Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Virágmandula Kft.

Fő kategória >KIADÓ >U-Z >Virágmandula Kft.

Sorrend:

-10%
ZSOLNAY

Második, javított kiadás

Szerző: Romváry Ferenc

Virágmandula Kft. -Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft., 2012

 

A könyv a Zsolnay dísztárgyak bemutatását tűzte ki célul, szubjektív válogatásban, a család és a családdal száz éven át egybeforrt pécsi gyár másfél évszázados történetének ismertetésével párhuzamban. Pécsett, ellentétben a nagy hagyományokkal rendelkező híres európai porcelángyárakkal, nem csupán dísztárgy készült. Ez utóbbi csupán a termékek elenyészően kisebb hányadát adta, mégis, a Zsolnay név ezen termékek révén vált világhírűvé, amelyet legfőképpen az 1873-as a bécsi, majd az 1879-ben a párizsi Világkiállítás alapozott meg. Ennek legfőbb letéteményese Zsolnay Vilmos volt, eredetileg kereskedő, egy személyben azonban festőművész, keramikus, a legnagyobbakhoz mérhető tudós és egyben kiváló üzletember.

 
3 950 Ft
Akció: 3 555 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  A DUNA VONZÁSÁBAN - FEJEZETEK A DUNAGŐZHAJÓZÁSI TÁRSASÁG TÖRTÉNETÉBŐL

Szerző: Huszár Zoltán

Virágmandula Kft., 2013

 

A Dunagőzhajózási Társaság (DGT), amely a szó pozitív értelmében vett multinacionális nagyvállalatnak is tekinthető, korai közép-európai integrációs tényezőnek számított mintegy 120 éves története időszakában, 1829-es alapításától 1938-ig, az Anschlussig. Története során mindig a nagyvállalati gazdasági, működési racionalitást igyekezett szem előtt tartani, hiszen csak így tudott fennmaradni a konkurenciaharcban. Ebben a rendszerben a gazdasági eredményesség prioritása mellett természetes helye volt a munkásjóléti intézkedéseknek, a munkáslakás építéseknek, a vállalati iskolaügynek, az egészségügynek és az egészségbiztosításnak, a művelődési és kulturális egyesületeknek, a munkavállalók lelki gondozásának, minden érintett felekezet támogatásával, valamint a jótékonykodás és a közéleti, politikai befolyásolás különböző formáinak.

 
2 500 Ft
Akció: 2 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
BÜNTETŐJOGI KODIFIKÁCIÓK ALKONYÁN ÉS HAJNALÁN

Szerző: Mészáros Ádám

Virágmandula Kft., 2012

 

A kutatás azt a feladatot tűzte maga elé, hogy segítséget nyújtson az új Btk. alkotóinak abban, hogy dogmatikailag koherens normaszöveget alkossanak, legalább a büntetőjogi felelősség alapkategóriáit illetően. Ennek a feladatnak kétfajta eszközzel tud eleget tenni. Egyrészt, ha bemutatja és értékeli azokat a megoldási javaslatokat, amelyek az elmúlt 10 évben születtek. Ennek során alapvetően az igazságügyi tárca hivatalos tervezeteit, azoknak is a büntetőjogi felelősséget érintő rendelkezéseit (alapelvek, a bűncselekmény fogalma, stádiumok, szándékosság / gondatlanság, elkövetők, felelősségi akadályrendszer) tekintem át.

 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.