Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Hadtörténet


Sorrend:


HARCKOCSIK - Elfogyott

A világ több mint 250 harckocsija és páncélozott harcjárműve

Szerző: Chris Chant

Zrínyi Kiadó, 2005

 

A harckocsik és a páncélozott harcjárművek megjelenésüktől kezdve meghatározó szerepet játszottak a világ valamennyi harcterén. Pusztító erejüket három fő tulajdonságuknak köszönhették: a tűzerőnek, a mozgékonyságnak és a páncélvédettségnek.

 

A kötet újdonsága, hogy még nem publikált korabeli fényképekkel, ábrákkal gazdagon illusztrált részletes leírásokban mutatja be a legjelentősebb harckocsi-típusokat és páncélozott harcjárműveket 1916-tól napjainkig, érdekes részleteket tárva elénk az egyes járművek fejlesztésének történetéről, technikai adatairól. A szerző a járműveket időrendi sorrendben, országonként mutatja be, és a páncélos hadviselés kezdeteitől, a „mozgó erődök” első bevetésétől a mai, digitális eszközökkel felszerelt harcjárművek alkalmazásáig, a Blitzkriegtől az Öböl-háborúig elemzi részvételüket a fegyveres konfliktusokban.

 

A témában magyar nyelven még nem jelent meg ilyen nagy lélegzetű összefoglaló munka, mely hasznos olvasmánya lehet a szakembereknek éppúgy, mint a történelem, a haditechnika – különösen a harckocsik és a páncélozott harcjárművek – iránt érdeklődő olvasóknak.

 
6 980 Ft
FORGÓSZÁRNYAS HUSZÁROK - Elfogyott

Szerző: Toperczer István

Magyar-angol kétnyelvű kötet

Zrínyi Kiadó, 2007

 

1991. április – Ékalakú, új felségjelek mutatják a felszállóirányt a Magyar Légierő helikopterein... Felszállás... sivító hajtóművek ébresztenek fel... csattogó rotorlapátok ringatnak a helikopter fedélzetén... elenged a Föld, az Ég vár Rád...Repülés... szinte kaszálod a harmatos füvet... Felhők közé bújsz, hogy füstből bukkanj elő... vízzel itatod az erdőtüzet... homokzsákkal szorítod meg az áradó vizet... rideg páncélt nyaldos fegyvereid tüze... rohan az idő, szalad a táj... szólóban, géppárban, vagy kötelékben repülöd a feladatod... a Nap átadja helyét az Éjnek... játszadozik sötétség és fény... Veled, aki a Levegőben élsz... Leszállás... remeg, vibrál minden körülötted... állóhelyed ölébe pottyansz... megjöttél... „pörgős” nap után már nem kergetik egymást rotorlapátok... meghajolnak, így tisztelik a Földet... 2006. ősze – Tizenöt év, a Ti korszakotok – Mi-2-esek, Minyák, Mi-24-esek és a forgószárnyas huszárok.

 
3 980 Ft
A HONFOGLALÓKTÓL A HUSZÁROKIG - Elfogyott

A középkori magyar könnyűlovasságról

Szerző: B. Szabó János

Argumentum Kiadó, 2010

 

Manapság, amikor országszerte egyre több jószándékú hagyományőrző foglalkozik a középkori hadikultúra egyes elemeinek megelevenítésével vagy épp újjáteremtésével, komoly hiány mutatkozik a középkori hadtörténet egyes csapatnemeit átfogóan tárgyaló munkákból. A magyar könnyűlovasságról például az utolsó összefoglalás az 1930-as években látott napvilágot. B. Szabó János, a nagy sikerű Tatárjárás és A mohácsi csata című kötetek szerzője legújabb könyvében ennek a kérdésnek a feldolgozására, újragondolására vállalkozott. A honfoglalástól a mohácsi csatáig ívelő áttekintésében gazdag írott, képi és tárgyi forrásanyagra támaszkodva, számos külföldi analógia segítségével feltárja és új összefüggésbe helyezi a középkori magyar könnyűlovassággal kapcsolatban feltett hagyományos kérdéseket: hogyan változott a honfoglalás korának fegyverzete és taktikája, elképzelhető-e valamiféle folytonosság a későbbi századokban, könnyűlovasság vagy átmeneti lovasság volt-e az Árpád- és Anjou-kori Magyarországon, kik is voltak a huszárok, és hogyan vált a huszár csapatnem a XVI. századra a magyar lovasság meghatározó elemévé?

 
2 700 Ft
HUSZÁRFEGYVEREK A 15-17. SZÁZADBAN - Elfogyott

Szerző: Kovács S. Tibor

Martin Opitz Kiadó, 2010

 

Nagy örömünkre szolgál, hogy ajánlhatjuk Kovács S. Tibor  remek könyvét a huszárok fegyverzetéről. A Nemzeti Múzeum Fegyvertárának vezetője egyedülálló vállalkozást valósított meg, amikor feldolgozta a magyar huszárság korai anyagát. Korábban ilyen nagyívű vállalkozás nem volt, sem a hazai sem a külföldi kutatásban. A könyv  mind a kutatóknak, mind az érdeklődőknek jelentős segítséget nyújt a fegyvernem kialakulásának megértésében.

 

A huszárság Hunyadi Mátyás uralkodása alatt vált jól hasznosítható és elfogadott fegyvernemmé, a mohácsi csata (1526) után pedig egyedüli záloga lett Magyarország védelmének. A szerző célja az volt, hogy a fennmaradt tárgyi emlékanyagot a megfelelő történeti környezetbe helyezze, és ez által a lehető legteljesebb képet nyújtsa a "legmagyarabb fegyvernem" korai évszázadairól.

 

 
4 990 Ft


Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.