Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Naphegy Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >M-O >Naphegy Kiadó

Sorrend:

12

-20%
EMIL DENEVÉRT SZERETNE

Szerzők: Vincent Cuvellier, Ronan Badel

Magyar szöveg: Lackfi János

Naphegy Kiadó, 2014           

 

Emil egy reggel úgy ébred, hogy szeretne egy denevért.

Már csak az anyukáját kell meggyőzni arról, hogy ez jó ötlet...

 

Lackfi János rímbe szedett, humoros szövege

és a szerethetően rosszcsont Emil történetei

a gyermekeket és felnőtteket is elbűvölik!

 
990 Ft
Akció: 790 Ft
Kezdete: 2018.01.28
A készlet erejéig!
-20%
EMIL LÁTHATATLAN

Szerzők: Vincent Cuvellier, Ronan Badel

Magyar szöveg: Lackfi János

Naphegy Kiadó, 2014

 

Emil láthatatlanná szeretne válni. Eleinte főleg azért, hogy ne kelljen megennie a zöldséget ebédre...

 

Lackfi János rímbe szedett, humoros szövege és a szerethetően rosszcsont Emil történetei a gyermekeket és felnőtteket is elbűvölik!

 
990 Ft
Akció: 790 Ft
Kezdete: 2018.01.28
A készlet erejéig!
-20%
SÁRKÁNY A LÉPCSŐHÁZBAN

Szerző: Nádori Lídia

Illusztráció: Kun Fruzsina

Naphegy Kiadó, 2008

 

A Sárkány a lépcsőházban című mesefüzér a Jancsi meséi alcímet viseli. Jancsi átlagos óvodás a pesti belvárosból, és életének kisebb-nagyobb jelentőségű mozzanatait elevenítik meg a mesék. Az életképekben elbeszélt történetek egy év eseményeit szedik csokorba Jancsi negyedik és ötödik születésnapja között. Nádori Lídia stílusát és humorát remekül érti egy óvodás, de olvasása közben a szülő is kap rejtett üzeneteket. A történetek között könnyed és összetettebb írásokat egyaránt találunk, és a finom, humoros részletekből a gyerek rengeteg olyan dolgot megtud a világról, az életről, a nagyvárosi létről, melyekre mi felnőttek már régen elfelejtettünk rácsodálkozni. A szerző külön érdeme az a könnyedség, mellyel nehéz témákat érint, és a nyitottság, mellyel a szülőre és a gyerekre bízza bizonyos helyzetek befejezését, értékelését, az önálló, aktív értelmező szerepét a gyermek olvasónak is megelőlegezve. A könyvet Kun Fruzsina illusztrációi gazdagítják. A meleg színek, az érzelmek kifejező ábrázolása nemcsak gyönyörű hangulatot teremt, hanem a mesék megértéséhez, feldolgozásához is nagyban hozzájárul.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2018.02.11
A készlet erejéig!
-20%
KIRÁLYLÁNY SZÜLETIK

Szerző: Boldizsár Ildikó

Illusztráció: Szegedi Katalin

Naphegy Kiadó, 2012    

 

Minden kislány királylánynak születik. És a mesékből tudjuk, hogy a királylányok születésénél gyakorta bábáskodnak tündérek, akik megáldják az újszülöttet. A kisbabák a szívükben őrzik ezeket a jókívánságokat, ám ahogy telnek-múlnak az évek, lassanként megfeledkeznek róluk. Boldizsár Ildikó és Szegedi Katalin azonban emlékszik, és ebben a könyvben elmeséli nekünk, hogy milyen kincset rejt a kislányok szíve? Könyvünkben kilenc, egészen különböző vidékekről érkező mesebeli királylány látogat el a Földre egy mai kislány születésekor és ajándékba mindegyikük egy-egy női értéket hoz, a hozzá társuló természeti jelenséggel, melyet társnak, kísérőnek ajánl. Gyönyörű vallomás a női létről és remek ajándék: születésre, keresztelőre vagy akár ballagásra, eljegyzésre.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2018.02.13
A készlet erejéig!
-20%
MALÉNA KERTJE

Szerző: Molnár Krisztina Rita

Illusztráció: Simonyi Cecília

Naphegy Kiadó, 2013

 

Szvetelszky Zsuzsa ajánlása: Sok elfoglalt szülő szeretne olyan mesét találni gyermekének, amit akár másfél oldalanként, de ha úgy adódik, hosszabban, vagy egy családi vakáción akár egyvégtében is lehet együtt olvasni. Ez a könyv éppen erre való. Kiváló érzékkel adagolt összetevőkből áll: valóságból, csodából, humorból, mindennapokból és váratlan kalandokból. Máli – elfoglalt szülők gyermeke! – története igazi mai családi mese gyerekeknek és felnőtteknek, gyerekekről és felnőttekről egyaránt. A Maléna kertje az átváltozás meséje, számtalan izgalmas fordulattal és meglepetéssel. Mindennapjaink valóságából bontakozik ki Maléna történetének csodája: hiszen bármelyik gyerekkel megtörténhet, hogy egy tücsökre bízza féltett titkait. Hogy belelát a nagyok világába és gyerekkézzel, gyerekszívvel formál rajta, még ha kicsit is. Máli meséje elbűvöl kicsit és nagyot, miközben képessé tesz arra, hogy saját hétköznapjainkban is megleljük a csodákat és boldogabbak legyünk általuk.

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÉJSZAKAI BÖNGÉSZŐ

Illusztráció: Rotraut Susanne Berner

Naphegy Kiadó, 2009

 

Éjszaka borult Nekeresdfalvára. Békésen alszik a város. Vagy mégsem? Vannak, akik nagyon is ébren vannak! A könyvtárban izgalmas éjszakai olvasás zajlik, a rendőrök egy betörőt üldöznek a városon át, mások pedig a tűzijátékra igyekeznek a parkba. Denevérek, kóborló cicák és holdfényben andalgó szerelmesek népesítik be Nekeresdfalva csendes, alvó utcáit. És ha figyelsz, talán még a halk hortyogást is meghallod a langyos, nyári éjszakában? A négy évszak után végre megjelent Rotraut Susanne Berner böngésző-sorozatának ötödik kötete! Az ismerős helyszíneket ezúttal éjszaka láthatjuk, és az előző kötetekben megismert barátainkkal is újra találkozhatunk

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2018.02.11
A készlet erejéig!
NYOMOZÁS A NÍLUS PARTJÁN - Elfogyott

Rejtvényes krimi a régi Egyiptomból

Szerző: Renée Holler

Naphegy Kiadó, 2015

 

A történet az ókori Egyiptomban játszódik.

Három gyerek egy megmérgezett macska miatt nyomozásba kezd: azt gyanítják, hogy az apjuk volt a kiszemelt áldozat, és a macska csak véletlenül evett a neki elkészített mérgezett halból. Gyanújuk először a mostohaanyjukra terelődik. Fáradhatatlan nyomozásuk egy bűnbanda nyomára vezeti őket, mely a királyi kincstár kifosztására szövetkezett. A gyerekek úgy döntenek, a gaztettet mindenáron megakadályozzák, de nem sejtik, milyen veszélyes helyzetbe kerülnek...

 
2 490 Ft
A FIÚ, AKI IMÁDTA A MATEKOT - Elfogyott

Erdős Pál hihetetlen élete

Szerző: Deborah Heiligman

Naphegy Kiadó, 2014     

 

1000 + 1 oka lehet annak, ha valaki imádja a matekot. Van, aki az anyatejjel szívja magába a számok szeretetét, mint Erdős Pál is. Már kisgyerekként elvarázsolták a számok, felnőttkorára pedig ő bűvölt el mindenkit újszerű és játékos matematikai gondolkodásával. Végtelenül fontosnak tartotta, hogy a matematikusok közösen gondolkodjanak régi és új kérdéseken, feladatokon. A „budapesti varázsló” – ahogy nevezték – remek társasjátéknak tekintette a matekot, s ezzel mindenkinek a szívébe lopta magát. Ebben a kis kötetben kedves rajzokon keresztül elevenedik meg hihetetlen élettörténete. Ismerkedjetek meg vele Ti is!

 
2 400 Ft
TRAPP - Elfogyott

Szerző: Módra Ildikó

Illusztráció: Szalma Edit

Naphegy Kiadó, 2010

           

Trapp, a cirkuszi ló, a néhai Piccolo Cirkusz sztárja, hirtelen utcára kerül, és legjobb barátjától, Lilitől is elszakítják. Szerencsére egy tanyán befogadják őt, így lesz a Talált Állatok Osztályának lakója. Újdonsült barátainak sokat mesél korábbi kalandjairól, így ismerjük meg a cirkusz életét és szereplőit. Különös életutak, barátságok, szerelmek bontakoznak ki előttünk, és az állatok történeteit olvasva tipikus emberi jellemekre, problémákra, sorsokra ismerhetünk. És az unokájukért bármire hajlandó nagypapák titkára is fény derül? Szórakoztató, megindító, elgondolkodtató mese nem csak állatbarátoknak és cirkuszkedvelőknek

 
2 990 Ft
TÉLI VARÁZSLAT - Elfogyott

Szerző: Jonathan Emmett

Illusztráció: Vanessa Cabban

Naphegy Kiadó, 2007

 

Vakondok egy fagyos délután csillogó gyémántot talál a hóban. Elhatározza, hogy hazaviszi, de a gyémánttal különös dolgok történnek. Amikor aztán titokzatos módon eltűnik a kezéből, Vakondok már biztos benne, hogy igazi varázslattal van dolga. Kíváncsi Vakondok barátunk továbbra is a természet csodáival ismerkedik. A Holdról már megtanulta, hogy nem ezüsttallér, és, hogy nagyon messze van, de a téli erdő újabb csodákkal várja. Ezúttal varázsgyémántra bukkan a hóban. A mese végére fény derül a gyémánt titkára, és azt is megtanuljuk, hogy a természetet nem birtokolni kell, elég ha gyönyörködünk megannyi kincsében.

 
2 250 Ft
PAULI - ROSSZCSONT PAULI - Elfogyott

Szerző: Brigitte Weninger

Illusztráció: Eve Tharlet

Naphegy Kiadó, 2007           

 

Pauli, a rosszcsont kölyöknyuszi folyton összetűzésbe kerül szüleivel és testvéreivel, mivel bár nem szándékosan, de mindig rossz fát tesz a tűzre. A mese végén azonban szerencsére kiderül, hogy a csínytevéseket általában jóvá lehet tenni. A gyerekek boldogan azonosulnak Paulival, így a mesélés kiváló alkalmat ad arra, hogy gyermekünkkel felidézzük a vele megtörtént, hasonló élethelyzeteket. Emlékezve az olvasottakra a gyerekek talán jobban megértik a felnőttek világát. Paulival, a sorozat további köteteiben is, csupa olyasmi történik, ami minden kisgyerek életében előfordul. Ki kell békülnie legjobb barátjával, akivel éppen halálosan összeveszett, le kell küzdenie a félelmét, amikor este először marad otthon szülei nélkül, vagy el kell fogadnia, hogy az újszülött nyuszi-testvér mindegyikük életét megváltoztatja. A bájos történeteket Eva Tharlet meleg, békés hangulatú illusztrációi kísérik. A rajzok forma- és színvilága a legárnyaltabb érzelmeket is mesterien ábrázolja.

 

 
1 990 Ft
MESE A RÓZSASZÍN ELEFÁNTRÓL - Elfogyott

Szerző: Monika Weitze

Illusztráció: Eric Battut

Naphegy Kiadó, 2007

 

Amikor a kis rózsaszín elefánt legjobb barátja elköltözik, és a két jó barátnak el kell válnia egymástól, Mambó nagyon elszomorodik. Hogyan talál vigaszt? Mit tanácsol neki a bölcs bagoly? Erről szól ez a szomorú-vidám történet. Mindenkit ér nagy bánat. A gyerekeket is. Sőt! És mi felnőttek nem mindig találjuk a megfelelő szavakat, hogy enyhítsünk a bánatukon. Ebben segít a rózsaszín kiselefánt meséje felnőttnek, gyereknek egyaránt. Mambó barátja elköltözik messzi vidékekre, és a kis elefántnak meg kell birkóznia az elválás okozta fájdalommal. Lírai mese gyönyörű illusztrációkkal. Monika Weitze, német pszichológus remek érzékkel szőtt meséje a gyerekek bánatának és vígasztalódásának természetéről sok élethelyzetben siethet a szülő segítségére. A történet élvezetét Eric Battut, francia illusztrátor művész letisztult, gyönyörű színvilágú, bájos képei teszik még teljesebbé..

 
2 250 Ft
MACSKAKIRÁLYLÁNY - Elfogyott

Szerző: Tamás Zsuzsa

Illusztráció: Radnóti Blanka

Naphegy Kiadó, 2013

 

Boldizsár Ildikó ajánlása:

"Ki hallott már olyat, hogy egy királyfinak atyja mamusza dönti el a sorsát? Ráadásul ez a királyfi elvarázsolt királyfi, de nem ám úgy, ahogy az a mesékben szokott lenni! Ezt a királyfit belülről varázsolták el, nem csoda hát, hogy kicsit lassan fogja fel a körülötte lévő történéseket. Pedig nem buta – dehogy! nagyon is okos –, csak ki sem lát a szomorúságból. Egy viskóvá roggyant palotában azonban olyan csodálatos társaságra bukkan, hogy még a bánat íze is boldogsággá változik a szájában. Persze igazából csak azért, mert a társaságban ott van a Macskakirálylány is? Tamás Zsuzsa megindítóan szép szerelmi történetében a líra, a mese és a humor együtt oldják fel a rossz varázslatokat, hogy helyet adjanak a jónak. Mert ki hallott már olyat, hogy egy mesében nem a szerelem győzedelmeskedik?"

 

A történet egyszerre épít a hagyományos népmesei toposzokra és a kortárs mesék modern dramaturgiai elemeire, humora nagyon friss, nyelvezete lírai, míves, mégis gyerekszemmel is könnyen olvasható. Figurái bájosak, szerethetőek valamint egyszerre realisták és mesébe illőek. A könyv különlegessége, hogy a prózai kerettörténetbe önállóan is kerek, remekül kidolgozott verses mesei betétek kerültek, szép egységet alkotva.

 
2 990 Ft
MANÓMESE - Elfogyott

Szerző: Max Bolliger

Illusztráció: Peter Sís

Naphegy Kiadó, 2006

 

A mese éneklő manója mindenkit megörvendeztet csodálatos hangjával. A többi manó boldogan hallgatja őt, és hálából mindennel ellátja, amire csak szüksége van. Egy napon azonban nem tud ellenállni az aranygyűrű, az aranykorona és az aranyhintó csillogásának. Azáltal, hogy megszerzi őket, elveszíti azt, ami a legnagyobb kincse volt. Vajon megleli-e újra csengő hangját és elfelejtett dalait? A tárgyak a fontosak vagy a bennünk lakozó értékek? A mese a mai kor gyermekei számára különösen fontos tanulsággal bír. Max Bolligernek, napjaink egyik legismertebb gyermek és ifjúsági írójának minden története örök emberi értékekről szól. A gyermekeknek írt művei egyetlen európai óvoda könyvespolcáról sem hiányozhatnak. Peter Sís, nemzetközi szinten ismert grafikus, könyvillusztrátor, író és rendező is egyben. Számos díjnyertes gyermekkönyve jelent meg saját illusztrációival. Világszerte rendez kiállításokat legújabb munkáiból.

 
2 250 Ft
GRÉTA GARBÓJA - VERSEK ÓVODÁSOKRÓL - Elfogyott

Szerző: Finy Petra

Illusztráció: Holló Anna

Naphegy Kiadó, 2009

 

Finy Petrát eddig meséiről és felnőtteknek írt verseiről ismerhettük. Ebben, az óvodásokat témájául választó kötetben gyerekhez és felnőtthöz egyszerre szól, a tőle megszokott kiváló humorral és eredeti szóhasználattal. A versek hétköznapi élethelyzeteket dolgoznak föl, mint pl. az ovis szerelem, a kistestvér várása, az otthoni rosszalkodás vagy a felnőttek dühöngése. A versekhez tökéletesen illeszkednek Holló Anna humoros, részletgazdag képei. A könyvet elsősorban óvodás gyerekeknek és főleg szüleiknek ajánljuk, bár garantáltan az egész családnak remek szórakozást nyújt!

 
2 800 Ft
HÉTMADÁR - KATÁNG LEMEZ - Elfogyott

Katáng zenekar, Fenyő Iván mesél

Illusztráció: Kadosa Kiss József

Naphegy Kiadó, 2010

 

Mit tehet a mesebeli legény, ha valami űzi, hajtja, hogy a hét aranytollú madár nyomára bukkanjon? Mi mást: útnak indul, világgá megy. Tapasztalatokat gyűjt, s mire az út végére ér, talán bölcsebb lesz egy kicsivel. A magyar népmesei motívumokból, megzenésített gyerekversekből, találós kérdésekből, hangulatfestő dallamokból szőtt történetet a Katáng zenekar és Fenyő Iván kelti életre sok izgalmas hangszer segítségével.

 
2 900 Ft
IDE NEKEM A HOLDAT - Elfogyott

Szerző: Jonathan Emmett

Illusztráció: Vanessa Cabban

Naphegy Kiadó, 2007           

 

Egy tavaszi este Vakondok elhatározza, hogy megszerzi magának a Hold csillogó korongját. Aztán hamar kiderül, hogy a Holdat az égről leszedni nem is olyan könnyű, mint képzeli... A mesék főhőse, Vakondok, ?a kedves, naiv gyermek?, akit ?felnőtt barátai? ismertetnek meg a természet szépségeivel, rejtelmeivel.Vakondok a föld alatt él, és amikor kibújva vakondtúrásából először pillantja meg a Holdat, könnyed mese veszi kezdetét komoly dolgokról. Kiváncsiságról, küzdeni tudásról, birtoklásvágyról, saját félelmeink leküzdéséről, és a felnőtt és gyermeki attitűd különbözőségéről.

 
2 250 Ft
KEREKÍTŐ 1. ÖLBELI JÁTÉKOK, MONDÓKÁK - Elfogyott

Szerkesztette: J. Kovács Judit

Illusztráció: Kállai Nagy Krisztina

Naphegy Kiadó, 2011

 

A könyv olyan mondókákat gyűjt csokorba, melyek nem csak mondogathatók, de el is játszhatók. Ezt a mondókai sorai közé csúsztatott játékleírások segítik és az énekelhető mondókák zenés verziója interneten meg is hallgatható. Kállai Nagy Krisztina kedves, színes a kicsiknek is izgalmas rajzai könnyedén fölismerhetőek, nagyon szerethetőek. A könyvben egy manócska kísér minket végig, akinek a felfedezése az újabb lapokon önmagában is jó játék. A mondókákat már az egész pici újszülöttek is szívesen hallgatják, közös eljátszásuk pedig 6-8 hónapos kortól egész nagyóvodás korig szórakoztatja a gyerekeket.

 
1 850 Ft
KEREKÍTŐ MANÓ EGY NAPJA - Elfogyott

Szerző: J. Kovács Judit

Illusztráció: Kállai Nagy Krisztina

Naphegy Kiadó, 2011

 

J. Kovács Judit lapozója a beszédtanulás korai fázisában lévő, egy-kétéves gyerekeknek és szüleiknek szóló lapozó-sorozat első kötete. Az ölbeli játékokat és mondókákat felsorakoztató, méltán népszerű Kerekítő-könyvek drámapedagógus szerzője ebben a könyvecskében is továbbviszi azt a bevált gyakorlatot, hogy a szülőknek szóló játékötletekkel kíséri a gyerekeknek szóló szöveget. A sorozat következő darabjai Kerekítő manó kalandjait beszélik el egy-egy évszakban. A kicsik kedvelt manófiguráját Kállai Nagy Krisztina kedves rajzai keltik életre.

 
990 Ft
A SZIKLAVIRÁG - Elfogyott

Illusztráció: Kiss Márta

Naphegy Kiadó, 2006           

 

Élt egyszer egy fiatal magyar festőművész, akinek a festészet mellett a zene volt a másik szenvedélye, és mivel nagyon vonzották a keleti kultúrák, egy napon elindult Jáva szigetére gamelán zenét tanulni. Indonézia különös világa azonnal rabul ejtette, így amikor két év után elérkezett a hazatérés pillanata, elhatározta, hogy hoz magával valamit otthonról az itthoniaknak. Így született meg ez a könyv, amely jávai meséket és legendákat gyűjt csokorba, ahogy azt egy európai művész látja. Az alkotó tehetségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a képek a jávaiak szemében hitelesen jávaiak, az európai olvasónak pedig segítenek életre kelteni azt a világot, amely bár távoli és titokzatos, valahogy mégis oly ismerős?

 
3 990 Ft
BARÁTOM, GOMBOCSKA - Elfogyott

Szerző: Uli Brée

Illusztráció: Michael Schober

Naphegy Kiadó, 2006

 

A történet hősei az elveszett, elfeledett vagy kiöregedett plüssállatok nemcsak a gyerekek szívében élnek tovább, hanem saját bolygójukon, a Plüss Planétán is. Itt minden plüssből van, és a játékállatok megelevenednek. Mozognak, beszélnek, és lelkesen leveleznek a gyerekekkel. Gombocska, a plüssmackó - aki a fülében díszelgő gombról kapta nevét - szintén itt él, miután Fanni elvesztette őt biciklizés közben. Az örök barátságról szóló mesekönyv különlegessége, hogy a könyv hátsó borítóján elhelyezett boríték minden olvasót arra biztat, hogy írjon, rajzoljon Gombocskának, akitől garantáltan választ is kap.

 
2 490 Ft
-15%
BÁRCSAK LENNÉK VAGÁNY BÁRÁNY - Elfogyott

Szerző: Michael Schober

Illusztráció: Michael Schober

Naphegy Kiadó, 2006

 

Amint arra a cím is utal, a rövid, négysoros versikék mindegyike egy-egy állat titkos vágyát fogalmazza meg. Ezek az állatok mind ismertek a legkisebbek számára is, és a vágyaik többnyire a tulajdonságaikról bennünk élő sztereotípiákra épülnek. A buta szamár tehát okos akar lenni, a piszkos malac finom és előkelő, a csiga pedig villámgyors és így tovább. A szellemes, rímes sorokat kedves, vidám illusztrációk kísérik. A könyv külön érdekessége a kihajtható oldalakban rejlik, melyek a versikék utolsó szavait rejtik. A könyv végén meglepetés várja a kis olvasót. Egy olyan forgatható korong, melynek segítségével saját magát láthatja a különböző állatok bőrébe bújva. Ezzel összhangban az utolsó vers is őt szólítja meg, arra ösztönzi, hogy álmodjon bátran, ne féljen a fantáziáját szabadon engedni, hiszen ő még bármivé válhat... Michael Schober igen termékeny német illusztrátor és író. Sok olyan állatfigura került ki a keze alól, mely a gyerekek nagy kedvence lett.

 
2 250 Ft
Akció: 1 915 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
BESZÉD UTCA 3. - Elfogyott

Szerző: Illés Györgyi

Illusztráció: Nagy Áron

Naphegy Kiadó, 2010

 

Egy sosem volt műfaj egészen különleges darabja a Beszéd utca 3, melyet talán a leginkább így jellemezhetnénk: beszédfejlesztő mesekönyv. A szerző, Illés Györgyi a Színház- és Filmművészeti Egyetem beszédtanára kiváló pszichológiai érzékkel és meseírói fantáziával megáldott fejlesztő pedagógus, aki nemcsak azzal van tisztában, hogy a gyerekeket monoton házi feladatok helyett változatos, kreatív játékokkal és mesékkel lehet a leginkább motiválni, de még azt is tudja, hogyan. A Beszéd utca három egy társasház, ahol olyan furcsa és szeretetre méltó emberek laknak, mint például Cirkuszszájú Dániel, vagy Csupa Fülöp, hang- és emlékgyűjtő kisiparos, vagy Misi, a szétguruló bohóc. Ahogy sorra bekopogtatunk az ajtókon, újabb és újabb mesék fogadnak bennünket, amelyek távolról sem a feladatoknak alárendelt segédszövegek, hanem önmagukban is megálló történetek, melyeknek egyedi, néhol groteszkbe hajló világa a magyar meseírói hagyomány legnemesebb vonulatába illeszkedik. Először olvassuk a könyvet mesekönyvként, nézegessük a gyerekekkel együtt Nagy Áron vicces, kedves illusztrációit, és ha a gyerekek már jól ismerik és megszerették a szereplőket és a történeteket, akkor térjünk át a fejezetekhez tartozó játékos feladatokra.

 
2 490 Ft
CSILLAGMESE - Elfogyott

Szerző: Arcadio Lobato

Illusztráció: Arcadio Lobato

Naphegy Kiadó, 2010

 

Egy kedves csillag az égen esténként titokban hallgatja, amint Heléna édesanyja egy hercegnőről mesél. A mesebeli hercegnő arra vágyik, hogy egy napon lehozhasson egy csillagot az égről. A csillagocska látni szeretné a hercegnőt, ezért egyik éjjel leszáll az égről, és meglátogatja Helénát. A csillag a valódi hercegnőre, annak fényűző ruháira és gyémántpalotájára kíváncsi. Mit tesz Heléna, hogy ne okozzon csalódást a szokatlan látogatónak? És vajon hogyan veszi rá a szófogadatlan csillagot arra, hogy visszatérjen az égre? Arcadio Lobato meséjében költői módon keveredik az álom és a valóság. A bájos történetet a szerző művészi illusztrációi gazdagítják. Alkotásaiért több illusztrátori díjat elnyert, és művei Bolognában és Tokióban mindig nagy elismerést aratnak.

 
2 250 Ft
A CSODÁLATOS SZEMÜVEG - Elfogyott

Szerző: Finy Petra

Illusztráció: Herbszt László

Naphegy Kiadó, 2011

 

A kicsi Kovács Áron ötéves korában kapott egy szemüveget. Nem volt különösebben szép kerete, se szivárványos lencséje. A kicsi Kovács Áron mégsem szomorkodott, hiszen felfedezte, hogy új szemüvegével nézve a nagyváros megtelik csodákkal. Felfedezte, hogy a dolgok önmagukban nem jelentenek semmit, hanem mi tulajdonítunk nekik jelentést, és ha mindent a humor szemüvegén át nézünk, nemcsak jobbkedvűek, de gazdagabbak is leszünk legalább néhány mesével. Finy Petra meséje szól a szemüveges meg a nem szemüveges gyerekeknek, és szól az ő szüleiknek: megmutatja, hogy a szemüveg nem hiba, sőt vannak nagyon vagány kisgyerekek is, akik egyenesen művészei a szemüvegességnek.

 
2 850 Ft
A MIKULÁS ÉS A KISCICA - Elfogyott

Szerző: Jutta Gorschlüter

Illusztráció: Anatolij Burikin

Naphegy Kiadó, 2007

 

Rendhagyó történet a Mikulásról, akiről kiderül, hogy nem csak csokit rejt a puttonya. A Mikulás titkos kívánságokat is teljesít. Legyen szó kisgyerekek, vagy kiscicák kívánságairól. Van aki új barátot, van aki új otthont kap a Mikulástól ajándékba. A könyv gyönyörű illusztrációi különleges adventi hangulatot árasztanak.

 
2 250 Ft
A LEGSZEBB AJÁNDÉK - Elfogyott

Szerző: Jonathan Emmett

Illusztráció: Vanessa Cabban

Naphegy Kiadó, 2008           

 

Azt a vizes sárkupacát! Már megint esik!? ? mérgelődik Vakondok, amikor egy esős, őszi délutánon Nyuszihoz indul. Útközben a barátai is csatlakoznak hozzá. A hosszú út végén kiderül, ez a látogatás miért az esős napok legszebb ajándéka? Kíváncsi Vakondok barátunk a világ csodáinak megismerése után (Ide nekem a Holdat, Téli varázslat) új dolgokra csodálkozik rá. A Vakondok, Mókus és Süni, a három jó barát a cudar, esős időben nekiindul, hogy meglátogassa Nyuszit. Amikor hosszú és fárasztó út után megérkeznek Nyuszi vackához, kiderül, hogy az üres kézzel érkező Vakondok egy mindennél fontosabb dolgot hozott beteg barátjának?

 
2 250 Ft
  BÖNGÉSSZÜNK EGYÜTT! - JÁTÉKOS FELADATGYŰJTEMÉNY AZ ÉVSZAKOS BÖNGÉSZŐ KÖNYVCSALÁDHOZ - Elfogyott

Szerzők: Horváthné Csapucha Klára, F. Mikonya Hajnalka

Naphegy Kiadó, 2012

 

Végre itt a régóta ígért játékos feladatgyűjtemény a Naphegy Kiadó évszakos Böngésző-sorozathoz! Az évszakos Böngésző-sorozat öt kötetéhez kapcsolódó könyvünket egyaránt ajánljuk szakembereknek és olyan szülőknek, akik szeretnék nyomon követni, játékosan segíteni gyermekük fejlődését. A könyv játékötletei, szórakoztató feladatsorai segítik a gyermeket az őt körülvevő tárgyi világ megismerésében, és saját önkifejezésének alakulásában. A szerzők ? aki a gyakorlatokat gyerekcsoportokban dolgozták ki, és naponta használják őket kiváló eredménnyel ? ajánlják könyvüket szülőknek, gondozónőknek, óvónőknek, fejlesztő- és gyógypedagógusoknak, kisiskolás tanítóknak.

 
2 990 Ft
BÖNGÉSZŐ MEMÓRIAJÁTÉK - Elfogyott

Illusztráció: Rotraut Susanne Berner

Naphegy Kiadó         

 

A népszerű Böngésző-sorozathoz fejlesztették ki a 72 kártyából álló memóriajátékot, melynek kártyáin a sorozat legnépszerűbb figuráival találkozhatnak a játékosok. A Böngésző memóriajáték abban különbözik más memóriajátékoktól, hogy a párokat alkotó kártyákon a képek nem teljesen egyeznek meg, hanem ugyanazt a szereplőt kis eltéréssel, kicsit más helyzetben ábrázolják. Ez egy nehezített játék, mivel a kártyák elhelyezkedésén kívül a gyerekeknek az egyes szereplőket is fel kell ismerni!

 
3 900 Ft
EGY NAP A TENGEREN - Elfogyott

Illusztráció: Guido Wandrey

Naphegy Kiadó, 2008

 

Egy egész nap a városban sok izgalmas kalandot kínál. Rengeteg a látni- a felfedeznivaló. Még tűzoltókkal is találkozhatunk és megfigyelhetjük őket munka közben. Aki pedig igazán szemfüles, minden oldalon megtalálhatja Foltost. Foltos Anna és Peti kutyája, és éppen egy cicát vett üldözőbe.

 
590 Ft
EGY NAP A VIDÁMPARKBAN - Elfogyott

Illusztráció: Guido Wandrey

Naphegy Kiadó, 2008

 

Egy egész nap az állatkertben sok izgalmas kalandot kínál. Rengeteg a látni- a felfedeznivaló. Aki igazán szemfüles, minden oldalon megtalálhatja a pimasz kismajmot, aki elcseni Sanyi piros sapkáját. Segíts Sanyinak a keresésben!

 
590 Ft

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.