Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Közigazgatási és kapcsolódó jogterületek


Sorrend:

12

KÖZIGAZGATÁSI HATÓSÁGI ELJÁRÁSJOG - Elfogyott

Szerkesztette: Patyi András

Dialóg Campus Kiadó, 2009

 

Ez a könyv (mely a 2007-ben megjelent Közigazgatási jog II. címet viselő kötet aktualizált és jelentősen átdolgozott változata) a közigazgatási hatósági eljárásokra vonatkozó általános szabályokat dolgozza fel, a 2009. október 1-jétől hatályos jogállapot alapján. A kötet azonban nem egy Ket.-kommentár. Elsődleges célja, hogy felsőoktatási tankönyvként szolgáljon mindazok számára, akik joghallgatóként vagy igazgatási szakos hallgatóként ismerkednek a tárggyal. Emellett azonban minden gyakorlati és elméleti szakember számára hasznos eszközként kívánja bemutatni a közigazgatási jog e leggyakrabban alkalmazott területét.

 
5 980 Ft
  A KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSI TÖRVÉNY KOMMENTÁRJA - Elfogyott

Szerzők: Dr. Bende-Szabó Gábor, Dr. Farkas Imre, Dr. Harsányi Zsolt, Dr. Ivancsics Imre, Dr. Kilényi Géza, Dr. Puss Lajos, Szittner Károly

Szerkesztette: Prof. Emeritus Dr. Kilényi Géza

Complex Kiadó, 2009

 

A Ket. módosítása során vadonatúj jogintézmények kerültek a Ket.-be, máshol kimaradtak belőle a jogalkalmazók által megszokott szabályok. Mindezek miatt legalább annyira fel kell készülni a 2009. október elsejei hatálybalépésre, mint ahogyan az 2005-ben történt. Ehhez kíván segítséget nyújtani a Kiadó a 2005-ben kiadott, s a szakmában "zöld könyvként" emlegetett kommentár - szerzői kollektívájának köszönhető, naprakész állapotba hozott - átdolgozásával.

 
6 090 Ft
AZ ILLETÉKTÖRVÉNY MAGYARÁZATA - Elfogyott

Kézirat lezárva: 2010. szeptember 1.

Szerző: Hildebrandné dr. Balogh Olga

Complex Kiadó, 2010

 

A kommentár alapja a sokszor módosított az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény. A szerzők közt van elméleti és gyakorlati szakember is, akik az illetékjog minden oldalát körüljárva, mind elméleti megalapozással, mind számítási példákkal, bírói gyakorlattal segítenek a jogterület megértésében, hatékonyabb alkalmazásában. A könyv hasznos útmutatót ad a gyorsan változó illetékjog mellé, annak minden területét összefoglalva.

 

 
13 440 Ft
  BIZONYÍTÁS A KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSJOGBAN I-II. - Elfogyott

I. kötet: A közigazgatási bizonyítás elmélete

II. kötet: A közigazgatási bizonyítás gyakorlata

A kézirat lezárva: 2010. január 1.

Szerző: Dr. Boros Anita

Lektor: Dr. György István

Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó, 2010

Ára: 5 400 Ft (I-II. kötet ára)

 

A könyv jelentős hiányt pótol, feldolgozza a témakör történelmét, összehasonlítást tesz a más területeken alkalmazott bizonyítási eljárásokkal, vázolja a megoldandó problémákat, egyszóval olyan jelentős lépést tesz a magyar közigazgatási procedúra javítására, amely elismerést érdemel.

 

(Lőrincz Lajos előszavából)

 
5 400 Ft
SZABÁLYSÉRTÉSI JOG

A szerkesztés lezárva: 2015. április 8.

Hatályos: 2015. április 1-jétől

Novissima kiadó, 2015

 

- 2012. évi II. törvény a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről
- A belügyminiszter 22/2012. (IV. 13.) BM rendelete a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény végrehajtásával kapcsolatos rendelkezésekről, valamint ahhoz kapcsolódó egyes rendeletek módosításáról

 

 
890 Ft
RENDŐRSÉGI TÖRVÉNY - Elfogyott

Hatályos: 2012. április 15-től

A szerkesztés lezárva: 2012. április 26.

Novissima Kiadó, 2012

 

1994. évi XXXIV. törvény a Rendőrségről.

 
590 Ft
KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁS - Elfogyott

A szerkesztés lezárva: 2016. január 26.

Hatályos: 2016. január 20.

Novissima Kiadó, 2016

 

A 2004. évi CXL. törvény a közigazgatási eljárás és szolgáltatás általános szabályairól.

 
890 Ft
  SZÁMVITELI TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI 2005-2006-2007 - Elfogyott

Szerző: Ujvári Géza dr., Adorján Csaba dr., Fridrich Péter, Garajszki Zoltán dr., Kresalek Péter, Lukács János dr., Nagy Lajos dr., Róth József dr., Bíró Tibor dr., Pál Tibor dr., Veit József dr.

Szerkesztő: Adorján Csaba dr.

HVG-ORAC Kiadó, 2007

 

2007. január 1-jétől megváltozott a számviteli törvény. Ezek a változások az előző évekhez hasonlóan nem jelentenek terjedelmes, a számvitel szabályozását alapjaiban érintő módosításokat. Várható azonban, hogy az első Magyar Számviteli Standardok hatályba lépésével (várhatóan 2008-tól) jelentősebb változásokra kerül sor. Előbbiek miatt az előző évek gyakorlatának megfelelően – egyetértésben a kiadóval – nem jelenik meg újra az egész Számviteli törvény magyarázata, helyette az elmúlt három év változásainak magyarázatát tartalmazó kiadványt kap kézhez a Tisztelt Olvasó.

 

 
6 800 Ft
KISAJÁTÍTÁSI JOG - Elfogyott

Szerző: Petrik Ferenc dr.

HVG-ORAC Kiadó, 2008

 

A jogállamiság alkotmányos követelményeinek érvényre juttatása érdekében biztosítani kell a tulajdonjog védelmét. E védelmet emeli ki a Magyar Köztársaság Alkotmánya, amikor kimondja, hogy tulajdont kisajátítani csak kivételesen és közérdekből, törvényben szabályozott esetekben lehet és csak teljes, feltétlen és azonnali kártalanítással.

 
6 900 Ft
  FOGALOMTÁR AZ ÚJ KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSI TÖRVÉNYHEZ - Elfogyott

Szerző: Vida Mária dr.

HVG-ORAC Kiadó, 2006

 

Az államigazgatási eljárás általános szabályairól szóló 1957. évi IV. törvényt (Áe.) 2005. november 1-jével hatályon kívül helyezte a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. tv. (Ket.). Az új törvény ugyan - értelemszerűen, hiszen mindkettő az állam-, illetve a közigazgatás eljárási rendjét szabályozza - több helyen hasonló rendelkezéseket tartalmaz, mint a hatályon kívül helyezett régi eljárási törvény, de a ma ismert eljárási cselekmények, intézkedési formák, jogintézmények, alkalmanként a törvény szerkezete is teljesen megváltozott, illetve jelentősen módosult. Azok a jogintézmények, amelyeket átvett a Ket., kivétel nélkül - kisebb-nagyobb mértékben - más tartalommal bírnak, s elmondható, hogy bonyolultabbak, nehezebben követhetők, mint az Áe.-ből megismert hasonló szabályok.

 
3 000 Ft
KÖZIGAZGATÁSI JOG - Elfogyott

Szerző: Lövétei István dr., Lőrincz Lajos dr., György István dr., Szamel Katalin dr., Temesi István dr.

Szerkesztő: Lőrincz Lajos dr.

HVG-ORAC Kiadó, 2007

 

A közigazgatás jogilag szabályozott igazgatás, amit a közigazgatásra vonatkozó jogszabályok nélkül - arányuk az összes jogszabályhoz képest kb. 90–95% - lehetetlen megismerni. Az óriási jogszabálytömegben való eligazodást segíti elő a közigazgatási jog egyetemi oktatói által írt könyv az általános elvek és a jogágra jellemző sajátosságok bemutatásával.

 
4 200 Ft
A MÓDOSULT KET. - Elfogyott

Egységes szerkezetben, tárgymutatóval

Szerkesztő: Leczki István

HVG-ORAC Kiadó, 2009

 

2009. október 1-jével lényegesen módosult a közigazgatási eljárási és szolgáltatási törvény (Ket.), ezért a kiadvány célja, hogy megkönnyítse a megújult jogszabályban való eligazodást – különösen az áttérés időszakában. A kiadvány a Ket. új és korábbi szövegváltozatát is közli annak érdekében, hogy az Olvasó meg tudja állapítani, hogy a korábban hatályos jogszabályszöveghez képest az új szöveg tartalmában hol és mennyiben változott.

 
2 200 Ft

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.