Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Album, reprint


Sorrend:

-10%
MACES, WAR-HAMMERS AND TOPORS FROM HUNGARIAN COLLECTIONS

With over 375 colour illustration.

375 színes illusztrációval.

Szerző: Tibor S. Kovács

Magyar Nemzeti Múzeum-Martin Opitz Kiadó, 2016

 

Az angol nyelvű kiadvány bemutatja a Magyarország területéről származó buzogányokat, harci kalapácsokat, szekercéket és toporokat (baltapuska) a 10. századtól egészen 1952-ig. A katalógusba kerülő fegyverek többsége a Magyar Nemzeti Múzeumban található, de magángyűjtemények kiemelkedő darabjai is helyet kaptak a könyvben, csakúgy mint több erdélyi fejedelem, Ferenc József és más ismert történelmi személyek díszes fegyverei.

A 101 fegyver több, mint felét most ismerheti meg először a nagyközönség. Ajánljuk a kiadványt szakértőknek, gyűjtőknek, és ezen különleges fegyverek iránt érdeklődőknek.

A Magyar Nemzeti Múzeum fegyvergyűjteményéről itt is tájékozódhat.

 

The following volume presents the maces, war-hammers, war-axes, and varieties in wich the latter two are combined with firearms called topors from the 10th century up to 1952 in the territory of Hungary. The majority of the weapons belongs to the weapon collection of the Hungarian National Museum, but some outstanding pieces from the most notable privte collections are displayed as well. Ornamented weapons of some well-known historical characters (Transylvanian princes, Franz Josepf I, etc.) are also presented.

More than half of the 101 weapons in this volume are introduced to the public for the first time. The aim of this publication has been to allow readers, specialists and collectors an insight into this unique range of weaponry within the confines of a catalogue.

 
15 000 Ft
Akció: 13 500 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MAGYAR NÉPMŰVÉSZET 1000 CSODÁJA

Szerző: Kaiser Ottó

Alexandra, 2015

 

A könyvhöz az egész Kárpát-medencéből gyűjtöttük az anyagot, gyakran átlépve a jelenlegi országhatárainkat, hogy egy-egy néprajzi tájegységet a lehető legteljesebben mutassunk be. A sok évszázados gyökerű népművészet ugyanis nem volt tekintettel a kényszerű történelmi változásokra: nem követte a politikai-földrajzi határokat. Hat ország több száz településén jártunk. Évekig voltunk úton, bekopogtunk házakhoz, bejártuk a skanzeneket, bekéredzkedtünk udvarokba, megpihentünk csűrökben, önfeledten doboltuk a ritmust a táncházakban és szégyenlősen táncra perdültünk magunk is, ha éppen nem figyelt senki ránk egy-egy esti mulatságon.

 
9 999 Ft
Akció: 8 500 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MAGYAR MŰVÉSZET

Szerzők: Bellák Gábor, Jernyei Kiss János, Keserű Katalin, Mikó Árpád

Corvina, 2015

 

A IX. század vége óta, amikor a magyarok letelepedtek a Kárpát-medencében, nem egyszer megváltozott az ország államformája, fővárosa, lakóinak összetétele, sőt maga az elhelyezkedése és a mérete is. A mindenkori Magyarország művészetét azonban jobbára ugyanazokkal a stílustörténeti fogalmakkal írhatjuk le, mint amelyeket a nyugat-európai művészet történetéből jól ismerünk.

 
10 000 Ft
Akció: 8 500 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A KÁRPÁT-MEDENCE ŐSI KINCSEI

A kőkortól a honfoglalásig

Szerző: Vágó Ádám

Kossuth Kiadó, 2015

 

Első ízben jelenik meg ilyen összefoglaló, tárgyakkal gazdagon reprezentált, művészeti megközelítésű, tudományos-ismeretterjesztő munka a Kárpát-medence Árpád-kor előtti műkincseiből. A bemutatott tárgyak egy része először jelenik meg nagyközönség előtt, így szenzációs újdonságnak számít.

 
13 900 Ft
Akció: 11 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
MAGYAR TÁJSZÓTÁR

Pytheas Könyvmanufaktúra, 2015

 

Eredeti kiadás: Kiadta a MAGYAR TUDÓS TÁRSASÁG BUDÁN, A M. KIR. EGYETEM BETŰIVEL. 1838.

Előbeszéd: Döbrentei Gábor

Utóirat: D. Schedel Ferencz

 
3 900 Ft
VEZÉREK ÉS KIRÁLYOK ARCZKÉPCSARNOKA RÖVID TÖRTÉNELME

Pytheas Kiadó-Tinta Kiadó, 2015

 

Ezeréves Magyarország Vezérek és királyok arczképcsarnoka rövid történelme c. kiadvány alapjául a millennium évében, 1896-ban megjelent könyv szolgált.

Megjelent a Tinta Könyvkiadó és a Pytheas Kiadó és Könyvmanufaktúra közös gondozásában.

 

A magyar vezérek és királyok egészalakos portréját és egy rövid leírást tartalmaz róluk Árpádtól I. Ferencz Józsefig.

 
4 990 Ft
-20%
A BIBLIA

Gustvave Doré illusztrációival

Kossuth Kiadó, 2015

 

Ez a nagyszabású, különleges mű Károli Gáspár fordításában eleveníti fel a Biblia leghíresebb történeteit, Gustave Doré egész oldalas grafikáival kísérve. A világhírű francia festő a világirodalom számos remekét illusztrálta, ám közülük is kiemelkedik ez a kötet, mely 233 kiemelkedő alkotást tartalmaz.

 
6 990 Ft
Akció: 5 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ EMBERISÉG TÖRTÉNETE - 22000 ÉV - 1000 TÁRGY

Corvina, 2015

 

Az emberiség hátrahagyott tárgyai a múlt egy-egy fejezetéről beszélnek. Általuk sokkal többet tudhatunk meg őseink életéről, mint a poros és, valljuk be, sokszor unalmas tankönyvekből. Ezt a páratlanul gazdag albumot lapozgatva kiderül, hogy elődeink jóval izgalmasabb és érdekesebb világban éltek, mint ahogy azt mi valaha is elképzeltük.

Milyen otthonokban laktak, hogyan temetkeztek, milyen istenekben hittek? Mit, hogyan és miből ettek és ittak? Hogyan öltöztek, dolgoztak, szórakoztak, tanultak, utaztak, harcoltak és kereskedtek? - kérdezzük kíváncsian. Az itt szereplő 1000 tárgy pedig megelevenedik, és mesélni fog nekünk 22 ezer év történelméről.

 
12 000 Ft
Akció: 10 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ELTŰNT KULTUSZOK ATLASZA

Régmúlt idők titokzatos vallásai

Szerző: David Douglas

Kossuth Kiadó, 2012

 

Hallott már Ön a modern druidákról? A kami-imádatról? A Sakti-kultuszról? Ismeri a Fekete Madonna-ábrázolások eredetét vagy éppen a tudós Püthagorasz misztikus tanításait? Mit tud a New Age-ről? Mi a véleménye a spiritisztákról? Mi köze mindehhez Goethének, Arthur Conan Doyle-nak és Churchillnek? A válaszokat nagyalakú, vadonatúj albumunk rejti.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
MAGYAR KIRÁLYI HONVÉDSÉG EGYENRUHÁI

Pytheas Kiadó, 2014

 

Reprint, eredeti kiadás: 1942

A 20 oldalas kiadvány eredetileg kétoldalas poszterként volt forgalomban. 60 x 88 cm méretű, egyoldalas plakát formájában jelenleg is megvásárolható nálunk.

 
2 500 Ft
-20%
A HIT PALOTÁI

A világvallások leghíresebb szentélyei

Kossuth Kiadó, 2012

 

Aranycsillogású kupolák, hegyormokról világító márványtemplomok, égre törő sztúpák és pagodák, katedrálisok és gazdagon díszített mecsetek, szobrok, falfestmények, finom vonalvezetésű díszítmények… Az emberek vallásuk tiszteletére a világon szinte mindenütt monumentális, pompásan berendezett építészeti mesterműveket és lélegzetelállító művészeti alkotásokat hoztak létre.

A könyv utazásra invitálja az olvasókat: a legkülönbözőbb kontinenseken, más-más kultúrájú tájakon élő emberek körében ma is erőteljes hatást kifejtő nagy világvallások helyszíneire. Híveik létszámát véve alapul az utazás a világon sokfelé megtalálható kereszténység templomaival kezdődik, majd az iszlámmal, a buddhizmussal, a taoizmussal, a dzsainizmussal, a zsidó vallással, a sintoizmussal folytatódik, majd a kisebb létszámú szikh és bahái vallás kerül sorra. Minden fejezet elején rövid bevezetés beható áttekintést nyújt az adott vallás hitvilágáról.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
MAGYARHON SZÉPSÉGEI

Szerző: Jókai Mór

Pytheas Kiadó

 

Jókait a magyar romantika nagy mesélőjeként, gazdag képzeletű íróként tartja számon a köztudat, aki fordulatos történeteivel, különös szereplőivel, gazdag környezetrajzával bűvöli el olvasóit. A könyvtári statisztikák szerint művei a legutóbbi időkig az élen álltak a népszerűségi listán, regényein olvasó nemzedékek sora nőtt fel. Kevesebben tudják, hogy szárnyaló fantáziája széles körű érdeklődésre, olvasottságra épült. Tőle tudjuk, hogy ismereteit tudatosan gyarapította, a munkáiban megjelenő tájakat, embereket, történeteket valós elemek fölhasználásával jelenítette meg. “Az én könyvtáram – írta – egyike a (magánkézben lévő) legbecsesebb gyűjteményeknek, amelyben minden nevezetes útleírás; néprajzi, természettudományi mű a legdíszesebb illustrált kiadásokban feltalálható s legbecsesebbek közte azok az egérrágta régi krónikák. Ezek az én kalauzaim a múltak történetében s a széles nagyvilágban.” Az írott források adatai mellett – nem kisebb súllyal – személyes élményei is megjelentek könyvei lapjain, hiszen történelmi időket élt át.

 
3 800 Ft
MAGYAR ATHENAS

Szerző: Bod Péter

Pytheas Kiadó

 

A Magyar Athenas – az első magyar nyelvű írói lexikon – Bod Péter (1712-1769) erdélyi református lelkész és író fő műve, mely 528 magyarországi és erdélyi tudós, író és költő közvetlen hangú életrajzát és főbb műveinek felsorolását tartalmazza. A könyv a korszak ma is nélkülözhetetlen forrásdokumentuma.

 

Magyar Athenas, avagy az Erdélyben és Magyarországban élt tudós embereknek – nevezetesebben akik valami, világ eleibe botsátott írások által esméretesekké lettek, és jó emlékezeteket fennhagyták – historiájok, mellyet sok esztendők alatt, nem kevés szorgalmatossággal egybeszedegetett, és az mostan élőknek s ezután következendőknek tanuságokra, s jóra való felserkentésekre közönségessé tett F. Ts. Bod Péter.

 
4 000 Ft
LÓTUDOMÁNY

Szerző: Alistáli Máttyus N. János

Pytheas Kiadó

 

Alistáli 's padányi-Máttyus Nep. János: Lótudomány című műve, 1845-ben Pesten jelent meg. A kötetben az akkori anatómiai és élettani ismereteken kívül ismerteti a világ lófajtáinak tulajdonságait, és a korabeli magyar méneseket is, egy rendkívül érdekes korrajzot ad a lovasvilágról magyar szemmel.

 
6 500 Ft
A POSONI KERT

Szerző: Lippay János

Pytheas Kiadó

 

A gazdák és a kertészkedők körében ma is ismert magyar nyelvű munka az első igényes összefoglalása a növénytermesztési és -gondozási ismereteknek. Díszkert, vetemény vagy gazdaság: Lippai mindenre választ adott már 1664-ben. Biokertészeknek igazi kincs!

 

Háromkötetes művében a pozsonyi érseki kert növényeit és az azokhoz kapcsolódó gyakorlati tanácsait írta le saját tapasztalatai alapján.

 

Csodálatos nyelvezete, és a mai körülmények között is alkalmazható módszerei miatt a gyűjtők, és a különleges könyveket kedvelő biokertészek körében is népszerű.

 
6 900 Ft
LEVELEK A SZŐLŐBŐL

Szerző: Korizmics László

Pytheas Kiadó

 

Borászati füzetek 1871

 

A kötet Korizmics László (Aggszentpéterpuszta, 1816. március. 29. – Kistétény, 1886. október 5.) mezőgazdász, mérnök, agrárpolitikus, író életművének állít emléket halálának 125. évfordulóján. Életének hetven éve alatt imponálóan sokrétű pályát futott be, s vált a XIX. századi mezőgazdasági irodalom és agrárpolitika egyik meghatározó egyéniségévé.

 
2 900 Ft
A MAGYAR SZENT KORONÁRÓL

Szerző: Decsi Sámuel

Pytheas Kiadó

 

Részlet a „Előjáró beszéd”-ből:

 

“Harmadik esztendeje, hogy hires, nevezetes Décsy Samuel, a’ józan és orvosi tudományoknak Doctora, és az Oderai Francofurtumi Királyi tudós társaságnak tagja, közre botsátott levelében jelentette, hogy ollyatén tanú bizonyságokra akadt, mellyek által szemeink meg-világositattnak, és minden szent Koronánk’ eredetéről támadott túdós vélekedéseknek vége vettetik.

Erre a’ hangos ígéretre olly tűrhetetlen kivánság fogtala el szívemet, hogy allig várhattam ennek a’ betses munkának kiadását és olvasását….”

 
2 900 Ft
A MAGYAR HUSZÁR

Szerkesztette: Ajtay Endre, Péczely László, Reé László

Pytheas Kiadó

 

Az 1936-ban kiadott A Magyar Huszár című könyv tartalmazza a huszárság teljes történetét, az “őshazába történt elindulástól az utolsó Árpádházi királyig”, illetve 2500 huszár fényképét és még több rövid életrajzát.

 

Ízelítőként álljon itt egy részlet a könyv előszavából:

 

„A lovon járó magyar mindig úr volt. És a lovon járó magyar úri mivolta mindig a huszárban csúcsosodott ki. Nem azért jár a huszár lóháton, hogy – amint mondani szokás – magasból tekintsen le a gyalogjáróra, hanem azért, hogy a földtől magasabb helyzetben többet lásson és távolabb ellásson, mint gyalogos testvére, észleleteit idejekorán átadja és a harcban ezzel fegyvertársai segítségére legyen. Mivel pedig a huszár hivatása közben így hozzászokik ahhoz, hogy magának tágabb látkört szerezzen, rendszerint a közönséges életben is elől halad és mintául szolgál.”

 
15 000 Ft
A JELEK ÉS SZIMBÓLUMOK TITOKZATOS VILÁGA - Elfogyott

Szerző: David Fontana

Kossuth Kiadó, 2011

 

David Fontana professzor a Brit Pszichológiai Társaság tagja és több, a szimbólumokról, illetve az álmokról szóló lebilincselően izgalmas kötet szerzője volt. Munkáit több mint 25 nyelvre fordították le.

Ez a különlegesen szép kötet egy gazdagon illusztrált jelképtár. Kalauz, mely segít abban, hogy megértsük a világ művészeti alkotásainak, építményeinek, ősi és modern tárgyainak rejtett jelentését. Az emberi képzelet termékeny tájain kalandozhatunk, legyen szó a legegyszerűbb szimbólumokról vagy többrétegű, mögöttes tartalmakról. A kötetet lapozgatva rácsodálkozunk a körülöttünk látható jelképekre az élet megannyi területén.

 
6 990 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.