Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Pytheas Kiadó

 Fő kategória >KIADÓ >P-R >Pytheas Kiadó

Sorrend:


SZEGEDI SZAKÁCSKÖNYV

Szerző: Rézi néni

Pytheas Könyvkiadó

 

Dédanyáink, nagymamáink által ismert, számtalan kiadást megért, remekbe szabott szakácskönyv. Rézi néni, azaz Dolecskó Terézia 1876-ban jelentette meg először a könyvet, melyről egy helyütt Tömörkény István is említést tett:

 

"Nem is ételek voltak azok, hanem költemények. Néha nehéz, súlyos alexandrinusok, máskor tréfás, játékos szerelmes versek".

 
3 900 Ft
PESTI HÍRLAP SZAKÁCSKÖNYVE

Pytheas Könyvkiadó

 

„A magyar konyhaművészet: évszázados hagyomány. A magyar konyha hires és kitűnő. Az, akinek módjában állt végigkóstolni Európa konyháit, a bécsit, a franciát, az olaszt, a németet, az angolt, minden nemzeti elfogultság nélkül hirdeti, hogy a legjobban főzni Magyarországon tudnak. Az, aki külföldről jött idegen és már pár napig ette, tehát megszokta konyhánkat, szivesen hirdeti, hogy legjobban enni Magyarországon lehet. A magyar szakács - legyen az egy óriási étterem fehérsapkás vezére, vagy polgári ház gondos háziasszonya — a legváltozatosabb, legízesebb ételeket tudja tálalni az asztalra.

 

…Szeretettel bocsátjuk útjára Szakácskönyvünket. Szeretnénk, ha száz- és százezer magyar otthonban

az elkövetkező évek alatt a jó ebéd vagy ízletes vacsora után, az ízléssel terített asztal mellett, jó érzés,

elégedettség volna jutalma Szakácskönyvünk tanácsainak."

 
1 900 Ft
  PESTI HÍRLAP UJ SZAKÁCSKÖNYVE ÉS 1001 JÓTANÁCS A HÁZIASSZONYOKNAK

Pytheas Könyvkiadó

 

"… Nagyszabású receptpályázatunk legjava anyagát ebben a könyvben találja meg az olvasó, a mesterszakácsok ételleírásai mellett. A szakértők véleménye szerint ilyen értékes anyag, annyi ötlet még egyetlen szakácskönyvben sem volt együtt, mint a P. H. Szakácskönyvének két könyvében. Az Uj Szakácskönyv kiegészitője a múltévinek. Csupa uj receptet közöl, ismétlések természetesen nincsenek benne. Aki a konyhaművészet alapvető tudnivalóit akarja megismerni; a főzés alapműveleteit, annak az első szakácskönyvet kell felnyitnia.

 
1 900 Ft
SZAKÁTS MESTERSÉG KÖNYVECSKÉJE

Szerző: Misztótfalusi Kiss Miklós

Pytheas Könyvkiadó

 

Az első magyar nyelven nyomtatott szakácskönyv.

A gazdaasszonyok nagy könnyebbségére kis formátumban kibocsáttatott Kolosváratt Misztótfalusi Kiss Miklós által, 1698.

 

Ajánlás az Olvasóhoz:

"Ez az én Könyvecském nem siet az Udvarokban való nagy Konyhákhoz, ahol az Szakácsok csak magoktól is jó íz Étkeket tudnak főzni; hanem csak leginkább az Becsületes köz Rendeknek – akik gyakorta Szakács nélkül főzkölődnek – akar szolgálni: csak azoknak tanítja, miképpen kellessék két vagy három Tál étket készíteni. (Noha egyéb renden lévő embereknek szolgáltjára is kész.) De mivelhogy az nagy Konyhákon mindennek rendi vagyon, kit mivel főzzenek, kihez micsoda Lé illik, ez a Könyvecske nem vigyáz arra, hanem aki mire érkezik, együgyképpen rendet ád az elkészítésben: (holott némelyek az vagyonból is nem tudnak élni az alkalmatossággal). Azérét jámbor Olvasó, ha kedved szerint vagyon ez a Könyvecske, vegyed jó néven és légy jó egészségben!"

 
2 900 Ft
ALBUCASIS KÓDEX

Szerző: El Zahrawi

Pytheas Könyvkiadó

 

Ezer éve Spanyolország nagy része iszlám fennhatóság alá tartozott. Cordóbától, Andalúzia fővárosától nem messze egy arabul El-Zahrának nevezett városban született Kr.u. 936 és 940 között Abu al-Qasim. Mivel El-Zahrát a recoquista során kifosztották és lerombolták, kevés megbízható adat maradt fenn egykori arab lakóiról. Annyi azonban valószínű, hogy Abu al-Qasim egész életét, néhány kisebb utazástól eltekintve El-Zahrában töltötte, innen származik másik neve is: El Zahrawi. Amikor munkája révén híressé vált egész Európában, a kontinens keresztény államaiban a latinosított Albucasis névvel illették.

 

 
20 000 Ft
DE HUMANI CORPORIS FABRICA

Szerző: Andreas Vesalius

Pytheas Könyvkiadó

 

Vesalius (1514-1564) a reneszánsz legismertebb anatómusa Leonardo nyomdokain haladva, de főként a személyesen végzett boncolások adatait felhasználva az emberi test addig ismeretlen részletességű leírását készítette el, amelyet kérésére a Tiziano tanítvány, Jan van Kalkar látott el művészi igényű illusztrációkkal.

 
40 000 Ft
JÁTÉKKÖNYV

Szerzők: Barna Jakab, Ujhelyi Sándor

Mühlbeck Sándor rajzaival

Pytheas Könyvkiadó

 

Gyermekek számára összegyűjtött 70 csoportos testnevelő, szórakoztató játék szabályainak leírása 1915-ből. Iskolák, óvodák és gyerekszervezetek ma is hasznosan alkalmazhatják nevelő munkájukban.

 
900 Ft
LENORMAND KISASSZONY MAGYARORSZÁGON

Szerző: Jánoska Antal

Pytheas Könyvkiadó

 

Kultúrtörténetünk talán legismertebb jósnője volt Marie-Anne Adelaide Lenormand. Életéről és beteljesült jóslatairól hívei legendákat írtak. Áldásos tevékenységét a XVIII. század végén és a XIX. század első negyedében fejtette ki. Párizsi szalonjában ismert személyek fordultak meg, köztük Josephine császárné és Eötvös József.

 
500 Ft
KÁRTYAJÁTÉKOK KÖNYVE

Szerző: Parlaghy Kálmán

Pytheas Könyvkiadó

 

Parlaghy Kálmán (Porzsolt Kálmán) könyve úttörő munka a hazai kártyajáték kultúra történetében. A 120 éve megjelent, késbb 2. kiadást is megért, első magyar nyelv kártyajáték gyüjtemény nem csak a kor legelterjedtebb hazai és külföldi játékaival ismerteti meg az olvasót, de - mint azt alcímében is ígéri - teszi ezt "a hamis játék, a roulette, a hazárd játékok s játékbarlangok leírásával, a kártyabűvészkedéssel, a kártyajátékok történetével és a kártyaműszavak szótárával bővülve".

 
4 300 Ft
KÁRTYA CODEX

Szerző: Szomaházy István

Pytheas Könyvkiadó

 

Ez a tüneményes kis kézikönyv hasznos segítséget nyújt azoknak, akik érdeklődnek a mára már elfeledett, a századfordulón azonban még sokak által kedvelt kártyajátékok iránt. A húsz francia és kilenc magyar kártyával játtszható játék leírása mellett szórakoztató bevezető szövegeket és "Egyéb tudnivalókat" tartalmaz, mint például "A gibizc vallomásai" vagy a "Kártyababonák".

 
3 900 Ft
A KÁRTYAJÓSLÁS TUDOMÁNYA

Szerző: Mlle. Lenormand

Pytheas Könyvkiadó

 

A Magyar Könyvkiadó 1925. körül kiadott "A kártyajóslás tudománya" cím könyvének hasonmása. A francia kiadásra hivatkozó fordító Lenormand kisasszony legendájáról, kártyavetésének módszeréről ír és ismerteti a Lenormand-kártya lapjainak jelentését.

 

Kultúrtörténetünk talán legismertebb jósnője volt Marie-Anne Adelaide Lenormand. Életéről és beteljesült jóslatairól hívei legendákat írtak. Áldásos tevékenységét a XVIII. század végén és a XIX. század első negyedében fejtette ki. Párizsi szalonjában ismert személyek fordultak meg, köztük Josephine császárné és Eötvös József.

 
1 000 Ft
SPIRITIZMUS

Szerző: Borbély Andor

Pytheas Könyvkiadó

 

Részlet a bevezetésből:

 

"Spiritizmussal vagy spirituális problémákkal mindenütt foglalkoznak az emberek. Ezek a kérdések mindenkit izgatnak, érdekelnek, de mégis tilos terület a spiritizmus, mert tényeinek általános elismerése elől elzárkózik a hivatalos

felfogás. Ennek az elzárkózásnak több oka van. Legfőbb oka az a tájékozatlanság, mely egyrészt a nyilvánosságban van

meg ezekkel a problémákkal szemben, másrészt pedig maguknak a spiritistáknak egyoldalúsága, kik több-kevesebb elfogultsággal és naivsággal zárkóznak el azok elől az utak elől, melyek az ő felfogásuktól a hivatalos elismeréshez vezetnek. A spiritistáknak a kritikusan figyelő hivatalos felfogás elől történő elzárkózása újabb hibákat eredményezett. Maguk a spiritisták annyira eltávolodtak a túlsó oldaltól, hogy túlzásokba estek és önnön elfogultságuknak legtöbbször újabb elfogultságok lettek az eredményei, így támadtak és így dagadtak meg azok a valóságos naivitások, melyeknek elfogadhatatlanságára a hivatalos tudomány oly sietve appellál, ha ezeknek a kérdéseknek felvetéséről van szó. ..."

 

Budapest, 1926. november 1.

Borbély Andor

 
3 500 Ft
A LÁBSZÁNKÓZÁS KÉZIKÖNYVE

Szerző: Chernel István

Pytheas Könyvkiadó

 

Chernelházi Chernel István A Lábszánkózás Kézikönyve című munkája a téma első magyarul megjelent alapművének tekinthető, mely érdekes lehet oktatók, versenyzők vagy a sízést hobbi szinten művelők számára egyaránt.

 

"A lappok sima faléczeket, melyeket aandrer-nek hívnak, kötnek a talpuk alá s madárnál is sebesebben iramlanak a havon és hegyeken át." (Hist. Norv. 1200.)

A szerző 1896-ban jelentette meg munkáját Ole Ravna inspirációja nyomán, aki egy norvég csapat tagjaként először kelt át "lábszánkójával" Grönlandon.

 
3 500 Ft
ASTRONOMIAE INSTAURATAE MECHANICA

Szerző: Tycho de Brahe

Pytheas Könyvkiadó

 

A hordozható napórák a XV. sz. közepétől igen kedvelt, széles körben elterjedt időmérők voltak. Sokféle fajtájuk egyik típusa a függő napóra, amely a Nap mindenkori láthatár feletti magassága alapján mutatja a napórai időt. Vékony zsinórra, vagy láncra függesztve, nyakba akasztva, vagy csuklón hordták. A mellékelt típus alapgondolataTycho Brahetől ered.

 
18 000 Ft
DZSEHUTIMESZ SÍRJA THÉBÁBAN

Szerző: Kákosy László

Pytheas Kiadó

 

Dzsehutimesz az i.e. 13. században, II. Ramszesz uralkodása idején élt, Egyiptom virágzó korszakában a thébai értelmiség egyik jelentős és gazdag képviselője volt. Kákosy László, a nemrégiben elhunyt egyiptológus könyve hat évi ásatásról, Dzsehutimesz sírjának feltárásáról szól.

 

A mű első részében Amon szent városának, Thébának története olvasható, majd Dzsehutimesz sírjának feltárása során számtalan színes illusztráció segítségével apró részleteiben tárul elénk a fáraókori egyiptom világszemlélete, társadalmi szerkezete. A könyv végén Dzsehutimesz sírjának háromdimenziós, színes képe található melléklet formájában.

 
1 500 Ft
MENNYEZET- ÉS BOLTOZATFESTÉSZET AZ ÓKORBAN

Szerkesztette: Borhy László

Pytheas Kiadó

 

2002. május 15-19. között Budapesten és Veszprémben került megrendezésre a VIII. Nemzetközi Ókori Falfestészeti Konferencia. A három évenként megrendezett nemzetközi konferencia témája Plafonds et voutes á l'epoque antique volt. A konferencia anyagát tartalmazza angol, francia, német, spanyol, olasz és magyar nyelven.

 
35 000 Ft
PAR DOMUS EST CAELO

Szerző: Borhy László

Pytheas Kiadó

 

A kutatások kiindulópontját egy nem mindennapi római kori mennyezetfestmény-lelet jelentette, amely 1994-ben került elő Komárom/Szőny római kori elődjében, Brigetio városában.

 

 
9 000 Ft
BRIGETIÓI AMPHITHEATRUMOK?

Szerző: Borhy László

Pytheas Kiadó

 

Egy 2004-ben teljesen épen talált brigetiói kőfelirat elemzését tartalmazza a tanulmány, melyből megtudjuk melyek voltak a római kori amphitheatrumok részei, ezeknek az elhelyezkedése hogyan tükrözi az ott helyet foglalók társadalmi helyzetét, stb.

 
9 000 Ft
TITULI AQUINCENSES I-III. kötet

Szerzők: Kovács Péter, Szabó Ádám

Pytheas Kiadó

 

A háromkötetes mű az Aquincumi (ma Budapest, Magyarország), Pannonia Inferior fővárosának római kori falfeliratait tartalmazza. A feliratokat Theodor Mommsen Corpus Inscriptionum Latinarum címen több, mint száz évvel ezelőtt tette közzé. Azóta a feliratok száma megkettőződött (1000 körül) így ez a mostani munka óriási hiánypótlásnak számít a Magyar klasszikus tudományosság számára. Az első kötetben az épület, a tiszteletbeli és a fogadalmi feliratok találhatók, a második tartalmazza a temetkezési és bizonytalan feliratokat és az index epigraphicust. Hasonlóképpen a CIL-hez, a kötetek nyelve továbbra is latin.

 

Dr. Kovács Péter

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

 
39 300 Ft
AMIT AZ ŐSI TŰZ MEGŐRZÖTT

Képek egy újkőkori falu feltárásáról

Berettyóújfalu-Herpály

Szerzők: Kalicz Nándor, Raczky Pál, Anders Alexandra, Kovács Katalin

Pytheas Kiadó

 

A herpályi halom településén folytatott legutóbbi, 1977–1982 közötti ásatások egy újkőkori  közösség minden napjaiba, temetkezési szokásaiba, valamint vallásos elképzeléseibe is betekintést engednek. A herpályi tell-település leégett épületei ugyanis sokszor a teljes berendezés tárgyait, az újkőkori élet sok-sok részletét őrizték meg. A feltárások fényképes dokumentációi, továbbá a színes rekonstrukciók látványos képet adnak a tűz által megőrzött csak nem hétezer éves őskori világról.

 
4 500 Ft
THE COPPER AGE CEMETERY OF BUDAKALÁSZ

Szerkesztette: Bondár Mária, Raczky Pál

Pytheas Kiadó

 

A magyar régészet több mint félévszázados adósságát pótolta az MTA Régészeti Intézete és az ELTE Régészettudományi Intézete közös kiadványaként megjelent Budakalász monográfia: The Copper Age cemetery of Budakalász.

 
19 500 Ft
  STUDIA CELTICA CLASSICA ET ROMANA NICOLAE SZABÓ SEPTUAGESIMO DEDICATA

Szerkesztette: Borhy László

Pytheas Kiadó

 

"Tanulmányok a keltaológia, a klasszika archaelogia és a római provinciális régészet köréből."

Szabó Miklós akadémikus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora, a kelta-kutatás nemzetközi hírű szakértője 70. születésnapja alkalmából készítették kollégái ezt a könyvet.

 
19 000 Ft
FONTES PANNONIAE ANTIQUAE IN AETATE TETRACHARUM I

Szerző: Petrus Kovács

Pytheas Kiadó, 2008

 

A római Pannonia tartomány írott (görög és latin) forrásait kiadó sorozat 6. kötetével elérkeztünk a tetrarchia-korához. Jelen helyen az első tetrarchia-korának forrásait dolgoztuk fel (Kr. u. 285-305 között). A második rész tartalmazza a tartomány Diocletianus-kori mártíraktáit is, amelyek számos történeti-régészeti fontosságú adata miatt teljes egészében, de külön kerülnek kiadásra. Utóbbiak esetében a Martyrologium Hieronymianum kivételével egy-egy mártír köré csoportosítva, azon belül szintén időrendi sorrendben haladva tárgyaljuk a forrásokat. A későbbi kötetekben ugyanezen az elven kerülnek kiadásra a pannoniai ókeresztény források.

 
5 000 Ft
KORMÁNYZÓNK

Szerző: Walzer Kelemen

Pytheas Kiadó

 

„A hézagpótlóként jelentkező könyvnek tárgya a Kormányzó Úr ő Főméltósága életének, tüneményes pályafutásának leírása, azé a történelmi nemzetmentő, országépítő munkáé is, melyet vitéz nagybányai HORTHY MIKLÓS végzett és végez, tehát azé a tárgyanyagé, mely legjobban kell, hogy megkapja minden igaz magyar lelkét. Tömör, rövid leírása ennek a pályának, ennek a munkának, …történelmi hűséggel tárgyalva a tényeket – megfelelő világításba helyezi mindazokat a nemes, magasztos tulajdonságokat, amelyekkel Kormányzó Urunk oly kivételes mértékben ékeskedik…”

 

Budapest, 1938 február hó 24-én.

norwalli KONEK EMIL m. kir. titkos tanácsos, ny. altengernagy

 
1 900 Ft
VITÉZEK ALBUMA

Pytheas Kiadó

 

1938-ban kiadott, több mint 12000 vitéz adatait tartalmazó kötet reprint kiadása, amelyben 5000 vitéz arcképes ábrázolása is szerepel. A kommunista diktatúra idején az albumokat megsemmisítették. Az általunk feldolgozott példány fennmaradása is regénybe illő történet.

 
15 000 Ft
KLAUZÁL GÁBOR

Szerző: Szmollény Nándor

Pytheas Kiadó

 

Ez a mű a mai napig az egyetlen kiadvány, ami átfogóan tárgyalja Klauzál Gábor életét. A könyv Klauzált elsődlegesen, mint az első magyar kereskedelmi minisztert mutatja be. Nagy alapossággal tárgyalja azokat a gazdasági témákat, amelyekkel a reformkorban, 1848-ban, majd a kiegyezéshez vezető úton Klauzál Gábor foglalkozott. Emellett részletesen bemutatja a reformkori országgyűlések kiemelkedő szónokaként, és az 1848. március 15-i események egyik főszereplőjeként is…”

 
1 500 Ft
CHRONICA

Szerző: Székely István

Pytheas Kiadó

 

Székely István krónikája az első magyar nyelvű világtörténetnek tekinthető: 5520 év történetét foglalja össze. Az első rész – a kor vallási felfogását tükrözve – a teremtéstől a vízözönig eltelt időszakot, a második az Ószövetség korát mutatja be, míg a harmadik a Krisztus születése utáni időszakkal foglalkozik. A tudós humanista 1558. november 14.-én jegyezte fel az utolsó eseményt, a kazai csatát, ahol Bebek György és Telekesi Imre legyőzte Velikán béget, a füleki török várkapitányt. A gönci lelkipásztor – kortársaihoz hasonlóan – tartott attól, hogy a török Isten ostoraként jelent meg a magyar végeken, s hamarosan bekövetkezik az ítélet napja.

 
3 500 Ft
POLITIKAI MAGYARORSZÁG. A SZENT KORONA ELMÉLETE

Szerző: Dr. Timon Ákos

Pytheas Kiadó

 

Az 1912-ben kiadott Politikai Magyarország című könyvből emeltük ki a ma is éppen aktuális fejezetet.

 

Hazánk döntő lépés előtt áll az új alkotmány megalkotásakor. Eredeti alkotmányunk alapgondolata a Szent Korona elméletben lett megfogalmazva. Mai tárgyias gondolkozásunkban nehezen érthető és értelmezhető elmélet. Ebben szeretnénk segíteni. Megéri fél órát rászánni a füzet elolvasására.

 
500 Ft
ŐSI ERÉNY

Pytheas Kiadó

 

Fényes korszakok a magyar nemzet történelméből. Többek közt Munkácsy Mihály, Than Mór, Lotz Károly, Benczúr Gyula, Kovács Mihály, Székely Bertalan, Madarász Viktor történelmi festményeinek művészi, fénymetszetű reprodukciói.

Megjelenés: Budapest, Kosmos Irodalmi Intézet, (különálló lapok, védő hártya-papírral)

 
19 000 Ft
TEUERDANK

Szerző: Miksa császár

Pytheas Kiadó

 

I. Miksa császár élete során több szépirodalmi jellegű alkotásban örökítette meg élményeit és visszaemlékezéseit. A kivitelezésben irodalmi titkárai Melchior Pfinzing, Marx Treitzsaurwein és mások  voltak a segítségére. Korábban az volt az általános vélemény, hogy a császár pusztán körvonalazta a műveket és egyes ötleteket adott hozzá; újabban azonban úgy vélik, hogy jelentős részt vállalt a szövegezésben is. Minden műve allegórikus jellegű, keveredik bennük a valóságélmény és Miksa ideáljainak, vágyainak kifejeződése. A stilizált közép-kori kellékek között Miksa győzedelmes harcosnak és hősnek kívánta látni és láttatni magát (mind a tornákon, mind csatákban). Ezek az írások fényt vetnek Miksa hajlamaira és eszményeire: kedvelte a játékot és a hadi kalandokat; feltétlenül értékelte a becsületet és a hűséget.

 
95 000 Ft
DÓZSA GYÖRGY (1470-1514)

Magyar Történeti Életrajzok

Szerző: Márki Sándor

Pytheas Kiadó

 

A Magyar Történeti Társulat legnagyobb szabású vállalkozása volt. Az 1272 és 1870 közötti magyar történet kiválóbb alakjainak életrajzait volt hivatva ismertté tenni a történetkedvelő közönséggel. A tudományos színvonalú, eredeti kutatásokon alapuló, egyúttal vonzó feldolgozás, nagyban elősegítette a sorozat népszerűségét. A kézirat-hasonmások rendkívüli gazdagsága, nélkülözhetetlen segítői a kort ismerni akaró közönségnek.

 

A Pytheas Kiadó az 1885 és 1920 között megjelent teljes sorozat hiteles másolatait készíti el egyedi kivitelben. Jelenleg 19 kötet kapható a teljes sorozatból (36 kötet).

 
4 200 Ft
KAKAS ISTVÁN (1558-1603)

Magyar Történeti Életrajzok

Szerző: Veress Endre

Pytheas Kiadó

 

A Magyar Történeti Társulat legnagyobb szabású vállalkozása volt. Az 1272 és 1870 közötti magyar történet kiválóbb alakjainak életrajzait volt hivatva ismertté tenni a történetkedvelő közönséggel. A tudományos színvonalú, eredeti kutatásokon alapuló, egyúttal vonzó feldolgozás, nagyban elősegítette a sorozat népszerűségét. A kézirat-hasonmások rendkívüli gazdagsága, nélkülözhetetlen segítői a kort ismerni akaró közönségnek.

 

A Pytheas Kiadó az 1885 és 1920 között megjelent teljes sorozat hiteles másolatait készíti el egyedi kivitelben. Jelenleg 19 kötet kapható a teljes sorozatból (36 kötet).

 
4 200 Ft
THURZÓ IMRE (1598-1621)

Magyar Történeti Életrajzok

Szerző: Kubinyi Miklós

Pytheas Kiadó

 

A Magyar Történeti Társulat legnagyobb szabású vállalkozása volt. Az 1272 és 1870 közötti magyar történet kiválóbb alakjainak életrajzait volt hivatva ismertté tenni a történetkedvelő közönséggel. A tudományos színvonalú, eredeti kutatásokon alapuló, egyúttal vonzó feldolgozás, nagyban elősegítette a sorozat népszerűségét. A kézirat-hasonmások rendkívüli gazdagsága, nélkülözhetetlen segítői a kort ismerni akaró közönségnek.

 

A Pytheas Kiadó az 1885 és 1920 között megjelent teljes sorozat hiteles másolatait készíti el egyedi kivitelben. Jelenleg 19 kötet kapható a teljes sorozatból (36 kötet).

 
4 600 Ft
BEZERÉDJ ISTVÁN (1796-1856)

Magyar Történeti Életrajzok

Szerzők: Bodnár István, Gárdonyi Albert

Pytheas Kiadó

 

A Magyar Történeti Társulat legnagyobb szabású vállalkozása volt. Az 1272 és 1870 közötti magyar történet kiválóbb alakjainak életrajzait volt hivatva ismertté tenni a történetkedvelő közönséggel. A tudományos színvonalú, eredeti kutatásokon alapuló, egyúttal vonzó feldolgozás, nagyban elősegítette a sorozat népszerűségét. A kézirat-hasonmások rendkívüli gazdagsága, nélkülözhetetlen segítői a kort ismerni akaró közönségnek.

 

A Pytheas Kiadó az 1885 és 1920 között megjelent teljes sorozat hiteles másolatait készíti el egyedi kivitelben. Jelenleg 19 kötet kapható a teljes sorozatból (36 kötet).

 
13 500 Ft
MAYLÁD ISTVÁN (1502-1550)

Magyar Történeti Életrajzok

Szerző: Majláth Béla

Pytheas Kiadó

 

A Magyar Történeti Társulat legnagyobb szabású vállalkozása volt. Az 1272 és 1870 közötti magyar történet kiválóbb alakjainak életrajzait volt hivatva ismertté tenni a történetkedvelő közönséggel. A tudományos színvonalú, eredeti kutatásokon alapuló, egyúttal vonzó feldolgozás, nagyban elősegítette a sorozat népszerűségét. A kézirat-hasonmások rendkívüli gazdagsága, nélkülözhetetlen segítői a kort ismerni akaró közönségnek.

 

A Pytheas Kiadó az 1885 és 1920 között megjelent teljes sorozat hiteles másolatait készíti el egyedi kivitelben. Jelenleg 19 kötet kapható a teljes sorozatból (36 kötet).

 
3 400 Ft
HORVÁTH MIHÁLY (1809-1878)

Szerző: Márki Sándor

Pytheas Kiadó

 

A Magyar Történeti Társulat legnagyobb szabású vállalkozása volt. Az 1272 és 1870 közötti magyar történet kiválóbb alakjainak életrajzait volt hivatva ismertté tenni a történetkedvelő közönséggel. A tudományos színvonalú, eredeti kutatásokon alapuló, egyúttal vonzó feldolgozás, nagyban elősegítette a sorozat népszerűségét. A kézirat-hasonmások rendkívüli gazdagsága, nélkülözhetetlen segítői a kort ismerni akaró közönségnek.

 

A Pytheas Kiadó az 1885 és 1920 között megjelent teljes sorozat hiteles másolatait készíti el egyedi kivitelben. Jelenleg 19 kötet kapható a teljes sorozatból (36 kötet).

 
7 400 Ft
FERENCZY ISTVÁN (1792-1856)

Szerző: Meller Simon

Pytheas Kiadó

 

A Magyar Történeti Társulat legnagyobb szabású vállalkozása volt. Az 1272 és 1870 közötti magyar történet kiválóbb alakjainak életrajzait volt hivatva ismertté tenni a történetkedvelő közönséggel. A tudományos színvonalú, eredeti kutatásokon alapuló, egyúttal vonzó feldolgozás, nagyban elősegítette a sorozat népszerűségét. A kézirat-hasonmások rendkívüli gazdagsága, nélkülözhetetlen segítői a kort ismerni akaró közönségnek.

 

A Pytheas Kiadó az 1885 és 1920 között megjelent teljes sorozat hiteles másolatait készíti el egyedi kivitelben. Jelenleg 19 kötet kapható a teljes sorozatból (36 kötet).

 
7 900 Ft
BALASSA BÁLINT (1551-1594)

Szerző: Erdélyi Pál

Pytheas Kiadó

 

A Magyar Történeti Társulat legnagyobb szabású vállalkozása volt. Az 1272 és 1870 közötti magyar történet kiválóbb alakjainak életrajzait volt hivatva ismertté tenni a történetkedvelő közönséggel. A tudományos színvonalú, eredeti kutatásokon alapuló, egyúttal vonzó feldolgozás, nagyban elősegítette a sorozat népszerűségét. A kézirat-hasonmások rendkívüli gazdagsága, nélkülözhetetlen segítői a kort ismerni akaró közönségnek.

 

A Pytheas Kiadó az 1885 és 1920 között megjelent teljes sorozat hiteles másolatait készíti el egyedi kivitelben. Jelenleg 19 kötet kapható a teljes sorozatból (36 kötet).

 
5 900 Ft
CSÁK MÁTÉ (1260-1321)

Magyar Történeti Életrajzok

Szerző: Pór Antal

Pytheas Kiadó

 

A Magyar Történeti Társulat legnagyobb szabású vállalkozása volt. Az 1272 és 1870 közötti magyar történet kiválóbb alakjainak életrajzait volt hivatva ismertté tenni a történetkedvelő közönséggel. A tudományos színvonalú, eredeti kutatásokon alapuló, egyúttal vonzó feldolgozás, nagyban elősegítette a sorozat népszerűségét. A kézirat-hasonmások rendkívüli gazdagsága, nélkülözhetetlen segítői a kort ismerni akaró közönségnek.

 

A Pytheas Kiadó az 1885 és 1920 között megjelent teljes sorozat hiteles másolatait készíti el egyedi kivitelben. Jelenleg 19 kötet kapható a teljes sorozatból (36 kötet).

 
3 800 Ft
HUNYADI CORVIN JÁNOS (1473-1504)

Magyar Történeti Életrajzok

Szerző: Schönherr Gyula

Pytheas Kiadó

 

A Magyar Történeti Társulat legnagyobb szabású vállalkozása volt. Az 1272 és 1870 közötti magyar történet kiválóbb alakjainak életrajzait volt hivatva ismertté tenni a történetkedvelő közönséggel. A tudományos színvonalú, eredeti kutatásokon alapuló, egyúttal vonzó feldolgozás, nagyban elősegítette a sorozat népszerűségét. A kézirat-hasonmások rendkívüli gazdagsága, nélkülözhetetlen segítői a kort ismerni akaró közönségnek.

 

A Pytheas Kiadó az 1885 és 1920 között megjelent teljes sorozat hiteles másolatait készíti el egyedi kivitelben. Jelenleg 19 kötet kapható a teljes sorozatból (36 kötet).

 
7 000 Ft
BATSÁNYI JÁNOS (1763-1845)

Magyar Történeti Életrajzok

Szerző: Szinnyei Ferenc

Pytheas Kiadó

 

A Magyar Történeti Társulat legnagyobb szabású vállalkozása volt. Az 1272 és 1870 közötti magyar történet kiválóbb alakjainak életrajzait volt hivatva ismertté tenni a történetkedvelő közönséggel. A tudományos színvonalú, eredeti kutatásokon alapuló, egyúttal vonzó feldolgozás, nagyban elősegítette a sorozat népszerűségét. A kézirat-hasonmások rendkívüli gazdagsága, nélkülözhetetlen segítői a kort ismerni akaró közönségnek.

 

A Pytheas Kiadó az 1885 és 1920 között megjelent teljes sorozat hiteles másolatait készíti el egyedi kivitelben. Jelenleg 19 kötet kapható a teljes sorozatból (36 kötet).

 
4 700 Ft
ÁNYOS PÁL (1756-1784)

Magyar Történeti Életrajzok

Szerző: Császár Elemér

Pytheas Kiadó

 

A Magyar Történeti Társulat legnagyobb szabású vállalkozása volt. Az 1272 és 1870 közötti magyar történet kiválóbb alakjainak életrajzait volt hivatva ismertté tenni a történetkedvelő közönséggel. A tudományos színvonalú, eredeti kutatásokon alapuló, egyúttal vonzó feldolgozás, nagyban elősegítette a sorozat népszerűségét. A kézirat-hasonmások rendkívüli gazdagsága, nélkülözhetetlen segítői a kort ismerni akaró közönségnek.

 

A Pytheas Kiadó az 1885 és 1920 között megjelent teljes sorozat hiteles másolatait készíti el egyedi kivitelben. Jelenleg 19 kötet kapható a teljes sorozatból (36 kötet).

 
5 400 Ft
KÖLCSEY FERENC (1790-1838)

Magyar Történeti Életrajzok

Szerző: Vértesy Jenő

Pytheas Kiadó

 

A Magyar Történeti Társulat legnagyobb szabású vállalkozása volt. Az 1272 és 1870 közötti magyar történet kiválóbb alakjainak életrajzait volt hivatva ismertté tenni a történetkedvelő közönséggel. A tudományos színvonalú, eredeti kutatásokon alapuló, egyúttal vonzó feldolgozás, nagyban elősegítette a sorozat népszerűségét. A kézirat-hasonmások rendkívüli gazdagsága, nélkülözhetetlen segítői a kort ismerni akaró közönségnek.

 

A Pytheas Kiadó az 1885 és 1920 között megjelent teljes sorozat hiteles másolatait készíti el egyedi kivitelben. Jelenleg 19 kötet kapható a teljes sorozatból (36 kötet).

 
5 000 Ft
THÖKÖLY IMRE (1657-1705)

Magyar Történeti Életrajzok

Szerző: Angyal Dávid

Pytheas Kiadó

 

A Magyar Történeti Társulat legnagyobb szabású vállalkozása volt. Az 1272 és 1870 közötti magyar történet kiválóbb alakjainak életrajzait volt hivatva ismertté tenni a történetkedvelő közönséggel. A tudományos színvonalú, eredeti kutatásokon alapuló, egyúttal vonzó feldolgozás, nagyban elősegítette a sorozat népszerűségét. A kézirat-hasonmások rendkívüli gazdagsága, nélkülözhetetlen segítői a kort ismerni akaró közönségnek.

 

A Pytheas Kiadó az 1885 és 1920 között megjelent teljes sorozat hiteles másolatait készíti el egyedi kivitelben. Jelenleg 19 kötet kapható a teljes sorozatból (36 kötet).

 
13 500 Ft
TINÓDI SEBESTYÉN (1505?-1556)

Magyar Történeti Életrajzok

Szerző: Dézsi Lajos

Pytheas Kiadó

 

A Magyar Történeti Társulat legnagyobb szabású vállalkozása volt. Az 1272 és 1870 közötti magyar történet kiválóbb alakjainak életrajzait volt hivatva ismertté tenni a történetkedvelő közönséggel. A tudományos színvonalú, eredeti kutatásokon alapuló, egyúttal vonzó feldolgozás, nagyban elősegítette a sorozat népszerűségét. A kézirat-hasonmások rendkívüli gazdagsága, nélkülözhetetlen segítői a kort ismerni akaró közönségnek.

 

A Pytheas Kiadó az 1885 és 1920 között megjelent teljes sorozat hiteles másolatait készíti el egyedi kivitelben. Jelenleg 19 kötet kapható a teljes sorozatból (36 kötet):

Csák Máté, Hunyadi Mátyás király, Werbőczi István, Dósa György, Hunyadi Corvin János, Maylád István, Tinódi Sebestyén, Balassa Bálint, Kakas István, Pázmány Péter, Rimay János, Thurzó Imre, Thököly Imre, Ányos Pál, Bacsányi János, Kölcsey Ferenc, Ferenczy István, Jósika Miklós, Bezerédj István, Horváth Mihály.

 
5 800 Ft
BAKÓCZ TAMÁS (1442-1521)

Magyar Történeti Életrajzok

Szerző: Fraknói Vilmos

Pytheas Kiadó

 

A Magyar Történeti Társulat legnagyobb szabású vállalkozása volt. Az 1272 és 1870 közötti magyar történet kiválóbb alakjainak életrajzait volt hivatva ismertté tenni a történetkedvelő közönséggel. A tudományos színvonalú, eredeti kutatásokon alapuló, egyúttal vonzó feldolgozás, nagyban elősegítette a sorozat népszerűségét. A kézirat-hasonmások rendkívüli gazdagsága, nélkülözhetetlen segítői a kort ismerni akaró közönségnek.

 

A Pytheas Kiadó az 1885 és 1920 között megjelent teljes sorozat hiteles másolatait készíti el egyedi kivitelben. Jelenleg 19 kötet kapható a teljes sorozatból (36 kötet).

 
5 400 Ft
WERBŐCZI ISTVÁN (1458-1541)

Magyar Történeti Életrajzok

Szerző: Fraknói Vilmos

Pytheas Kiadó

 

A Magyar Történeti Társulat legnagyobb szabású vállalkozása volt. Az 1272 és 1870 közötti magyar történet kiválóbb alakjainak életrajzait volt hivatva ismertté tenni a történetkedvelő közönséggel. A tudományos színvonalú, eredeti kutatásokon alapuló, egyúttal vonzó feldolgozás, nagyban elősegítette a sorozat népszerűségét. A kézirat-hasonmások rendkívüli gazdagsága, nélkülözhetetlen segítői a kort ismerni akaró közönségnek.

 

A Pytheas Kiadó az 1885 és 1920 között megjelent teljes sorozat hiteles másolatait készíti el egyedi kivitelben. Jelenleg 19 kötet kapható a teljes sorozatból (36 kötet).

 
7 900 Ft
HUNYADI MÁTYÁS KIRÁLY (1440-1490)

Magyar Történeti Életrajzok

Szerző: Fraknói Vilmos

Pytheas Kiadó

 

A Magyar Történeti Társulat legnagyobb szabású vállalkozása volt. Az 1272 és 1870 közötti magyar történet kiválóbb alakjainak életrajzait volt hivatva ismertté tenni a történetkedvelő közönséggel. A tudományos színvonalú, eredeti kutatásokon alapuló, egyúttal vonzó feldolgozás, nagyban elősegítette a sorozat népszerűségét. A kézirat-hasonmások rendkívüli gazdagsága, nélkülözhetetlen segítői a kort ismerni akaró közönségnek.

 

A Pytheas Kiadó az 1885 és 1920 között megjelent teljes sorozat hiteles másolatait készíti el egyedi kivitelben. Jelenleg 19 kötet kapható a teljes sorozatból (36 kötet).

 
8 500 Ft
LEVELEK A SZŐLŐBŐL

Szerző: Korizmics László

Pytheas Kiadó

 

Borászati füzetek 1871

 

A kötet Korizmics László (Aggszentpéterpuszta, 1816. március. 29. – Kistétény, 1886. október 5.) mezőgazdász, mérnök, agrárpolitikus, író életművének állít emléket halálának 125. évfordulóján. Életének hetven éve alatt imponálóan sokrétű pályát futott be, s vált a XIX. századi mezőgazdasági irodalom és agrárpolitika egyik meghatározó egyéniségévé.

 
2 900 Ft
KÉPES VASÁRNAP

Pytheas Kiadó

 

Töredékek a Képes Vasárnap 1940. augusztusi és szeptemberi számaiból.

Archív felvételek A második bécsi döntés előtti és utáni időszakból.

 

Miután a romániai Szörényváron (Turnu Severin) 1940. augusztus 16-24. között folytatott román–magyar tárgyalások nem vezettek eredményre, és mivel a tengelyhatalmak mindenképp el akarták kerülni a fegyveres konfliktus kirobbanását, a német és az olasz kormány a magyar és román kormányok képviselőit Bécsbe rendelte, és a közöttük folyó vitát döntőbíráskodás révén rendezte.

 
1 700 Ft


Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.