Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Vallás


Sorrend:

-10%
AZ KERESZTYÉN SZÜZEKNEK TISZTESSÉGES KOSZORÓJA.

Nagyszombat M. D. XCI.

Szerző: Pécsi Lukács

A kísérőtanulmányt Kőszeghy Péter és Utasi Csilla írta.

Balassi Kiadó, 2014

 

Pécsi Lukács az esztergomi káptalan ügyésze és a nagyszombati nyomda igazgatója volt. Az keresztyén szüzeknek tisztességes koszorója című műve az első magyar nyelvű gyermekkönyv, egyben az első nőnevelő olvasmány, egyben az első erkölcsbotanikai mű, s egyben az első olyan könyv Magyarországon, amelyben botanikai ábrázolások vannak: húsz metszet jeleníti meg az erényeket jelképező virágokat. Pécsi Lukács forrása Lukas Martini munkája volt, amely először Prágában, 1580-ban jelent meg.

 
3 000 Ft
Akció: 2 700 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-10%
KERESZTYÉNI ÉNEKEK

Szerző: Újfalvi Imre

Sajtó alá rendezte: Kőszeghy Péter

A kísérő tanulmányt írta: Ács Pál

Balassi Kiadó, 2004

 

Újfalvi Imre könyve a régi magyar irodalom, és általában a művelődéstörténet szempontjából rendkívüli jelentőségű. E kötetben található a régi magyar irodalom „első irodalomtörténeti jellegű” előszava. Újfalvi a második bevezetésben a korábbi énekeskönyv-kiadások felsorolásával az első magyar bibliográfiai összeállítást hagyta az utókorra.

 

A kötet válogató összefoglalása a debreceni kiadású énekeskönyveknek, egyben a XVI. századi református egyházi énekirodalom záróköve.

 

Maga a szerző is figyelemre méltó alakja a magyar irodalom- és művelődéstörténetnek; református teológus, aki bejárta egész Európát és sokirányú képzettségre tett szert.

 
4 200 Ft
Akció: 3 780 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-10%
  AZ KERESZTYÉNI RELIGIÓRA ÉS IGAZ HITRE VALÓ TANÍTÁS... HANAU, 1624.

Szerző: Szenci Molnár Albert

A tanulmányokat írták: Szabó András, Vásárhelyi Judit

Sorozatszerkesztő: Kőszeghy Péter

Balassi Kiadó, 2009

 

A kálvinizmus alapműveként számon tartott, 1500 lapot meghaladó Tanítás négy könyvből áll. Első könyve Istennek, a világ mindenható Teremtőjének az ismeretéről szól, aki munkája és igéje által jelenti ki magát. Ezt követi a Megváltó Istenről, Jézus Krisztusról írott második könyv. A harmadik könyv a Szentlélek ismeretéről szól. S végül a negyedik könyv tárgya az egyház. A helvét vallás alapvető és legfontosabb tanait – mint például Isten szuverenitása, a Biblia Isten-kinyilatkoztatása, a predestináció és a sakramentumok értelmezése, az egyházfegyelem kérdései – egyszerűen, érthetően, szemléletes példákkal, a felmerülő ellenérvek és vallási felfogások részletes cáfolatával a Szentírás útmutatásai alapján mutatja be. Megjelenése után természetesen hamarosan ismertté vált a három részre szakadt Magyarországon, mígnem kb. 60 esztendővel később, 1624-ben az erdélyi fejedelem, Bethlen Gábor „meghagyásából” megszületett a teljes mű magyar változata is. A zsoltárfordító, bibliakiadó, nyelvtudós Szenci Molnár Albert e munkájával koronázta meg életművét. Az OSZK-val közös kiadás.

 
14 000 Ft
Akció: 12 600 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
  AZ HALÁLRA VALÓ KÉSZÖLETRŐL RÖVID TANÓSÁG - Elfogyott

Szerző: Kulcsár György

Közreadja és a bevezető tanulmányt írta: Hubert Ildikó

Sorozatszerkesztő: Kőszeghy Péter

Balassi Kiadó, 2007

 

Kulcsár György protestáns szerző (Alsólendva, ? – Alsólendva, 1577) életéről alig tudunk valamit. Ám művei (sajnos mindössze hármat ismer az irodalomtörténet) fontosságát jelzik a tények: Bánffy Miklós, a vidék főura nyomdászt hozatott birtokára a Kulcsár-művek kinyomtatásához, Szenci Molnár Albert elismerően szólt a szerzőről, de azok a későbbi korokból fönnmaradt vásárlási utalások is, amelyek az író népszerűségéről adnak hírt a mának. Kulcsár György, a lelkipásztor úgy bátorít a halál örömteli elfogadására, hogy az elmélkedő figyelmet mindvégig a végső célra, a hívő ember nagy kérdésére irányítja: hogyan juthatunk át az életen-halálon úgy, hogy Krisztus kereszthalála által a megváltott örömbe, az üdvösségbe mindnyájan eljuthassunk. Válaszadása gyakorlati útmutatás. Írásaiból sugárzó lelki tartása, a mindenkiért felelősséget érző, papi hivatásában megnyilvánuló keresztény morálja valóban vigaszt adhatott a saját korában, ahogy adhat ma is. 

 
2 500 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.