Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Geológia, geofizika


Sorrend:

-20%
A FORRONGÓ FOLYÓ

Kalandozások és felfedezések Amazóniában

Szerző: Ruzo, Andrés

HVG Kiadó, 2017

 

„A folyó folyton emlékeztet arra, hogy a világ még mindig tele van felfedezni való csodákkal, és ezeket nem feltétlenül az ismeretlen sötétjében találhatjuk meg, hanem a hétköznapi élet fehér zajában is: olyan dolgokban, amelyeket jóformán észre sem veszünk, amelyekről már szinte el is feledkeztünk.”

Vajon tényleg létezik a spanyol konkvisztádorok végzete, a rejtélyes folyó, amelynek olyan forró a vize, hogy az állatok, amelyek beleesnek, megfőnek benne? Andrés Ruzo, a fiatal geológus egy gyermekkorában hallott legenda alapján kezdi kutatni az eddig dokumentálatlan természeti jelenséget az Amazonas vidékén, de felfedezése váratlan következményekkel jár: választania kell a folyót szentként tisztelő helyiek, a perui kormány és az olajtársaságok egymással ellentétes érdekei között. A forrongó folyó felfedezésének történetében a modern tudomány csap össze egy tradicionális világképpel.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VULKANOLÓGIA II.

Szerző: Karátson Dávid

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2014

 

Régi adósságot törleszt a szerző és az ELTE Eötvös Kiadó a Vulkanológia II. egyetemi tankönyv megjelentetésével. A Vulkanológia I. kötetben (1998) a vulkánosság lemeztektonikai háttere, a magma képződése és fő jellemzői, valamint a vulkáni működés folyamatai kaptak helyet. A II. kötet mindenekelőtt a tűzhányó-tevékenység által létrehozott vulkáni formákat tekinti át: kialakulásukat, felépítésüket, felszínfejlődésüket; emellett rövid áttekintést ad a vulkanológia e rohamléptekben fejlődő földtudomány néhány további, korábban nem tárgyalt kérdéséről is.

 
6 000 Ft
Akció: 5 100 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
GEOMORFOLÓGIAI VIZSGÁLATI MÓDSZEREK

Szerző: Kiss Tímea

JATEPress, 2014

 
3 465 Ft
Akció: 2 945 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
STATISZTIKAI ALAPÚ FÖLDTANI MINTAVÉTEL

Szerző: Geiger János

JATE Press, 2007

 
1 575 Ft
Akció: 1 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KRISTÁLYTAN, ÁSVÁNY-, KŐZETTAN

Szerző: Pápay László

JATE Press, 2006

 
3 780 Ft
Akció: 3 215 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FEJEZETEK A VILÁG REGIONÁLIS FÖLDTANÁBÓL

Szerző: Molnár Béla

JATE Press, 2004

 
3 150 Ft
Akció: 2 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A NEGYEDIDŐSZAK FÖLDTANI ÉS ŐSKÖRNYEZETTANI ALAPJAI

Szerző: Sümegi Pál

JATE Press, 2001

 
1 575 Ft
Akció: 1 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BUDAPEST: FÖLDTANI ÉRTÉKEK ÉS AZ EMBER - Utánnyomás

2015-ös utánnyomás

Városgeológiai Tanulmányok

Szerkesztette: Mindszenty Andrea

ELTE Eötvös Kiadó, 2013

 

Fővárosunk vonzerejét pezsgő kulturális élete, épületeinek művészettörténeti értéke, köztereinek hangulata mellett elsősorban földrajzi fekvése adja. A Budai-hegyek koszorúja, a Duna felé lejtő dimbes-dombos táj, a folyón átívelő hidak, a messzire nyúló Pesti-síkság és a látóhatárt lezáró Gödöllői-dombvidék méltó keretbe foglalja mindazt, amit a város sok évszázados fejlődésének eredményeként magunkénak mondhatunk. Arra viszont, hogy e párját ritkító környezetnek milyen mélyebb okai vannak, ritkán gondolunk. Ez a könyv azokra a geológiai folyamatokra, jelenségekre szeretné felhívni a figyelmet, amelyeknek a Gellért-hegy sziklameredélyét, a hegyek lábánál fakadó meleg forrásokat, a királyi palotának kezdettől fogva védelmet kínáló Vár-hegyet, világhírű barlangjainkat és számos egyéb természeti értékünket köszönhetjük.

 
5 000 Ft
Akció: 4 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MAGYARORSZÁG GEOLÓGIÁJA. TRIÁSZ

Szerkesztette: Haas János

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2004

 

A hazai triászt bemutató kötet a Magyarország geológiája sorozat folytatása. A földtörténetnek azt a 40 millió éves szakaszát mutatja be, amely igen jelentős nyomokat hagyott Magyarország területén, hiszen ebből az időszakból származó, több ezer méter vastagságú kőzettömegek őrződtek meg az ország területének jelentős részén.

 
8 000 Ft
Akció: 6 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  MAGYARORSZÁG ÉS KÖRNYEZETÉNEK REGIONÁLIS FÖLDTANA I. PALEOZOIKUM-PALEOGÉN

Szerző: Császár Géza

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2005

 

A könyv áttekintést ad Európa „házasságairól és elválásairól”, a múlt ködébe vesző prekambriumi orogén övektől és eseményektől az alpi orogén eseményekig. A továbbiakban a Nyugati- és a Keleti-Alpok, a Nyugati-, az Északkeleti-, a Keleti- és a Déli-Kárpátok, az Erdélyi-medence, valamint a Dinaridák szerkezeti-kifejlődési jellegeinek rövid áttekintése alapozza meg a hazai szerkezeti egységek és azok határon túli folytatásának kissé részletesebb ismertetését.

 
5 250 Ft
Akció: 4 465 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MAGNETIC METHODS OF APPLIED GEOPHYSICS

Szerző: Kis Károly

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2009

 

Magnetic prospecting is one of the oldest geophysical surveys. It has a long history from the application of the mining compass of Agricola to the magnetic measurements from satellites. The interpretation procedures of magnetic measurements have changed signifi cantly from the graphical methods to computer based interpretation. The main aim of this textbook is the detailed summary and discussion of the contemporary procedures which are presently applied in the magnetic interpretation. The subject of this book, the reduction and analysis of magnetic survey has been developed in the lectures presented to the students majoring in geophysics at the Eötvös Loránd University. The present book consists of three parts: Fundamentals of the magnetic methods, Mathematical tools of interpretation, and Interpretation of magnetic anomalies. Some mathematical details are summarized in the appendices. The discussed methods are illustrated by model calculations and fi eld examples. ABOUT THE AUTHOR Károly I. Kis is Associate Professor of Geophysics (Eötvös Loránd University, Budapest). He is the author of six university lecture notes on gravity and magnetic prospecting, he has written two textbooks and 64 articles on the subject.

 

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.