs. András

Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Jog- és Államtudományi Kar, 2010.

 

A kötetben közétett előadásokat, írásokat akár úgy is tekinthetjük, mintha röntgen-felvételt készítettek volna az ezredfordulót követő magyar közjog egy-egy fontos szeletéről. Ha megkíséreljük kiértékelni a „röntgen-képeket", szomorú megállapításokat kell tennünk: minden területen törést, ficamot, húzódást, ömlenyt, zúzódást, kinövést, elhalt szöveteket találunk. A közjog egyetlen ága sem érintetlen, néhány ága pedig romokban hever.

 
3 800 Ft
  BÍRÓSÁGI-ÜGYÉSZSÉGI SZERVEZET ÉS IGAZGATÁS - Elfogyott

Szerkesztette: Csink Lóránt, Varga Ádám

Pázmány Press, 2017

 

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán meghirdetett igazságügyi igazgatás szaknak egyik központi kérdése a bíróságok és az ügyészségek szervezeti felépítése és igazgatása. A képzés során hosszú ideig gondot okozott, hogy nem volt olyan tudományosan megalapozott összefoglaló mű, ami a szükséges ismeretanyagot szerkesztetten és összeszedetten tartalmazta volna. Nehézséget jelentett továbbá, hogy az amúgy is viszonylag új (2011-2012-ben megalkotott) joganyagot a jogalkotó több alkalommal is módosította. Mostanra, hogy a joganyag letisztult, elérkezettnek látszott az idő egy olyan kötet előállítására, ami nem csupán a szűkebb értelemben vett szervezeti és igazgatási kérdéseket tárgyalja, hanem kitekintést ad a bíróságok és az ügyészségek államszervezetben betöltött helyéről, szerepéről is. (Részlet a kötet előszavából)

 
3 200 Ft
  NEMZETKÖZI MAGÁNJOG ÉS POLGÁRI ELJÁRÁSJOG A MEGVÁLTOZOTT GAZDASÁGI KÖRNYEZETBEN - Elfogyott

Szerkesztette: Harsági Viktória, Horváth E. Írisz, Raffai Katalin

Pázmány Press, 2013

 

Ez a könyv a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán működő Magánjogi Kutatócsoport és Doktori Iskola által 2012. február 17-én szervezett konferencia tanulmánykötete. Egy tematikus doktorandusz-konferencia szervezésének ötletét a hiány és az ebből fakadó igény szülte, melyet a Polgári Eljárásjogi Tanszék PhD hallgatói maguk fogalmaztak meg: szükség volna egy olyan fórumra, ahol a hasonló területen kutatást folytató doktorandák, doktoranduszok és a fokozatszerzés előtt álló doktorjelöltek kicserélhetik gondolataikat, bemutathatják megkezdett, vagy már esetlegesen közel kész kutatási eredményeiket, illetőleg azok egy szeletét. [...] Az érdeklődést minden bizonnyal az is fokozta, hogy két olyan területet: a polgári eljárásjogot és a nemzetközi magánjogot kapcsoltunk össze, ahol az utóbbi években mind a kutatás, mind pedig az oktatás területén egyértelmű szinergia tapasztalható. (A szerkesztők)

 
3 190 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.